Written by on

مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: سرمای روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته به ۴۰ درصد از مزارع زعفران این شهرستان در شرق خراسان رضوی خسارت وارد کرد.

 محمد دوستخواه احمدی روز سه‌شنبه افزود: این میزان خسارت در حدود ۶۴ تُن گل زعفران بوده که کارشناسان ارزش ریالی آن را افزون بر ۴۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برآورد کرده‌اند.

وی ادامه داد: ۸۵ درصد مزارع خسارت دیده در اراضی کشاورزی بخش بالا ولایت و ۱۵ درصد دیگر در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارند.

مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: کمتر از ۲ درصد کشتزارهای خسارت دیده تحت پوشش بیمه های مختلف قرار دارند و پایین بودن سقف تعهدات بیمه ای و عمل نکردن شرکتهای بیمه‌گر به تعهدات خود از مهمترین علل عدم استقبال کشاورزان از بیمه محصولات است.

دوستخواه احمدی افزود: در حال حاضر از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع زعفران شهرستان باخرز چیزی در حدود ۲۳۶ هکتار تحت پوشش بیمه قراردارد.

وی ادامه داد: میانگین تولید این محصول در مزارع مستعد باخرز در هر هکتار چهار کیلو و ۵۰۰ گرم زعفران خشک است.

مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: کشت زعفران در این شهرستان به صورت پراکنده است با این وجود به ازای هر هکتار کشت این محصول ۶۰ نفر- روز از مرحله کاشت تا برداشت زعفران در این منطقه مشغول کار می‌شوند و  پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری افزون بر ۲۰ تن زعفران خشک در این منطقه برداشت شود.

دوستخواه احمدی افزود:کشت زعفران با توجه به نیاز کمتر به آب با استقبال کشاورزان رو به رو شده است و به همین خاطر تامین کودهای شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، استفاده از روشهای نوین آبیاری، مبارزه با علفهای هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنماییها و توصیه‌های فنی در راستای حمایت از زعفرانکاران صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: در سال زراعی جاری در ۳۰ درصد از کشتزارهای این محصول در این شهرستان روش‌های نوین آبیاری اجرا شده است.

مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: در سال زراعی جاری و همزمان با فصل برداشت زعفران در باخرز پنج بازار خرید و فروش گل زعفران در این شهرستان راه اندازی شده است.

۸۴ درصد جمعیت شهرستان باخرز به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و این شهرستان با بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی زراعی و افزون بر پنج هزار هکتار باغ، هشت هزار بهره‌بردار در حوزه کشاورزی دارد.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.