درمان سرطان با سلول‌های خونی گرم

چاپارطوس /خراسان رضوی                                                                                                                                                                               یکی از بزرگترین چالش‌های درمان سرطان، رساندن دارو به تومورهاست. بسیاری از داروهایی که در پتری دیش امیدوارکننده به‌نظر می‌رسند در نهایت به دلیل اینکه نمی‌توانند به تومور دست یابند، بدون اینکه آسیب‌های جانبی زیادی ایجاد کنند، از بین می‌روند.

به نقل از فریتینک، در حال حاضر، محققان چینی  روش درمانی جدید برای سرطان ایجاد کرده‌اند که ممکن است در ردیابی تومورها بهتر عمل کند. در این روش از سلول‌های خونی اصلاح شده که در معرض نور گرم می‌شوند، استفاده شده است.

درمان ترکیبی

درمان جدید سرطان، دو روش درمانی موجود  ایمونوتراپی و فوتوترمال‌تراپی  را به یک روش ترکیبی تبدیل کرده است. موش‌هایی که تحت این درمان جدید سرطان قرار گرفتند، همگی در پایان مطالعه زنده بودند.

ایمونوتراپی از سیستم ایمنی بدن خود بیمار به‌عنوان سلاحی علیه سرطان استفاده می‌کند و ممکن است شامل یک واکسن یا داروهای تحریک‌کننده سیستم ایمنی باشد. اما فوتوترمال‌تراپی بیشتر درمانی تجربی است.

در این روش که نانوذرات، برای گرم شدن در معرض طول موج‌های خاصی از نور طراحی شده‌اند، به بدن بیمار تزریق می‌شوند. با تمرکز نور بر روی یک تومور پزشکان می‌توانند نانوذرات را در همان مکان دقیق گرم کنند و سلول‌های سرطانی را از بین ببرند.

درمان جدید سرطان

محققان در این روش درمانی جدید، پلاکت‌های خون را اصلاح کردند تا هم داروی تحریک‌کننده سیستم ایمنی بدن (که سلول‌های ایمنی بدن را برای حمله فراخوانی می‌کند) و هم نانوذرات فوتوترمال را در خود داشته باشد.

آنان سلول‌های خونی اصلاح شده را در برابر ۹ نوع مختلف سرطان در موش‌ها آزمایش کردند. هنگامی که محققان نور نزدیک به مادون قرمز را به تومورهای حیوانات می‌تابانند، پلاکت‌های نزدیک تومور گرم می‌شوند. این گرم شدن باعث می‌شود، سلول‌ها داروی تحریک‌کننده سیستم ایمنی را آزاد و سپس واکنش ایمنی را درست در هدف آغاز کنند.

برخی از پلاکت‌ها نیز در اثر گرما به پلاکت‌های کوچکتر شکسته می‌شوند. این تکه‌های سلول‌های خونی به اندازه کافی کوچک هستند که به داخل تومور وارد شوند و داروی تحریک‌کننده سیستم ایمنی را  همراه خود داشته باشند.

گرما به رگ‌های خونی نزدیک تومور آسیب می‌رساند و هنگامی که رگ‌های خونی آسیب ببینند، پلاکت‌ها با لخته شدن آن‌ها را ترمیم می‌کنند. این بدان معناست که خود درمان تعداد بیشتری از پلاکت‌های مبارزه‌کننده با سرطان را به محل تومور می‌آورد، مکانی که آن‌ها را توسط نور فعال می‌کند.

انتقال از موش به انسان

درمان جدید سرطان تقریبا به‌طور کامل در موش‌ها تومور را متوقف کرد و در پایان آزمایش ۱۰۰ روزه، همه آن‌ها زنده بودند. در مقایسه، ‌موش‌هایی که هر دو روش درمانی را دریافت نکرده بودند، بیش از ۵۰ روز زنده نماندند.

محقق این تحقیق، ما گوانگویی گفت: «این نتایج نویدبخش استفاده از این پلتفرم پلاکت بیومتیمیک جدید در درمان‌های ضد سرطانی با عملکرد بالا و ترکیبی است.»

اگر نتایج از موش به انسان انتقال یابد، ممکن است روزی بیماران سرطانی از خون گرم خود به‌عنوان سلاحی علیه بیماری خود استفاده کنند.

کدام کشورها برترین سیستم مراقبت از دهان‌ودندان را دارند؟

چاپارطوس /خراسان رضوی در سال‌های اخیر، بررسی‌های زیادی درباره کیفیت مراقبت از دندان در کشورهای جهان انجام شده و اخیرا، رتبه‌بندی کشورهایی با بهترین دندانپزشکان و مراقبت‌های کلی دندانپزشکی ارائه شده است. بر اساس نتایج بررسی ماه مه سال ۲۰۲۰ اکثر کشورهایی که بهترین خدمات مراقبت از دندان را ارائه می‌کنند از اتحادیه اروپا یا کشورهای اروپایی هستند.

به نقل از فیوچر، این بررسی شامل آمار و اعدادی در ارتباط  با مراقبت‌های دندانپزشکی فردی، ملی و حتی در زمان بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ است. در این تحقیق ۲۶ کشور با توجه به وضعیت دندانپزشکی شهروندان، تعداد و کیفیت امکانات دندانپزشکی آن کشور مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. نتایج بررسی خدمات دندانپزشکی در کشورهای مختلف، تعداد دندانپزشکان برای هر ۱۰۰هزار نفر و همچنین سرمایه‌گذاری دولت‌ها در مراکز دندانپزشکی، بهداشت دهان‌ودندان و بهترین کشورهای اروپایی در زمینه مراقبت از دندان در ذیل ارائه شده است.

