چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: کشت پیاز در این شهرستان آغاز شده و حدود 100 هکتار آن نیز به روش نشایی در مزارع کشت می شود.
علی اکبر قارزی اظهار کرد: کاشت پیاز بصورت نشایی علاوه بر کاهش مصرف آب و نهاده های مورد نیاز نیز باعث افزایش بهره وری منابع آب و خاک نیز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سطح ابلاغی کشت پیاز برای شهرستان 180 هکتار اعلام شده، افزود: پیش بینی می شود کشت این محصول با توجه به بالا بودن میانگین برداشت در هر هکتار به حدود ۲۰۰ هکتار برسد.
قارزی بیان کرد: پیاز به دو صورت مستقیم و نشایی کشت می شود؛ در کشت مستقیم بذر پیاز در فصل پاییز و زمستان در زمین کشت می شود ولی در کشت به روش نشایی بذر در اسفند ماه در خزانه کشت می شود و بعد از جوانه زدن و رسیدن به مرحله سه برگی در اردیبهشت ماه ، پیاز را وارد زمین اصلی می کنند.
وی با بیان اینکه در روش کشت مرسوم که بصورت کشت مستقیم بذر است، کشاورزان با محدودیتهای زیادی روبرو هستند، گفت: افزایش کیفیت محصول، کاهش مصرف آب، افزایش سطح زیر کشت، کاهش مصرف سموم و استفاده همزمان از روشهای نوین آبیاری در کشاورزی از مهمترین مزایای کشت نشایی است.