Written by on
شهردار منطقه ۳ مشهد با بیان اینکه شهرهایی در حاشیه شهر مشهد ایجاد شود، گفت: این موضوع با دیدگاه حاشیه در حاشیه متفاوت است؛ ایجاد شهرهای کوچک مقیاس در اطراف مشهد میتواند یک طرح بلند مدت باشد تا با امکانات خود جوابگوی مجموعه خود باشند.
سیدعلی حسینی ملکآباد در گفتوگو با ایسنا و با حضور در این خبرگزاری به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: منطقه ما یکی از مناطق بزرگ شهرداری مشهد است که از یک طرف در مسیر میدان شهدا به سمت خواجه ربیع قرار دارد و محلههای مختلفی از جمله محله رسالت و طبرسی را شامل میشود و تا ابتدای جاده سیمان و منطقه مهرگان ادامه پیدا میکند. نداشتن شبکه معابر، نداشتن طرح برای زمینهای بزرگ مقیاس و همچنین نداشتن سند و هویت در این مناطق و موقوفه بودن اراضی از معضلات ما است. هنوز سند مشخصی در خصوص مالکیت برخی املاک چند ده هکتاری در منطقه ۳ وجود ندارد.
شهردار منطقه ۳ مشهد با اشاره به عدم تعیین تکلیف زمینهای بزرگ مقیاس خاطرنشان کرد: برای این زمینها طرح وجود ندارد. وقتی این زمینها طرح نداشته باشند قاعدتا منجر به انجام ساخت و سازهای غیر مجاز خواهد شد. در چنین زمینهایی شبکه معابر درستی نداریم.
حسینی ملکآباد در پاسخ به پرسشی در خصوص وضعیت دادن مجوز و پروانه ساخت به زمینهای بزرگ مقیاس تشریح کرد: قاعدتا پروانه ساخت به چنین زمینهایی داده نمیشود. برای اینکه زمینی بتواند پروانه بگیرد در ابتدا باید طرح و کاربری مجاز داشته باشد. برای گرفتن طرح و کاربری مجاز دستگاهی مثل اداره راه و شهرسازی باید کمک کند. همچنین مشاور آنجا باید نگاه حمایتی را داشته باشد.
بدون پروانه ساخت امکانات آب و برق و گاز میدهند
وی در رابطه با اخذ امتیازات آب، برق وگاز برای ساختمانهای بدون پروانه ساخت اضافه کرد: افراد بدون پروانه ساخت میتوانند تمام امکانات را بگیرند، چون رسالت اجتماعی آن دستگاهها این اجازه را به آنها نمیدهد که کسی را از حقش ممنوع کنند. نمیتواند به کسی که خانه خود را ساخته است آب و برق و گاز ندهند. درست است که باید از شهرداری استعلام بگیرند، اما اگر کار به جای باریک بکشد افراد حق خانه خود را میخواهند. مردم حق سکونت و سرپناه میخواهند که چیز زیادی نیست. مردم حاضر هستند خودشان این سرپناه را ایمن بسازند و فقط از ما یک مجوز میخواهند. این حداقل چیزی است که ما میتوانیم برای مردم آماده کنیم.
مدیران گذشته نگاه توسعهای به شرق مشهد نداشتند
شهردار منطقه ۳ مشهد در همین خصوص ادامه داد: ما به برخی از ساختوسازها غیر قانونی میگوییم، چون ما خودمان قانون را برای آنها آماده نکردهایم. ما میتوانیم برای آن مناطق طرح و ضابطه ایجاد کنیم و مردم بتوانند ساخت و ساز انجام دهند. فعل مردم ایجاد و ساخت مسکن برای خود است. اما چون قبلا برنامهای برای این موضوع نداشتیم و در مدیران گذشته نگاه توسعهای به شرق مشهد نبوده است، عملا فعل یکی است اما ما به آن غیر قانونی و غیر رسمی میگوییم. درصورتی که میتوانستیم با برنامهریزی در این خصوص اتفاقات خوبی را شاهد باشیم. اقداماتی که در بخشهای دیگر حاشیه شهر مشهد مثل قاسم آباد و رضاشهر صورت گرفته است نشاندهنده آن است که مدیریت شهری زودتر اقدامات خود را آغاز کرده است.
