خراسان رضوی دومین گلخانه بزرگ کشور است

خراسان رضوی/چاپارطوس مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با اضافه شدن ۱۷۰ هکتار به سطح کشت گلخانه‌ای در خراسان رضوی تا پایان سال گذشته در مجموع ۳۸۸ گلخانه و محیط‌های کنترل شده در استان ایجاد شده است که از این نظر این استان موفق به کسب رتبه دوم کشور شده است.

سید هاشم نقیبی روز چهارشنبه با بیان این که توسعه کشت‌ متراکم و گلخانه‌ای در فهرست اولویت‌های بخش کشاورزی خراسان رضوی است افزود: با توجه به این که ترویج کشت گلخانه یکی از سیاست‌های محوری و بخشی از طرح‌های مصوب اقتصاد مقاومتی است امسال تعهد افزایش ۱۵۰ هکتار کشت گلخانه در استان را داریم.

وی ادامه داد: پارسال ۹۵۰ میلیارد ریال تسهیلات یارانه‌ای برای توسعه کشت گلخانه‌ای به این استان تخصیص یافت که بخش عمده آن تاکنون جذب شده و بقیه آن تا پایان سال مالی جذب خواهد شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: راه‌اندازی هر هکتار گلخانه هم اکنون بین ۱۲۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری نیاز دارد و در این زمینه از علاقه‌مندان و کشاورزان حمایت می‌کنیم.

نقیبی افزود: هر هکتار گلخانه برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌کند و برداشت محصول در این سامانه در تمام ایام سال انجام می‌شود که این ویژگی‌ها گرایش به توسعه این نحوه کشت را بیشتر کرده است.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی تا پایان سال ۱۴۰۵ و نیز مطابق با برنامه ۶ ساله، ساخت دو هزار و ۳۰۰ هکتار گلخانه‌ در خراسان رضوی در دستور کار قرار گرفته است.

او اضافه کرد: هم ‌اکنون هزار و ۲۰۰ بهره‌بردار حوزه کشاورزی گلخانه‌ای در استان خراسان رضوی فعالیت می‌کنند.

منبع/ایرنا

تحلیل یک کارشناس اقتصادی از وضعیت بازار

خراسان رضوی / چاپارطوس یک کارشناس اقتصادی در خصوص سیاست‌های ارزی دولت، با اشاره به این مطلب که بحث چندنرخی بودن ارز و مشکلات آن برای همه واضح است، گفت: ما چند بار این کار را آزمایش کردیم و هربار مضرات چندنرخی بودن را دیده‌ایم. 

شهرام مرصعی در خصوص وضعیت بازار، اظهار کرد: نتیجه چندنرخی بودن ارز در دیگر کشورها نیز منفی بوده و مضراتش ثابت شده، بنابراین ما در حال آزمایش این سیاست برای چندمین بار و شاهد ضرر و زیان‌های آن هستیم. مبالغ هنگفتی ارز به کالاهای خاص با نرخ پایین اختصاص پیدا می‌کند، بعد یا کالا را نمی‌بینید، یا کالا را می‌بینید و قیمت پایین را نمی‌بینید و یا اثری از پول، ارز و کالا نیست، تنها دست‌های پنهان آن پول‌ها را جابه‌جا کردند و قابل پیگیری و ردگیری هم نیست. 

وی با بیان اینکه اساسا دولت باید برنامه‌ای برای ارز داشته باشد، زیرا هر اتفاقی که رخ می‌دهد، باز هم مشاهده می‌کنیم نرخ ارز همچنان بالا می‌رود و بر ارزش پول ما تاثیر عکس می‌گذارد، عنوان کرد: بدهی‌ دولت به بانک مرکزی هم بر این امر اثر منفی دارد. 

مرصعی افزود: تا زمانی که درآمدهای کلان ارزی داشتیم با تزریق دلار این امر تا حدودی تعدیل می‌شد، زیرا عرضه بالا بود و تقاضا یا بخش مهمی از آن را پاسخ می‌داد. در حال حاضر چنین نیست.

رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی خراسان رضوی با اشاره به ذخایر ارزی کشور، تصریح کرد: چون در شرایط تحریم، پول و ارز به آن صندوق ذخیره اضافه نمی‌شود دولت باید در هزینه‌کردهای خود بسیار دقت کند و نمی‌تواند هر هزینه‌ای را انجام دهد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه به بانک مرکزی و نقشی که می تواند در شرایط ارزی داشته باشد اشاره و خاطرنشان کرد: روزی که دلار از 18، 19 هزار تومان به 13، 14 هزار تومان و حتی کمتر برگشت و در میانگین 13 هزار تومان باقی ماند، بانک مرکزی اعلام می‌کرد به این رقم مطمئن نباشید، ما برابری دلار و ریال را به زیر 10 هزار تومان خواهیم رساند، اما نه تنها این امر محقق نشده، بلکه گام به گام هم بالا رفته و امروز شاهد هیچ عکس‌العملی از سوی بانک مرکزی در خصوص علت تغییر لجام‌گسیخته نرخ برابری دلار و ریال و این افت هنگفت نیستیم.

وی با اشاره به اینکه سناریوهای مختلفی می‌توان برای این موضوع تعریف کرد، بیان کرد: اگر یک نفر ۲ میلیون تومان حقوق در ماه بگیرد، یعنی پرداخت دولت به وی 100 دلار است، چند سال پیش 1000 دلار بود و چند مدت دیگر 70 تا 80 دلار خواهد بود.

مرصعی با انتقاد از تشویق مردم به سپرده‌گذاری و پرداخت مبالغ بالا به عنوان بهره به مردم، عنوان کرد: سیاست قبلی یعنی دادن بهره‌های بالا، جذب منابع مالی زیاد از عموم مردم و قرار دادن آنها در سیستم‌های بانکی یک طرح کهنه و قدیمی بوده و دیگر پاسخگو نیست، اکنون پول مردم باید در بخش‌های دیگر هزینه شود.

رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی خراسان رضوی در ادامه با ابراز این عقیده  که  پول‌های اساسی و عجیبی که با اقتصاد ما بازی می‌کند، دست مردم نیست، بلکه در اختیار افراد و بخشهایی است که نمی‌توان بر موجودی و دارایی‌های آنها نظارت و کنترل کرد، گفت: 80 درصد مردم ایران تنها 20 درصد نقدینگی را در اختیار دارند و مابقی نقدینگی در اختیار  20 درصد است که آن هم مساوی تقسیم نشده است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه برای طلب کردن موفقیت راه‌های تجربه شده و مدونی وجود دارد و نمی‌توانیم راه‌های موفقیت جدید را کشف کنیم، تصریح کرد: یکی از این راه‌ها داشتن روابط منطقی با افرادی است که اطراف ما یعنی در منطقه و در سیستم بین‌الملل هستند. باید ابزار این کار را داشته باشیم تا بتوانیم بقیه را تعدیل کنیم، در حالی که این ابزار را نداریم، بنابراین از توانمندی‌ها، دارایی‌ها و منابعمان مایه می‌گذاریم که یکی از این منابع، ذخایر ارزی ما است.

وی در خصوص وضعیت بورس در شرایط کنونی اقتصاد، بیان کرد: شاخص‌های اقتصادی در کلان بیانگر این است که ما در وضعیت مطلوبی نیستیم، بنابراین اگر در این شرایط شاخص بورس بالا می‌رود، نشان‌دهنده این است که عده‌ای قصد دارند بورس مثبت باشد، اما واقعی نیست.

 

مرصعی اضافه کرد: نقدینگی در ذات خود بد نیست، زمانی بد می‌شود که به جای رفتن در تولید، خلاقیت، نوآوری و حوزه‌های استارتاپ‌ها، به سفته‌بازی، دلال‌بازی و... نابه‌جا ختم شود. اگر شخصی در کشور فکر می‌کند نمی‌تواند یک واحد تولیدی برای سرمایه‌گذاری پیدا کند، چگونه خود را قانع می‌کند که اگر این واحد تولیدی که تا امروز زیان‌ده بوده، وارد بورس شد، مثبت می‌شود؟

منبع/ایسنا

۸ طرح سرمایه‌گذاری ذیل مثلث توسعه اقتصادی در گناباد در حال اجراست

خراسان رضوی/ چاپارطوس، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: ۸ طرح اقتصادی با سرمایه‌گذاری چهار هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۴۷۶ نفر ذیل الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی در شهرستان گناباد در حال اجراست.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان در حاشیه بازدید از طرح‌های شهرستان گناباد افزود: طرح توسعه شرکت فرآورده‌های دیرگداز با حجم سرمایه‌گذاری هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و ظرفیت تولید سالانه ۲ هزار تن آجر و جرم نسوز در حال اجراست.
وی ادامه داد: این طرح جزو طرح‌های سرمایه‌گذاری تفاهمنامه همکاری اقتصادی در چهار چوب طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی گناباد است که در حال حاضر با پیشرفت ۶۵ درصد به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های نیمه تمام صنعتی شهرستان با کاربرد ویژه در صنایع فولاد و سیمان با همت مدیران و کارگران این شرکت در حال اجرا می‌باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: با تکمیل این طرح ظرفیت تولید شرکت سالیانه از ۳۰ هزار تن به ۵۰ هزار تن آجر و جرم نسوز خواهد رسید و میزان اشتغال از ١۴۵ نفر به ۲۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.
وی افزود: سایر طرح‌ها نیز در حوزه تولید ملات نسوز و آجر نسوز، ماسه ریخته گری سیلیس و پودر میکروسیلیکا، تولید فروسیلیسیوم و شمش منیزیم، تولید نشاسته، گلوتن و گلوکز، خوراک آبزیان و پودر بنتونیت هستند.
رسولیان ادامه داد: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی تاکنون ۲۲۱ معین اقتصاد مقاومتی در این استان تعیین شده که ۷۰ معین دیگر تا پایان سال به این تعداد افزوده می‌شود.
وی گفت: تاکنون هزار و ۲۰۱ تفاهمنامه با سرمایه‌گذاری ۱۹۸ هزار و ۳۰۵ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۲۰۵ و ۸۷۷ نفر در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی خراسان رضوی امضا شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی افزود: گناباد از مزیت‌های بسیار سرمایه‌گذاری با سود و منافع اقتصادی بسیار برخوردار است.
وی ادامه داد: این شهرستان با موقعیت خاص خود در جنوب استان خراسان رضوی از ظرفیت‌های بسیار در بخش‌های اقتصادی و سرمایه گذاری صنعتی و به خصوص در بخش صنایع معدنی، کشاورزی و گردشگری برخوردار است و وجود معادن و مواد اولیه در این بخش‌ها از جمله این مزیت‌ها به شمار می‌رود.
رسولیان گفت: تمام خصوصیات سرمایه گذاری سودآور از نظر وجود مواد اولیه و موقعیت‌های مناسب برای فروش محصولات تولیدی در شهرستان گناباد وجود دارد.
وی افزود: گناباد با توجه به وجود مواد اولیه دارای ظرفیت مناسب برای گندله سازی و تولید کنسانتره معدنی و صنایع وابسته و احیا و ذوب صنایع فولادی است و پیگیری‌هایی برای اجرای طرح‌های شاخص بدین منظور در سطح ملی در دست انجام است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی ادامه داد: اتحاد و همدلی و پیگیری‌های مستمر مسوولان دستگاه‌های اجرایی گناباد از خصوصیات شاخص است که بستر جذب سرمایه‌گذار را هموار می‌کند.
وی گفت: جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان خراسان رضوی در گناباد ۱۳ مصوبه برای رفع تنگناهای بخش‌های صنعتی و معدنی، کشاورزی، تکمیل و توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی داشت.
رسولیان افزود: صنایع معدنی فروسلیس از جمله مزیت‌های سرمایه‌گذاری در گناباد است و در مجموع هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل و توسعه آن هزینه می‌شود و با تحقق این مهم برای ۸۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‌گردد.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان سه میلیارد یورو برای تامین اعتبار طرح توسعه شرکت دیرگداز به منظور تولید آجرهای نسوز به عنوان یکی از محصولات پرکاربرد در صنایع معدنی اختصاص یافت و قرار شد طی مذاکره با بنگاه‌های اقتصادی مهم کشور مشکل تامین مواد اولیه آن رفع شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و تعدادی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و مدیران شعب بانک‌های استان خراسان رضوی روز چهارشنبه با سفر به گناباد علاوه بر بازدید از تعدادی واحدهای تولیدی با حضور در جلسه ستاد استانی تسهیل و رفع موانع تولید، مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی این شهرستان را بررسی کردند.
۱۷۲ واحد صنعتی در بخش‌های صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در شهرستان گناباد فعالیت دارند که برای راه اندازی آنها هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای سه هزار و ۲۸۴ نفر بطور مستقیم و دو برابر این تعداد بطور غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال است. از مجموع چهار هزار و ۷۰۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب در شهرستان گناباد سه هزار و ۴۰۰ واحد فعال است. حدود ۵۰۰ شرکت تعاونی با اشتغال بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در این شهرستان فعالیت دارند.

مودیان اظهارنامه‌های مالیاتی خود را الکترونیکی ارسال کنند

خراسان رضوی/چاپارطوس سرپرست اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: سامانه تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل در سایت سازمان امور مالیاتی کشور فعال بوده و توصیه می‌شود مودیان از هم اکنون اظهارنامه‌های خود را بدون مراجعه به حوزه‌های مالیاتی به صورت الکترونیکی ارسال نمایند.

جعفر احسانی‌مهر ضمن تبریک آغاز هفته فرهنگ مالیاتی، اظهار کرد: توسعه نظام مالیاتی با تکیه بر فناوری‌های نوین اطلاعاتی، منجر به توسعه پایدار اقتصاد کشور می‌شود. با حرکت در مسیر مالیات هوشمند، به دنبال افزایش کارآیی سازمان، ارتقای عدالت مالیاتی، کاهش فرار مالیاتی و فساد اداری و به تبع آن تحقق عدالت اجتماعی هستیم.

وی بیان کرد: با عنایت به اجرای سراسری طرح ابلاغ الکترونیک اوراق مالیاتی در سراسر کشور، اجرای این طرح در راستای طرح جامع و هوشمندسازی مالیاتی است که منجر به سهولت در کار فعالان اقتصادی، صرفه‌جویی در زمان و هزینه و ارائه خدمات بهتر و آنلاین به مودیان می‌شود.

احسانی‌مهر گفت: مودیان باید با مراجعه به سامانه tax.gov.ir نسبت به فعال نمودن ابلاغ الکترونیک با استفاده از رمز عبور شخصی اقدام نمایند. با توجه به گسترش ویروس کرونا، زمان تسلیم اظهارنامه‌های مالیاتی دو ماه تمدید شده و صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) تا پایان مردادماه و اشخاص حقوقی تا پایان شهریورماه فرصت دارند اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1398 خود را به صورت الکترونیکی به سازمان تسلیم نمایند.

سرپرست اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی افزود: سامانه تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل در سایت سازمان امور مالیاتی کشور فعال بوده و توصیه می‌شود مودیان از هم اکنون به منظور پیشگیری از هرگونه ازدحام سایت در روزهای پایانی، اظهارنامه‌های خود را بدون مراجعه به حوزه‌های مالیاتی به صورت الکترونیکی ارسال نمایند

منبع/ایسنا

‌واردات نهاده‌های دامی در انحصار چند رانت‌خوار

خراسان رضوی/ چاپارطوس، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی  با ابراز نگرانی از چرخه فسادزای انحصار نهاده‌های دامی خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم عزم کرده تا دست رانت‌خواران را از چرخه شیر و فرآورده‌های آن کوتاه نماید.
محمد صفایی اظهار داشت: حدود 70 سال کشور با نفت اداره شده و امروز توفیق یافته‌ایم تا کشور بدون نفت با صادرات غیرنفتی اداره شود و این زمینه مناسبی برای حل بسیاری از مشکلات و ضعف‌های صنایع فرآوری خواهد بود.

وی با انتقاد از تمرکز واردات نهاده‌های دامی و عدم اراده ورود ارز به کشور به مشکلات حوزه دام و طیور پرداخت و افزود: با جلوگیری از خروج شیر مازاد کشور و تبدیل آن به شیر خشک می‌توان هم رانت واردات کره را متوقف و هم شالوده صادرات شیر خشک را فراهم نمود و این زمینه مناسبی نیز برای تولید کره در داخل خواهد بود که بر منافع دامدار و مصرف کننده خواهد افزود.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی از چرخه فسادزای انحصار نهاده‌های دامی خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم عزم کرده تا دست رانت‌خواران را از چرخه شیر و فرآورده‌های آن کوتاه کند.


صفایی یکی از مهم‌ترین دستاوردها در زمینه ایجاد اشتغال برای گناباد را توافق مشارکت هلدینگ دامپروری بنیاد مستضعفان دانست و تاکید کرد: تعاونی‌های شهرستان تمرکز خود را بر روی ایجاد دامداری‌های بالای 1000 راس به کار بندند تا به یاری خدا و اراده قوی با عبور از چالش‌های پیش رو ، با مشارکت بزرگترین هلدینگ دامپروری کشور، گناباد و بجستان را به قطب تولید گوشت کشور تبدیل کنیم.

وی انتقال آب دریای عمان را نیز امری ضروری و ارزنده دانست و اظهار داشت: با آغاز این پروژه مهم، به یاری خدا طرح انتقال آب را ظرف مدت چهار سال به گناباد شاهد خواهیم بود که این ظرفیت سالانه 90 میلیون متر مکعب برداشت آب داشته که 8 ماه برداشت آن به منطقه و 4 ماه دیگر آن سالانه به کلان شهر مشهد اختصاص خواهد یافت.

 صفایی با پیشنهاد کشت زعفران و اعلام آمادگی سرمایه‌گذار نیز از مردم خواست تا در تحقق این مهم همت نمایند.

نماینده مردم شهرستان‌های گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی اخذ مجوز دفتر اکتشاف فلزات گرانبها از جمله مس در حوزه صنایع معدنی را با 20 میلیارد تومان اعتبار برای گناباد را اعلام کرد.

منبع/تسنیم