Written by on

با کاهش ۴۰ درصدی تست‌های مثبت کرونا در خراسان رضوی روزانه ۶۰۰ مورد آزمایش پی. سی. آر بر روی بیماران با علائم مشکوک آلودگی به ویروس کرونا که به مراکز خدمات جامع سلامت این دانشگاه

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی محمدحسن درخشان اظهار داشت:هم‌اکنون با کاهش 40 درصدی تست‌های مثبت کرونا در خراسان رضوی روزانه 600 مورد آزمایش پی. سی. آر بر روی بیماران با علائم مشکوک آلودگی به ویروس کرونا که به مراکز خدمات جامع سلامت این دانشگاه مراجعه می‌کنند انجام می‌شود.

وی افزود: در زمان اوج همه‌گیری کرونا تعداد این آزمایش‌ها روزانه افزون بر 2 هزار مورد در بخش سرپایی بود.

مدیر توسعه شبکه و ارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ همچنین به اختصاص 10 هزار کیت "رپیت تست" یا آزمایش رایگان سریع کرونا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سوی وزارت بهداشت اشاره و بیان کرد : همه موارد آزمایش در حوزه بهداشت بطور رایگان انجام می‌شوند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همه شهروندانی که قصد سفر برون ‌شهری دارند باید پیش از سفر ، در مراجعه به آزمایشگاه‌های بخش خصوصی در خصوص آلودگی به ویروس کرونا آزمایش بدهند.

در طرح شهید سلیمانی که از نیمه دوم آبان ماه امسال در حال اجراست دو تیم مراقبتی رهگیری و مراقبت در منزل فعال است که تیم رهگیری با حضور بهورزان و داوطلبان سلامت اعم از هلال احمر، بسیج مردمی و غیره فعال است و این تیم موارد مشکوک و مثبت را شناسایی کرده و اقدامات لازم و خدمات موردنیاز را ارائه می‌دهند.

Written by on

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه از اشتغال بیش از ١٣� نفر در حوزه تراش سنگ عقیق بایگ باهدف جلوگیری از خام فروشی خبر داد.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی علی محمدی اظهار داشت: عقیق بایگ بهترین خاصیت رنگ‌پذیری  را در سطح کشور دارد و به رنگ‌های طبیعی مختلفی مثل سبز و زرد و قرمز یافت می‌شود.

وی افزود: سنگ عقیق به‌صورت رگه‌ای در داخل سنگ سخت بازالت قرار دارد و برای استخراجش باید با بیل مکانیکی یا بولدوزر سنگ را کنار بزنند.

محمدی تصریح کرد: منطقه بایگ موقعیت مناسبی از نظر ظرفیت و تنوع ذخایر معدنی دارد و از مشهورترین معادن آن می‌توان به معدن طلا ، عقیق و گرانیت  اشاره کرد.»
او اظهار کرد: «سنگ عقیق هم خاصیت درمانی دارد و هم به‌واسطه زیبایی‌اش در ساخت زیورآلات،  کیف و کفش، تسبیح و... استفاده می‌شود و در طب سنتی گفته‌شده که سنگ عقیق برای تسکین درد و گرفتگی‌های عضلانی مناسب است.

محمدی گفت: سنگ عقیق با وجود زیبایی و خاصیت درمانی‌اش می‌تواند به‌عنوان یک محصول تجاری هم موردتوجه قرار گیرد و این صنعت گوهرتراشی، اگر رونق بگیرد، می‌تواند علاوه بر ایجاد فرصت شغلی سالانه صدها هزار گردشگر را روانه این شهرستان کند.

وی افزود: تماشای مراحل استخراج سنگ، تراش و رنگ‌آمیزی آن جذابیت بالایی دارد و خودش به‌تنهایی یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شود.

در حال حاضر  کارگاه‌های تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در سطح شهرستان تربت‌حیدریه به‌صورت فعال هستند و آموزش دو بخش بایگ و کدکن نیز در حال اقدام است، سال گذشته نیز جشنواره‌ای با عنوان «سرخ و سفید» در تربت‌حیدریه برگزار شد که هدفش معرفی دو محصول استراتژیک منطقه یعنی عقیق و ابریشم بود.

ساماندهی مجموعه فرهنگی تاریخی شیخ حیدر کدکنی

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه همچنین از ساماندهی  مجموعه شیخ حیدر کدکنی با مشارکت میراث فرهنگی و شهرداری کدکن خبر داد.

Written by on

رئیس هیات شنای خراسان رضوی در مورد ضوابط و شرایط بازگشایی استخرها در خراسان رضوی توضیحاتی داد.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی مجید مشتاق‌عشق اظهار داشت: فقط استخرهایی که مجوز بهره‌برداری از اداره ورزش و جوانان شهرستان را دارند، شامل قانون بازگشایی می‌شوند و بازرسی از مجموعه‌های آبی در زمینه ‌رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نیز توسط اداره ورزش و جوانان شهرستان‌ها است.

وی با بیان اینکه تنها قسمت استخر در مجموعه‌های آبی در حال حاضر اجازه فعالیت دارد، افزود: در شیوه نامه بازگشایی قید شده که استخرها با رعایت تمامی موارد پروتکل بهداشتی از بدو ورود مراجعه کنندگان، تنها از 50درصد ظرفیت خود استفاده نمایند.

مشتاق‌عشق اظهار داشت: پروتکل بهداشتی برای مجموعه‌های آبی شامل سنجیدن میزان تب و اکسیژن مراجعه کنندگان و همچنین ضدعفونی رختکن و اطراف استخر بین سانس‌ها است که تمامی مراکز موظف به رعایت این نکات هستند.

