دبیر بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد مقدس گفت: امیدوارم با همراهی خوب رسانه ها یک رویداد خوب و تاثیر گذار را در مشهد برگزار کنیم.
افشین تحفه گر در نشست هم اندیشی با رسانه ها افزود: دانشگاههای و جامعه علمی گسترده ای که در مشهد وجود دارد، حوزه علمیه و طلبه های علوم دینی، همجواری با کشورهای فارسی زبان، رسانه های فراگیر و کثیر الانتشار مکتوب و برخط و فضای مجازی گسترده فرصتهایی است که نمایشگاه کتاب مشهد را تبدیل به یکی از بهترین نمایشگاههای کتاب کشور کرده است.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به بازدید ٥٠٠ هزار نفر از نمایشگاه کتاب سال گذشته بیان داشت: بازدید تقریبا یک ششم مردم مشهد از نمایشگاه هر چند قابل تامل است اما باید تلاش کنیم این مخاطب افزایش پیدا کند این نمایشگاه فرصت خوبی است که مردم به کتاب و کتابخوانی تشویق شوند.
وی با بیان این که توجه جدی همه رسانه ها به کتاب و کتابخوانی و نمایشگاه کتاب از اهمیت بسزایی برخوردار است گفت: باید از سوی رسانه ها حرکت جدی تری شود همه رسانه ها از جمله مطبوعات، خبرگزاریها، فضای مجازی و ... باید سهمی در برگزاری این نمایشگاه کتاب داشته باشند این اقدام فرهنگی با همکاری همه به یک رویداد تاثیر گذار فرهنگی تبدیل خواهد شد ما آمادگی کامل برای این همراهی داریم و از همه پیشنهادات برای بهتر برگزار کردن نمایشگاه استقبال خواهیم کرد.
در این نشست محسن سمیع سرپرست اداره مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت:ما آمادگی داریم برای اطلاع رسانی بهتر نمایشگاه فضای مناسبی در اختیار رسانه ها قرار دهیم و طی نامه ای از رسانه ها برای حضور در نمایشگاه دعوت کرده ایم که امیدواریم رسانه ها در نمایشگاه حضور موثری داشته باشند.
در این نشست خلخالی خبرنگار روزنامه شهرآرا بر اهمیت تبلیغات در نمایشگاه تاکید کرد و گفت: تبلیغات نمایشگاه باید زودتر از زمان برگزاری نمایشگاه صورت گیرد تبلیغات دیرهنگام باعث می شود روزهای ابتدایی نمایشگاه مخاطب کمتری داشته باشد.
مرجان فرحمند دبیر سرویس فرهنگی روزنامه صبح امروز بر اهمیت برنامه های جنبی نمایشگاه تاکید کرد و پیشنهاد داد با برنامه های جنبی مناسب و با نشاط از جمله حضور نویسندگان و چهره های مطرح و صاحب نام در غرفه ها بر جذابیت های نمایشگاه افزوده شود.
خسروی خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: نباید در نمایشگاه کتاب، کتابهای عمومی جای کتابهای فاخر را بگیرد کتابهای جدید و فاخر مخاطب بیشتری را به نمایشگاه می آورد.
وی همچنین پیشنهاد کرد صفحه ای در اینستاگرام به نمایشگاه اختصاص پیدا کند و از صفحات چهره های شاخص در این شبکه مجازی برای تبلیغات نمایشگاه استفاده شود.
میرزاییان مدیر مشهد فرهنگ از رسانه ها خواست از ١٥ روز به زمان برگزاری نمایشگاه کتاب فرهنگ سازی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را شروع کنند و در این مطالب نقش کتاب را پررنگ کنند تا فضا برای تبلیغات نمایشگاه کتاب آماده شود.
وی همچنین اطلاع رسانی داخل نمایشگاه را از جمله مطالبی دانست که دارای اهمیت است و گفت: چینیش غرفه ها و اطلاع رسانی داخل نمایشگاه مردم را از سردرگمی خارج می کند.
میرزاییان همچنین خواست که تیم رسانه ای نمایشگاه کتاب از ظرفیت همه رسانه ها استفاده کند و به همه رسانه ها نگاه یکسانی داشته باشد.
زارع مدیر پایگاه خبری افق مشهد پیشنهاد داد از ایده های نو برای تبلیغات و اطلاع رسانی نمایشگاه کتاب استفاده شود و گفت: شیوه های متداول و سنتی شاید در فضای حاضر جوابگوی همه طیف های مخاطبین نباشد باید قدرت ریسک پذیری مدیران در استفاده از ابزارهای جدید تبلیغاتی بالا رود.
حضور نویسندگان مطرح از جمله پیشنهاداتی بود که توسط زارع مطرح شد.
روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی