مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: بیش از سه هزار مسکن به افراد تحت پوشش بهزیستی اعطا و در سال گذشته، ۹ هزار شغل خالص ایجاد شده است.
مسعود فیروزی در گفتوگو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: در دو سال گذشته تمامی کسانی که پشت نوبت مستمری بودند، مستمری دریافت کردند. نزدیک به 50 هزار نفر از افراد پشت نوبت مشمول مستمری شدند. میزان حق پرستاری به لحاظ تعداد افراد و مبلغ پرداختی به دو برابر رسیده است.
وی افزود: بالغ بر سه هزار مسکن به افراد تحت پوشش بهزیستی اعطا و در سال گذشته، 9 هزار شغل خالص ایجاد شده است.
فیروزی در خصوص طرح شیرخوارگاه بدون فرزند گفت: این طرح با همکاری دادگستری، اولین بار در استان خراسان رضوی اجرا شده است. تمامی فرزندانی که به هر علتی به بهزیستی تحویل داده شدهاند با هدف کوتاه کردن مسیر فرزندخواندگی، تحویل خانوادهها میشوند؛ یا در طول دورانی که خانواده صلاحیت نگهداری فرزندشان را ندارند، به صورت مهمان در خانوادههای تایید شده، پذیرفته میشوند.
وی عنوان کرد: با توجه به کارهای فرهنگی که در سطح استان انجام شده است، خراسان رضوی به عنوان پایهگذار پذیرش فرزندخواندگی معلولین و نیازمندان به درمان شد.
فیروزی تاکید کرد: بهزیستی نمیتواند به تنهایی و با اتکا به اعتبارات دولتی وظایفش را انجام دهد؛ خوشبختانه مردم حضور دارند و به ما کمک میکنند. مشارکتهای مردمی نیز در دو سال اخیر سه برابر افزایش یافته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان خراسان رضوی گفت: ۲۸ پروژه صنعتی استان در طول هفته دولت افتتاح میشود.
امیررضا رجبی در گفتوگو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: از آغاز دولت سیزدهم بر احیای واحدهای راکد صنعتی و تولیدی تاکید شد. با تلاش دولت محترم و تشکیل قرارگاه صنعت، معدن و تجارت در استان به ریاست استاندار و حمایت معاون اقتصادی استاندار، بیش از 193 واحد صنعتی معادل چهار هزار و 600 میلیارد ریال سرمایه را به چرخه تولید برگرداندیم و برای بیش از چهار هزار و 200 نفر شغل ایجاد شد.
رجبی با بیان این که «یکی دیگر از اقدامات ما نگهداشت واحدهای تولیدی فعال بود» تاکید کرد: در این مدت جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به صورت مستمر برگزار و پرونده بیش از هزار و 400 واحد صنعتی مطرح شد. بیش از دو هزار و 100 مصوبه در جلسات به تصویب رسید که برای هزار و 500 نفر با این موصوبات اشتغالآفرینی شد.
وی ادامه داد: در حوزه جذب سرمایهگذاری داخلی موفق به جذب بیش از 20 هزار میلیارد تومان سرمایه برای بیش از 800 واحد صنعتی در دو سال گذشته شدیم. یکشنبههای هر هفته با حضور استاندار خراسان رضوی مشکلات واحدهای صنعتی طرح و رفع میشد.
مدیرکل صمت در خصوص واحدهای دانشبنیان عنوان کرد: در دو سال اخیر بیش از 120 واحد صنعتی با محصولات دانش بنیان شناسایی و به آنها پروانه اعطا شد. این واحدها موفق شدند در مرز دانش حرکت کنند و دست به تولید محصولات دانشبنیان بزنند.
رجبی اظهار کرد: همچنین حدود 100 میلیون تن ماده معدنی جدید در استان شناسایی شده که 79 میلیون تن آن مربوط به دو سال اخیر است. با شفافسازی حوزه معادن حدود 400 معدن از طریق مزایده عمومی به مردم واگذار شده که در راستای مردمیسازی اقتصاد است. در تولید سنگ آهن رشد 50 درصدی را شاهد بودیم.
وی در خصوص ارتاباط موثر و مناسب با همسایگان بیان کرد: پس از چند سال تعطیلی، مجددا بازارچه مرزی باجگیران افتتاح و منجر به افزایش صادرات شد. صادرات به کشورهای همسایه در چهار ماهه ابتدای سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 40 درصد افزایش داشته است که ارزشی معادل 600 میلیون دلار را شامل میشود. همچنین به تعداد کشورهای مقصد صادرات افزوده شده است.
رجبی گفت: در منطقه خواف سرمایهگذاری به ارزش 60 هزار میلیارد تومان در حوزه صنایع فولاد صورت گرفته است. غیر از این سرمایهگذاری مبلغ 28 همت در دیگر پروژههای استان سرمایهگذاری و شش هزار شغل ایجاد شده است. در هفته دولت در کل استان 28 پروژه صنعتی افتتاح خواهد شد.
مدیرکل تعاون ،کار ورفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: در خراسان رضوی تاکنون ۲۰۰ هزار و ۹۶۸ خانوار از طرح کالابرگ الکترونیک استفاده کردهاند.
محمدامین بابایی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم از مشهد اظهار داشت: یکی از برنامههای خوب دولت در یک سال گذشته طرح کالابرگ الکترونیک بود که هدف اصلی این طرح،تغذیه سالم اقشار ضعیف جامعه که در سه دهک اول قرار دارند بوده تا هزینههای بیماریهای ناشی از سوء تغذیه کاهش پیدا کند.
وی افزود:طبق اطلاعات ما بیش از یک میلیون خانوار در کشور از این طرح استقبال کردند و در خراسان رضوی نیز تاکنون 200 هزار و 968 خانوار از این طرح استفاده کردهاند
بابایی خراسان رضوی را بعد از استان تهران با 1324 تشکل کارگری و کارفرمایی رتبه دوم کشور دانست وافزود: نگرش ما نسبت به این جریان این است که تشکلها تنها به مطالبهگری حقوق خود نپرداخته و به سمت نگاه به کار و افزایش تولید نیز حرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون 534 میلیارد تومان خرید انجام شده که 30 میلیارد و 252 میلیون تومان تا ابتدای خرداد ماه و 504 میلیارد تومان تا به امروز خرید انجام شده است.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت:طی یک سال گذشته 163 تعاونی جدید در استان ایجاد شده و کل تعاونیهای شکل گرفته در استان 16 هزار و 716 مورد است که از این تعداد هشت هزار و 345 تعاونی فعال و هشت هزار و 371 تعاونی غیرفعال است.
وی افزود: در این مدت هزار و 430 میلیارد ریال تسهیلات بانکی به تعاونیهای مختلف در خراسان رضوی پرداخت شده است.
بابایی اذعان کرد: 48 طرح تعاونی در استان به بهره برداری میرسد که از این تعداد 14 طرح مربوط به طرحهای مسکن مهر است و چهار هزار و 739 درخواست از سوی کارفرمایان برای تشکیل تعاونی کارگری به اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی رسیده است تا بتوان از آنان در عملیات طرح نهضت ملی مسکن بهره گرفت نیز از برنامههای دیگر است.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی از فعال شدن سامانه هوشمند تعاون نیز خبرداد و گفت: آنجا که زیرساخت مربوط به برگزاری مجامع تعاونیها به صورت الکترونیکی در این سامانه لحاظ شده است از اعضای هیئت مدیره تعاونیها درخواست میشود که اطلاعات تعاونی و اعضای آن را در سامانه به ثبت برسانند و این درحالی است که اعضای تعاونیهای خراسان رضوی نیز این قابلیت را دارند که در سامانه هوشمند تعاون اطلاعات خود را ثبت کنند.
وی در پاسخ به سوال تعیین تکلیف تعاونیهای غیرفعال و بحران دار تاکیدکرد: گاه مشاورههای غلطی به تعاونیها داده میشود که آنها را به بحران میکشاند و تلاش کرده ایم تا زمانی که مساله تعاونیهای بحران دار حل نشود تعاونی جدیدی به این بخش اضافه نشود.
بابایی خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال جدید در زیست بوم اشتغال استان و ثبت در سامانه ملی رصد به تعداد 116501 نفر در سال 1401 و تعداد 27022 نفر در 5 ماهه سال 1402 ، کسب رتبه اول اشتغال خالص کشور و ایجاد 106 هزار شغل خالص در استان، برگزاری جشنواره ملی تعاونی های برتر، برگزاری 48 هزار نفر ساعت دوره های آموزشی برای شرکت های تعاونی از ابتدای مرداد 1401 تا ابتدای مرداد ماه 1402 و ... بخشی از عملکرد این اداره کل است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان رضوی گفت:اصلاح نژاد دام سبک عشایری، برای اولین بار در شرق کشور صورت گرفت.
محمد روحانی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از مشهد اظهارداشت: این اقدام در راستای بهبود ژنتیک گلههای دام سبک عشایری به همت قرارگاه محرومیتزدایی سپاه با مشارکت سازمان بسیج جامعه کشاورزی، بسیج جامعه عشایری و بسیج سازندگی خراسان رضوی، 50 راس میش در منطقه مرزی نهور خواف شناسایی و انتقال رویان اصلاح نژاد شده اجرا خواهد شد.
وی گفت: نتیجه عملیات اصلاح نژاد دام سبک ، زایش گوسفند های اصلاح نژاد شده چندقلوزا و ارزشمند خواهد بود.
مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان رضوی ادامه داد: در مرحله بعد، 75 راس دام در دیگر مناطق مستعد شناسایی و انتقال رویان پس از تولید در محیط آزمایشگاهی صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه شغل اصلی عشایر دامپروری است و دام در عشایر پایداری دارد، جامعه عشایری به عنوان مخاطب این عمل قرار گرفت و منطقه نمونه عشایری به لحاظ دامداری در استان خراسان رضوی انتخاب شد.
محمد روحانی تاکیدکرد: روستای نهور شهرستان خواف دامدارانی دارد که روش های نوین پرورش دام سبک را با علاقه دنبال کرده اند و در قالب مجتمع دام عشایری انجام این فعالیت امکان پذیر است.
وی افزود: پس از برگزاری جلسه توجیهی و آشنایی دامداران منطقه با فرایند و ریسک های احتمالی و همچنین تشریح فعالیت های پرورشی درباره این عمل، دو نفر از دامداران که علاقه مند بودند انتخاب شدند.
مسئول بسیج سازندگی خراسان رضوی گفت: اعتبار فعالیت به ازای هر انتقال 55 میلیون ریال از محل قرار گاه محرومیت زدایی سپاه تامین شد.
روحانی خاطرنشان کرد: بسیج، جامعه کشاورزی استان به واسطه تیم های جهادی تخصصی دامپزشکی مستقر در منطقه، انتخاب و سلامت دام ها و همچنین فرایند همزمان سازی محلی نظارت میدانی داشت و اقدامات تخصصی از زمان همزمان سازی تا مراقب های بعد از انجام عمل را پیگیری خواهند کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اجرایی شدن طرح امضای الکترونیک تا ۵۰ درصد از کارهای کاغذی میکاهد و در تلاش هستیم که این طرح تا قبل از پایان مجلس یازدهم اجرایی و عملیاتی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسینعلی شهریاری امشب در جریان بازدید از بیمارستان ولایت مشهد، اظهار داشت: یکی از دغدغههای جدی مجلس یازدهم، پرونده، نسخه و امضای الکترونیک بوده و در مجلس تصویب و توسط دولت در حال اجرا است.
وی ضمن اشاره به دستاوردهای طرحهای الکترونیک در حوزه سلامت، تصریح کرد: اجرایی شدن طرح امضای الکترونیک تا 50 درصد از کارهای کاغذی میکاهد و این برنامه صرفاً برای بیمارستانها نیست و شامل مطبها، کلینیکها، درمانگاهها و دیگر مراکز فعال درمانی میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تعداد 150 هزار پزشک عمومی، متخصص، دندانپزشک و داروساز در کشور فعال هستند و اجرای این مصوبه کمک بزرگی در مسیر پیشرفتهای حوزه سلامت خواهد داشت.
شهریاری افزود: کمیته ویژه پرونده الکترونیک در کمیسیون بهداشت و درمان تشکیل شده و جلسات مستمر آن بهصورت هفتگی برگزار میشود و در تلاش هستیم که طرح امضای الکترونیک تا قبل از پایان مجلس یازدهم اجرایی و عملیاتی شود.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله موفقترین مجموعههای کشور در بحث هوشمندسازی خدمات درمانی است، گفت: همچنین باید بگوییم که بیمارستان ولایت مشهد الگویی بسیارخوب برای تمامی نقاط کشور جهت توسعه خدمات هوشمند بیمارستانی در شهرهای مختلف ایران بوده و از تمامی شهرستانها بهویژه کلانشهرها خواستهایم که از این ظرفیت ناب در جهت اجرایی شدن خدمات هوشمند بیمارستانی در شهرهای خودشان استفاده کنند.
بیش از 90 درصد خدمات بیمارستان ولایت مشهد بهصورت الکترونیکی ارائه میشود
در جریان این بازدید محمدمهدی کامیار، رئیس بیمارستان ولایت نیز گفت: عمده فعالیتهای بیمارستان ولایت بهصورت الکترونیکی بوده و عمده ارتباطات این مرکز با بیمهها، پزشکی قانونی، ریاست و معاونان دانشگاه و بیمارستانها، حوزه خدمات آزمایشگاهی و تصویربرداری و غیره بهصورت الکترونیک شده است و در حال حاضر بیش از 90 درصد خدمات این بیمارستان بهصورت الکترونیکی ارائه میشود.
وی افزود: اقدامات مرتبط با پرونده الکترونیک سلامت در بیمارستان ولایت از طریق سامانه سپید انجام میشود و در این حوزه از یک سیستم his بهروز و مجهز برخوردار هستیم.
رئیس بیمارستان ولایت با اشاره به اینکه چالش فعلی تاخیر در اجرایی شدن امضای الکترونیک و حذف موارد کاغذی بوده، موضوعی که در صحن مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و جهت اجرای هرچه بهتر آن توسط دولت نیازمند حمایت اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی است، بیان کرد: با الکترونیکی شدن امضاها بیش از نیمی از حجم پروندههای کاغذی حذف میشود و یک پرونده 50 برگی به 25 برگ و حتی کمتر کاهش مییابد.