استفاده ازابزارهای علمی برای اتحاد میان ملت‌ها

گروه اجتماعی - معاون علمی آستان قدس رضوی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای ارتباط با همسایگانش، ملت های مسلمان، ملت های آزاده و کشورهایی که با ما سر جنگ و ستیز ندارند از همه ابزارها از جمله علم و فناوری برای تقویت دوستی و اتحاد راهبردی استفاده

خواهد کرد.
به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمد مهدی نژاد نوری دیشب، ۲۱ آبان ماه، در مراسم افتتاح سال تحصیلی جدید دانشجویان عراقی محصل در ایران که در حرم رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه اسلام در ذات خود دینی صلح جو است و در مقابل کسانی که تعدی کنند محکم خواهد ایستاد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با همسایگانش، ملت های مسلمان، ملت های آزاده و کشورهایی که با ما سر جنگ و ستیز ندارند، از همه ابزارها برای تقویت دوستی و اتحاد راهبردی استفاده می کند که روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی از جمله آن ها هستند و یکی از موارد مهم داشتن روابط علمی و فناوری است.

وی افزود: امروز در دنیا عبارتی مصطلح است به نام دیپلماسی علمی که سند راهبردی آن هم در کشور ما به تصویب رسیده و بر اساس آن ارتباط علمی ما با سایر کشورها بر قرار است.

مهدی نژاد نوری با بیان اینکه یکی از موارد کلیدی و مهم تبادلات استاد ودانشجو است، بیان کرد: ما صرفا به دنبال ارتباط یک طرفه نیستیم. موارد متعددی است که ما و ملت عراق را پیوند می دهد که مهمترین آن فرهنگ مشترک است و لذا این روابط علمی با کشور دوست و همسایه عراق روز به روز توسعه پیدا می کند.

توسعه علمی نیازمند هزینه های بسیار است
وی در خصوص اینکه در توسعه علمی هزینه های زیادی ضرورت دارد، گفت: اگر می خواهیم در حوزه فناوری نانو، میکروالکترونیک، نانوالکترونیک و بسط علوم انسانی اسلامی کار کنیم نیاز به هزینه و بازار مصرف داریم؛ از همین رو کشورهایی که با هم ارتباط علمی قوی دارند، بازارشان مشترک خواهد بود.

معاون علمی آستان قدس رضوی ادامه داد: اگر اتحاد بین کشور های دوست، همسایه وهم فکر در حوزه علمی توسعه پیدا کند، این کشورها می توانند به صورت مشترک دست به توسعه یکسری علوم و فناوری های بزنند که از لحاظ اقتصادی، توان و ظرفیت علمی توانایی انجام آن را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه چشم انداز این همکاری ها صرفا محدود به آموزش های دانشجویی نخواهد شد و این آموزش ها مقدمه توسعه همکاری هاست، خطاب به دانشجویان اظهار کرد: تلاش ما این است که کیفیت کارهای علمی که به شما ارائه می دهیم، هر روز بهتر شود و سطح و مطلوبیت آن ارتقا یابد؛ به نحوی شما تعلیم ببینید که هم از لحاظ نظری، مهارتی و رفتاری از دیگر دانشجویانی که در مکان های دیگر تحصیل کرده اند، بالاتر باشید و این نقطه مطلوبی است که ما به دنبال آن هستیم.

فراگیری علم و دانش نوعی جهاد علمی است
در ادامه یاسین شریف، سرکنسول عراق در شهر مشهد، با بیان اینکه حضور دانشجویان دختر و پسر عراقی در ایران برای فراگیری علم و دانش نوعی جهاد علمی است، گفت: همانگونه که خانواده های شما در برابر داعش ایستادگی کردند و با جانفشانی و دادن خون جهاد کردند. شما هم امروز که به دور از خانواده و وطن در حال فراگیری دانش هستید، نوعی جهاد علمی است.

وی افزود: بسیاری از حضور زائران اقصی نقاط دنیا در زیارت اربعین به عنوان راهپیمایی یاد می کنند در حالی که در راهپیمایی ها شرکت کننده ها محدود هستند ولی در اربعین شاهد حضور میلیونی زایران و عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) هستیم.

وضعیت مناسب عراقی ها در جمهوری اسلامی ایران
شریف با اشاره به فتنه انگیزی های دشمنان برای ایجاد تفرقه و فاصله بین دو ملت ایران و عراق گفت: متاسفانه این فتنه انگیزی ها از ماه ها قبل از ایام اربعین شروع شد به گونه ای که بسیاری از دوستان و خانواده ها از اوضاع عراقی ها در ایران احساس نگرانی می کردند اما من امروز به آن ها می گویم که وضعیت عراقی ها در جمهوری اسلامی بسیار مناسب است و از همان راحتی که در شهرهای عراق دارند، در شهر مشهد نیز برخوردار هستند.

سرکنسول عراق در شهر مشهد افزود: از دانشجویان عراقی درخواست می کنم این محافل دوستانه بین مردم ایران و عراق را از طریق شبکه های مجازی منتشر کنند.

وی با بیان اینکه کنسولگری عراق در شهرهای مختلف جمهوری اسلامی ایران آمادگی برای ارائه خدمات و رفع مشکلات دانشجویان محصل عراقی در ایران دارد، عنوان کرد: در این رابطه رایزنی هایی با رؤسای دانشگاه ها برای تسهیل تحصیل دانشجویان عراقی در مراکز آموزش عالی ایران انجام شده است.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location