Written by on
استاندار خراسان رضوی در پیامی فرارسیدن ۱۷ مردادماه روز خبرنگار را تبریک گفت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، متن پیام علیرضا رزمحسینی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اهالی رسانه خبرنگاران و عکاسها، اعم از فعالان رسانههای مکتوب، فضای سایبری در گستره خبرگزاریها، پایگاههای خبری و سایتهای اطلاعرسانی، تا فعالان در صدا و سیمای استان نقش بیبدیلی را در اطلاعرسانی و تنویر افکار عمومی در باب موضوعات مختلف بر عهده دارند.
بر همین اساس، توسعه متوازن در استان اعم از بخشهای عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... ارتباط مستقیمی با رسانه دارد، افکار عمومی از مسیر رسانه ترغیب و تشویق به مشارکت در توسعه میشود و این نشان از نقش موثر رسانه در تحولات دارد.
اینجانب فرارسیدن 17 مردادماه، روز خبرنگار و مقارن شدن آن با عید ولایت و امامت را به اصحاب رسانه تبریک عرض نموده و ضمن قدردانی صمیمانه از تلاشهای خبرنگاران استان به واسطه همراهی در مسیر اجرای مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی و آگاهی بخشی به جامعه و انعکاس همدلی و همزبانی بین همه ارکان حاکمیت، در جوار بارگاه منور و ملکوتی حضرت ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا(ع) برای همه فعالان عرصه خطیر اطلاع رسانی، آرزوی بهروزی و تداوم توفیق در مسیر خدمت به مردم شریف کشورمان را دارم.
Written by on
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در چهارماهه نخست سال ۹۹ با حدود ۲۳۰۰ مورد قلع و قمع تغییر کاربری در سطح خراسان رضوی برخورد شده است.
به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، محمدرضا اورانی در مراسم افتتاحیه این مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی در بخش طرقبه، اظهارکرد: طی این مدت با حدود ۲۳۰۰ مورد قلع و قمع تغییر کاربری در سطح خراسان رضوی برخورد شده است، با توجه به اینکه ۳۵ درصد از اراضی کشاورزی استان درجه یک است متاسفانه تغییر کاربریها بیشتر در اراضی درجه یک متمرکز شده است.
وی افزود: به ازای هر یک هکتار زمین کشاورزی که از دسترس بخش کشاورزی خارج میشود غذای ۹ تا ۱۰ نفر نیز عملاً از قسمت تولید حذف میشود.
اورانی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی به لحاظ محدودیت اقلیم، حرفی از توسعه نداریم، تاکید کرد: به لحاظ منابع آبی محدودیت داریم پس باید کشاورزی موجود را مورد بهرهوری بیشتر قرار دهیم.
وی ضمن تاکید بر اینکه با سه موضوع میتوانیم بخش کشاورزی موجود را بهرهور کنیم، افزود: با ورود دانش بیشتر، سرمایه و کارآمدسازی بازار محصولات کشاورزی استان این موضوع اتفاق میافتد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: اولین مشکل ما در بخش کشاورزی کمبود دانش است، در ۱۷۰ دهستان ۵۲ مرکز جهادکشاورزی در بخش داریم که توسعه ساختار اداری برای ما ممنوع است و قانوناً نمیتوانیم واحد دولتی و جهاد کشاورزی احداث کنیم، بهترین پاسخ برای بیرون رفت از این موضوع، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه در استان، ۱۵ هزار نفر متخصص بخش کشاورزی داریم، تصریح کرد: از این تعداد ۱۲۰۰ نفر با تحصیلات دکترا و باقی تحصیلات ارشد و کارشناسی کشاورزی دارند که اگر بتوانیم از این ظرفیت که به صورت متخصص کشاورزی در دانشگاه تربیت شدند به سمت بخش کشاورزی سوق دهیم، بعضی ناکارآمدیها برطرف میشود.
