Written by on

به گزارش قدس آنلاین، سید جواد موسوی از بیمارستان قائم اظهار کرد: بیمارستان قائم یکی از بزرگترین بیمارستان‌های شمال شرق ایران است. این بیمارستان از جنبه‌های گوناگونی چون تعداد بیماران و انواع خدمات‌رسانی‌هایی که به بیماران ارائه می‌شود دارای حساسیت خاصی است.

در حال حاضر حدود ۹۰۰ بیمار در بیمارستان بستری هستند که این تعداد زیاد خدمات‌رسانی را دچار مشکل می‌کند. در بیمارستان قائم، بیماران از هر نوع فرهنگ و منطقه جغرافیایی هستند بنابراین خدمات‌رسانی به این افراد با فرهنگ‌ها و اقشار گوناگون دشوار است.

تمرکز مراکز درمانی در یک منطقه از مشهد اشتباه است

موسوی با اشاره به برخی از معضلات بیمارستان قائم تصریح کرد: یکی از معضلات بیمارستان نبود پارکینگ است درواقع ما در زمینه بافت شهری دچار مشکل هستیم. تمامی مطب‌ها در خیابان پرستار، احمدآباد و حاشیه کوهسنگی وجود دارند درحالی که در هیچ شهری این ازدحام امکانات درمانی در یک منطقه شهر وجود ندارد. برای نمونه در شهر اصفهان منطقه‌ای به نام شهرک سلامت وجود دارد که همه مطب‌ها و کلینیک‌ها به آن شهرک منتقل شده و همه امکانات رفاهی چون بانک، سوپرمارکت، هتل، مرکز خرید و ... در آن وجود دارد. این شهرک ازدحام جمعیت را از مرکز شهر جمع‌آوری کرده، حال آنکه در شهر مشهد با وجود تمرکز مراکز درمانی، ازدحام جمعیت را به مرکز شهر منتقل کرده‌ایم.

شهرداری بایستی شهرک سلامت در مشهد بسازد

‌وی افزود: درواقع مجوزهایی که برای احداث این مکان‌های درمانی در مرکز شهر داده می‌شود دارای مشکلاتی است که باید رفع شود. مشهد نیازمند یک شهرک سلامت است تا همگی مطب‌ها و کلینیک‌ها به آن منتقل شود. شهرک سلامتی که در مشهد وجود دارد به‌صورت ستادی است که تنها بیمارستان اکبر در آن مستقر است. درواقع ما نیاز داریم تا شهرداری شهرک سلامتی را در شهر مشهد ایجاد کند.

جانشین مدیریت بیمارستان قائم تشریح کرد: بیمارستان قائم از جنبه اعتباربخشی نیز مورد توجه است درواقع اعتباربخشی یکی از شاخص‌هایی است که بیمارستان‌ها براساس آن رتبه‌ بندی می‌شوند. خوشبختانه بیمارستان در زمینه بهبود کیفیت، فعالیت مناسبی داشته است.

در این راستا ۱۴-۱۶ کمیته در هر بیمارستانی وجود دارد. کمیته‌هایی چون کمیته اورژانس، بررسی نوزادان، مردمی، رفاه، اداری و... تصمیم‌ گیری در بیمارستان‌ها به وسیله کمیته‌ها انجام می‌شود، نکته مهم دیگر اعتباربخشی است که فرایند مدیریتی در راستای افزایش کیفیت بیمارستان را بهبود می‌بخشد و تصمیم‌ گیری‌ها را بهینه‌ تر و کم‌ خطا تر کرده است.

موسوی در رابطه با طرح تحول سلامت و بازسازی بیمارستان در راستای این طرح ادامه داد: اجرا و بازسازی بیمارستان‌های کشور در راستای طرح تحول سلامت بوده است. درواقع تنها بحث زیباسازی بیمارستان مدنظر نیست بلکه در راستای این طرح، بیمارستان به ‌صورت کامل بازسازی شده و تمامی سیستم تأسیساتی بیمارستان تغییر کرده که بیشترین هزینه بازسازی در بخش تأسیساتی بوده است.

از سویی دیگر در طول چند سال اخیر در زمینه تجهیزات پزشکی، بیشترین دستگاه‌های پزشکی در بیمارستان قائم نصب شده است. دستگاه‌هایی در زمینه‌های گوناگونی چون آنژیوگرافی، آزمایشگاهی، گوارش و... که از برندهای معروف و امکانات روز دنیا هستند.

جانشین مدیریت بیمارستان قائم خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که اجرای طرح تحول سلامت هم در حوزه تجهیزات پزشکی و تجهیزات تأسیساتی و در زمینه بازسازی بسیار مؤثر بوده است. در حوزه اعتباربخشی برای هر فرآیند بیمارستان، استاندارد خاصی وجود دارد و بیمارستان وظیفه دارد خود را به این استانداردها نزدیک کند. این استانداردها در زمینه‌های گوناگونی چون حوزه اداری، پشتیبانی، خریداری، انبارها، کارگزینی و منابع انسانی است که همگی بایستی براساس استانداردهای تعیین شده باشد.

وی با بیان اینکه «ارزیابی رعایت استانداردهای بیمارستان قائم برای جلوگیری از سوء گیری‌ها به‌ وسیله ارزیابان استان‌های دیگر انجام می‌شود» تشریح کرد: دست‌یابی به درجه یک عالی برای بیمارستان جزو چشم‌اندازهای پنج‌ ساله بیمارستان قائم است. برای دست‌یابی به این درجه اقدامات گوناگونی انجام شده همانند اینکه امروز متخصصان طب اورژانس در داخل بیمارستان قائم درحال فعالیت هستند.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.