وی گفت: ما باید به گذشته برگردیم و با نگاه به تصاویر هوایی موجود از گذشته ببینیم که آیا نگذاشتن طرح برای مناطق به آنها کمک کرده است یاخیر؟ اگر کمک کننده بوده است با همان سیاست پیش برویم و در غیر اینصورت میتوانیم متوجه شویم هرسال بخش زیادی از زمینهایی که طرح نداشتند، به صورت ناایمن ساخت و ساز غیرمجاز انجام دادهاند و ما از مردم عقبتر هستیم.
شهردار منطقه ۳ مشهد اضافه کرد: ما باید شهر را در اختیار کسانی قرار دهیم که در این حوزه متخصص باشند و چهره زیبایی از شهر به ما ارائه کنند. در حال حاضر این کار در اختیار بنگاهها و مالکینی است که سیاستشان بر آن است که هرچه معبر کمتر باشد زمین بیشتری میفروشند. این افراد قطعهبندی را نیز بر همین اساس انجام میدهند. در صورتی که با این وجود خودروهای خدمات شهری مثل حمل زباله یا آتشنشانی نمیتوانند در معابر کوچک خدمترسانی کنند. اگر ما بلد نبودیم نمیتوانستیم منطقه قاسمآباد را هم طراحی کنیم. ما بلدیم اما اولویت ما این نبوده است که برای مناطق حاشیه شهر طرح گذاشته و توسعه را ببینیم.
حسینی ملکآباد با تاکید بر اینکه معضلات کشف رود یا زمینهای بزرگ مقیاس میتواند تبدیل به ظرفیت شود، تشریح کرد: در حوزه آبهای سطحی و وجود کشفرود در محدوده علیرغم اینکه در حال حاضر معضلاتی را به وجود آورده است اما میتوانیم از آن استفادههای خوبی ببریم؛ به عنوان مثال با کاشت درختان آنجا را به فضای سبز تبدیل کنیم. میتوانیم از زمینهای بزرگمقیاس با دادن طرح و ایجاد فرصت توسعهای به شهر مشهد و اسکان افرادی که امروز به مسکن نیاز دارند، نام ببریم.
شهردار منطقه ۳ مشهد با اشاره به ظرفیت جوانان توانمند و پر اشتیاقی که در این منطقه وجود دارد، اظهار کرد: به دلیل کمبودهای سرانههای ورزشی و آموزشی تا به امروز از آن ظرفیتها استفاده نشده است، اما با کمی نگاه ویژه، کمک و همافزایی که در مجموعههای مختلف میتواند اتفاق بیفتد میتوانیم این سرانه را چند برابر کنیم؛ به عنوان مثال شهرداری امکاناتی که در اختیار دارد را در اختیار مدارس قرار دهد، مدارس امکانات خود را در اختیار محله قرار دهد؛ یعنی بین مسجد، مدرسه، محله و حوزه مدیریت شهری همافزایی اتفاق بیفتد.
افزایش ۱۵ برابری اعتبارات منطقه ۳ مشهد
حسینی ملکآباد با بیان اینکه حجم پروژههای عمرانی منطقه ۱۵ برابر سالهای گذشته است، اضافه کرد: اعتباری که برای منطقه ۳پیشبینی شده است به نسبت دوسال گذشته ۱۵برابر شده است. اما فاصلهای که از گذشته اتفاق افتاده است با این دوسال اخیر قابل جبران نیست و همچنان فاصله زیاد است و نیاز داریم که در دورههایی به این مناطق نگاه ویژهتری داشته باشیم تا به عدالت نزدیکتر شویم.
وی در رابطه با اقدامات صورت گرفته در حوزه ورزشی خاطرنشان کرد: در حوزه ورزشی چند زمین ورزشی در حال احداث است. این زمینها موجب توسعه فضای ورزشی خواهد شد اما با حد نصاب مطلوب هنوز فاصله زیادی داریم.. چندین پارک در حال احداث است و تا پایان امسال به بهرهبره برداری خواهد رسید. همچنین چند زمین چمن مصنوعی نیز در حال بهرهبرداری است.
اولین برنامه ما افزایش زیرساختها، امکانات و سرانههای حاشیه شهر است
حسینی ملکآباد با بیان اینکه اولین برنامه ما افزایش زیرساختها، امکانات و سهم سرانههای حاشیه شهر است، افزود: امیدواریم این برنامه در یک چشم انداز بلند مدت حاصل شود.
وی در خصوص مسائل حوزه حمل و نقل در حاشیه شهر، خاطر نشان کرد: در بعضی از مناطق ما با کمترین هزینه مینیبوسهایی قرار داده شده است که به ابتدای خطوط اتوبوسرانی سرویسدهی داشته باشند که میتواند بخشی از مشکلات را پوشش دهد. ما در عدالت به این موضوع بسنده میکنیم که برابری اتفاق افتاده است در صورتی که عدالت برابری نیست؛ عدالت در این است که فرصت برابر در اختیار افراد قرار دهیم. باتوجه به اینکه بخشی از مناطق ما عموما به خطوط مترو دسترسی ندارند و همچنین امکان استفاده از حمل و نقل شخصی، اسنپ یا تاکسی را نیز ندارند و به حمل و نقل عمومی به عنوان حداقل حمل و نقل مورد استفاده نیاز دارند، به نسبت جمعیت قاعدتا نیازمند توسعه حمل و نقل عمومی است.
۱۰۰هزار متر از معابر منطقه نیاز به آسفالت دارد
شهردار منطقه ۳مشهد در رابطه با وضعیت معابر خاکی در این منطقه گفت: از ۴۵۰ هزار متر معابر خاکی منطقه۳ حدود ۳۵۰ هزار متر آن در نهضت آسفالت سالهای گذشته انجام شده است اما هنوز ۱۰۰ هزار متر دیگر وجود دارد.
حسینی ملکآباد با اشاره به پروژههای بزرگ برای رفع مسئله گرههای ترافیکی در منطقه ۳، اظهار کرد: تعویض پل دهرود با اعتبار تقریبا ۸۰میلیارد تومان با کمک دولت و همچنین دوربرگردان غیر همسطح قبل از رسالت با اعتبار حدود ۱۰۰میلیارد تومان و پیشرفت ۴۰درصدی که تاکنون انجام شده است از جمله این پروژهها هستند.
وی با تاکید بر اینکه محدوده قرقی از سال ۱۳۹۲ به شهر مشهد الحاق شده است اما هنوز طرح تفصیلی ندارد، خاطرنشان کرد: طرح تفصیلی منطقه قرقی هنوز تصویب نشده است و تا این طرح تصویب نشود شهرداری در هیچ یک از حوزهها مثل شهرسازی و دیگر بخشها نمیتواند پاسخگو باشد. وقتی منطقهای طرح تفصیلی نداشته باشد دست شهرداری برای خدمترسانی به شهروندان بسته است؛ به عنوان مثال شهرداری نمیداند که معابر مصوب در چه جایی قرار گرفتهاند تا نسبت به آسفالت و چنین مواردی در آنجا اقدام کند.
شهردار منطقه ۳ مشهد در خصوص وضعیت طرح تفصیلی منطقه قرقی، تصریح کرد: طرح تفصیلی برای این منطقه در شورای شهر مشهد تصویب و به کمیسیون ماده پنج ارائه شده است. پس از تصویب در کمیسیون ماده پنج و مراحل دیگر قانونی در سازمان راه و شهرسازی، به شهرداری برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
هرچه زودتر برای حاشیه شهر مشهد طرح ایجاد شود
حسینی ملکآباد با بیان اینکه معضل و بخش اصلی ما حریم و همچنین روستاهای اطراف است، گفت: ضابطه و امکانات روستاها با شهر یکی نیست. عملا یک دهیار و بخشدار امکانات شهری را برای مدیریت ندارد تا بتواند عمل شهرسازی را انجام دهد درنتیجه خواه ناخواه آن مناطق به شهر اضافه میشود. اگر هرچه زودتر برای مناطق روستایی و حاشیه ایجاد طرح کرده و ورود به این مناطق را داشته باشیم سالها شهر مشهد را در حوزه بازآفرینی جلو خواهیم انداخت.
شهرهایی در حاشیه شهر مشهد ایجاد شود
وی ادامه داد: پیشنهاد میشود مشاورین همانطور که دیدگاه شهری را در حال حاضر برای حریم شهر مشهد دارند برای مناطق بخش مرکزی که در حریم شهر مشهد قرار دارند نیز داشته باشند. یکی از راهکارها که به طور بلند مدت میتواند در نظر گرفته شود ایجاد شهرهایی در حاشیه شهر مشهد است.
وی در پاسخ به اینکه آیا این موضوع باعث ایجاد حاشیه در حاشیه نمیشود؟، ادامه داد: این موضوع با دیدگاه حاشیه در حاشیه متفاوت است؛ ایجاد شهرهای کوچک مقیاس در اطراف مشهد میتواند یک طرح بلند مدت باشد تا با امکانات خود جوابگوی مجموعه خود باشند. در اطراف تهران شهرهایی وجود دارد که به صورت مستقل فعالیت میکنند. در حال حاضر شاندیز و طرقبه درآمد خود را از اطراف خود و امکاناتی که در اختیار دارد به دست آورده است. ما میتوانستیم شهرهایی را در این حوزه و در اطراف مشهد تعریف کرده و این شهرها با درآمد خود بازآفرینی انجام دهند و مشکلات خود را برطرف کنند.
۷۰ درصد منطقه شامل حاشیهنشینی میشود
حسینی ملکآباد با اشاره به اینکه بخش بسیار کمی از بافتهای ما نزدیک به محدوده ثامن است، تشریح کرد: بافت انسانی ما پرتراکم است. بخشی از آن مهاجرین و اتباع هستند که در بعضی از محلات ما تا ۳۰درصد جمعیت را در بر میگیرند. همچنین بخشی دیگر نیز شامل افرادی است که از شهرها و روستاهای اطراف مشهد به این شهر مهاجرت کردهاند. ۷۰درصد منطقه ما حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیر رسمی را شامل میشود.
وی افزود: نگاه من به این موضوع کاملا ظرفیت محور است. هر تهدیدی درون خود دارای ظرفیت است. قومیتها در حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد در تمامی مناسبتهای ما مشارکت داشتهاند. بنابراین در حوزه تمدن و جامعه و قبول تمدن اسلامی قومیتها پیشرو هستند. علاوه بر آن با تمام سختیها و مصائبی که در زندگی دارند همچنان به نظام جمهوری اسلامی پایبند هستند. تنوع قومیت، تنوع مذهبی هم دارد. قاعدتا در بافت مهاجر ما احتمال اینکه اهل سنت باشند وجود دارد ولی ایرانیها در منطقه۳ عموما اهل تشیع هستند.
فضای بلا استفاده شهرداری، در اختیار محله
شهردار منطقه ۳ مشهد در رابطه با اقدامات شهرداری منطقه در حوزه توانمندسازی در بخشهای مختلف خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی سعی کردهاند آموزش داشته باشند که این آموزشها در راستای توانمندسازی سرپرستان خانوار صورت میگیرد. همچنین مراکز رویش ایجاد شده است که ذیل سازمان بازآفرینی است. در حال حاضر با کمکهای معاون دادستان مشهد ۵۰ درصد فضاهای ما در اختیار این خانوادههاست و در حال فروش محصولات خود هستند. امروز من به همکارانم گفتهام اگر ما یک سانتی متر فضا در شهرداری مشهد داریم که بلااستفاده است آن فضا را در اختیار محله قرار دهیم.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای محلی در حوزه پیمانکاری گفت: معمولا نگاه شهرداری این بوده است که پیمانکار بزرگی بگیرد و دردسر خود را کم کند. اما نگاه من این است که از جوانان و تشکلهای خود منطقه استفاده کنیم و ظرفیتها را در اختیار آنها قرار دهیم؛ به عنوان مثال سیستمهای صوتی در برگزاری مراسم میتواند از یک مسجد محلی، هیأت و تشکلها دریافت شود تا هزینهها در حوزه رسالت اقتصادی به محله برگردد.
