فرماندار گناباد گفت: ظرفیتهای بخشهای اداری و حاکمیتی مناطق شهری و روستایی این شهرستان باید در خدمت معینهای اقتصادی قرار گیرد و مسوولان ذیربط برای رفع موانع تولید و سرمایهگذاری از هیچ تلاشی کوتاهی نکنند.
حامد قربانی روز یکشنبه در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی گناباد با تاکید بر برگزاری جلسات مستمر برای بررسی موانع و مشکلات معینهای اقتصادی افزود: این شهرستان از ظرفیتهای بسیار در زمینههای اقتصادی و سرمایهگذاری در بخشهای کشاورزی، صنعتی و معدنی برخوردار است که با همکاری مسوولان ذیربط و بهره گیری بیشتر ازتواناییهای معینهای اقتصادی میتوانند در مسیر کارآفرینی و اشتغال زایی جهت دهی شوند.
وی گیاهان دارویی، احداث و توسعه گلخانه محصولات کشاورزی از جمله آلوئهورا را ظرفیت مهم اقتصادی گناباد دانست و خواستار توجه بیشتر معینهای اقتصادی در این زمینه شد.
وی ادامه داد: علاوه بر اتاق بازرگانی، صنایع و معادن، بانک قرضالحسنه رسالت و شرکت پارت صنعت مهر گستر طوس به عنوان معینهای اقتصادی گناباد، از ظرفیت دیگر فعالان اقتصادی و نهادهای این شهرستان نیز باید استفاده شود.
قربانی مهمترین اقدامات بانک قرضالحسنه رسالت در راستای طرح توسعه اقتصادی گناباد را طی یک سال و نیم گذشته، استعداد سنجی و تشکیل کانون همیاری اجتماعی و شناسایی ۴۸ هسته کار و زندگی خرد خانگی در روستاهای بخش کاخک و مرکزی، پرداخت ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات در بخشهای کشاورزی و دامپروری، اشتغال یکصد نفر و معرفی ۲۵۰ هسته کار و زندگی برای بررسی فعالیتها ذکر کرد.
وی گفت: شرکت پارت صنعت مهر گسترش توس به عنوان معین اقتصادی روستاهای مند، بیمرغ و گیسور گناباد هم اجرای طرح نیروگاههای خورشیدی با هدف درآمد پایدار را در دستور کار دارد که در این راستا یک نیروگاه با ظرفیت ۲۰ کیلو وات، سرمایه گذاری ۲ میلیارد ریال و اشتغال زایی برای ۵۸ نفر در حال ساخت است.
وی ایجاد شبکه گیاهان دارویی با ظرفیت اشتغال برای ۱۲۵ نفر با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و جهاد کشاورزی، طرح توسعه سفال مند از طریق پیگیری تسهیلات برای ۱۰ نفر و تلاش در جهت توسعه مشاغل خانگی با پیگیری پرداخت تسهیلات را از دیگر اقدامات این معین اقتصادی برشمرد.
فرماندار گناباد مهمترین اقدامات در حال انجام توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی را نیز در این راستا توافق ایجاد و اصلاح یک هزار هکتار مزارع زعفران در قالب طرح تار (توسعه ارزشهای روستایی)، پیگیری جذب سرمایهگذار برای اجرای راههای حوزه گردشگری و طرح جامع گردشگری قنات جهانی قصبه، ایجاد ارتباط بین بنگاههای اقتصادی و استارتاپهای دانش بنیان با هدف ترویج ایدههای نو و افزایش بازدهی و سودآوری و انتخاب ۶ نفر تسهیلگر از بین جوانان گناباد با هدف شناسایی ظرفیتهای توسعه روستایی برشمرد.
وی افزود: مذاکراتی با آستان قدس رضوی برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در دست اقدام است و کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز به عنوان دیگر معین اقتصادی گناباد ایجاد زنجیرههای تولید و تجمیع سرمایههای خرد برای اشتغال و کارآفرینی در بخش دامپروری این شهرستان را در دست اقدام دارد.
وی استفاده از ظرفیتهای مردمی در مسیر رونق تولید و اشتغال و کارآفرینی را ضرورت توسعه این شهرستان دانست و ادامه داد: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی به عنوان طرح ابتکاری استاندار خراسان رضوی از یک سال و نیم گذشته اقدامات خوبی در این شهرستان انجام شده است.
قربانی گفت: برای کاهش دغدغه بازاریابی محصولات تولیدی گناباد مذاکراتی نیز با معاونت اقتصادی استانداری خراسان رضوی و شهردار مشهد در زمینه ایجاد بازارچه دائمی محصولات این شهرستان در مشهد در حال انجام است که این اقدام تا حدودی دغدغه این بخش را کاهش میدهد.
وی افزود: ۱۶ طرح تولیدی دارای مشکل در بخشهای مختلف صنعتی، معدنی و گردشگری با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد که با مشکلاتی نظیر تامین نقدینگی، آب، برق و گاز مواجه بودند شناسایی و در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی در اولویت رسیدگی و توجه مسوولان ذیربط قرار گرفتند که با بهرهبرداری از آنها برای هزار نفر اشتغال ایجاد میشود.
وی میزان سرمایهگذاری این طرحها را ۱۵ هزار میلیارد ریال ذکر کرد و ادامه داد: بخش عمده آنها در سالجاری به بهرهبرداری میرسند.
حجت الاسلام حسن صادقی نسب امام جمعه گناباد هم بازاریابی و توجه به صنایع فرآوری و بسته بندی در بخشهای صنعتی، معدنی و کشاورزی، گیاهان دارویی و گلخانهای را از الزامات توسعه و رونق اقتصادی این شهرستان برشمرد و بر بهره گیری از همه ظرفیتها برای رفع موانع تولید و توسعه و رونق اقتصادی در راستای جهش تولید تاکید کرد.
منبع : فرمانداری گناباد