به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، مراسم شب خاطره اسرار اسرا که با محوریت دستاوردها، تولیدات و آموزش در دوران اسارت شامگاه گذشته در سینما آفریقای مشهد با حضور جمعی از رزمندگان، وخانواده جانبازان برگزار شد.
در این مراسم مدیر مؤسسه پیام آزادگان خراسان رضوی گفت: از اسارات و خاطرات ناگفتههای فراوانی باقی مانده است، از خاطرات شخصیتهای برجستهای مانند شهید کشوری و خاطرات ۱۸ سال اسارت او و دلیل این مدت اسارت، یا خاطرات شهید تندگویان و دیگر اسیران که کمتر پرداخته شده است، دلیل این که کمتر به خاطرات پرداخته شده است عدم وجودانشا خبری از لحظه اسارت تا آزادی اسرا است.
علیاکبر عرفانی با بیان اینکه در مؤسسه فرهنگی هنری پیام آزادگان به حفظ خاطرات ۴۲ هزار شهید پرداخته شده است؛ افزود: حوزههایی از اسارت که کمتر پرداخته شده شامل اسارت و منافقین، صلیب سرخ، آموزش، اختراعات، ابتکارات و خاطراتی است که برای اسیران در طول اسارت خود بهوجود آمده است.
در ادامه این مراسم راوی دفاع مقدس گفت: هستههای مقاومت در اسارت شکل گرفت، در اسارت آموزش در کنار واحدهای فرهنگی، امنیت، اطلاعات و موضوعات متنوع دیگری را داشتیم.
مصطفی میرشجاع عنبرانی افزود: در بخش آموزش در اسارت دروس نهضتی را برگزار کردیم و آموزش در مقاطع مختلف را داشتیم که اسیران با توجه به سطح آموزشی خود استفاده میکردند.
وی متذکر شد: در اسارت به آموزش علوم و قرآن، قرائت، تجوید، تفسیر، فهم ودر همچنین آموزش عمومی را داشتیم، همچنین جزوات درسی، تدوین کتب، توضیح المسائل و آزمون احکام را نیز برگزار میکردیم.
راوی دفاع مقدس اظهار کرد: در بخش هنری در اسارت ما آموزش تئاتر، نقاشی، گلدوزی را داشتیم، همچنین به فراگیری زبان عربی و انگلیسی در بین اسیران علاقمند میتوان اشاره کرد.