وی درباره فعالیت قهرمانی ورزشکاران در دوره کرونا گفت: پیش از صدور مجوز بازگشایی عمومی، با مکاتباتی که از سوی هیات شنای خراسان رضوی با نهادهای مربوطه صورت گرفت، استخری را به ورزشکاران حرفه‌ای استان اختصاص دادیم تا به فعالیت بپردازند و پیش‌ از آغاز هر جلسه از تمامی آنها تست PCR می‌گرفتیم.

 

Written by on

باغ‌های اصیل ایرانی که روزگاری آندره ژید فرانسوی افسوس می‌خورد که آنها را ندیده و بورخس آلمانی نیشابور را به خاطر همین باغ‌ها دوست داشته است.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، باغ‌های اصیل ایرانی که روزگاری آندره ژید فرانسوی افسوس می‌خورد که آنها را ندیده و بورخس آلمانی نیشابور را به خاطر همین باغ‌ها دوست داشته است، حالا دستخوش چنان تغییراتی شده که فرقی با پارک‌های اروپا ندارد. نیشابور که روزگاری علم را به 57 کشور دنیا صادر می‌کرد، اکنون مقلدانه نسخه‌های معماری غربی را پیاده می‌کند.

باغ‌سرا، بُستان، فردوس؛ اینها کلماتی در توصیف باغِ ایرانیِ اصیل‌اند که براساس حکمتِ معماران قدیم، قرار بود ما را به یاد باغ‌های هشتگانه بهشت بیندازد. بر این اساس باغ شامل درختانی مثمر و سایه‌افکن، گیاهانی با عطرهای فضاپرکن، حریم و حصاری بلند، جریان آب و غیره است. اما باغِ ایرانی که نام جدیدش را نیز از ترجمه‌ی عبارت Persian Guarden فرنگی به ودیعت گرفته است، در نیشابور تغییراتی اساسی در ساختار را هم به جان خریده است. از جمله تخریب دیوار باغ ملی و امین‌اسلامی، قطع جریان آب در باغ امین‌اسلامی، قطع درختان مثمر و گیاهان عطرآگین در این دو باغ، باغ امامزاده محروق، باغ سعیدی و دفع عندلیبان و بلبلان به اتفاق در بیشتر این باغ‌ها و در مقابل تا بخواهی کاشت درختانی چون کاج و چمن، همین.

حبیب‌اله متحدین مشاور سابق میراث فرهنگی نیشابور که پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود را نیز در همین رابطه نوشته است با ابراز تأسف از این موضوع می‌گوید: باغ اصیل ایرانی یک قرارگاه فرهنگی است. یعنی به لحاظ کالبدی اولاً حرکت آب را به عنوان عنصر اصلی باغ دارد، دوم محصور است و این محرمیت باغ از چهار طرف است، دروازه و ورودی دارد و هر طرف از چهار طرف باغ به چهار قسمت و هرکدام از اینها باز به چهار قسمت دیگر تقسیم می‌شود.

این باغ تلفیقی از معنویت و طبیعت است یعنی هم بوم فرهنگی و هم بوم جغرافیایی شهر است.  تمدن‌سازی باید با تکیه بر حکمت نیاکان ما تحصیل شود. ما بازار ایرانی داشته‌ایم نه پاساژهای غربی، باغ ایرانی داشته‌ایم، ما اصلا پارک نداشته‌ایم. نیشابور باید نسخه نجات کشور را با اقتدا به معماری باغ‌سازی و شهرسازی بدهد. کلمه "پارک" به همراه دیگر کلمات مورد استفاده اشراف قاجار از فرنگ وارد ایران شد و کم‌کم نه تنها به عنوان یک کلمه که به عنوان یک مفهوم جای خود را در شهرهای ایران پیدا کرد. چمن از مختصات پارک است و در باغ ایرانی جایگاهی ندارد.

ما پارک نداریم به جای پارک باید باغ اصیل ایرانی بسازیم. اما متأسفانه سازمان فضای سبز نیشابور فقط برنامه‌های دریافتی را پیاده می‌کند، با جاگذاری سنگ و سبزه! چمن را آبیاری می‌کند در حالی که 800 دشت ما خشک و 1800 روستای ما خالی از سکنه شده است. 

از احمد همت‌آبادی عضو شورای شهر نیشابور شرح وظایف شورا در این زمینه را جویا شدیم. وی می‌گوید متولی اصلی حفظ و حراست از باغ‌های نیشابور شهرداری و فضای سبز است. در مورد باغ عطار و خیام چون همه باغ ثبت ملی است حفظ آن بر عهده میراث فرهنگی و در مورد باغ امین اسلامی و باغ قوامی فقط عمارت این دو بر عهده میراث است اما حفظ باغ و درختان آن بر عهده شهرداری یا صاحب ملک است.

Written by on

بنیاد کرامت رضوی برای بانوی معلولی که موتورش توسط سارقان به سرقت رفته بود، موتوری نو تهیه کرد.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی روز گذشته بود که خبر سرقت موتور بانوی معلول اصالتاً نیشابوری ساکن در مشهد رسانه‌ای شد.

این زن معلول با استفاده از موتور خود روزی خود را در شهر کسب می‌کرد که متاسفانه توسط سارقان به سرقت رسید.

 اما به اذعان این بانوی معلول توسط بنیاد کرامت رضوی یک موتور جدید برای وی تهیه شده و در اختیار این بانوی معلول قرار گرفته و تلاش نیروی انتظامی برای یافتن سارق موتور نیز ادامه دارد.