سفر مسوولان کشوری به خراسان رضوی در هفته‌ای که گذشت

چاپارطوس خراسان رضوی، استان خراسان رضوی در هفته‌ای که گذشت میزبان برخی مسوولان کشوری بود.

سردار حسین دهقان مشاور رهبر معظم انقلاب در حوزه صنایع دفاعی هفته گذشته با سفر به مشهد با استاندار خراسان رضوی دیدار و گفت و گو کرد.

سید جواد حسینی، رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نیز در آیین نمادین بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید در مدرسه دخترانه جمیله متقیان میلانی مشهد حضور یافت.

محمدرضا سیفی، مدیر کل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش هم برای افتتاح یک طرح آموزشی به شهرستان تربت‌جام این استان سفر کرد.

سیدحسین میرشفیع، مشاور و نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور توسعه زیربنایی و طرح‌های ویژه کشور نیز طی نشستی در دفتر معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی از افتتاح راه آهن خواف - هرات در آبان ماه امسال با حضور مقامات دو کشور ایران و افغانستان خبر داد. 

عبدالوهاب سهل‌آبادی،  رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن و تجلیل از واحدهای صنعتی نمونه خراسان رضوی در مشهد گفت: جهش تولید به معنای تغییر اصلاح و روش کار است و تولیدکنندگان در ایام شیوع کرونا غیرممکن‌ها را ممکن کردند.

آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور نیز در جمع فعالان فرهنگی و قرآنی جهان اسلام که در اعتراض به توهین نشریه فرانسوی "شارلی ابدو" به ساحت پیامبر اعظم (ص) در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) تجمع کرده بودند گفت: جامعه بشری در قبال بزرگان اخلاق و دین وظایفی دارد که به حقوق آنها باز می‌گردد ما در قبال پیامبر اسلام (ص) و بزرگان دین وظایف ویژه‌ای داریم. معرفت و شناخت بزرگان و در راس آنها پیامبر اسلام (ص)، محبت و علاقه‌مندی و ارادت نسبت به آن حضرت، التزام و اعتقاد قلبی به پیامبر (ص) و نمادهای الهی و انسانی و اطاعت و فرمانبرداری از ایشان از جمله وظایف ماست.

شانديز؛ ميزبان جلسه شوراي ترافيک استان خراسان رضوي

جلسه کميته فني شوراي ترافيک استان با موضوع بررسي موقعيت مکاني کنارگذر شهري شانديز و اتصال آن به آزادراه مشهد چناران به ميزباني شهرداري شانديز برگزار گرديد.

در ابتدا مشاور طرح گزارشي جامع از وضعيت معابر و دسترسي هاي موجود در شهر و نقاط ضعف و قوت احداث کنار گذر ارائه نمود و ابهامات اين طرح را براي حاضرين تشريح کرد.

مهندس حسيني دبير شوراي هماهنگي ترافيک استان در اين جلسه با اشاره به حجم زياد تردد خودروها به شانديز تأکيد کرد : پروژه کمربندي شانديز با جديت پيگيري شود.

ايشان پروژه اتصال شبکه راههاي  شانديز به آزاد راه مشهد چناران را يکي از پروژه هاي فاخر و ضروري عنوان کرد و احداث آن در جهت کاهش آمار تصادفات و مصرف سوخت و به تبع آن کاهش آلودگي هوا بسيار موثر دانست و همچنين بر رعايت شرايط توپوگرافي و زيست محيطي در ارائه طرح توسط مشاور تأکيد نمود .

مهندس نکاحي شهردار شانديز نيز در اين جلسه با اشاره به حضور حجم زياد خودروها در مسيرهاي ورودي به شانديز ، گفت : در حال حاضر مسيرهاي ورودي به شانديز به هيچ عنوان پاسخگوي اين حجم ترافيک نمي باشد.

شهردار شانديز ضمن تاکيد بر ضرورت اجراي پروژه مذکور  بر اين موضوع صحه گذاشت که در شرايط فعلي بسيار آسان تر نسبت به سال هاي آينده پروژه انجام خواهد شد چرا که اکثر زمين هاي آن مناطق باير و بلااستفاده مي باشد و تملک آن به سهولت انجام خواهد شد.

مهندس نکاحي در پاسخ به مخالفين اين طرح گفت : مسلماً در شرايط عادي، جامعه بومي شهر شانديز نياز به دسترسي مضاعف و ايجاد کمربندي نداشته و اين پروژه ميتواند به عنوان ‌نجات بخش بن بست ترافيکي در مجموعه شهري مشهد باشد.

