نگاه فیزیکی به‌تنهایی برای نوسازی کافی نیست

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مشهدپیام، همایش ملی بازآفرینی فضاهای شهری ظهر دیروز با حضور تعدادی از مدیران شهری و همچنین گروه‌های متقاضی تسهیل‌گر در تالار شهر مشهد برگزار شد.

معاون اقتصادی شهردار مشهد در ابتدای همایش با اشاره به اینکه نگاه فیزیکی به تنهایی برای نوسازی کافی نیست، گفت: تقاضا داریم با تعامل با مردم و حضور در محلات طرح پیشنهادی خود که به‌لحاظ اجتماعی رویکردهای اجتماعی در آن در نظر گرفته شده باشد، به‌لحاظ اقتصادی قابل انجام باشد و به‌لحاظ کالبدی فضای بهتری را به مردم تحویل دهد را ارائه دهید.
معاون اقتصادی شهردار مشهد با بیان اینکه باید طرح از درون محله با مشارکت مردم، دستگاه‌های دولتی و شهرداری ارائه داده شود و تسهیل‌گران در این میان یک رابط هستند؛ بیان کرد: تسهیل‎گران باید اعتماد مردم را جلب کنند و نظرات آنان را در مجموعه شهرداری و شورای شهر پیش ببرند همچنین بتوانند سرمایه‌گذاران این حوزه را قانع کنند و علاوه بر آن برای ماندگاری ‌هویت اجتماعی کمک کنند.
در ادامه همایش، شهردار مشهد با اشاره به اینکه هنوز هم این سوال وجود دارد که بافت فرسوده دارای چه تعریفی است، افزود: نقاطی در اطراف شهر مشهد وجود دارند که نمی‌شود نام آن‌ها را بافت فرسوده یا خانه‌های ناکارآمد به‌کار برد و از لحاظ شکل‌گیری به‌گونه‌ای هستند که قابل نوسازی نیستند بنابراین باید فقط نوسازی فکر کرد.
قاسم تقی‌زاده خامسی بیان کرد: باید این نکته را بپذیریم که نوسازی و بازسازی بافت فرسوده یک فعالیت اجتماعی است نه عمرانی و تجربه‌های ملی نشان می‌دهد باید با تهیه گزارش توسط جامعه‌شناس، خواسته‌های مردم مشخص شود.

بازآفرینی موضوعی بین بخشی است
رئیس شورای شهر مشهد اظهار کرد: تحقیقات نشان داده که مداخله کردن مستقیم در حوزه بازآفرینی شهری کارایی ندارد و مشارکت با مردم دارای اهمیت بسیاری است، گفت: متاسفانه به این امر توجه نشده است.
محمدرضا حیدری بازآفرینی را موضوعی بین بخشی دانست و تشریح کرد: این موضوع وابسته به عوامل گوناگونی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی است و با عزم جدی بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

ایران یک درصد جمعیت دنیا و ۶ درصد تلفات جهانی زلزله را دارد
عضو شورای اسلامی شهر مشهد در بخش دیگری از همایش تشریح کرد: تسهیل‌گری به تمام حوزه‌های محله اعم از اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و مقاوم‌سازی توجه دارد.
احمد نوروزی با اشاره به اینکه کشور ایران یک درصد جمعیت دنیا و ۶ درصد تلفات جهانی زلزله را به خود اختصاص داده، بیان کرد: همه رسانه‌ها هنگام رخ دادن زلزله معطوف به آن اتفاق می‌شوند، کمک‌های مردمی و امکانات جمع‌آوری می‌شوند اما با گذشت زمان این اتفاق فراموش شده و از خاطره‌ها پاک می‌شود.
وی تأکید کرد: بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در مناطق حاشیه شهر و نقاط مسأله ‌دار شهر ساکن هستند.

تسهیل‌گر حلقه واسط مدیریت شهری و مردم است
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به بازآفرینی شهری به‌عنوان سیاستی برای برون‌رفت از چالش‌های شهری، اظهار کرد: بازآفرینی شهری یک رویکرد همه‌جانبه است که دربرگیرنده رویکردهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
مجید روستا ادامه داد: در بازآفرینی شهری دولت، حمایت‌گر و تسهیل‌گر با هم تعامل دارند و تسهیل‌گر در این برنامه فقط ایجادکننده یک توافق اجتماعی است تا منجر به ایجاد منفعتی اجتماعی شود.
وی افزود: تسهیل‌گر به‌عنوان مشاوری به‌شمار می‌رود که حلقه واسط مدیریت شهری و مردم است و دفاتر تسهیل‌گری نیز باید به‌عنوان یک نهاد و مرکزی برای توسعه محله راه‌اندازی شود.
سمیه عطایی

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما