رییس شورای ولایتی هرات افغانستان گفت: گمرک ۱۰۰ ساله دوغارون در شهرستان تایباد استان خراسان رضوی نقش بسزایی در اقتصاد افغانستان و اشتغال شهر هرات این کشور داشته است.
کامران علیزایی روز دوشنبه در حاشیه سفر به ایران و بازدید از منطقه ویژه اقتصادی دوغارون افزود: در حال حاضر افزون بر ۸۰ درصد کالاهای صادراتی از گمرک دوغارون به مقصد شهر هرات دومین بازار اقتصادی کشور افغانستان ارسال میشود.
وی ادامه داد: با توجه به حجم بسیار کالاهای صادراتی از این معبر زمینی به سوی بازارهای هدف افغانستان، مردم این کشور استقبال خوبی از انواع کالاهای ایرانی دارند.
رییس شورای ولایتی هرات افغانستان گفت: با صادرات و ترانزیت انواع کالاهای ایرانی از طریق دروازه طلایی دوغارون بازارهای افغانستان جان دوباره گرفته و اقلام ایرانی بهانه ای شده برای ارتباط افغانستان با برخی کشورهای آسیایی که در صدد هستیم این تعاملات بیش از این افزایش یابد.
فرماندار تایباد نیز به نزدیک بودن گمرک دوغارون به مهمترین بازار اقتصادی افغانستان اشاره کرد و گفت: هرات یکی از مهمترین بازارهای کشور افغانستان است که با نقطه صفر مرزی و این منطقه اقتصادی ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد و نقش بسزایی در اقتصاد ۲ کشور ایفا می کند.
محسن سیاح افزود: با توجه به جایگاه استراتژیک این شهرستان مرزی، در صورت فراهم شدن زیرساخت های لازم در مرز و گمرک اسلام قلعه افغانستان، این کانون اقتصادی می تواند بیش از این نقش بسزایی در اقتصاد ۲ کشور ایران و افغانستان داشته باشد.
وی ادامه داد: با توجه به اشتراکات فرهنگی ایران و افغانستان به ویژه شهرستان تایباد با استان هرات می توانیم در حوزه مسایل فرهنگی نیز تعاملات مناسبی داشته باشیم.
مدیرکل گمرک دوغارون تایباد نیز گفت: سالانه افزون بر ۲ میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از ۲ میلیارد دلار به بازارهای هدف افغانستان صادر می شود که نشان از بازار پسندی کالاهای ایرانی دارد و معبر زمینی دوغارون پل ارتباطی ایران با سایر کشورهای آسیای میانه به شمار می رود.
محمد کوه گرد با بیان اینکه در بین دستگاههای متولی مستقر در ۲ گمرک دوغارون ایران و اسلام قلعه افغانستان با هدف به حداقل رساندن مشکلات موجود در حوزه صادرات و ترانزیت تعاملات خوبی ایجاد شده است افزود: موقعیت جغرافیایی تایباد موجب شده این شهرستان تامین کننده کالاهای مورد نیاز بازار برخی کشورهای آسیای میانه نیز باشد که این نیز برای طرف افغانستان یک نقطه طلایی به شمار می رود.
وی ادامه داد: حدود ۹۵درصد کالاهایی که به شکل ترانزیت به افغانستان ارسال می شود از امارات به بندرعباس و گمرک شهید رجایی و شهید باهنر وارد شده و از طریق گمرک دوغارون به افغانستان ارسال می گردد و پنج درصد دیگر از این کالاها نیز از سایر گمرکات کشور به گمرک دوغارون وارد می شود.
مدیرکل گمرک دوغارون تایباد گفت: بیشترین حجم کار این گمرک ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است و کالاهای تجار افغانستانی و پاکستانی و گاه هندی و دیگر کشورهای همسایه افغانستان، از طریق کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس به گمرک بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرک های مرزی ترانزیت می شود.