چاپارطوس⁄خراسان رضوی کارشناس صنعت طیور با بیان اینکه بیش از ۷ مرتبه برای هر جوجه ویتامین مصرف میشود، ادامه داد: هر قطعه جوجه بین ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ تومان هزینه درمان و ویتامین دارد و در هردوره ۳ الی ۴ بار از دامپزشکی به واحدها مراجعه میکنند.
با هم به سراغ سالن بزرگ این فارم با ظرفیت ۶۰ هزارتایی میرویم، به گفته او حدود یک سال است که این سالن تعطیل شده و از دلایلش هم محدودیتهای کرونا و گران شدن ارز و ناتوانی در خرید خوراک مرغها با قیمت بالا است و در پی تعطیلی این سالن ۶ کارگر نیز بیکار شدند.
حدود ۴ ماه نهاده نبود و تغذیه مرغها هر ۳ روز یکبار صورت میگرفت
سیدی در مورد وضعیت جوجهریزی در این واحد مرغداری اظهار کرد: تا سال گذشته و قبل از شیوع بیماری کرونا ۱۱۰ هزار جوجهریزی در این فارم صورت میگرفت اما به دلیل محدودیتهای موجود، این آمار کاهش پیدا کرد. حتی حدود چهار ماه نهاده در دسترس نبود و تغذیه مرغ سه روز یکبار صورت میگرفت.
این مرغدار افزود: اما اکنون وضعیت نهاده رو به بهبودی است. در حال حاضر این واحد با ۵۵ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت است و در صورتی که تامین نهاده رونق گیرد پس از عید ۱۴۰۰ دوباره جوجه ریزیها را در سالن ۶۰ هزارتایی شروع خواهد شد.
وی در مورد علت کمبود مرغ و گاها گرانی آن در مشهد معتقد است: این کمبودها در حال حاضر بیشتر مربوط به مقطعی است که سیستم بازارگاه ایجاد نشده بود و ورود دان مرغ با ارز دولتی صورت میگرفت که در این میان رانتهایی ایجاد شده و نهاده با قیمت بالاتر به دست تولید کننده میرسید. طراحی این سامانه ۳ ماه زمان برد در این میان عدهای از مرغدارها جوجه ریزی نکرده و یا عدهای هم که جوجهریزی کردند با مبلغ بالا نهاده را خریداری میکردند.
سیدی خاطرنشان کرد: همچنین کمبود میزان نهادهای که از طریق بازارگاه ارسال میشد در این مورد موثر است. در بازارگاه در ابتدا برای هر قطعه مرغ تنها ۴ کیلو دان طیور در نظر گرفته میشد که این مقدار برای پرورش مرغ کافی نبود، طی ۱۰ روز اخیر بازارگاه ۹۰۰ گرم به نهاده افزوده است که این مقدار یعنی ۴ کیلو و ۹۰۰گرم که برای پرورش یک مرغ ۲کیلو و ۵۰۰ گرمی قابل قبول است و پس از تصویب این مصوبه دیگر مشکلی در توزیع مرغ در مشهد نخواهیم داشت.