طرحهای بزرگ خراسان رضوی از محل صندوق توسعه ملی تامین مالی می‌شوند

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: برخی طرحهای بزرگ استان در نشست کارگروه ستاد تسهیل استان با حضور مدیرعامل صندوق توسعه ملی در مشهد تامین مالی می‌شوند.

علی رسولیان روز یکشنبه در نشستی که با مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط با طرحهای سرمایه‌گذاری در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد افزود: در این زمینه ۴۸ طرح شامل ۱۰ طرح دامپروری، ۱۵ طرح صنعتی، پنج طرح عمرانی، ۹ طرح کشاورزی، ۹ طرح گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی ۷۸ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۳۱۴ نفر نیازمند تامین مالی شد.

وی ادامه داد: حجم کل تسهیلات مورد نیاز برای ۴۸ طرح ۶۱ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال (ارزی و ریالی) است که از بین این طرحها، تامین مالی طرحهای گلخانه ای تا هزار هکتار، طرحهای انرژی خورشیدی تا ۱۰ هزار مگاوات و برخی طرحهای صنعتی و معدنی در اولویت قرار خواهند داشت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در حال حاضر هزار و ۱۹۳ طرح به ارزش دو هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال در خراسان رضوی در حال اجراست که حدود ۳۰۰ طرح آن بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال حجم سرمایه‌گذاری و بیش از ۱۰۰ نفر اشتغالزایی دارد و  ۴۸ طرح مزبور بخشی از این طرحها هستند.

رسولیان افزود: مسیر کلی دریافت تسهیلات ریالی از صندوق توسعه ملی در ابتدا درخواست بانکها از صندوق توسعه ملی و سپس سپرده گذاری از محل منابعشان است که درخواست آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: تلاش می‌شود، در نشست آتی کارگروه ستاد تسهیل خراسان رضوی طرحهای کارشناسی شده با میزان سرمایه‌گذاری و آورده مشخص به مدیرعامل صندوق توسعه ملی ارایه شود.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: پیشنهادات مدیران در خصوص اتخاذ سهم استانی از صندوق توسعه ملی، تخصیص تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه به استان نیز در نشست مزبور قابل طرح خواهد بود تا بتوان منابع مالی لازم را از مسیر صندوق توسعه ملی تامین کرد.

 نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی روز سه‌شنبه ۱۳ خرداد ماه با حضور استاندار و مدیرعامل صندوق توسعه ملی در محل استانداری خراسان رضوی برگزار می‌شود.

اشتغال ۲۰۰ هزار نفر در حوزه صنعت خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری چاپارطوس خراسان رضوی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در حال حاضر پس از حوزه خدمات که بیشترین اشتغال را فراهم کرده، حوزه صنعت توانسته زمینه اشتغال را برای ۲۰۰ هزار نفر نیرو، در این استان فراهم کند.

محمدرضا مس‌فروش در حاشیه مراسم تکریم و معارفه رئیس صنعت، معدن و تجارت تایباد که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: اکنون ۱۰ هزار نفر در حوزه معدن فعالیت دارند، در این زمینه شهرستان مرزی تایباد ظرفیت لازم برای توسعه معادن را دارد و باید از این پتانسیل در جهت آماده کردن زیرساخت‌ها استفاده کرد.

وی با اشاره به ۴۵۱ طرح نیمه تمام در حوزه صنعت، معدن و بازرگانی این استان افزود: برای این تعداد طرح با ۵۰ درصد رشد فیزیکی ۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه پیش‌بینی شده که اگر در سال جاری به اتمام برسد، اتفاق خوبی در اقتصاد استان رخ خواهد داد.

مس‌فروش بیان کرد: برای توسعه اقتصادی نیاز به ارز است و دست یافتن به این مهم در گرو تعاملات تجاری با کشورهای همسایه می‌باشد؛ از آن‌جا که خراسان رضوی در همسایگی کشور افغانستان قرار گرفته، فرصت مناسبی برای ایجاد این تعامل به وجود آورده که با افزایش صادرات می‌توان ارز لازم را به دست آورد.

وی ادامه داد: نکته مهم در این تعامل تجاری رضایت‌مندی کشور همسایه است، افغانستان تمایل به معاملات دوجانبه با ایران را دارد و برای تراز کردن این تعامل باید کالاهای مورد نیاز را از کشور همسایه تهیه کرد، در این معامله می‌توان به ارز مورد نیاز دست یافت و همچنین تراز تجاری را نیز رعایت کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در پایان به رفع مشکلات بازارچه مرزی اشاره کرد و گفت: سازمان صمت به دنبال آن است تا هر چه زودتر مشکلات بین‌المللی بازارچه مرزی را برطرف کند تا از این فرصت برای توسعه تبادلات تجاری با کشورهای همسایه استفاده شود؛ در حال حاضر گرم شدن روابط تاجیکستان با ایران فرصتی برای رشد اقتصادی را فراهم کرده است.

گفتنی است در مراسم تکریم و معارفه رئیس صنعت، معدن و تجارت تایباد که روز گذشته برگزار شد؛ از زحمات محمد اشرفی تقدیر و محمد کریمی به عنوان رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان تایباد منصوب شد؛ محمد اشرفی نیز به عنوان رئیس صنعت، معدن و تجارت تربت‌حیدریه منصوب گردید.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

نوغانداری کسب و کاری کوچک با درآمدی بالا در روستاها است

یک نوغاندار تایبادی گفت: پرورش کرم ابریشم یکی از مشاغل خرد روستایی است که درآمد بسیار مناسبی برای جوانان روستا دارد و کمک شایانی به معیشت خانواده می‌کند.


عیدمحمد صوفی زاده از اهالی روستای جوزقان شهرستان تایباد در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: باتوجه به اینکه پرورش کرم ابریشم جزء مشاغلی بشمار می‌رود که نیاز به سرمایه و نیروی کار زیاد ندارد از نظر اقتصادی بسیار به صرفه و مناسب بین خانواده‌های روستایی محسوب می‌شود.

وی افزود: پرورش کرم ابریشم در بازه زمانی یک‌ماهه و در فضایی حدود 30 متر برای هر جعبه امکان پذیر است و کافیست چند درخت توت برای تغذیه وجود داشته باشد تا بدین وسیله بستر اشتغال برای خانواده‌های روستایی ایجاد شود.


صوفی‌زاده تصریح کرد: درحال حاضر کرم‌ ابریشم نژاد ایرانی، توسط جهادکشاورزی با قیمت مناسب در اختیار نوغانداران قرار می‌گیرد اما باتوجه به اینکه نژاد چینی کرم‌ ابریشم از نظر تولید پیله ابریشم مرغوب‌تر است؛ در صورتی که این نژاد در اختیار نوغانداران قرار بگیرد بازدهی بیشتری خواهد داشت.


وی بیان کرد: حدود یک هفته است برداشت پیله ابریشم از کارگاه پرورش کرم ابریشم در روستای جوزقان آغاز شده و از این روستا روانه بازارهای شهرستان تربت‌حیدریه می‌شود.

 

انتهای پیام

خبرنگار، محمد جامی

photo_2020-05-22_12-07-31photo_2020-05-22_12-07-27photo_2020-05-22_12-07-24photo_2020-05-22_12-07-05

 

کارگران جامانده از سهام عدالت چکار کنند؟

به گزارش خبرگزاری چاپارطوس خراسان رضوی، رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی از وزارت کار خواست که از ظرفیت تشکلهای کارگری و شوراهای عالی کار برای شناسایی و معرفی کارگران جامانده از سهام عدالت استفاده و صدور مجوز لازم در این خصوص را از هیات وزیران پیگیری کند.
 

فتح الله بیات در گفت وگویی، در خصوص کارگران جامانده از ثبت نام سهام عدالت اظهار کرد: ثبت نام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ انجام شد و آن زمان بخشی از کارگران ساختمانی و فصلی تحت پوشش قرار گرفتند. برخی از تشکلهای کارگری از جمله خانه کارگر نیز آن زمان بخش عمده ای از این مسئولیت را برعهده گرفتند و کارگران ساختمانی در تهران و مراکز استانها را ثبت نام کردند.

وی ادامه داد: در زمان ثبت نام تنها طبقه کارگران فصلی و ساختمانی توانستند از سهام بهره مند شوند و عده زیادی از کارگران بخش قراردادی و پیمانی و صنعتی بلاتکلیف ماندند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه بسیاری از کارگران ساختمانی به ما مراجعه می کنند و از وضعیت سهام خود پرس و جو می کنند، اظهارکرد: یک عده از کارگران موفق به ثبت نام شدند ولی عده زیادی از امکان ثبت نام محروم مانده و سهام عدالت به آنها تعلق نگرفته است و دولت هم اعلام کرده فعلا ظرفیتی برای ثبت نام نداریم.

بیات با بیان اینکه اگر هدف طرح سهام عدالت، تقسیم عادلانه سهام است باید کارگران به عنوان طبقه ضعیف و محروم جامعه مشمول دریافت آن شوند، تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۱۶ میلیون کارگر بیمه شده در کشور داریم که تنها بخش اندکی از آنها مشمول دریافت سهام عدالت شناخته شده اند در صورتی که اگر بر توزیع عادلانه سهام تاکید داریم و می خواهیم سهام عدالت رسما و اسما به شکال عادلانه توزیع شود باید شامل حال همه کارگران شود.

به گفته رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، هم اکنون سهام عدالت به بخش اعظمی از کارگران خدماتی و صنعتی تعلق نگرفته و بسیاری از کارگران ساختمانی نیز از ثبت نام سهام عدالت جامانده اند.

وی با تاکید بر پیگیری ثبت نام کارگران توسط تشکلهای کارگری و شوراهای عالی کار گفت: اگر ثبت نام کارگران جامانده از سهام عدالت نیاز به مصوبه دولت یا هیات وزیران دارد از وزارت کار می خواهیم که این مساله را تا صدور مجوز آن پیگیری کند تا تبعیضی در این زمینه به وجود نیاید.

بیات افزود: کسانی که سالها قبل صاحب سهام شدند، برگه ای دستشان بود که شاید آن زمان ارزش و سود ناچیزی داشت ولی امروز این برگه سهام با ارزش شده است؛ لذا انتظار داریم فرصتی به کارگران جامانده داده شود و این امکان برای کسانی که هنوز ثبت نام نکردند، به وجود آید.

این مقام مسئول کارگری در پایان از وزارت کار خواست که از ظرفیت تشکل های کارگری و شوراهای عالی کار برای شناسایی و معرفی کارگران جامانده از سهام عدالت استفاده و صدور مجوز لازم در این زمینه را از هیات وزیران پیگیری کند.

 در حال حاضر بیش از ۱۴ میلیون کارگر بیمه شده در کشور وجود دارد و بر اساس آخرین آمارها ۶ میلیون کارگر فصلی و ساختمانی مشمول دریافت سهام عدالت شناخته شده اند.

 

 
منبع: ایسنا

کارخانه‌های فرآوری و بسته‌بندی حلقه مفقوده در بخش کشاورزی تایباد است

رییس جهادکشاورزی تایباد گفت: راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری محصولات کشاورزی مهمترین نیاز در بخش کشاورزی این شهرستان بشمار می‌رود.

محمد میری دیسفانی در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی اظهار کرد: تایباد با دارا بودن ۴۳هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی در عرصه کشاورزی پیشرو و از قطب‌های کشاورزی استان خراسان رضوی است ، ۸۵ درصد اقتصاد شهرستان به بخش کشاورزی وابسته است و حدود ۷ هزار نفر به صورت مستقیم به کشاورزی مشغول هستند.


وی افزود: در بخش کشاورزی هیچ مشکلی در زمینه تولید محصولات باکیفیت نداریم اما این حوزه‌ نیازمند یک تحول بنیادین بوده و لازم است با کمک کشاورزان و معین‌های اقتصادی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب به سمت فرآوری، بسته بندی و نگهداری محصولات کشاورزی حرکت کنیم تا شاهد تقویت اقتصاد منطقه باشیم و به‌ این طریق از ضرر و زیان کشاورزان و باغداران جلوگیری کنیم.


میری دیسفانی ادامه داد : شهرستان تایباد در کشت گل محمدی رتبه اول استان را دارد ولی هرساله در زمان برداشت گل محمدی متاسفانه قیمت این محصول توسط دلالان سیر نزولی پیدا می‌کند و باعث ضرر و ناامیدی بهره‌برداران می‌شود.


وی بیان کرد: ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس ، کاشت گیاهان دارویی به اندازه توان جمع‌آوری محصول ، پرورش قارچ ، پرورش ماهی گرمابی و سردابی ، پرورش مرغ بومی ، پرورش بوقلمون ، پرورش کرم ابریشم ، پرورش زنبور عسل از مشاغلی است که پتانسیل و ظرفیت بسیار مناسبی در بخش میان‌ولایت دارد.

 

انتهای پیام

خبرنگار، محمد جامی