رئیس اداره محیط زیست سلامت و ایمنی شهرداری مشهد از بروزرسانی سیاهه انتشار آلودگی هوای شهر مشهد با همکاری دانشگاه فردوسی خبر داد.
محمد پذیرا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهد اظهار داشت: در راستای اقدامات عملی و تأثیرگذار در کاهش آلودگی هوا، شهرداری مشهد برای داشتن بانک اطلاعاتی مناسب دو اقدام را عملی کرده است.
وی تصریح کرد: نخستین اقدام، ایجاد ایستگاههای سنجش هوای مشهد بوده است؛ از حدود 23 ایستگاه سنجش کیفیت هوا در شهر مشهد، 11 ایستگاه متعلق به شهرداری است که به صورت کاملا دقیق کیفیت هوا را پایش میکنند و اطلاعات آن در لحظه در اختیار مردم قرار میگیرد.
پذیرا ادامه داد: دومین اقدام، ایجاد بانک اطلاعاتی آلودگی هوای مشهد است؛ براساس قراردادی که بین شهرداری مشهد و دانشگاه فردوسی به امضا رسید، سیاهه آلودگی هوای شهر مشهد به عنوان نخستین کلانشهر کشور بهروزرسانی شده است.
رئیس اداره محیط زیست سلامت و ایمنی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: انجام معاینه فنی رایگان برای تاکسیها، انجام معاینه فنی برای خودروهای حملبار تحتنظارت شهرداری با 50 درصد تخفیف، نوسازی و بازسازی ناوگان تاکسیرانی، نوسازی موتورسیکلتهای شهر با اجرای پرداخت تسهیلات خرید موتورسیکلت برقی، جایگزینی موتورسیکلتهای مدیریت شهری بهویژه در بخش فضای سبز با موتورسیکلتهای برقی و اجرای حجم بالای درختکاری در کمربند سبز مشهد در حوزه جنوب و شمال، بخشی دیگری از اقدامات شهرداری و اداره محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا بوده است .
وی یادآور شد: متاسفانه امسال 17 روز از هوای دارای شرایط خاص مشهد مربوط به ریزگردها بوده است و براساس اطلاعاتی که به دست آمده 52 درصد از کانون این ریزگردها منابع داخل استان است و شهرداری در این زمینه نمیتواند کاری انجام دهد.
پذیرا اظهار کرد: براساس دادههای ایستگاههای سنجش کیفیت هوا، از ابتدای سال تا امروز مشهد فقط 14 روز هوای پاک داشته است و 75 روز هم در این مدت هوا در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار داشته است، همچنین 9 روز ناسالم برای همه گروهها و 1 روز خطرناک و 2 روز بسیار ناسالم را هم در سال 1402 تجربه کردیم و 205 روز از سال، هوای شهر مشهد قابل قبول بوده است.