ضرورت طراحی اقدامی جهشی برای افزایش سرانه تخت بیمارستانی خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی با اشاره به پایین بودن میانگین سرانه تخت در استان گفت: با استفاده از ظرفیت خیرین سلامت و مدیریت علوم پزشکی می‌توانیم در قالب یک برنامه جهشی این عقب ماندگی را جبران کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جلسه خیرین سلامت که در محل بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد، در سخنان کوتاهی اظهار کرد: تعداد ۲ هزار و ۷۰۰ تخت نسبت به سرانه کشوری از این حیث عقب ماندگی داریم که قابل تامل است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: امیدواریم با وجود خیرین سلامت استان به عنوان یک سرمایه اجتماعی و با مدیریت علوم پزشکی بتوانیم یک برنامه جهشی و جهادی را برای جبران عقب ماندگی مذکور طراحی بکنیم.
وی با بیان اینکه اتکاء مدیریت استان بر اساس تشکل‌ها، حرکت‌ها و نهضت‌های مردمی است، افزود: در همه بخش‌های استان این نگاه را داریم که طی دوران خدمت خود به صورت جهادی عمل کنیم.

مکان‌یابی برای افزایش جمع‌آوری و اسکان معتادین متجاهر

استاندار خراسان رضوی گفت: برای افزایش جمع‌آوری معتادین متجاهر باید ظرفیت‌سازی و مکان یابی در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جلسه شورای هماهنگی مبازره با مواد مخدر استان که در محل دفتر استاندار برگزار شد، اظهار کرد: برای ساماندهی موضوع معتادین متجاهر باید از همه ظرفیت‌ها استفاده شود و همه اعضای شورا به اندازه خود سهمی در این موضوع داشته باشند.
استاندار خراسان رضوی ابراز کرد: در مراکز نگهداری معتادین متجاهر باید به دلیل بیماری کرونا ملاحظات بهداشتی رعایت شود.
وی افزود: در شرایط موجود نباید اجازه بدهیم که معتادین متجاهر در سطح شهر پراکنده باشند و در جمع آوری‌ها هم به عنوان یک مصوبه شورا اولویت باید با بانوان باشد.
نظری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: باید برای افزایش سقف جمع آوری معتادین متجاهر ظرفیت سازی و مکان یابی انجام شود.
استاندار خراسان رضوی با توجه به نیاز عموم مردم به ورزش کردن، بیان کرد: باید تا پایان سال برای مکان‌های ورزشی که به منظور ساماندهی معتادین متجاهر فعالیت می‌کنند جایگزین تعیین شود.
در پایان این جلسه مقرر شد؛ طرح توانمندسازی معتادین متجاهر بعد از آماده شدن و تایید نهایی برای گرفتن تصمیمات مقتضی در اختیار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قرار گیرد.

آمادگی برای راه‌اندازی شهرک‌ها و مجتمع‌های تخصصی کارگاهی

استاندار خراسان رضوی گفت: برای اقلامی نظیر مرغ، تخم مرغ، شکر، برنج و سایر کالاهای اساسی باید قرارگاه تشکیل شود تا در بازار کالاها مراقبت صورت گیرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در دیدار با اعضاء هیأت رئیسه اتاق اصناف مشهد که در محل دفتر استاندار برگزار شد با اشاره به تأثیرگذاری اصناف در مدیریت بازار، اظهار کرد: در اتحادیه‌هایی که موضوع روز بازار و کالاهای اساسی با آن‌ها مرتبط است، باید قرارگاه‌هایی با موضوع کنترل و مدیریت کالا تشکیل شود.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه بهترین محل مدیریت کالاها، خود اتحادیه‌ها هستند، افزود: برای اقلامی نظیر مرغ، تخم مرغ، شکر، برنج و سایر کالاهای اساسی باید قرارگاه تشکیل شود تا در بازار کالاها مراقبت صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه به عنوان دستگاه‌ حاکمیتی از اصناف حمایت خواهیم کرد، ادامه داد: پیشنهاد بعدی ما به مجموعه اتاق اصناف این است که طی یک فرآیند، اشتغال‌های تولید شده از درون برخی مشاغل را نظام مند کنید. در این راستا آمادگی داریم شهرک‌ها و مجتمع‌های تخصصی کارگاهی در قالب این شغل‌ها راه‌اندازی کنیم.

هفتصد واحد تولیدی تعطیل استان با یک برنامه عملیاتی احیا شوند

استاندار خراسان رضوی گفت: از ۵۴۰۰ واحد تولیدی داخل و خارج واحد‌های صنعتی استان فقط تعداد ۴۷۰۰ واحد آن‌ فعال هستند که در قالب یک برنامه عملیاتی باید ۷۰۰ واحد باقی مانده احیا شوند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در نشست با مدیران و معاونین سازمان صمت که در محل سالن جلسات این مجموعه برگزار شد، اظهار کرد: باید بر تسلط بر اوضاع به موقع تصمیم بگیریم و تصمیماتمان را موکول به فردا نکنیم.

استاندار خراسان رضوی خطاب به مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت افزود: ما در استانداری به عنوان هماهنگ کننده و شما به عنوان دستگاه عملیاتی باید با یکدیگر مفاهمه داشته باشیم تا تعارضی در تصمیمات صورت نگیرد.

وی با اشاره به اینکه نباید بگذاریم جامعه دچار التهاب شود، تاکید کرد: همچنین نباید بگذاریم ظرفیت‌های موجود ما دچار رکود شود چون در آن صورت سرمایه‌گذاری از بین خواهد رفت.

نظری ادامه داد: صنعت، معدن و تجارت استان در گام بعدی باید برنامه‌های فعلی خود را توسعه دهد. در این راستا اگر ما در حوزه فکری و نرم افزاری آگاهی داشته و هماهنگ باشیم تصمیمات درستی خواهیم گرفت.

استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: مجموعه صمت مسوولیت سنگینی در مدیریت و نظارت بر بازار دارد و کوچکترین غفلتی باعث التهاب می‌شود. در این بین ما باید بدانیم در ماه‌های آینده صمت مسلط بر بازار است و هیچ نگرانی نداشته باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: استاندار در حوزه اجرا دخالتی نمی‌کند و دستگاه را ضمن اینکه مسوول می‌دانیم، از آن حمایت می‌کنیم.

نظری با تاکید بر اینکه مراقبت از ذخایر کالاها با دقت و جدیت صورت بگیرد، گفت: عبور موقت گندم، استقرار نماینده ارزی، سامان دهی بخش خصوصی در ارتباط با افغانستان و راه‌اندازی میز افغانستان برای تسهیل مراودات تجاری در دستور کار قرار بگیرد.

استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر ضرورت حفظ توان تولید استان گفت: طبق آمار ارائه شده، ۵۴۰۰ واحد تولیدی داخل و خارج واحد‌های صنعتی مستقر هستند و از این تعداد ۴۷۰۰ واحد‌ فعال و حدود ۷۰۰ واحد تعطیل است. لذا در قالب یک برنامه عملیاتی باید این ۷۰۰ واحد احیا شوند.

گفتنی است؛ در این جلسه گزارشی از وضعیت سامانه تجارت و کارکردهای آن در حوزه مدیریت بازار و کالاهای گوناگون ارائه شد

تسهیل صدور مجوزها و اعطای تسهیلات برای رونق کسب و کار

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری گفت: از تسهیل صدور مجوزها و اعطای تسهیلات برای رونق کسب و کار به ویژه در روستاها فروگذار نمی‌کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، انسیه خزعلی در دیدار با زنان فعال و نمایندگان تشکل‌های مختلف حوزه زنان در امور اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خراسان رضوی که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: درصدد ارتقای جایگاه و قدرت اجرایی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از طریق احیای ستاد ملی زنان و خانواده هستیم.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری گفت: ستاد ملی زنان و خانواده در هشت سال گذشته فقط سه نشست برگزار کرده که آن نشست‌ها نیز در حد مطلوب نبوده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید مردمی و ایران نیز قوی باشد، ادامه داد: باید دست به دست هم بدهیم تا دولت، مردمی بودن خود را ثابت کند، زمانی که دولت همه توانش را برای حمایت مردم بگذارد، قوی خواهد شد و با همبستگی و هم افزایی می‌توان کارهای بزرگ انجام داد.

خزعلی خاطرنشان کرد: در صورتی که ستاد ملی زنان و خانواده احیا شود مصوبات آن می تواند حرکت جدیدی در مسیر تحول آفرینی حوزه زنان و خانواده ایجاد کند چرا که وزیران مختلف عضو این ستاد هستند و حضور و مشارکت آنان می‌تواند ضمانت اجرایی برای مصوبات ستاد باشد.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری افزود: مصوبات ستاد ملی زنان و خانواده به طور قطع در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب خواهد بود تا نظریه ها در این بیانیه را به مرحله اجرا برساند.

وی ادامه داد: یکی از تاکیدات رییس‌جمهوری این است که به جای پرداختن به انجام پژوهش های موازی طرح‌های کاربردی ارائه و اجرا شود تا از این طریق بتوان تغییر در وضعیت زنان ایجاد کرد.