سرانه فضای آموزشی در حاشیه شهر مشهد ۱ متر است
حسینی ملکآباد با بیان اینکه سرانه آموزشی در حاشیه شهر مشهد ۱ متر است، اظهار کرد: در شهر مشهد این سرانه ۳ متر و در کل کشور ۵ متر است. این به معنای آن است که ما در حال حاضر از نظر سرانه فضای مدرسه ۸۰ درصد نسبت به کشور عقب هستیم. دلیل آن هم این است که مالکان سهم سرانه خود را در حوزه آموزشی برای ساخت ندادهاند. علاوه بر آن ریزدانگی و تراکم جمعیتی و همچنین زاد و ولدهای این محدوده همیشه رو به افزایش بوده است. در حال حاضر پیگیریهای ویژهای توسط فرماندار محترم مشهد در خصوص ساخت مدارس صورت گرفته است اما تا زمانی که نتوانستهایم به تعداد کافی مدرسه بسازیم این مشکل وجود خواهد داشت. عموما معلمها نیز در انتخاب خود برای این مناطق سختگیریهایی دارند و عمدتا این مناطق را برای تدریس انتخاب نمیکنند.
Written by on
فرماندار شهرستان چناران و رییس مرکز حوزه انتخابیه چناران، طرقبه شاندیز و گلبهار با پایان یافتن مهلت پیشثبتنام متقاضیان برای نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی آخرین آمار از مشارکت متقاضیان را اعلام کرد.
به گزارش کلام تازه، محسن مهآبادی در این باره گفت: تعداد ۱۸۳ نفر متقاضی از حوزه انتخابیه چناران، طرقبه شاندیز و گلبهار تا پایان مهلت پیشثبتنام انتخابات مجلس دوازدهم اطلاعات خود را در سامانه بارگذاری کردند که از این تعداد ۱۵۱ نفر را آقایان و ۳۲ نفر را بانوان شامل شدند.
وی ادامه داد: با پایان یافتن مهلت پیشثبتنام شاهد مشارکت ۱۷درصدی بانوان و ۸۳ درصدی آقایان در حوزه انتخابیه بودیم.
Written by on
معاون استاندار خراسان رضوی از برگزاری نمایشگاه هفته دولت در مشهد با هدف ارتباط بیواسطه مردم با مدیران دستگاههای اجرایی خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یوسفی در جمع مدیران روابط عمومی دستگاه های اجرایی استان خراسان رضوی گفت: هدف اصلی ما ارتقا تصویر مطلوب از دولت در افکار عمومی است، در زمانی که دشمن در حال تلاش بر تشویش افکار عمومی در این زمینه است.
دبیر ستاد هفته دولت در استان خراسان رضوی گفت: شعار هفته دولت، دولت مردم است و باید این ارتباط دو سویه پررنگ شود. بیان این مطلب با تشدید خدمات و دستاوردهای دولت طی دو سال گذشته است.
یوسفی تصریح کرد: همچنین به دنبال شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه هستیم و نگاه شما باید استانی باشد. ما میتوانیم در خیلی از شاخصهای دستگاهی اقدامات زیادی انجام دهیم.
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: یک شاخص که طی یک سال گذشته مهم بوده باید پررنگ اطلاع رسانی شود. همچنین موفقیت های خاصی که دولت و دستگاههای اجرایی داشته اند باید بیان شود.
وی گفت: هر دستگاه باید سه اقدام مهم را که در طول دولت شکل گرفته را مطرح کند، این انتخاب بخاطر پرهیز از تبلیغات متکثر و کم اثر است.
به گفته یوسفی، باید برای هفته دولت به گونهای برنامهها برگزار شود که همه مردم حضور داشته باشند. همچنین برخی دستگاهها برنامههایشان مشترک است که باید با انسجام و هماهنگی آن را برگزار کنند.
معاون استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بیان اقدامات و مقایسه اقدامات در قالب گزارش عملکرد یک ساله بیان و آثار مثبت اقدامات اطلاع رسانی شود.
یوسفی ادامه داد: در هفته دولت نیز کارگروهایی شکل گرفته است که باید با هماهنگی استانداری برنامههای خود را اجرا کنند. همچنین برنامههای مشخص شده در روزشمار هفته دولت نیز در دستور اجرایی قرار گیرد. میز خدمت، نشست با اصحاب رسانه، برگزاری تورهای اطلاع رسانی، تولید محتوا و غیره از جمله این برنامهها است.
دبیر ستاد بزرگداشت هفته دولت در خراسان رضوی گفت: در آستانه هفته دولت ۳۱ مرداد و ۱ شهریور ماه نمایشگاه دستاوردهایدولت برگزار میشود. هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی دستاوردهای دولت و ارتباط دو سویه مردم با مدیران است.