ایتالیا

در ایتالیا برای هر ۱۰۰هزار نفر، ۷۷  دندانپزشک دارد که رقم بسیار خوبی است. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که میزان مصرف سالانه قند ایتالیایی‌ها  ۲۷ کیلوگرم و یکی از کمترین موارد مصرف قند در اروپاست. علاوه بر این، ایتالیایی‌ها کمترین میزان مصرف الکل و سیگار را دارند که به وضعیت کلی مراقبت از دندان کمک خواهد کرد. کشور ایتالیا بر اساس این بررسی، در رتبه هفتم از نظر شاخص فهرست پوسیدگی دندان پرشده قرار دارد.

آلمان

در آلمان ۸۲ دندانپزشک برای هر ۱۰۰هزار نفر و ۳۴ مرکز برای این تعداد وجود دارد. در مقایسه با ایتالیا، آلمانی‌ها مقدار قند مصرفی سالانه ۳۶.۹ کیلوگرم را دارند، با این وجود، پوسیدگی دندانی کمتری را تجربه می‌کنند، برای مثال امکان پوسیدگی دندانی در ۱۲ سالگی یک فرد آلمانی تنها ۵ درصد است. البته آلمانی‌ها به طور متوسط الکل و سیگار بیشتری مصرف می‌کنند.

انگلستان

کشور انگلیس در میان ۲۶ کشور مورد بررسی جایگاه ششم را دارد و از بهترین ارائه‌دهندگان مراقبت از دندان در اروپاست. در این کشور به ازای هر ۱۰۰هزار نفر، ۵۴ دندانپزشک و ۱۶ مرکز دندانپزشکی وجود دارد. بر خلاف ایتالیا و آلمان، مردم انگلیس سالانه حدود ۴۰ کیلوگرم قند مصرف می‌کنند، اما پوسیدگی دندانی آنان به‌طرز باورنکردنی کم است و این کیفیت دندانپزشکی و مراقبت از دندان در سراسر این کشور را نشان می‌دهد. در انگلستان کودکان ۱۲ ساله با ۵درصد پوسیدگی مواجه هستند که این رقم استثنایی است. مهمترین علت اینکه انگلستان چنین سیستم خوب مراقبت و خدمات دهان و دندانی دارد، تعداد زیاد دانشکده‌های دندانپزشکی است. در انگلستان ۱۶ دانشکده دندانپزشکی وجود دارد که بیش از فرانسه، سوئد یا بلژیک است.

دانمارک

سال‌هاست که دانمارک درصدر کشورهایی است که بهترین دندانپزشکان را دارند و مراقبت از دندان در این کشور با وجود بیماری همه‌گیر و سایر موانع، همچنان یکی از بهترین خدمات در جهان است. بر اساس این بررسی، دندانپزشکان دانمارکی رتبه ششم در بهترین‌های جهان را دارند. به ازای هر ۱۰۰هزار نفر ۷۵ دندانپزشک دارند که  فقط در دو مرکز دندانپزشکی فعالیت دارند. دانمارکی‌ها سالانه بیش از ۴۱ کیلوگرم قند و الکل و سیگار بیش از حد مصرف می‌کنند، اما مراقبت از دندان در این کشور بسیار خوب است و به‌طور متوسط یک شهروند دانمارکی، کمتر با یک دندان مشکل‌دار مواجه و تنها  ۰.۴ دندان‌های کودک ۱۲ ساله این کشور مشکل‌دار می‌شود.

سایر کشورهای اروپایی

در میان ۱۰ کشور برتر در رتبه‌بندی بهترین دندانپزشکان، اسپانیا در جایگاه سوم، سوئد در جایگاه چهارم، فرانسه در مکان هشتم، اسلوونی در جایگاه نهم و فنلاند در مکان دهم قرار دارد. همه این کشورها خدمات درمانی دندانپزشکی استثنایی به شهروندان ارائه می‌کنند و بهترین دندانپزشکان و همچنین دانشکده‌های دندانپزشکی در جهان را دارند. با توجه به مصرف زیاد قند، الکل و نیکوتین در این کشورها (به استثنای اسلوونی که سالانه هر شهروند فقط ۱۸ کیلوگرم قند مصرف می‌کند)، دندانپزشکان توانسته‌اند دندان‌های همه افراد را سالم و سفید حفظ کنند.

کشور کرواسی در این بررسی بدترین رتبه‌بندی را دارد که هر شهروند چهار دندان خراب دارد و مصرف قند و الکل در آنان زیاد است که همین عاملی موثر بر سلامت دندانی افراد خواهد داشت. برای هر ۱۰۰هزار نفر ۸۵ دندانپزشک وجود دارد و تنها سه مرکز دندانپزشکی به ازای این تعداد افراد خواهد بود. با توجه به اینکه سوئیس در رتبه پانزدهم فهرست قرار دارد، اما از نظر مصرف قند بدترین کشور است زیرا سالانه به طور متوسط بیش از ۵۰ کیلوگرم قند مصرف می‌کنند.

ذکر این نکته نیز مهم است که دندانپزشکان در یونان بیشترین دسترسی به شهروندان را دارند و برای هر ۱۰۰هزار نفر ۱۲۵ دندانپزشک وجود دارد. در مقایسه با برخی از کشورها، مانند هلند که برای هر ۱۰۰ هزار نفر ۵۰ دندانپزشک در دسترس است، می‌توان گفت که در گوشه و کنار کشور یونان می‌توانید دندانپزشک پیدا کنید.

کدام کشورها بهترین دندانپزشک در سطح جهانی را دارند؟

ایالات‌متحده

در ایالات‌متحده بهترین دندانپزشکان و دانشکده‌های دندانپزشکی یافت می‌شود. با این حال، رتبه‌بندی دندانپزشکان ایالات‌متحده در مقیاس جهانی، به‌طور قابل توجهی پایین‌تر از گذشته است. در چند سال گذشته، کیفیت مراقبت از دندان در ایالات‌متحده کاهش یافته، اما کیفیت دندانپزشکان در ۱۰ فهرست برتر باقی‌مانده است. دلیل این امر در بودجه ملی مراقبت‌های بهداشتی نهفته است، به‌خصوص این واقعیت که در دوران همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹ بودجه به خدمات مراقبت‌های بهداشتی ضروری‌تر منتقل شده است. البته هنوز افراد در ایالات‌متحده دارای سالم‌ترین و سفیدترین دندان‌ها هستند که دلیل آن دندانپزشکان استثنایی است.

کانادا

کشور کانادا بهترین مراقبت‌های دندانپزشکی در جهان را ارائه می‌دهد و این واقعیت شناخته شده است. سال‌هاست که دندانپزشکان کانادایی با انجام خدمات خوب توانسته‌اند این کشور را در فهرست ۱۰ کشور برتر با بهترین مراقبت‌های دندانپزشکی قرار دهند. کودکان و بزرگسالان در کانادا، به‌طور متوسط یک دندان در حال خراب‌شدن دارند و یا نیاز به توجه دارند. همچنین، به‌طور متوسط به دلیل مشکلات سلامتی، بزرگسالان یک دندان را کشیده‌اند. در چند سال گذشته، کانادا در سطح جهانی رتبه هفتم را کسب کرده است.

مکزیک

مکزیک به‌عنوان یکی از پربازدیدترین کشورها در زمینه گردشگری دندانپزشکی شناخته شده است. دلیل این امر در استثنایی بودن دندانپزشکان است، در حالی که هزینه روش‌های مراقبت از دندان‌ در مقایسه با ایالات‌متحده و اروپا بسیار پایین است. مکزیکی‌ها به خوبی از دندان‌های خود مراقبت و بهداشت دهان‌ودندان را رعایت می‌کنند. با بودجه محدود و اندک مراقبت‌های بهداشتی، دندانپزشکان مکزیکی موفق شده‌اند تا بهداشت دهان‌ودندان شهروندان را در بالاترین سطح قرار دهند و مهمترین دلیل آن، تمرکز بودجه مراقبت‌های بهداشتی این کشور بر روی بخش‌های مختلف به‌صورت جداگانه است.

درنهایت، دستیابی به مراقبت‌های دندانپزشکی مناسب در سراسر کشورها و جهان مهم است. با این حال، به‌راحتی می‌توان گفت که بهترین عملکرد سیستم مراقبت‌های بهداشتی و مراقبت از دندان در اروپاست. کیفیت دندانپزشکان و همچنین در دسترس بودن آنان برای شهروندان در اروپا، نمونه‌ای عالی از نحوه عملکرد مراقبت از دندان است. متاسفانه، این موضوع در کشورهایی که بودجه سلامتی اندکی دارند یا هنوز در حال توسعه هستند، امکان‌پذیر نیست. البته اگر مراقبت از دندان برای اروپایی‌ها ارزان به‌نظر برسد، اما بازهم بسیار گران است.

دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹

چاپار طوس⁄خراسان رضوی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی امسال در زمینه‌های علمی و فرهنگی دستاوردهای بسیار داشته به طوری که واحد مشهد این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه شرق کشور به شمار می‌رود.

نهال پربار دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر ایران رشد کرده به طوریکه این دانشگاه در حال حاضر دارای حدود ۴۲۰ واحد و بیش از سه و نیم میلیون دانشجو در کشور است که دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی سهم بسیار از این تعداد دارد. 

دانشگاه آزاد اسلامی مشهد رتبه اول کشور از نظر جذب دانشجو

رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد امسال حدود ۹ هزار دانشجو جذب کرده است که با ۱۳ درصد افزایش نسبت به پارسال طی دو سال متوالی رتبه اول کشور را از این نظر کسب کرده است.

مسعود طاهری لاری افزود: در حال حاضر ۶۰ هزار دانشجو در واحدهای مختلف این دانشگاه در استان خراسان رضوی هستند که ۲۵ درصد این تعداد در مقطع کارشناسی ارشد بوده و حدود ۳۳ هزار دانشجو در واحد مشهد مشغول تحصیل می‌باشند.

وی ادامه داد: هشت درصد دانشجویان این دانشگاه در خراسان رضوی را دانشجویان غیرایرانی تشکیل می‌دهند که ۲ هزار و ۶۰۰ دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد تحصیل می‌کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بزرگترین دانشگاه شرق کشور

رییس اداره مطالعات فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی شامل ۱۰ واحد و ۶ مرکز است که از این میان مشهد و نیشابور واحدهای جامع هستند و دانشگاه آزاد مشهد شامل ۹ دانشکده و ۲ گروه مستقل و یک مجتمع آموزشی بین‌المللی شامل دانشکده پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی و زبان‌های خارجی، دانشکده معماری و هنر، دانشکده فنی مهندسی، مجتمع علوم انسانی (دانشکده الهیات و معارف اسلامی- دانشکده حسابداری و مدیریت)، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، گروه علوم تربیتی و پردیس آموزشی بین‌المللی گلبهار است.

سید حسین محتشمی با بیان اینکه این دانشگاه دارای سه مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی، نوآوری در پزشکی و بیولوژی کاربردی تکوین جانوری می‌باشد، افزود: در دانشگاه‌ آزاد اسلامی خراسان رضوی ۶۱۶ رشته شهر فعال است که از این تعداد ۱۴۰ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۱۴ رشته در مقطع دکتری است که واحد مشهد دارای ۳۴۵ رشته شامل ۱۶ رشته کاردانی، ۱۲۱ رشته کارشناسی، ۱۴۸ رشته کارشناسی ارشد و ۶۰ رشته دکتری تخصصی است که رشته کاردانی را به مراکز شهرستانی و دانشکده‌های سما اختصاص داده‌اند.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاداسلامی مشهد دارای ۱۱۷ آزمایشگاه و ۴۵ کارگاه و کتابخانه‌ای با ۳۳۴ هزار جلد کتاب و ۱۴۴ هزار عنوان است که بزرگترین دانشگاه شرق کشور به شمار می‌رود.

رییس اداره مطالعات فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: این واحد اولین و تنها پژوهشکده مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (شورای گسترش آموزش عالی) در بین کل واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور را به نام پژوهشکده محیط‌های خشک از سال ۱۳۹۴ ایجاد کرده است.

دانشگاه آزاد اسلامی مشهد رتبه سوم را در بین سایر دانشگاه‌های آزاد اسلامی دارد

وی افزود: واحد مشهد از نخستین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که در آذرماه سال ۱۳۶۱ تاسیس و با ۱۶۷ دانشجو در سه رشته در مهرماه ۱۳۶۲ حرکت علمی خود را آغاز کرد.

محتشمی ادامه داد: این دانشگاه رتبه سوم در میان برترین واحدهای دانشگاه‌ آزاد اسلامی را دارد و از تیرماه ۱۳۷۹ از نظر رتبه به دانشگاه جامع ارتقا یافته است و در دومین مجمع عمومی اتحادیه بین‌المللی دانشگاه‌های جهان اسلام در فروردین ۱۳۸۰ در کوالالامپور به عنوان عضو آن اتحادیه پذیرفته شده و در حال حاضر تعداد دانشجویان آن بیش از ۳۲ هزار نفر و تعداد دانش‌آموختگان آن ۸۰ هزار و ۵۰ نفر است.

وی گفت: همچنین این دانشگاه دارای ۵۲۲ هیات علمی و هزار و ۱۷۵ نفر کارمند اداری است که بیش از ۷۰ درصد از کارمندان دارای مدرک لیسانس و بالاتر هستند.

رییس اداره مطالعات فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با بیان اینکه برای جذب دانشجوی خارجی دفتر بین‌المللی این دانشگاه راه‌اندازی شد افزود: این واحد اینک حدود سه هزار دانشجوی خارجی دارد که اغلب عراقی و افغانستانی هستند.

کرونا و فعالیت مجازی اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در ایام کرونا کار آموزش متوقف نشد بلکه افزون بر سه هزار استاد این دانشگاه به طور تمام ‌وقت در چارچوب ارائه آموزش‌های مجازی از طریق فضای سایبری در حال تدریس برخط (آنلاین) به ۵۵ هزار دانشجو در استان هستند که واحد مشهد در حوزه ارائه آموزش‌های دانشگاهی در استان و کشور پیشتاز است.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در همین چارچوب پهنای باند اینترنت را برای برپایی هرچه بهتر کلاس‌ها از ۵۰ مگابایت به ۵۵۰ مگابایت ارتقا داده است.

طاهری لاری رویکرد این مرکز آموزش عالی را تحول، حل مساله و دانشگاه اجتماعی توصیف کرد و ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همین چارچوب برای مهار کرونا از دانشگاه آزاد خراسان رضوی کمک خواست.

وی گفت: واحد مشهد نیز با استقرار دستگاه حرارت سنج در فرودگاه مشهد برای کمک به زائران و مسافران در مدت دو ماه خدمات شبانه‌روزی ارائه نمود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی افزود: بسیج دانشجویی این دانشگاه نیز در مناطق محروم اردوهای جهادی برپا می‌کند تا به مردم خدمات رایگان ارائه دهد که همه این خدمات در راستای کمک به جامعه و در چارچوب ماموریت و رسالت دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌گیرد.

۱. رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی دانشجویی

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گفت: یکی از مهمترین فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی این دانشگاه برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی دانشجویی است که ۲۹ کرسی آزاد اندیشی دانشجویی در قالب ۵۶ گروه دانشجویی در پنج محور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و سلامت برگزار شده است.

علی اصغر یساقی افزود: در استان خراسان رضوی، ۲ گروه اقتصادی، ۲۶ گروه اجتماعی، ۱۰ گروه فرهنگی، ۱۲ گروه سیاسی و ۶ گروه سلامت از میان دانشجویان در این مسابقات شرکت کردند که بیشترین شرکت کننده مربوط به واحد نیشابور و بعد از آن واحد مشهد بوده است.

وی ادامه داد: گروه‌های منتخب استانی برای شرکت در مسابقات کشوری به تهران معرفی می شوند و از مجموع ۵۶ گروه خراسان رضوی ۱۱ گروه به مرحله کشوری راه پیدا می کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مهمترین هدف و ثمره این اقدام ایجاد و رشد فضای شور و نشاط، نقد و گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز همراه با حفظ احترام نسبت به طرف مقابل در فضای دانشگاه و تسری آن از فضای دانشگاه به بستر جامعه است.

۲. رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی

رییس اداره مطالعات فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: طرح "رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی" برنامه فرهنگی دیگری است که با سه هدف شناسایی، آموزش و رقابت و در چهار بخش ایده‌پردازی شامل صنایع هنری، صنایع و میراث فرهنگی، فناوری‌های نرم و صنایع رسانه‌ای و آفرینش‌ها و خدمات خلاق اجرا می‌شود که هر بخش هفت رشته دارد و در مجموع شرکت کنندگان در ۲۸ رشته باهم رقابت خواهند داشت.

وی افزود: در این طرح، ایده‌هایی که منجر به کسب و کار و تجاری‌سازی شوند شناسایی شده و آموزش داده می‌شوند و ایده‌های برتر و برگزیده مورد حمایت‌ و تسهیلات اعتباری بیش از یک میلیارد ریال قرار می‌گیرند.

محتشمی ادامه داد: طبق تعامل‌هایی که با صدا و سیما انجام شده قرار است تیم‌های برتر فعالیت‌ها و ایده‌های خود را در صدا و سیما نیز ارائه دهند.

۳. برگزاری مسابقات قرآن و عترت

رییس اداره کانون‌های قران و عترت دانشگاه آزاد اسلامی کشور در این خصوص گفت: قدیمی‌ترین ‌برنامه‌ای که درخصوص فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی در دانشگاه‌ها و جشنواره‌ها درحال برگزاری است، "جشنواره ملی قرآن و عترت" با ۳۵ دوره است که امسال بیست و پنجمین دوره را در دانشگاه آزاد اسلامی به سرانجام رساندیم که مراسم پایانی این دوره از مسابقات چهارم اسفند ماه برگزار شد و از استان خراسان رضوی پنج نفر از اساتید و دانشجویان رتبه برتر را کسب کردند.

علی عزتی ادامه داد: در عرصه قرآنی فعالیت‌ها شامل مسابقات قرآن و عترت به صورت کتبی و شفاهی است که مسابقات کتبی با حضور حدود ۷۵ هزار نفر و مسابقات شفاهی با بیش از پنج هزار نفر برگزار شد و در مسابقات جشنواره هنر ادبیات دینی نیز حدود هزار و ۱۴۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

وی گفت: برای شرکت‌کنندگان در مسابقات کارگاه‌های آموزشی صوت و لحن و تجوید و وقف برگزار شده که دوره اول آن در سال ۹۸ برگزار شد ودوره دوم بخاطر شیوع کرونا برگزار نشد که امید است به صورت مجازی در سال ۱۴۰۰ برگزار شود.

۴. فراخوان جشنواره استانی رهوا دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گفت: جشنواره دانشجویی رهوا با موضوع مهارت‌های زندگی دانشجویی برای دانشجویان این استان در پنج محور آموزشی،‌ پژوهشی، ایده‌پردازی و تجربه‌نگاری، فناوری و ادبی هنری و در ۲۷ رشته مختلف برگزار می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین جواد مهدوی نسب افزود: زمان برگزاری این جشنواره از اوایل بهمن ماه سال ۱۳۹۹ تا ۳۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ است که علاقه‌مندان می‌توانند از طریق مراجعه به سایت جشنواره به آدرس Rahvaa.ir آثار و مقالات خود را در این سایت بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: نتایج این جشنواره نیز در سوم خرداد ماه ۱۴۰۰ طی برگزاری مراسم پایانی اعلام می‌شود و مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال به عنوان جایزه به ۸۰ نفر برتر اهدا خواهد شد.

۵. برگزاری دادگاه مجازی عاملان ترور شهید سلیمانی در دانشگاه آزاد اسلامی

رییس دانشکده حقوق، ‌علوم سیاسی و زبان‌های خارجی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز گفت: دادگاه مجازی محاکمه عاملان ترور شهید حاج قاسم سلیمانی به صورت نمادین، مجازی، ملی و داخلی با فرض دستگیری متهمان و بررسی ابعاد ملی پرونده در ۱۹ اسفند سال جاری برگزار شد.

وی افزود: دادستانی عمومی و انقلاب مشهد، ‌کانون وکلا،‌ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و اساتید گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در برپایی این دادگاه مشارکت داشتند.

دکتر مجتبی زاهدیان ادامه داد: تهیه کیفرخواست و دفاع از کیفرخواست و صدور حکم به عهده دادستانی است و دفاع از متهمان که ترامپ و عوامل اجرایی آن هستند توسط دانشجویان با آموزش‌هایی که اساتید به آن‌ها داده‌اند انجام ‌شد.

دیگر فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

رییس اداره مطالعات فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: برگزاری آزمون‌های مجازی جامع دکتری و انجام بیش از ۳۰ هزار جلسه مصاحبه برای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور به مدیریت و میزبانی واحد مشهد، کسب جایگاه دوم کشوری واحد مشهد در پایگاه رتبه‌بندی وبومتریکس اسپانیا در سال ۲۰۲۱ بعد از واحد علوم و تحقیقات تهران، ایجاد شورای کارکنان و شورای اساتید از فعالیت‌های امسال این واحد است.

محتشمی افزود: برگزاری نخستین دوره تربیت مدرس تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، برپایی میزگرد بررسی ابعاد حادثه تروریستی شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی، برگزاری بیست و پنجمین دوره مسابقات کشوری قرآن و عترت اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر فعالیت‌های این واحد است.

وی ادامه داد: برگزاری برنامه‌های دهه فجر به صورت حضوری و غیرحضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برگزاری نمایشگاه انقلاب اسلامی از نگاه مطبوعات، وبینار تخصصی با موضوع "انقلاب اسلامی، منزلت زن، سبک زندگی ایرانی و اسلامی" همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) از جمله فعالیت‌های واحد مشهد است.

رییس اداره مطالعات فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: برگزاری وبینار تخصصی با موضوع "انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب، امت ولایی، تمدن نوین اسلامی"، وبینار تخصصی با موضوع "انقلاب اسلامی و بسیج فداکار، خدمت مومنانه و مدافعان سلامت"، مسابقه کتابخوانی با موضوع "تاریخ انقلاب اسلامی" در چهاربخش اساتید، کارکنان، دانشجویان و خانواده‌های همکاران دانشگاهی طی دهه فجر نیز از دیگر فعالیت‌های واحد مشهد در دهه فجر بوده است.

وی افزود: رونمایی از نشریه قیام قلم بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی، راه‌اندازی مرکز پاسخگویی دانشگاه آزاد مشهد با شماره ۳۶۳۵، رونمایی از تابلو سردر پردیس مجتمع آموزشی شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، برگزاری نخستین نشست هیات رییسه دانشگاههای آزاد اسلامی استان‌های کشور، اخذ مجوز سرای فناوری هوشمند و سلامت واحد مشهد، افتتاح دفتر بسیج اساتید دانشکده فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و گرفتن مجوز آزمایشگاه‌های استاندارد از فعالیت‌های واحد مشهد در سال جاری است.

محتشمی ادامه داد: تولید و توزیع ماسک، مواد ضدعفونی، تولید دستگاه ایزوله توسط اعضای هیات علمی و سایر تجهیزات بهداشتی نیز از اقدامات واحد مشهد در دوران شیوع کرونا می‌باشد.

از اختلالات صوتی چه می‌دانیم؟

61891785 استادیار گروه گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نکته حائز اهمیت در بحث اختلالات صوتی این است که گرفتگی صدا هرچند جزئی باشد اگر دو هفته طول بکشد، فرد حتما باید به پزشک مراجعه کند؛ زیرا ممکن است پیش درآمدی بر سرطان یا توده‌های خطرناک باشد.

فرهاد ترابی‌نژاد در خصوص معیارهای یک صدای طبیعی بیان کرد: یکی از معیارهایی که در این زمینه مورد توجه قرار می‌گیرد این است که از نظر سنی، صدای افراد باید با همسالان خود همخوانی داشته باشد؛ به طور مثال اگر فرد جوان است، صدایش باید با جوانان همسال خود و اگر سالمند است با سالمندان همسال خود مطابقت داشته باشد، پس اگر مثلا صدای یک خانم ۳۰ ساله مثل صدای یک دختربچه باشد، غیرطبیعی تلقی می‌شود. همچنین صدا باید از نظر جنسیتی نشان‌دهنده آن جنسیت باشد؛ مثلا گاهی صدای مردان جوان مشابه صدای خانم‌هاست و مخصوصا پشت تلفن اشتباه گرفته می‌شود. مسئله دیگر این است که صدا باید بهداشتی باشد و با روش‌های غیر بهداشتی تولید نشده باشد؛ به عنوان مثال متاسفانه بعضی از افراد برای آواز و نوحه خواندن سیگار می‌کشند تا صدایشان را کلفت کنند، این صدای تولید شده بهداشتی نیست و در آینده آسیب‌های جدی به حنجره و سلامتی فرد خواهد زد.

وی تأکید کرد: نکته حائز اهمیت در بحث اختلالات صوتی این است که گرفتگی صدا هرچند جزئی باشد اگر دو هفته طول بکشد، فرد حتما باید به پزشک مراجعه کند؛ زیرا ممکن است پیش درآمدی بر سرطان یا توده‌های خطرناک باشد؛ بنابراین آن صدا باید هرچه سریع‌تر بررسی شود. ما بدون تجهیزات نمی‌توانیم حنجره را ببینیم و فقط صدایش را می‌شنویم، می‌توانیم صدای فرد را مشابه یک کپی یا تصویر حنجره تلقی کرد.

استادیار گروه گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: اختلالات صوت در سه گروه قرار می‌گیرند؛ یک گروه از اختلالات صوت ناشی از اختلال سیستم عصبی است؛ به عنوان مثال یک عصب دچار مشکل، قطع یا ضعیف می‌شود یا اینکه تحت فشار قرار می‌گیرد؛ در نتیجه مشکل صوتی ایجاد می‌شود که ممکن است یک‌طرفه یا دوطرفه باشد و شکل‌های متفاوتی داشته باشد؛ به عنوان مثال ممکن است یک عصب خاصی در حنجره دچار مشکل شود و خواننده‌ها نتوانند نت‌های بالا را اجرا کنند، ولی در حرف زدن عادی مشکلی نداشته باشند.

ترابی‌نژاد ادامه داد: گروهی دیگر از اختلالات هستند که  آن‌ها را عملکردی می‌نامیم. همان‌طور که از اسم این گروه پیداست، اختلال صدا ناشی از عملکرد نادرست حنجره است یا به عبارتی فرد از حنجره خودش استفاده درستی نکرده؛ به عنوان مثال فردی که به تماشای فوتبال می‌رود و در آنجا دادوفریاد می‌کند، دچار گرفتگی صدا می‌شود. اگر این کار به صورت موقتی یک بار انجام شده باشد، بعد از مدتی استراحت کردن و  مقداری رعایت کردن، صدای فرد به حالت عادی باز می‌گردد، اما اگر این کار را مداوم انجام دهد دچار آسیب جدی و دائمی به صدا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: یک نوع دیگر از اختلالات صوتی که متأسفانه در سال‌های اخیر خیلی زیادتر شده استفاده نادرست از صدا است؛ به‌عنوان مثال فرد دائما با داد، پرخاش، عصبانیت، یا بغض صحبت می‌کند؛ یعنی از صدای واقعی و درست خود استفاده نمی‌کند که این موضوع باعث می‌شود به صدای آن فرد، آسیب وارد شود. یک اختلالی  که در سال‌های اخیر خیلی مطرح شده  MTD  است که ترجمه فارسی آن «گرفتگی صدا ناشی از انقباض عضلات حلق و حنجره» است. منشأ این اختلال استفاده غلط از صداست. در شرایط فعلی بد استفاده کردن از صدا، در جامعه ما بسیار زیاد شده است؛ در نتیجه چین‌های صوتی دچار مشکل می‌شوند که  باعث گرفتگی صدا می‌شود که این مشکل طی یک روند در گفتاردرمانی قابل درمان است.

ترابی‌نژاد اظهار کرد: گروهی دیگر از اختلالات صوتی، دسته‌ای هستند که به آن‌ها اختلالات عضوی گفته می‌شود که در این اختلال‌ها حنجره به عنوان یک عضو، دچار مشکل می‌شود. یک گروهی از این‌ افراد که در جامعه ما خیلی مظلوم واقع شده‌اند، افرادی هستند که به علت سرطان، حنجره آن‌ها را به صورت کامل بر می‌دارند، به طوری‌که سرِ نای مستقیم به زیر گردن (بالای جناغ) می‌آید و به بیرون باز می‌شود؛ یعنی دیگر هوا از دهان رد نمی شود و مستقیم از سوراخ روی گردن  وارد ریه می‌شود.

این فوق تخصص گفتاردرمانی ادامه داد: این افراد در هفته‌ها و ماه‌های اول بعد از عمل به شدت سرفه می‌کنند، ترشحات بسیار زیادی دارند. معمولا به علت از دست دادن توانایی حرف زدن، به درجات متفاوتی دچار آشفتگی و احساس ناامیدی و ناراحتی می شوند.این افراد علاوه بر مشکلات تنفسی که دارند، درگیری های جانبی دیگری هم دارند از جمله از دست دادن بویایی. معمولا در این افراد که سرطان در حنجره داشته اند، شیمی‌درمانی هم انجام می‌شود و بعد از عمل جراحی رادیوتراپی هم انجام می‌دهند که رادیوتراپی باعث یک آسیب سطحی به عضلات گردن و ناحیه زیر چانه می‌شود و از طرفی عضلات ناحیه گردن و مری را سفت می‌کند؛ به همین علت غذا خوردن برای این افراد دشوار است. از یک‌طرف سرطان و از طرفی دیگر رادیوتراپی باعث می‌شود که بیمار قادر به صحبت کردن نباشد. خوشبختانه با گفتار درمانی می توانیم کمک قابل توجهی به بهبود بلع، تغذیه و همچنین تولید دوباره صدا بکنیم.

وی عنوان کرد: از سه روش می‌توان برای توان‌بخشی گفتاری استفاده کرد. یک روش استفاده از حنجره مصنوعی است. در این روش با فشار دادن دکمه ی روی یک وسیله الکتریکی به نام الکترولارینکس، یک ارتعاش مکانیکی ایجاد می‌شود. این دستگاه را بر روی گردن فرد قرار می‌دهند، آن ارتعاش از قسمت پایینی  وارد فضای گردن و حلق می‌شود و یک صدای ماشینی یا اصطلاحا روبوتیک تولید می‌کند که  فرد می‌تواند برای صحبت کردن از آن استفاده کند.ترابی‌نژاد گفت: نوع دیگری از توان‌بخشی گفتاری به گونه‌ای است که با جراحی یک لوله کوچک یک‌طرفه (پروتز صوتی) را بین مری و نای قرار می‌دهند و فرد باید انگشت خود را روی استوما یا سوراخ روی گردن بگذارد تا هوا وارد پروتز و از آن وارد دهان شود تا بیمار بتواند صدا تولید کند و حرف بزند. هزینه حنجره مصنوعی  در حال حاضر در بازارهای ایران از حدود سه میلیون تومان شروع می‌شود و تا حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان می‌رسد. حنجره مصنوعی مرتبا باید شارژ شود و باطری مصرف می‌کند. استفاده از این دستگاه باعث می‌شود که بیمار به آن وابسته شود. همچنین از نظر اقتصادی علاوه بر هزینه‌ای بالایی که دارد، موجب خروج ارز از کشور می شود.

وی در خصوص معایب استفاده از پروتز صوتی گفت: براساس آخرین اظهاراتی که از بیماران شنیده‌ام، فردی ۱۰ میلیون هزینه جراحی حنجره‌اش شده درحالی‌که حدود یازده میلیون هزینه پروتز پرداخت کرده است. همانطور که گفته شد در این روش باید یک لوله کوچک یک‌طرفه (پروتز) بین مری و نای کار بگذارند. این پروتزهر شش ماه یک‌بار باید عوض شود و بیمار دوباره به اتاق عمل برود، یعنی هزینه بالایی دارد. از طرفی ممکن است در گذر زمان از کنار آن ترشحات وارد ریه شود. از همه مهمتر اینکه باز هم فرد وابسته به یک وسیله شده و ارز از کشور خارج شده است.