خزعلی گفت: باید جایگاه اداره کل امور زنان و خانواده استانداری ها ارتقا یابد تا بتوان آنها را از بودجه مناسب و مشخص بهره مند کرد و در این راستا معاونت امور زنان و خانواده رییس‌ جمهوری همه پیشنهادات خود را در قالب هفت ماده تنظیم و به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری به تدوین طرح جامع پیرامون مسائل زنان و خانواده در معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری اشاره و بیان کرد: در این طرح جامع کل مسائل و مشکلات زنان در ۲ بخش خلاصه شده که بخش اول شامل توانمند کردن زنان در حوزه کارآفرینی، اشتغال، مهارت زندگی و کسب و کار است و بخش دوم طرح نیز به تبیین توانمندی های مختلف اجتماعی و اقتصادی زنان پرداخته تا این مهم از طریق خود جامعه زنان در استان‌ها اجرایی شود.

وی پشتیبانی از زنان برای توانمند سازی آنان را رویکرد مهم معاونت امور بانوان و خانواده دانست و گفت: بیش از ۵۰ درصد اشتغال روستایی در اغلب استان ها از جمله خراسان رضوی توسط زنان ایجاد شده است و تلاش این معاونت نیز اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار به منظور عزتمندانه زندگی کردن آنان است تا بتوان از طریق آن خود و خانواده شان را توانمند کنند.

خزعلی آسیب‌های اجتماعی را محور دیگر طرح جامع حوزه زنان و خانواده دانست و گفت: یکی از دلایل بروز طلاق را می‌توان عدم ارائه آموزش‌های لازم قبل از ازدواج و همچنین عدم حمایت‌های کافی بعد از ازدواج دانست که این موضوعات میزان تاب‌آوری خانواده را کاهش می دهد.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری پایه همه مشکلات کشور را فرهنگ دانست و بیان کرد: حل همه مسائل و آسیب‌های اجتماعی به فرهنگ باز می گردد و در این راستا باید همه قوانین پیوست خانواده داشته باشند و دوباره بازنگری شود.

وی جدا شدن حوزه کودک از معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری را یک مشکل مهم توصیف کرد و گفت: هرچند ادعاهایی در این باره مطرح شده است اما چون کودک، بخشی از خانواده است باید مدیریت و مشکلات این بخش نیز زیر پوشش معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری قرار گیرد.

خزعلی احیای هنرهای منسوخ و ایجاد کسب و کارهای نو برای مهاجرت معکوس از شهر به روستا را یکی از مسائل مهم در کشور دانست و افزود: در این زمینه از هر نوع کمک در زمینه تسهیل صدور مجوزها و اعطای تسهیلات برای رونق کسب و کار به ویژه در روستاها فروگذار نمی‌کنیم.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری همچنین خراسان رضوی را به لحاظ هم مرزی با افغانستان و مهاجرت‌های متعدد به این منطقه یکی از مناطق در معرض آسیب های اجتماعی برشمرد و گفت: تنها راه حل معضل آسیب‌های اجتماعی کمک به خانواده و توانمندسازی آن است.

وی ترویج فرهنگ کار را برای توانمندسازی خانواده‌ها آسیب زده ضروری دانست و بیان کرد: در این زمینه نیروهای جهادی می توانند به عنوان تسهیلگر وارد عمل شوند و هم آموزش لازم را فرا بگیرند و هم آموزش لازم را به خانواده‌ها ارائه دهند تا زمینه خود اشتغالی و توانمندسازی آنها فراهم شود.

خزعلی برمداومت در ارائه مشاوره قبل ازدواج در جلوگیری از طلاق و بروز برخی آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد و افزود: جامعه زنان در این مورد هم افزایی و همکاری لازم را داشته باشند.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با اشاره به مطرح شدن بیمه زنان خانه دار در کشور گفت: این بیمه بخشی از زنان را تحت پوشش قرار می‌دهد و تلاش می‌کنیم زنان سرپرست خانوار هم از این بیمه بهره‌مند شوند.

مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی هم با اشاره به جمعیت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری زنان در این استان گفت: با توجه به مسوولیت این دفتر در حوزه خانواده، جامعه مخاطب آن ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است اما هیچ بودجه ای برای پاسخگویی به این جمعیت ندارد.

سیده طاهره طهماسبی افزود: اعتبارات و بودجه اداره کل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی به هیچ وجه متناسب با مسائل و دغدغه های این حوزه نیست.



منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی