فرآوری محصول زعفران ضرورتی مغفول مانده است

مشهد- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: فرآوری محصول ارزشمند و راهبردی زعفران در داخل کشور ضرورتی می باشد که تاکنون مغفول مانده است.

مجتبی مزروعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از 120 واحد بسته بندی زعفران در خراسان رضوی گرچه فعالیت مناسبی دارند اما تمام این واحدها محصول را به صورت خام بسته بندی می کنند.

وی ادامه داد: این در حالی است که باید با هدف آورده اقتصادی بیشتر و استفاده کامل از تمام ظرفیتهای این محصول ارزشمند، در زمینه فرآوری زعفران اقدام نمود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در زمینه فراوری محصول زعفران بسیار مختصر و در حد تولید چای و برخی نوشیدنیهای زعفرانی فعالیتهایی انجام شده اما در بسیاری از زمینه های فعالیت در این حوزه هنوز اقدامی نشده است.

وی افزود: این در حالی است که باید به فکر تولید فرآورده های جدید از زعفران باشیم که شامل نوشیدنیهای جدید، اسانس گیری، طعم گیری و تولید محصولات با اندازه های مختلف و با توجه به ویژگیهای زعفران از جمله شادی آفرینی آن است.

مزروعی ادامه داد: مراکز دانشگاهی باید به صورت علمی و موثر کار پژوهشی و آزمایشگاهی در زمینه خواص و مواد معدنی زعفران انجام دهند تا بتوان عایدات اقتصادی بیشتری در این حوزه کسب کرد.

وی گفت: آماده ایم که با کشورهای پیشرفته به منظور ایجاد واحدهای فراوری زعفران در ایران وارد مذاکره و تعامل شویم.

سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی 86 هزار هکتار است. پیش بینی می شود امسال حدود 300 تن محصول از این سطح برداشت شود. فعالیت در حوزه تولید زعفران برای 131 هزار نفر در خراسان رضوی به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

بیش از 90 درصد زعفران تولیدی ایران محصول مزارع استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی است.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location