یوسفی خاطرنشان کرد: ارتباط بیواسطه مردم با مدیران باید در این نمایشگاه به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
Written by on
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی از برگزاری بیش از ۲۰عنوان برنامه متنوع فرهنگی، اجتماعی و ترویجی همزمان با سالروز ورود آزادگان به کشور خبرداد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسنزاده نامقی به مناسبت 26مرداد سالروز رود آزادگان به میهن اسلامی امروز در جمع خبرنگاران اظهارداشت: بنیاد شهید توفیق خدمت به خانوادههای شاهد و ایثارگر و آزاده را دارد؛ ضمن تسلیت ایام و شهادت مظلومانه شهدای شاه چراغ، حوادثی از این قبیل حوادث نشاندهنده درماندگی دشمنان ملت ایران است.
وی افزود: بعد از اغتشاشات اجنبی تمام توان خود را به کار گرفت تا مظاهر دینی و مجالس عزای حسینی را کم رنگ جلوه دهد؛ اما حضور حماسی ملت ما در محافل و مجالس عزای امام حسین (ع) معنا دار بود، مسلمانان نشان دادند که با آرمانهای والای امام حسین (ع) پیمان ناگستنی دارند و شعار امام حسین(ع) که فرمودند هیهات منه ذله را مردم در عمل و باور خود در عرصههای مختلف به همه عالم ثابت کردند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی تصریح کرد: مزدوران استکبار جهانی بخصوص آمریکا و داعش خواستند در برابر عظمت ملت ایران حرکتی انجام دهند که این حرکت مذبوهانه نشان از ددمنشی آنان داشت و وعده خداست که هرچه در این مسیر شهید دهیم درخت تنومند اسلام و انقلاب با قوت مسیر خود را ادامه خواهد داد و بارور میشود.
وی با بیان این مطلب که در آستانه سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی آزادگانی که شاگردان ممتاز مکتب اهل بیت هستند گفت: امسال سالروز ورود آزادگان مصادف شده با دوران مصیبت بار اسارت اهل بیت(ع) و این را به فال نیک گرفته و در تبیین رشادتها و حماسههای آزادگانی که در اسارت، تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند تلاش کنیم.
حسن زاده نامقی عنوان کرد: هر کدام از آزادگان ستاره ای سرمشق و نمونه ای از وفاداری به آرمانهای انقلاب و اسلام و پیمودن راه حقیقت هستند، آزادگان کانون روشنگری علیه مجامع استکبار هستند، لحظه های اسارت آنان ذخیره ای از رنج های غیرقابل توصیف است که نمیتوان در کلمه بیان کرد.عظمت آزادگان در دوران اسارت بی اعتنایی به دنیا و اشتیاق به ایثار و خدمت بود و ایثار عامل اصلی حفظ و انسجام وحدت آزادگان در دوران اسارت بود .
مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران خراسان رضوی ادامه داد: آزادگان ما مظهر ایستادگی و مقاومت هستند؛ سالهای مجاهدت . دشوار آنان در دوران اسارت گاه حزب بعث از جمله مقاطع فراموش نشدنی تاریخ پر افتخار انقلاب اسلامی است. دوران اسارت آزادگان ما تاریخ باشکوه میهن ماست دوران سرشار از درس، خاطره وافتخار،همانطور که زنده نگه داشتن یاد شهدا وظیفه است باید در جهت زنده نگه خاطرات آزادگان نیز به عنوان یک رسالت دینی و انقلابی قدم برداریم.
وی خاطرنشان کرد: 8 اردوگاه مفقودین و 23هزارو 580 آزاده ایرانی در اردوگاه مفقودین مستقر بودند، اردوگاه هایی که صلیب سرخ تایید کرده است که شامل 12اردوگاه بوده است 17هزارو 500نفر در این اردوگاه ها دوران اسارت خود را گذرانده اند، زندان الرشید، ابوغریب که در بغداد بوده و اردوگاه دولتو که متعلق به حزب کومله کردستان بود و قریب به 200 رزمنده ایرانی در این اردوگاه دوران اسارت خود را گذراندند.
حسنزاده نامقی عنوان کرد: اردوگاه های ایرانیان مفقود الاثر که ثبت نشده بود در صلیب سرخ تکریت ،20،11،12،14،15،18،19 بوده است و اردوگاههای ثبت شده در صلیب سرخ موصل 3،2،1 و4 ،رمادی 5،6، 7،8، 9، 10، 13 و تکریت 5و 17 است.
مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با بیان اینکه از بین 41هزارو 80 ازاده در سراسر کشور 3241 آزاده متعلق به استان خراسان است و از این تعداد 41 نفر شهید مربوط در دوران اسارت داریم.
وی افزود: شهر مشهد قریب به 1805 آزاده دارد که 20نفر در دوران اسارت به شهادت رسیدند، از آزادگان خراسان رضوی ،141 نفر کمتر از یک سال دوران اسارت داشتند ،53 نفر بین یک تا دو سال، بین یک تا سه سال 1828نفر، بین سه تا چهار سال 206نفر، بین چهار تا پنج سال 177نفر، بین پنج تا شش سال 60نفر، بین شش تا هفت سال 505نفر، بین هفت تا هشت سال 54نفر، بین هشت تا نه سال 160نفر و بین نه تا ده سال 68نفر بودهاند.
حسنزاده نامقی در خصوص ویژه برنامه های بنیاد شهید خراسان رضوی همزمان با روز ورود آزادگان به میهن، اظهارداشت: اولین برنامه نشست خبری است که امروز برگزار شد، اجلاسیه الماسهای درخشان در محل استانداری به صورت ویبنار با کلیه فرمانداران شهرستانهای استان و تجلیل از آزادگان و خانواده آنان 25مرداد در استانداری با همکاری پیام آزادگان و استانداری فرمانداران سراسر استان برگزار میشود.
وی افزود: برنامه شبی با خاطره و تجدید میثاق آزادگان با شهدای دوران دفاع مقدس در محل آسایشگاه پارک ملت و سپس با لباس دوران اسارت تا جوار بارگاه ملکوتی شهدای پارک ملت خواهند رفت، گردهمایی همسران و دختران آزادگان 28 مرداد در تالار شهربرگزار میشود ،دیدار با تولید آستان قدس 26مرداد در حرم رضوی برگزار خواهد شد. دیدار مسئولین با آزادگان در مشهد و شهرستانها ه در طول هفته در منازل آزادگان برگزار میشود.
مدیرکل بنیاد شهید خراسان رضوی خاطرنشان کرد:تجدید میثاق با شهدا 26مرداد همزمان با سالروز ورود آزادگان در گلزارهای شهدای استان و در بهشت رضا(ع)،اکران تصاویر آزادگان متوفی در قابهای شهری در سطح شهر و سخنرانی قبل نماز جمعه سراسر استان از دیگر اقدامات در این روز است.
وی افزود:،18هزار شهید در خراسان رضوی داریم و در عرصه جهاد خراسان رضوی، پیشتاز است شاید از حیث تعداد شهدا رتبه سوم در کشور را داشته باشیم اما از نظر تعداد خانواده شهدا و جانبازان و آزادگان با جمعیتی بالغ بر 380هزار نفر رتبه اول را در کشور داریم ، این خود پیام دارد که استان خراسان رضوی که دورترین استانها به مناطق عملیاتی بوده است با اینکه شهدا،جانبازان و آزادگان صاحب همسر و فرزند بودند اما در راه جهاد قدم برداشتند.
آزادگان در دوران اسارت اردوگاه را به دانشگاه تبدیل کرده بودند
«علیاکبر عرفانی» مدیر مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی نیز اظهارداشت: دفاع مقدس یک روی آشکار دارد که آن دفاع، مقاومت و ایستادگی مردم ایران اسلامی بود.
وی افزود: روی دیگر دفاع مقدس، نیمه پنهان این دفاع همه جانبه است که دوران اسارت و مقاومت آزادگان را در زندانهای رژیم بعث عراق شامل میشود.
این آزاده دفاع مقدس ادامه داد: 26 مرداد سالروز ورود آزادگان دارای سه رویکرد بود. اولین رویکرد، آزادی اسرا بود چراکه ارادهای بر آزادسازی اسرا وجود نداشت و اگر جنگ عراق و کویت رخ نمیداد صدام تصمیم به آزادی اسرا نداشت، همانطور که در زندانهای عراق اسرایی مربوط به سال 1975 نگهداری میشدند.
عرفانیان گفت: رویکرد دوم خوشحالی و سرور مردم ایران اسلامی در استقبال از آزادگان بود که صحنههای به یادماندنی را خلق کرد. در کنار این حلاوت، یک خاطره تلخ نیز در خاطر آزادگان باقی ماند و آن حضور خانوادههای رزمندگان مفقودالاثر در مراسم استقبال از آزادگان در جایجای میهن اسلامی بود که جویای حال رزمنده خود میشدند. این موضوع بسیار تلخ و ناراحتکننده بود که به این چشم انتظاری کمتر پرداخته شده؛ بر همین اساس نیاز است که اهالی ادب و هنر این بیقراری خانوادهها را در قالبهای مختلف هنری و ادبی به جامعه ارائه کنند.
مدیر موسسه فرهنگی پیام آزادگان بیان کرد: آزادگان در دوران اسارت اردوگاه را به دانشگاه تبدیل کرده بودند و هر یک از آزادگان بر اساس علاقهای که داشت نسبت به ادامه تحصیل، حفظ قرآن، فراگیری زبان و رشتههای هنری اقدام میکرد که این آموزشها در دوران بعد از اسارت نیز تکمیل شد و در ارتقای سطح علمی آزادگان اثرگذار بود.
وی تأکیدکرد: آزادگان در دوران اسارت تحریمهای سخت رژیم بعث عراق را بیاثر کردند و از حداقل امکانات در جهت پیشبرد برنامههای خود حداکثر استفاده میبردند.
مدیر موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی تصریح کرد: میهن اسلامی ما از سه آزاده شاخص برخوردار است که باید از زوایای مختلف به نقش آنها پرداخته شود. اولین آزاده، حجتالاسلام سید علیاکبر ابوترابیفرد بود که در مدت 10 سال اسارت آزادگان را در سه حوزه روانی، جسمی و معنوی هدایت و حمایت میکرد.
عرفانیان ابراز داشت: محمدجواد تندگویان دومین آزاده سرافرازی بود که علیرغم اینکه تحت سختترین شکنجهها قرار گرفت و در زیر همین شکنجهها به شهادت رسید اما هیچگاه لب نگشود و اطلاعات تأسیسات نفتی و پتروشمی ایران را به حزب بعث عراق نداد.
وی گفت: سومین آزاده که سیدالاسرا لقب گرفت امیر سرتیپ خلبان حسین لشگری است که دوران اسارت این آزاده سرافراز 18 سال به طول انجامید که 10 سال آن را در سلول انفرادی به سر میبرد و با اینکه صدام از او خواست تا در تلویزیون عراق، جمهوری اسلامی ایران را آغازگر جنگ اعلام کند، اما حاضر به این کار نشد.
Written by on
استاندار خراسان رضوی گفت: ۱۰۰۰ کیلومتر از راه های استان در حدود یکسال گذشته روکش آسفالت شد که این معادل پنج سال بهسازی راه ها در دوره های گذشته است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری صبح امروز در جمع خبرنگاران و در بازدید از راه های بخش زاوین افزود: یکی از مسائل استان خراسان رضوی وضعیت روسازی راههاست و با طرح تحول راه های استان سراغ شناسایی اولویت ها و کار در این زمینه رفته ایم.
وی توضیح داد: پروژه روکش کردن آسفالت راهها از ابتدای تابستان ۱۴۰۱ آغاز شد و امروز از هزار کیلومتر بهسازی راه ها در استان خراسان رضوی عبور کرده ایم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: این هزار کیلومتر شامل محورهای مشهد به نیشابور و سبزوار نیز می شود که مطالبه جدی هم استانی ها و به خصوص زائران حضرت رضا (علیه السلام) بود.
نظری با بیان اینکه برای روکش و آسفالت این راهها حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است، تاکید کرد: توافق شد هزار کیلومتر دوم هم با قدرت آغاز شود که البته هزینه قسمت دوم با احتساب تورم حدود بیش از این مقدار خواهد شد.
وی اذعان کرد: در برنامه ما برای طرح تحول، بهسازی راه برای ۳هزار کیلومتر پیشبینی شده است که امیدواریم در صورت تامین اعتبار لازم بتوانیم شرایط راه های استان را متحول کنیم.