این فوق تخصص گفتاردرمانی ادامه داد: یکی دیگر از روش‌های توان‌بخشی گفتار در افراد لارنجکتومی شده، آموزش گفتار مروی است. در گفتار درمانی از روشی خاصی برای تولید صدا  استفاده می‌شود که طی آن به  فرد آموزش می‌دهیم هوا را قورت دهد، بعد هوا را آزاد کند تا صدا تولید شود، یادگیری این روش معمولا بین یک تا دوماه طول می‌کشد. فرد لارنجکتومی که در گفتاردرمانی تولید صدا به روش مروی را آموخته، به هیچ وسیله‌ای برای صحبت کردن نیاز ندارد و می‌تواند راحت صحبت کند و فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهد. در این روش به قطعه خارجی نیاز نیست و برای کشور هم ضرر اقتصادی و خروج ارز ندارد، اما به دلایل خاصی از جمله سوء‌استفاده‌های مالی که شرکت‌های وارد کننده پروتز و الکترولارینکس انجام می‌دهند، روش گفتار مروی به بیماران پیشنهاد نمی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که افراد از چه سنی باید برای درمان اختلالات صوتی مراجعه کنند، بیان کرد: توصیه می‌کنم که افراد هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند. به محض اینکه بلوغ تمام می‌شود و دوره‌ جوانی شروع می‌شود اگرافراد دچار اختلال صوتی هستند و صدایشان با همسن و سال‌های خودشان فرق دارد، باید به پزشک مراجعه کنند. متاسفانه در بسیاری از افراد این تفکر غلط وجود دارد که صدای آن‌ها دیگر تغییر نمی‌کند، در صورتی‌که شاید خود همین افراد، مثل بقیه جامعه، به شکل دیگری به این باور رسیده‌اند که صدا می‍‌تواند تغییر کند. هنگامی‌ که افراد به تعلیم گویندگی و خوانندگی می‌روند به این باور رسیده‌اند که می‌توانند صدای خود را تغییر دهند و به دنبال ایجاد صدای جدیدی هستند.

ترابی‌نژاد با اشاره به اینکه جمعیت جامعه روبه سالمندی است، گفت: افراد سالمند نیز دچار اختلالات صوتی می‌شوند. این افراد با گذراندن چند جلسه گفتاردرمانی و تمرین و پیگیری می‌توانند صدای خود را به حالت عادی بازگردانند. متاسفانه درسیستم آموزش پزشکی جامعه ما در بسیاری از دانشگاه‌ها به  پزشک گوش و حلق و بینی آموزش صحیح داده نمی‌شود و پزشک نیز نمی‌داند کدام بیمار را باید به گفتار درمانی بفرستد.

وی گفت: توصیه من به همه مردم این است که هر مشکلی که در صدای آن‌ها بود، چه گرفتگی صدا و تو دماغی بودن، چه مشکل در بلع  و لکنت یا  اشکال در تلفظ و هرچیزی که به حرف زدن‌ مربوط می‌شود به دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران مراجعه کنند یا حداقل تلفنی مشکل خودشان را مطرح کنند.

این فوق تخصص گفتار درمانی در پایان گفت: خبر خوب این است که ما یک تیم شکاف کام در دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل داده‌ایم که این تیم شکاف کام، یکی از تیم‌های خیلی ورزیده در سطح کشور است. این تیم بطور مستمر با کشورهای خارجی در ارتباط است و آخرین و پیشرفته ترین روش‌ها را استفاده می‌کنند. کسانی‌که شکاف کام دارند و به این تیم مراجعه می‌کنند، با تیمی سروکار دارند که جراحی می‌کند و درمان را در تمام جنبه ها شامل جراحی، توانبخشی، ارتودنسی و مشاوره پیش می‌برد. این نعمت بزرگی است که ما در حال حاضر در تهران از آن برخوردار هستیم که از دستاوردهای بسیار خوب دانشگاه ایران بوده است.

شهروند بجستانی مبتلا به کرونای انگلیسی بهبود یافت

چاپارطوس ⁄خراسان رضوی رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: شهروند بجستانی مبتلا به کرونای جهش یافته انگلیسی پس از درمان با وضعیت عمومی خوب از قرنطینه خارج شد.

دکتر جواد باذلی روز یکشنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا با قدردانی از تعامل و همکاری خوب این شهروند بجستانی در فرآیند درمان افزود: قرنطینه این بیمار در نقاهتگاه، بخاطر پیشگیری از احتمال انتقال ویروس و همچنین کنترل علائم احتمالی انجام شد.

وی ادامه داد: با هماهنگی‌های انجام گرفته وی پیش از ورود به این شهرستان، بدون اینکه هیچگونه تماسی با خانواده یا هر فرد دیگری داشته باشند در قرنطینه قرار گرفت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و بخصوص پرهیز از سفر و دورهمی‌ها در ایام تعطیلات نوروزی گفت: اندکی غفلت و ساده‌انگاری در رعایت پروتکلها ممکن است عواقب ناگوار برای سلامت مردم به دنبال داشته باشد.

۲۷۶ نفر از ابتدای شیوع ویروس همه گیر کرونا در شهرستانهای گناباد و بجستان بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و هم اکنون ۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان علامه بهلول گنابادی بستری هستند.

شهرستانهای گناباد و بجستان واقع در جنوب استان خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند.

سه بخش با گنجایش ۱۷۰ تخت و یک بخش مراقبت‌ ویژه در بیمارستان علامه بهلول گنابادی برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ فعال است.

بیمارستان دوم تخصصی درمان بیماران کرونایی در گناباد نیز با ظرفیت ۶۰ تخت طی دهه فجر در شهر بیدخت این شهرستان به بهره برداری رسید.

مرکز شهرستان بجستان در ۲۷۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.