وي همچنين به خوانايي شبکه معابر شهري و ضرورت استاندارد سازي در کليه اقدامات ترافيکي و ‌نگاه آينده نگر تاکيد نمود.  در اين جلسه بر اهميت حفظ فضاي سبز و محيط زيست و رعايت کليه الزامات و قوانين زيست محيطي تأکيد گرديد.

 

خبرنگار : شراره جمشیدیان

کرونا عامل کاهش ۵۰ درصدی سرویس‌دهی مدارس در تایباد

رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل شهرداری تایباد گفت: شیوع ویروس کرونا و نگرانی خانواده‌ها از فرستادن فرزندانشان با وسایل نقلیه عمومی در سال تحصیلی جدید سرویس مدارس را با ۵۰ درصد کاهش نسبت به سال گذشته در همین زمان مواجه کرده است.

علی تقی‌زاده در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، مطرح کرد: امسال تا کنون ۳۰ دستگاه برای سرویس‌دهی دانش‌آموزان از طریق سامانه ثبت‌نام کرده و همزمان با بازگشایی مدارس مشغول به فعالیت در سطح شهر شده‌اند.

وی با اشاره به نگرانی خانواده‌ها نسبت به استفاده از سرویس عمومی، افزود: امسال شرایط تحصیلی در صورتی اتفاق افتاده که هنوز شیوع ویروس کرونا تمام نشده و اکثر والدین به دلیل ترس از تجمع ترجیح می‌دهند فرزندان خود را با وسیله شخصی به مدرسه ببرند این امر با اینکه بار ترافیکی زیادی را تحمیل می‌کند، اما در وضعیت حساس کنونی نمی‌توان از این اقدام ممانعت کرد.

تقی‌زاده اظهار کرد: فرهنگ استفاده از وسیله نقلیه عمومی برای سرویس‌دهی مدارس و ممانعت از تردد خودروهای شخصی به منظور جلوگیری از شلوغی مقابل درب مدارس و بالا رفتن ترافیک در ساعات آغاز و پایان مدارس تا حدودی طی سال‌های گذشته بین والدین نهادینه شده بود، اما در سال جاری شیوع کرونا در کنار ضررهای اقتصادی که به حوزه تاکسیرانی وارد کرده این مقوله را نیز با هرج و مرج ترافیکی مواجه کرده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۱۲ دستگاه تاکسی عمومی جابه‌جایی مسافران درون شهری را بر عهده دارند و همچنین ۳۳۰ دستگاه خودروی مسافربری سامان‌دهی شده‌ در محور گمرک دوغارون فعالیت می‌کنند.

رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل شهرداری تایباد گفت: علاوه بر این ۵۰۰ دستگاه خودرو در ۳۰ واحد صنفی آژانس مسافربری با مجوز رسمی مشغول فعالیت هستند و ناظران این مجموعه روند فعالیت‌ها را به صورت مستمر بازدید کرده و با هر گونه تخلفی در این حوزه مطابق قانون برخورد خواهد شد.

 

طرح محیط‌ یار مزرعه در تربت‌حیدریه اجرا می‌شود

معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت‌حیدریه از اجرای طرح محیط‌یار مزرعه برای نخستین بار در خراسان رضوی به عنوان طرح ازمایشی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، علی رستمی روز پنجشنبه در جریان بازید از عرصه‌های طبیعی این شهرستان، هدف از اجرای این طرح  را مدیریت خسارات وارده ناشی ‌از حیات وحش به مزارع کشارزی عنوان کرد و افزود: با اجرای طرح محیط‌یار مزرعه، آسیب‌های وارده وحوش به مزارع کشاورزی با هم‌افزایی، نظارت و پایش میدانی، مدیریت خواهد شد.

وی با بیان اینکه با عملیاتی شدن این طرح، خسارت وارده وحوش به مزارع و باغ‌های کشاورزی کاهش و نگرانی روستاییان در این زمینه نیز رفع خواهد شد ادامه داد: حمایت صاحبان سرمایه و صنایع در عملیاتی کردن طرح محیط‌یار مزرعه که منافع اقتصادی مطلوبی برای مردم منطقه به همراه خواهد داشت، به نوعی پرداخت مالیات سبز است که خود یکی از مولفه‌های ایجاد اقتصاد سبز در منطقه می‌باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز با بیان اینکه مبنا و زیربنای طرح محیط‌یار مزرعه بر مفاهیم الگوی طرح مثلث توسعه اقتصادی و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی در سایه تعامل ارکان حاکمیتی با فعالان بخش خصوصی است، گفت: طرح محیط‌یار مزرعه با رویکرد ایجاد همگرایی و وفاق اجتماعی و اتکا به توان بخش خصوصی در مرحله نخست ابتدا از تربت‌حیدریه آغاز خواهد شد.

تورج همتی افزود: طرح محیط‌یار مزرعه علاوه بر کاهش تعارضات بین صاحبان مزارع کشاورزی و حیات وحش، در توسعه مدیریت زیست بومی و ترغیب جوامع محلی به مشارکت در حفظ حیات وحش نیز بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه عوامل زیست‌محیطی در تربت‌حیدریه به عنوان قطب تولید زعفران کشور باید با حساسیت بیشتری دنبال شود، ادامه داد: نقش معین‌های اقتصادی منطقه و نیز حمایت و همراهی مردم و ارکان حاکمیتی در اجرای موفق این طرح بی‌بدیل است.

از مجموع ۲۵۵ هزار هکتار عرصه‌های طبیعی، ۱۷ هزار هکتار از ارتفاعات شمال شرق و جنوب شرق این شهرستان منطقه شکار ممنوع است که زیرنظر حفاظت محیط زیست تربت‌حیدریه و بقیه این مناطق آزاد هستند.
هم‌اکنون ۵۰۰ هکتار از اراضی تربت‌حیدریه به جنگل‌های ارس اختصاص دارد. گونه‌های شاخصی چون قوچ و میش، کل و بز، گراز، گرگ، کفتار، پلنگ، گربه وحشی و پرندگانی چون کبک، تیهو و انواع پرندگان شکاری در این منطقه زیست می‌کنند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

حمایت سیستم بانکی از جهش تولید دستاورد دولت در گناباد است

دبیر شورای هماهنگی بانکهای گناباد افزایش حمایت سیستم بانکی از رونق و جهش تولید را از دستاوردهای مهم دولت در این شهرستان دانست.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، رضا طهماسبی افزود: سیستم بانکی برای تحقق مطلوب جهش تولید و رونق اقتصادی همواره همراه دستگاههای اجرایی و مسوولان ذیربط است و با پرداخت تسهیلات در بخشهای مختلف از فعالان تولید و اقتصاد و سرمایه گذاران حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: سیستم بانکی از پشتوانه های مهم تولید و رونق اقتصادی به شمار می‌رود و همراهی آنها لازمه اجرای طرحهای اقتصادی و کمک به رونق اقتصادی جامعه است.

دبیر شورای هماهنگی بانکهای گناباد گفت: بیشترین تسهیلات پرداختی شعب بانکی این شهرستان طی امسال در راستای کمک به بهبود اقتصاد و رونق اقتصادی جامعه بوده است.

وی افزود: ۳۰۲ فقره تسهیلات رونق تولید به مبلغ ۲۰۹ میلیارد ریال طی پنج ماه امسال توسط شبکه بانکی شهرستان گناباد پرداخت شده و این مبلغ طی سال گذشته نیز سه هزار و ۲۵ فقره به مبلغ هفت هزار میلیارد ریال بود.

طهماسبی ادامه داد: ۴۵ فقره تسهیلات خود اشتغالی به مددجویان زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی گناباد طی پنج ماه امسال پرداخت شد که این میزان در سال گذشته ۴۱۴ فقره به مبلغ ۳۸۶ میلیارد ریال بود.

وی گفت: دو هزار و ۱۸ فقره تسهیلات در بخشهای خرید کالای ایرانی به مبلغ ۷۵۷ میلیاردریال طی پنج ماه امسال به متقاضیان دارای شرایط پرداخت شد که این میزان در سال گذشته ۶ هزار و ۹۰۰ فقره با مبلغ دو هزار ۱۰۰ میلیارد ریال بود.

دبیر شورای هماهنگی بانکهای گناباد همچنین از پرداخت ۱۳۶ میلیارد ریال تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در قالب ۳۱۳ فقره طی سال گذشته توسط شبکه بانکی گناباد خبر داد و افزود: طی پنج ماه سال جاری هم ۷۳ فقره تسهیلات به مبلغ ۲۳ میلیارد ریال در این زمینه پرداخت شد.

وی پرداخت ۲۷۳ میلیارد ریال تسهیلات در چارچوب ۵۲۹ فقره را از دیگر خدمات شبکه بانکی گناباد طی پنج ماه سال جاری ذکر کرد و ادامه داد: سال گذشته در این زمینه ۳۰۵ میلیارد یال در چارچوب ۹۷۸  فقره به افراد متقاضی در این شهرستان پرداخت شد.

حدود ۳۰ شعبه بانکهای دولتی و خصوصی در شهرستان گناباد فعال است.

مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.