نویسندگان خراسان رضوی در «عصرانه داستان نویسان رضوی در سه شنبههای بهنشر» گرد هم آمدند و به خوانش، بررسی و نقد آثار حوزه رضوی پرداختند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، گعده این هفته داستان نویسان رضوی، میهمانانی از جنس شجاعت و ایستادگی داشت، همانانی که دلسوختگان هشت سال دفاع مقدس هستند و آمده بودند تا الهام بخش نویسندگان نوقلم از قاب این حماسه جاودانه باشند.
عصرانه داستان نویسان رضوی در ذیل عنوان ثابت «برنامه تبلیغی ترویجی در پناه کلمات» هم اکنون به ایستگاه سی و هشتم خود رسیده است و این هفته به جمع خوانی قصههایی با موضوع عاشورا و دفاع مقدس اختصاص داشت.
دبیر عصرانه داستان نویسان رضوی با اشاره به استقبال از حضور عموم نویسندگان نوقلم در سه شنبه های بهنشر اظهار داشت: سلسله نشستهای عصرانه داستان نویسان رضوی با محوریت مباحث رضوی به صورت متمرکز سه شنبه هر هفته در مشهد برگزار میشود.
سعید تشکری با بیان اینکه عصرانه داستان نویسان رضوی به ایستگاه سی و هشتم رسیده است، افزود: اعضای ثابت این نشست علاقهمندان به حوزه داستان نویسی هستند که تاکنون این جلسات علاوه بر مشهد در هشت مرکز استان و با حضور چهرههای ملی داستان نویسی برگزار شده است.
وی با اشاره به این موضوع که هدف از برگزاری عصرانه داستان نویسان رضوی در سه شنبههای بهنشر حضور علاقهمندان به حوزه داستان نویسی به شکل عام است، تاکید کرد: امیدوارم به بهانه برگزاری این گونه جلسات مردم به داستان گوش بسپارند، آموزش ببینند و به نگارش بپردازند.
دبیر عصرانه داستان نویسان رضوی در ادامه خاطرنشان کرد:سلسله نشستهای عصرانه داستان نویسان رضوی با محوریت نگارش متون رضوی برگزار میشود و در کنار این موضوع به داستان خوانی در ارتباط با مناسبتهای تقویمی نیز پرداخته میشود.
وی اضافه کرد: نشست این هفته به مناسبت همزمانی با هفته دفاع مقدس میزبان تنی چند از رزمندگان و راویان قصههای جنگ تحمیلی است که به بیان خاطرات شفاهی خود از این حماسه جاودانه میپردازند و علاقه مندان حوزه نویسندگی میتوانند برداشتهای خود را به رشته تحریر درآورند.
تشکری با بیان اینکه داستانهای نویسندگان نوقلم در نشست «عصرانه داستان نویسان رضوی در سه شنبه های بهنشر» در قالب کتابی مستقل در دست انتشار است، تصریح کرد: ماحصل برگزاری همین گعدههای داستان نویسی تا پایان ماه صفر 40 داستان است که در آیندهای نزدیک به چاپ خواهد رسید.
جلد دوم و سوم کتاب«خاطرات جاوید» در راه انتشار
راوی کتاب «خاطرات جاوید» و از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس، نیز در این نشست با ذکر خاطرهای از شهید کاوه اظهار داشت: این شهید بزرگوار همواره در کنار رزمندگان حضور داشت و در درگیری با عناصر ضد انقلاب همواره نفر اول بود که در میدان نبرد حاضر میشد، در حالی که میتوانست تنها هدایت و کنترل عملیات را به دست بگیرد.
جاوید نظام پور با تاکید بر اینکه در ادبیات دفاع مقدس به دنبال امر به معروف و نهی از منکر نیستیم، گفت: ما میخواهیم به زبان ساده واقعیاتی که در جنگ اتفاق افتاده است را بازگو کنیم تا نسل جدید بتوانند برداشت را خود انجام دهند، چرا که روایت ساده و البته صادقانه از جنگ تاثیر دوچندانی بر مخاطب دارد.
وی ادامه داد: جوانان واقعا از خاطرات دفاع مقدس استقبال میکنند لذا باید کار صادقانه انجام شود و نباید موضوعات ساختگی را وارد این حوزه کرد.
راوی کتاب «خاطرات جاوید» با ابراز خرسندی از برگزاری این گونه نشستها افزود: هر اندازه در حوزه ادبیات دفاع مقدس کار انجام دهیم باز هم کم است زیرا تمام سنین به شنیدن این روایت گریها نیاز دارند و در این راه حتی اگر بتوانیم برای یک نفر هم که شده کار فرهنگی انجام دهیم، بسیار خوب است.
نظام پور با بیان اینکه اقشار مختلف جامعه اعم از دانش آموز، دانشجو و طلاب آماده شنیدن خاطرات دفاع مقدس هستند، گفت: این مسیر، مسیر شهدا است، شهدا نیازی به ما ندارند زیرا خود به بالاترین درجه رسیدهاند لذا این ما هستیم که به آنها نیاز داریم.
وی با بیان اینکه مددگرفتن از شهیدان در مسیری که پیش رو داریم، کمک بسیار زیادی به ما میکند، افزود: نسل ما نیازمند شنیدن روایت گری این دوران از شهدای برجسته هشت سال دفاع مقدس تا شهدای گمنام است.
راوی کتاب «خاطرات جاوید» با اشاره به اینکه در روایت گری دفاع مقدس نباید تنها به دنبال کار تشکیلاتی باشیم، گفت: رشادتهای رزمندگان در جبههای حق علیه باطل نیازمند یادآوری در طول سال است.
نظام پور به کتاب «خاطرات جاوید» نیز اشاره کرد و افزود: فضای مجازی در این راه کمک بسیاری کرده است و از این طریق توانستیم با رزمندگان بسیاری در کشور ارتباط برقرار کنیم و روایات خود از جنگ را تهیه و تدوین نماییم.
وی در ارتباط با موضوع این کتاب عنوان کرد: سید علیرضا میری نویسنده این کتاب، خاطرات زندگی من از کودکی تا پیروزی انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و حضور در کردستان که نقطه آشناییام با شهید کاوه است را به خوبی به تصویر کشیده است.
راوی کتاب «خاطرات جاوید» در ادامه تصریح کرد: امیدوارم جلد دوم و سوم کتاب «خاطرات جاوید» که شامل روایت گری هشت سال دفاع مقدس تا زمان شهادت شهید کاوه میباشد، در آیندهای نزدیک به چاپ برسد.
دوران طلایی دفاع مقدس تکرار نشدنی است
یکی دیگر از یادگاران دوران دفاع مقدس در این نشست اظهار داشت: دوران دفاع مقدس دوران طلایی است که هیچ گاه تکرار نمیشود.
علی پیراسته افزود: کتاب« شطرنج با ماشین قیامت» از جمله کتابهای بسیار خوب در حوزه ادبیات دفاع مقدس است که حقایق جنگ را به خوبی بازگو میکند.
عضو لشگر 27 محمد رسول الله(ص) ادامه داد: داستانها و ادبیات دفاع مقدس نباید نوعی نگارش شود که به سختی باورپذیر باشد.