کشف بیش از 200 میلیون ریال کالای قاچاق در مرزهای خراسان رضوی

فرمانده مرزبانی خراسان رضوی گفت: مرزبانان هنگ مرزی و مرزبانی درجه یک تایباد، در ایست و بازرسی‌های مداوم، موفق به کشف مقادیری کالای قاچاق شدند.

سردار ماشاالله جان نثار در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: مرزبانان مستقر در پست کنترل و مراقبت مرزی 17 شهریور مرز دوغارون در راستای پیشگیری از قاچاق انواع کالا و حمایت از تولیدات داخلی، طی ایست و بازرسی‌های جداگانه موفق شدن مقادیری کالای قاچاق به ارزش 202 میلیون و 400 هزار ریال را کشف و ضبط کنند.

وی کالاهای قاچاق کشف شده را شامل روغن، رب، خرما، شیر خشک و ... اعلام کرد و افزود: در این رابطه پنج نفر قاچاقچی پس از دستگیری جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی تحویل شدند.

سردار جان نثار بیان کرد: مرزهای این استان توسط مرزبانانی نگهداری و نگهبانی می‌شود که شبانه روز با هوشیاری کامل تمام نوار مرزی را زیر نظر دارند و نسبت به هرگونه ورود و خروج کالای قاچاق حساس بوده و با افراد خاطی با قاطعیت برخورد می‌کنند.

خراسان رضوی 300 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد که 90 کیلومتر آن در تایباد قرار دارد.

 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

نزاع خانوادگی در تربت ‌حیدریه ۶ مصدوم برجای گذاشت

مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: در یک فقره نزاع خانوادگی در دولت‌آباد عده‌ای مصدوم و توسط آمبولانس راهی بیمارستان شدند.

دکتر محمدجواد امیری در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اعلام کرد: شامگاه گذشته حوالی ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه پس از برقراری تماس تیمی از نیروهای امدادی از پایگاه دولت‌آباد بلافاصله به محل حادثه اعزام شدند و 6 مصدوم این واقعه را به درمانگاه دولت‌آباد انتقال دادند.

وی افزود: مصدومان پس از درمان ابتدایی توسط یک دستگاه اتوبوس آمبولانس که از مرکز اورژانس تربت‌حیدریه اعزام شده بودند بلافاصله برای ادامه درمان به بیمارستان نهم دی این شهر اعزام شدند.

امیری بیان کرد: گاهی اوقات عدم کنترل خشم در نزاع‌های خانوادگی عواقب ناخوشایندی را همراه دارد که جبران ناپذیر است.

 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

معاون استاندار خراسان رضوی اعلام کرد اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی در فضای مجازی ویژه دهه امامت و ولایت

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی ضمن اعلام برنامه‌های دهه امامت و ولایت استان گفت: برنامه‌های فرهنگی متنوعی با محوریت فضای مجازی در دهه امامت و ولایت پیش‌بینی شده است.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، محمد صادق براتی در جلسه هماهنگی برنامه‌های دهه امامت و ولایت اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا و نحوه انتقال آن باعث شد که بسیاری از مراسم و تجمعات مذهبی در مناسبت‌ها در راستای پیشگیری از شیوع و انتقال ویروس با محدودیت‌هایی مواجه شود.

وی با بیان اینکه امسال حتما تمام پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی در برنامه‌های دهه امامت و ولایت استان رعایت می‌شود، افزود: به همت فعالان و نهادهای فرهنگی برنامه‌های متنوعی در سطح شهر مشهد و فضای مجازی برگزار خواهد شد.

وی افزود: فضاسازی شهری مناسب و متناسب با ایام عید قربان و غدیر، فضاسازی محیط‌های اداری مشهد و سراسر استان، راه‌اندازی کاروان‌های سرودخوانی و اجرای برنامه‌های شاد با مشارکت نهادهای فرهنگی و آستان قدس رضوی، خطبه‌خوانی غدیر در فضای باز مساجد با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی، خطبه‌خوانی غدیر در فضای مجازی با مشارکت گروه‌ها و نهادهای مختلف مذهبی و اجتماعی، پویش خادمان علوی، تولید محتواها و پک‌های فرهنگی برای خانواده‌های کارکنان دولت بخشی از برنامه‌های فرهنگی عید قربان تا غدیر خم است.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: برگزاری مراسم شعرخوانی و نشست‌های فرهنگی در باب غدیر در فضای مجازی، حضور پررنگ کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و استفاده از ظرفیت آنان در فضای مجازی از دیگر برنامه‌های این دهه است.

براتی تاکید کرد: برنامه‌ریزی برای قشر کودکان و نوجوانان برای بهره‌مندی بیشتر و درک مبانی غدیر و استفاده از فضای معنوی ایام دهه امامت و ولایت در دستور کار نهادهای فرهنگی و بنیاد بین‌المللی غدیر خم  قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ادامه حرکت کمک‌های مومنانه به اقشار آسیب‌پذیر، مرحله دوم این کمک‌های مومنانه آغاز شده و ان‌شاءالله با همکاری و همراهی مسئولان، نهادهای مردمی و مذهبی و خیران این مهم با عنوان احسان علوی در دهه ولایت و امامت با جدیت بیشتری پیگیری خواهد شد.

براتی بیان کرد: طرح زیارت نیابتی بارگاه منور رضوی به صورت پایلوت در وزارت کشور و در ایام عید غدیر انجام می‌شود و در صورت موفق بودن در مناسبت‌های بعدی در سطح تمامی وزارت‌خانه‌ها اجرایی است.

بر اساس گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، وی با اشاره به اینکه تولید برنامه‌های فرهنگی در فضای مجازی خصوصا از زمان شیوع ویروس کرونا افزایش یافته است، اظهار کرد: علی‌رغم اینکه تولیدات فاخر و محتواهای فرهنگی مناسبی در ایام مختلف سال در فضای مجازی در حال نشر است، اما این برنامه‌ها از انسجام لازم برخوردار نبوده که ضروری‌ است در ایام دهه امامت و ولایت موج جدیدی از تولیدات فرهنگی با انسجام و هماهنگی لازم تولید و منتشر شود.

انتهای پیام

مزاحمت‌های تلفنی به اورژانس، احتمال مرگ بیماران را جدی‌تر می‌کند

مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: سرعت برای مرکز اورژانس به دلیل ارائه خدمات در لحظات بحرانی و حساس جایگاه مهمی دارد و در همین زمینه هر تماس تلفنی که مبنی بر مزاحمت باشد جان تعداد زیادی از بیماران را به خطر انداخته و آن‌ها را به مرگ نزدیک‌تر می‌کند.

محمدجواد امیری در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری ۲۸ هزار و ۳۵۶ تماس با این مرکز برقرار شده که ۴۹۰۸ تماس آن مزاحمت تلفنی بوده و این یعنی فرصت برقراری همین تعداد بیمار اورژانسی با این مرکز از بین رفته است.

وی با اشاره به انجام ۵۳۴۵ ماموریت اورژانسی از ابتدای امسال تا کنون در تربت‌حیدریه، افزود: در حال حاضر ۱۶ پایگاه شهری و جاده‌ای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در سه شهرستان تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه فعال و همچنین ۱۱۰ نیرو مشغول ارائه خدمت به مردم هستند.

امیری مطرح کرد: در این مدت ۷۴۵ ماموریت مربوط به تصادفات بود که بلافاصله پس از برقراری ارتباط نزدیک‌ترین پایگاه‌ها به صحنه حادثه، تیم‌های امدادی را اعزام کردند. در اعزام اورژانس به صحنه‌های حوادث یکی از مهمترین علل تاخیر ترافیک‌های درون و برون شهری است که مشارکت شهروندان در چنین لحظات حساسی هنوز هم نیازمند فرهنگ‌ سازی می‌باشد.

وی در ادامه بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه به  ۳۶۳ هزار نفر در سه شهرستان تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه در جنوب استان خراسان رضوی خدمات ارائه می‌دهد.

مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه اظهار کرد: این دانشگاه ۱۹۰ تخت در بیمارستان نهم دی شهر تربت‌حیدریه و ۲۰ دستگاه تخت بیمارستانی در شهر فیض‌آباد، مرکز شهرستان مه‌ولات دارد.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

سرازیر شدن بیش از ۸۰ درصد فاضلاب‌ خانگی به معابر شهری تایباد

رها شدن فاضلاب‌ خانگی در شهرستان مرزی تایباد یکی از مشکلاتی است که از سالیان دور همچنان باقی مانده و هنوز در برخی مناطق شهری همچون گذشته پسماند آشپزخانه، حمام و حیاط به داخل کوچه‌ها و خیابان‌ها رها می‌شود که مشکلات فراوانی را در بردارد.

شاید خیلی از ما وقتی از معابر شهری گذر می‌کنیم با این پدیده رو به رو شده باشیم، معضلی که سال‌هاست در تایباد دیده می‌شود؛ سرازیر شدن بیش از ۸۰ درصد فاضلاب‌های خانگی در این شهر به جوی‌ها و خیابان‌ها آمار کمی نیست؛ علاوه بر به خطر افتادن سلامت شهروندان باعث نا زیبایی چهره شهر و از سویی از بین رفتن آسفالت نیز می‌شود اگرچه این رها سازی فاضلاب معضل شهرداری محسوب می‌شود، اما گریبان شهروندان را نیز خواهند گرفت از سویی در برخی موارد خود شهروندان نیز برای رها نکردن فاضلاب خانگی با مشکلاتی رو به رو هستند.

شهردار تایباد در این خصوص به چاپارطوس خراسان رضوی، گفت: یکی از مشکلات رفع نشدنی در این شهرستان رها شدن فاضلاب خانگی به سطح خیابان‌ها و جوی‌های آب است که هزینه‌های فراوانی برای شهرداری در بر دارد.

ایوب سیدالحسینی اظهار کرد: با توجه به پیگیری‌های مکرر از طرق مختلف نسبت به جمع‌آوری فاضلاب‌ خانگی و هدایت آن‌ها به چاه، اما متاسفانه در بیشتر مناطق شهر تایباد همچنان شهروندان از حفر چاه و جلوگیری از بیرون آمدن آب منازل به داخل کوچه و خیابان ممانعت کرده‌اند.

وی با اشاره به آفت‌های این اقدام افزود: رها کردن فاضلاب خانگی که بیشتر آشپزخانه و حمام را شامل می‌شود علاوه بر ایجاد باکتری و بیماری‌های عفونی، بهداشت افراد را به خطر انداخته و همچنین تاثیر بسزایی در خرابی آسفالت سطح خیابان دارد و از همه مهمتر نمای ناخوشایندی در شهر به جا می‌گذارد.

سیدالحسینی بیان کرد: اسید موجود در مواد شوینده و مواد غذایی پس از جاری شدن روی آسفالت موجب تخریب و از بین رفتن آن می‌شود که این اقدام هزینه‌های گزافی شامل ترمیم و مرمت آسفالت برای شهرداری را در بردارد، اما اکثر مالکان به بهانه‌های هزینه بالای حفر چاه و سفت بودن زمین این عمل را انجام داده و این بی توجهی به صورت عادت در آمده است.

وی مطرح کرد: اکنون بیش از ۸۰ درصد فاضلاب‌های خانگی در این شهر به جوی‌ها و خیابان‌ها سرازیر می‌شوند که مشکلات فراوانی از قبیل ایجاد آلودگی محیطی، بوی نا مطبوع، رشد و تکثیر حیوانات و حشرات موذی مانند موش، انواع سوسک و پشه را به وجود آورده و از همه مهمتر سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد.

 

۱۳ هزار متر مربع آسفالت در تایباد انجام شده است

 

در ادامه این گفت‌وگو معاونت عمران و شهرسازی، شهرداری تایباد گفت: از ابتدای سال جاری ۱۳ هزار متر مربع آسفالت برای مرمت و روکش خیابان‌های اصلی و فرعی انجام شده است.

رامین خواجه احمدی افزود: این میزان آسفالت شامل لکه‌ گیری معابر سطح شهر که به صورت مداوم انجام می‌شود، زیرسازی و آسفالت پارکینگ شهرداری واقع درخیابان رجایی، اصلاح هندسی و رفع نقاط حادثه خیز، زیر سازی و آسفالت راست‌گرد جاده کمربندی بلوار "شهید سلیمانی" به سمت میدان پیر هرات، اجرای پیاده روسازی اشتراکی به مساحت ۶۵۰ مترمربع، آسفالت خیابان اصلی منازل سازمانی حضرت ولیعصر(عج)، اجرای ۱۰ مورد جدول گذاری معابر شهری بوده است.

وی مطرح کرد: محلول‌پاشی سطح شهر، اماکن عمومی و اداری، شست و شوی جداول، لایروبی کانال‌های آب، رنگ آمیزی میله پرچم‌های، بلوکه‌های سطح شهر،رنگ‌آمیزی داخلی ساختمان سازمان حمل ونقل همگانی، تعویز پرچم‌های الوان سطح شهر، مسدودسازی و اجرای محدودیت‌های ترافیکی ستاد پیشگیری از کرونا، تعویض لوازم آسیب دیده پارک‌های آزادی، خرمشهر، فرهنگ و پارک خطی، اجرای عقب نشینی مشارکتی ، سیم کشی و تامین روشنایی سرویس‌های بهداشتی عمومی، اصلاح سیستم روشنایی کارخانه آسفالت و ساخت هشت مورد آلاچیق پارکی از اهم اقدامات این واحد از ابتدای سال جاری است.

 

۸۵ درصد آبیاری فضای سبز در تایباد با تانکر و آب غیر شرب

 

در ادامه مسئول فضای سبز شهرداری تایباد نیز گفت: امسال در راستای زیبا سازی محیطی این واحد به کاشت ۸۰ هزار عدد گل فصلی، بیش از ۵۰۰۰ اصله نهال و درخت و ایجاد ۲۰۰۰ متر مربع توتستان در یکی از بلوارهای شهر اقدام کرده است.

حمیدرضا مسکینی با بیان اینکه ۸۵ درصد آبیاری فضای سبز در تایباد با تانکر و آب غیر شرب آبیاری می‌شود، اعلام کرد:  به منظور جلوگیری از هدر رفتن آب شرب و صرفه‌جویی در مصرف این سرمایه ملی در سال جاری طرح جدا سازی آب فضای سبز از آب شرب شهری به طول ۸۰۰ متر مربع انجام شده است.  

وی ادامه داد: همچنین اجرای آبیاری فضای سبز شهری به صورت قطره‌ای به متراژ ۳۰۰۰ متر مربع، آبیاری و رسیدگی مداوم به فضای سبز شهری مانند هرس کردن درختان و چمن‌زنی بلوارها و میادین و... به منظور حفظ زیبایی و سرسبزی شهر از دیگر اقدامات این واحد در سال جاری است.

شهرداری یک نهاد خدماتی و مردمی است که نتیجه بیشتر اقدامات آن در گرو مشارکت مردمی مثبت خواهد شد، برای کم کردن هزینه‌ها و عملکرد بهتر باید عوامل کاذب را از بین برد، همت شهروندان در حفر چاه کمک بسیاری در کاهش هزینه‌های شهرداری بابت تامین آسفالت خواهد شد؛ اگر چه برخی شهروندان نیز برای تامین همان میزان هزینه برای حفر چاه با مشکل مواجه هستند، اما بدون شک جلوگیری از ورود فاضلاب شهری به معابر با سلامت شهروندان مرتبط است، از سویی ایجاد فضای سبز و بخشی از خدمات شهرداری در حوزه زیبا سازی قرار می‌گیرد، با رها شدن فاضلاب چهره نا زیبایی شهر نیز شهروندان را آزار خواهد داد؛ از دیگر سو نیز آسفالت معابر شهری که با رها کردن این فاضلاب نیازمند ترمیم می‌شود، هزینه بالایی را برای شهرداری به دنبال دارد.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری