گروه سلامت ــ دبیرکارگروه نظام سلامت در اسلام وزارت بهداشت برگزاری کارگاههای قرآن و سلامت، دیدارهای مستمر با علمای حوزه جهت تبیین آموزههای صحیح دینی در سلامت را عمده فعالیتهای این کارگروه از زمان تشکیل آن دانست.
مرتضی مجاهدی، دبیرکارگروه نظام سلامت در اسلام وزارت بهداشت، در گفتوگو با ایکنا؛ با اشاره به تشکیل این کارگروه در یک سال گذشته و استقرار آن در دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، اظهار کرد: در یکسال گذشته نظام سلامت در اسلام با حضور کارشناسان مطالعات بین رشتهای قرآن و سلامت، فقه و حدیث در مشهد مقدس برگزار شد.
وی افزود: پس از این همایش و فعال شدن کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت برنامههای این کارگروه با کمیسیون هماهنگ شده و کارگاههای مشترک قرآن و سلامت را برگزار میکنیم.
مجاهدی بیان کرد: در حال رایزنی و پیگیری این موضوع هستیم که این کارگاهها دارای امتیاز بازآموزی شده تا هم دانشگاهها به برگزاری آنها علاقمند شوند و هم پزشکان و اعضای هئیت علمی دانشگاههای علوم پزشکی نیز از حضور در آنها استقبال کنند.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هدف از تشکیل و برگزاری کارگاههای قرآن و سلامت را آسیبشناسی و جریانهای مدعی طب اسلامی و تببین اصول استفاده صحیح از آموزههای اسلام در سلامت دانست و عنوان کرد: این مباحث نیاز به کار کارشناسی داشته و برای این منظور در حال رایزنی با اساتید حوزه و دانشگاه بوده تا شاکله و روش صحیح علمی را که مورد تأیید هر دو نهاد حوزه و دانشگاه باشد شناسایی کنیم.
وی بیان کرد: بر اساس سیره اهل بیت(ع) و نظر علمای اسلام مشخص است که نوع ورود دین به سلامت چگونه بوده و ما باید بر اساس قرائن و شواهد متقن این نوع ورود را شناسایی، آموزههای آن را تبیین کرده و از دل آن یک سری قواعد و اصول را برای کاربرد آن در نظام سلامت استخراج کنیم.
مجاهدی تأکید کرد: در برخی از جاها دین اصلا هیچگونه ورودی به سلامت نداشته و اصلا آن را رسالت خود نمیداند، مثلا بر اساس آیههای قرآن و حتی روایات معتبر از ائمه اطهار(ع) و عملکرد علمای اسلام در طول تاریخ، هیچ مکتب داروسازی به نام اسلام نداشته و دین هیچ مجموعه داروسازی را معرفی نکرده است؛ این حوزه به دانش بشری واگذار شده تا با آزمایشها و آزمون و خطاهای علمی حوزههای آن را کشف کنند بر همین اساس ما باید به این موضوع نیز پرداخته و آن را از آموزههای دینی سلامت جدا کنیم.
دبیر کارگروه نظام سلامت در اسلام ادامه داد: وقتی نوع ورود اسلام به سلامت تبیین شد، هم به هدف آسیب شناسی جریانهای مدعی میرسیم و هم نیازهای این حوزه و راههای صحیح علمی رسیدن به این نیازها مشخص میشود.
مجاهدی با بیان اینکه اعضای کارگروه نظام سلامت در اسلام نیاز به آموزش مداوم علمی و فقهی دارند تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف دیدارهای مستمری را با علما، مراجع و اساتید حوزوی داریم.
وی در پایان یادآور شد: کارگروه نظام سلامت در اسلام به کار ایجابی در حوزه طب و دین پرداخته و کار سلبی را رسالت و مسئولیت خود نمیداند، این کار وظیفه معاونت درمان وزارت بهداشت و قوه قضاییه بوده و آنها پیگیر فعالیت غیر قانونی به نام دین در سلامت هستند.