شهردار مشهد مقدس از تعیین تکلیف 10 هزار میلیارد تومان از پروژههای مشارکتی و سرمایهگذاری شهر در سال اول فعالیت این دوره از مدیریت شهری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی «شهر فردا»، تقیزاده خامسی در خصوص فعالیتهای صورت گرفته این دوره از مدیریت شهری در حوزه اقتصادی اظهار داشت: با آغاز به کار این دوره از مدیریت شهری، در حوزه اقتصادی شهرداری مشهد، اصلاحات ساختاری و پروژهای را در دستور کار خود قرار دادیم.
وی با شاره به اینکه اولین اقدام برای جذب سرمایهگذار جدید و آغاز پروژهای نو در شهر، جلب رضایت سرمایهگذاران موجود است، افزود: در حوزه اصلاحات پروژهای، اولین اقدام، تعیین تکلیف پروژههای بزرگ شهر و پیدا کردن راه حل برای رفع مشکلات این پروژهها در حوزه شهرسازی و قراردادی بود چرا که بعضا تا 18 سال، تعدا زیادی پروژه بلاتکلیف باقی مانده بودند که در همین راستا بیش از 10 هزار میلیارد تومان از پروژههای سرمایهگذاری و مشارکتی شهر، در یک سال اخیر، یک به یک بررسی و رفع مشکل گردید.
شهردار مشهد مقدس ادامه داد: در طول 4 سال مدیریت شهری گذشته، تنها دو قرارداد پروژه مشارکتی منعقد شده بود که تنها یکی از آنها فعال ماند ولی ما توانستیم تنها در یک سال اخیر، قرارداد 6 پروژه مشارکتی جدید و بزرگ را منعقد سازیم. این پروژهها شامل پروژه طرق، پروژه 180 واحدی مسکن ارزان قیمت علویه، پروژه دو هزار واحدی مسکن ارزان قیمت شاملو، پروژه حافظ و همچنین پروژههای پارکینگ آزادی و مجد میباشد.
وی بیان کرد: با وجود اینکه در شرایط موجود و با وجود روند افزایش قیمت دلار و طلا که مُخِل سرمایهگذاری است توانستهایم بیش از یک هزار میلیارد تومان پروژه جدید عقد قرارداد نماییم که این پروژهها فعال بوده و مشغول کارند و عملا کار بزرگی در این حوزه صورت گرفته است.
تقیزاده خامسی به بخش دیگری از فعالیتهای صورت گرفته در حوزه اقتصادی شهرداری طی یک سال اخیر اشاره کرد و ابراز کرد: در حوزه تامین منابع مالی نیز اتفاقات خوبی در این مدت رقم خورده است و ما تنها کلانشهری در کشور بودیم که در اواخر سال گذشته و اوایل سال 97 توانستیم 700 میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر و بفروشیم و تامین مالی خطوط قطار شهری را انجام دهیم.
وی افزود: برای اولین بار در طول دوران شهرداری، 560 میلیارد تومان از طلبمان از دولت وصول شد و عملا ما از اول سال 96 به بعد، طلبی از دولت نداریم و سایر مطالبات شهرداری از دولت، مربوط به قبل از سال 96 میباشد این در حالی است که قبل از سال 96، تنها 10 میلیارد تومان بابت قطار شهری از دولت وصول شده بود.
تقیزاده خامسی با بیان این مطلب که مجوز 400 میلیارد تومان خرید دین نیز برای تامین مالی پروژههای شهرداری از بانک مرکزی گرفته شده است، اذعان داشت: در مجموع طی یک سال گذشته توانستیم یک هزار میلیارد تومان تامین مالی برای پروژههای شهرداری از طریق انتشار اوراق مشارکت و خرید دین داشته باشیم.
وی خاطرنشان ساخت: مجوز انتشار 1700 میلیارد تومان ارواق مشارکت جدید هم از شورای شهر گرفته شده است که تا پایان سال در صورت صدور مجوز بانک مرکزی، این اوراق نیز منتشر و به فروش میرسد. مجموع درآمدهای شهرداری مشهد از محل پروانههای ساختمانی حدود 1500 تا 1800 میلیارد تومان است که عملا معادل این مبلغ را نیز از محل اوراق مشارکت تامین مینماییم.
وی اصلاحات حوزه ساختاری را نیز اصلاح فرآیندهای عقد قرارداد و فروش پروژهها اعلام کرد که این فرآینده در سال 90 و 91 تهیه شده و بعد از آن اصلاح نشده بود. با اصلاح این فرآیندها، هم تعداد آنها کاهش یافت و هم از زمان انجام کارها و دریافت مجوزها کاسته شد.
شهردار مشهد اظهار کرد: 60 بسته سرمایهگذاری جدید نیز به زبان فارسی و انگلیسی تهیه شده است که در همین راستا، طرح «هر هفته یک فراخوان» اجرایی شده است تا این پروژهها از طرق فراخوان عمومی به اطلاع عموم مردم رسیده و سرمایهگذاران مجرب برای اجرای پروژهها، جذب گردد.
تقیزاده خامسی تاکید کرد: اجرای پروژههای غیر ساختمانی از جمله حمل و نقل، خدمات شهری، عمرانی و آی تی، تفریحی، گردشگری و فرهنگی نیز در دستور کار قرار گرفته و فرآیندهای آن تدوین شده است که تا پایان سال حدود 50 بسته سرمایهگذاری هم در این حوزه تدوین خواهد شد.
وی در مورد مهمترین اقدامات پیش رو تا پایان سال 97 نیز گفت: در نظر داریم تا پایان سال، پروژهای بدون تعیین تکلیف باقی نماند که البته بیشتر این مهم صورت گرفته و بیشتر پروژههای مشکلدار، تعیین تکلیف شدهاند. همچنین با تصویب لوایح شهرداری در شورای شهر در خصوص تشکیل سازمان بازآفرینی شهری و راهاندازی دفاتر تسهیلگری که با شیوهای نو، موضوع نوسازی بافتهای فرسوده پیگیری شود و همچنین لایحه مشوقهای سرمایهگذاری در حوزههای ساختمانی که تاثیر مثبتی بر ساخت و ساز در شهر خواهد گذاشت، در ادامه گامهای بزرگی در حوزه اقتصادی شهرداری مشهد برداشته خواهد شد.