اورانی، با اشاره به افتتاح مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی در بخش طرقبه، به مسوولان این واحد خدماتی خاطرنشان کرد: اقدام بسیار خوبی است به شرط توسعه و پایداری در این کار و بالابردن سطح سواد، کسب تجربیات و مهارتهای دیگران و در این زمینه دانش بومی مردمی را با دانش خود ترکیب کنید و سطح ارتباطات خود را با مردم و کشاورزان تقویت کنید و همواره با کشاورزان و باغداران مراجعه کننده با عزت و احترام برخورد کنید.
وی با اشاره به اینکه این مرکز خدماتی نباید خود را به صدور مجوزات محدود کند، در ادامه گفت: در زمینه اصلاح باغات کشاورزی باید بسیار کار کرد و در حوزه پرورش گیاهان زینتی و دارویی و بازار فروش محصولات کشاورزی طرقبه شاندیز هم باید فعالیت خوبی انجام داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: باتوجه به اینکه طرقبه شاندیز شهرستانی است با رویکرد ملی و استانی و رویکردی باغی به دلیل ۸ هزار هکتار باغاتی که دارد و با تلفیق گردشگری و کشاورزی به بازار فروش محصولات کشاورزی این شهرستان ورود پیدا کرد و با عرضه محصولات سالم و ارگانیک خدمات خوبی ارائه داد و همچنین بخش کشاورزی را با استفاده از ظرفیت متخصصین کشاورزی، توانمندی و پتانسیل شهرستان را بالاتر برد.
وی در ادامه با اشاره به اضافه شدن کوهسرخ و زبرخان به شهرستانهای استان، بیان کرد: ما ۳۱ شهرستان داریم با ۷۵ شهر و ۷۰ بخش، ۱۷۰ دهستان و ۳ هزار و ۳۳۴ روستا که از این تعداد ۲ هزار و ۵۶۰ روستا به لحاظ تعداد خانوار بالای ۲۰ هزار جمعیت دارند.
اورانی، اظهار کرد: براساس آمار سرشماری کشاورزی خراسان رضوی در سال ۹۲، ما ۳ هزار و ۳۳۷ نفر کشاورز داریم که ۳۰ درصد بی سواد، ۴۰ درصد سواد ابتدایی، ۲۵ درصد سواد راهنمایی و دیپلم و ۵ درصد فوق دیپلم و بالاتر هستند که از این ۵ درصد ۲ درصد کارشناسی تحصیل کرده کشاورزی و ۳ درصد تحصیلات کارشناسی غیرکشاورزی دارند.
سید رضا ماهنگار، مدیر جهاد کشاورزی طرقبه شاندیز نیز بیان کرد: تغییر کاربری اراضی، صدور مجوزاتی که اکثرا تغییر مسیر میشود، نداشتن مسیر و راههای دسترسی مناسب به بعضی روستاهای شهرستان و خرده مالکی، بخشی از مشکلات ما در بخش کشاورزی شهرستان است.
مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی «گل پروران بارثاوا» با هدف تنوع بخشی به محصولات کشاورزی، توسعه آبیاری تحت فشار و افزایش سطح گلخانهها، تولید قارچ، باغات و فضای سبز افتتاح شد که هدف اصلی این مرکز، اشتغال زایی دائم فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، رونق و تولید محصولات کشاورزی در سال جهش تولید است.
انتهای پیام
خبرنگار، اعظم دوست حصار
Written by on
کار خبر وقت نمیشناسد؛ سرما و گرما نمیفهمد؛ جمعه و شنبه و تعطیلی و غیرتعطیلی ندارد؛ وقتی هر لحظه، آبستن حوادث و رویدادهای پرشمار است، فعالان حوزه خبر باید نقشآفرینی کنند و آگاهی بخشند.
همینهاست که کار خبرنگاری را سخت میکند و بیهوده نیست که این حرفه را در زمره مشاغل سخت به حساب میآورند. البته ماههاست که با شیوع ویروس کرونا مشکلات و دشواری این حرفه مضاعف شده است.
از بیم بیماری برای پوشش خبری و تهیه گزارش یا گرفتن عکس گرفته تا تعطیلی اغلب جلسات و دشواتر شدن پیدا کردن مسئولان از طریق گوشی تلفن همراه و خواندن برخی اطلاعات از طریق فضای مجازی و گاه اخبار پاستوریزه برخی روابط عمومیها از ذهنم میگذرد؛ از تابستان ۸۲ کار خود را با همه سختیها و دلمشغولیها آغاز کردم. در این مدت به چشم دیدم که فعالان عرصه خبر و اهالی رسانه همیشه مشغول کارند زیرا خبر متوقف نمیشود و هر لحظه آبستن رویدادی است و رسانهنگار حرفهای برای عقب نماندن از قافله خبر باید در خط مقدم اطلاعرسانی باشد و امروز پس از چندین سال کار شیوع ویروس کرونا سختی کار را چندین و چند برابر کرده است.
بعد از گذشت تمام این سالها اما این حرفه همچنان دلمشغولیها و شیرینیهای خاص خود را دارد؛ قبل از تحویل سال برای به تصویر کشیدن زحمات کادر درمانی با رعایت نکات بهداشتی به بیمارستان مراجعه کردم اما چند روز بعد با بروز برخی تکسرفهها، استرس و بیم ابتلا به بیماری کرونا را داشتم و به اصرار خانواده با پزشک مشورت کردم و بنا به تشخیص پزشک جای نگرانی نبود اما هر گاه برای تهیه گزارشی به بیرون میروم، همچنان نگرانم.
کار خبر در هیچ روزی و به هیچ بهانهای تعطیل نمیشود ولی متاسفانه هنوز هم برخی کملطفیهای مسئولان و خودی و ناخودی کردن خبرنگاران بر مشکلات میافزاید. یکی از مسائلی که برای خبرنگاران آشناست، این است که تا زمانی از خوبیهای برخی مسئولان بنویسند و نقش روابط عمومی را داشته باشند، با خبرنگاران همراه هستند ولی اگر انتقاد از مجموعهای شود، خبرنگار را بایکوت میکنند؛ حال آنکه خبرنگار باید حقایق را منتقدانه، عالمانه و هوشمندانه مطرح کند.
بسیاری از خبرنگاران در شهرستانهای مختلف و به دور از مرکز به صورت محلی کار میکنند. طبیعتا مشکلات در شهرستانها کمتر از مراکز دیده میشود و خبرنگاران در این زمینه باید قویتر ظاهر شوند. از سویی مشکلات خبرنگاران نیز در شهرستانها، به خصوص در مناطق محروم، دشوارتر است.
در ادامه با چند تن از خبرنگاران ساکن شهرستانها گفتوگو کردهایم و شرایط کارشان را در روزهای شیوع کرونا پرسیدیم.
کرونا، مواد ضدعفونی، آسم و خبرنگاری در نقطه صفر مرزی
در همین خصوص خبرنگار ایسنا در شهرستان مرزی تایباد میگوید: تایباد با توجه به موقعیت استراتژیکی که دارد، در دوران کرونا وضعیت خاصی داشته که انتشار اخبار صحیح آن سبب خنثی کردن نقشههای دشمن خواهد شد.
شوکت سالاری ادامه میدهد: در فروردین ماه که اوج شیوع کرونا در گام اول بود، مرز دوغارون و نقطه صفر مکرر توسط نیروهای امنیتی ضدعفونی و گندزدایی میشد. حضور در صحنه و پوشش تلاش نیروهای جهادی خطراتی برای سلامت خبرنگاران به همراه داشت. تقریبا بیشتر خبرنگاران این شهرستان که در روزهای سخت همراه مدیران و نیروهای جهادی بودند، درگیر بیماری شدند. با وجود تمام سختیها اما بیماری هم آنها را از وظیفه خطیری که بر دوششان بود دور نکرد و در منزل و زمان استراحت به صورت تلفنی اخبار را پوشش دادند و دورکاری میکردند.
وی بیان میکند: یکی از آسیبهایی که در این دوران مرا درگیر کرد، بیماری پیشزمینه آسم بود که به واسطه حضور طولانی در محلهایی که درگیر ضدعفونی بودند، سبب بروز مشکلات حاد تنفسی و ریوی در من شد و این مهم منجر به آسیبهای جدی به دستگاه تنفسیام گردید اما یک لحظه فکر اینکه فعالیت خود را متوقف کنم، به ذهنم خطور نکرد.
او اظهار میکند: متاسفانه جز خبرنگاران خاص، سایر خبرنگاران در رسانههای مختلف از هیچ امکاناتی برخوردار نیستند. حقوق بسیار ناچیز، عدم پوشش بیمه، نبود امکانات کافی در این حرفه که متاسفانه اصحاب رسانه به دلیل نداشتن آنها مجبور هستند با هزینه شخصی این ابزار را تهیه کنند از مشکلاتی است که البته برای برطرف شدن آن هیچ حمایتی نمیشود.
سالاری میگوید: علیرغم اینکه حرفه خبرنگاری ساعت کار مشخص و حتی تعطیلی ندارد، حقوق آن آنقدر ناچیز است که شاید حتی با هزینهها برابری نکند؛ البته ناگفته نماند که برخی خبرنگاران هم بدون دریافت هیچگونه حقالزحمه فعالیت میکنند و هیچ حمایتی شامل حالشان نمیشود و این فقط به دلیل علاقه آنها به کار است.
شرکت در جلسات با زمان طولانی از چالشهای پیش روی خبرنگاران در دوران کرونا
در ادامه خبرنگار ایسنا در قوچان نیز بیان میکند: همانگونه که این روزها همه جهان تحت تأثیر ویروس منحوس کرونا، این میهمان ناخوانده، قرار گرفته، به تبع شهرستان قوچان نیز از ۶ ماه قبل با این بیماری دست و پنجه نرم میکند.
فرانک پاکزاد میافزاید: کرونا در این مدت بر زندگی مردم تاثیرات بسیاری گذاشته و باعث شده تا سبک زندگی مردم هم دچار تغییراتی شود و من به عنوان خبرنگار سرویس شهرستان نیز از این امر مستثنا نیستم. طی این مدت برخی از مسئولان به خوبی و با درک بالا از شرایط، با من همکاری کردند و برای تولید خبر به مصاحبه تلفنی رضایت دادند اما شخصیتهایی هم بودند که همچنان همانند گذشته به برگزاری جلسات خبری و مصاحبههای رو در رو پایبند بوده و هستند؛ در حالی که امکان این را داشتند که اطلاعات را به صورت تلفنی در اختیار خبرنگاران بگذارند.
وی با بیان اینکه شرکت در جلسات با زمان طولانی و تعدد افراد حاضر در جلسات یکی از چالشهای خبرنگاران در دوران کروناست، تصریح میکند: با وجود اینکه خبرنگاران پا به پای کرونا در خط مقدم جبهه اطلاعرسانی به فعالیت مشغول هستند اما هیچگونه امکاناتی به آنها تعلق نمیگیرد.
این خبرنگار اهل قوچان بیان میکند: هر چند از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور کسب و کارهای بسیاری از شرایط به وجود آمده متضرر شدند و بر همین اساس تسهیلاتی هر چند ناچیز به این افراد اختصاص پیدا کرد اما خبرنگاران با وجود اینکه یکی از آسیبپذیرترین اقشار در برابر کرونا هستند و حتی از نبود بیمه نیز رنج میبرند، همچنان بدون هیچ تسهیلات و امکاناتی به کار خود ادامه میدهند.
وی مطرح میکند: این روزها همه مسئولان با گفتن این جمله که خبرنگاری عشق است، از مسئولیت خود در قبال خبرنگاران شانه خالی میکنند؛ بله، بهحق هم خبرنگاری عشق است اما باید شرایط اولیه زندگی برای خبرنگار و کسی که شغلش این حرفه است، فراهم باشد تا بتواند با عشق به کار خود ادامه دهد.
پاکزاد با بیان اینکه حداقل خواسته صنفی خبرنگاران برخورداری از بیمه خبرنگاری است که تا کنون مسکوت مانده و هر سال به مناسبت روز خبرنگار مطرح و تا روز خبرنگار بعدی فراموش میشود، به خاطرات شیرین و تلخ این روزها اشاره میکند و میگوید: حضور در قطعه درگذشتگان بیماران کرونا و مشاهده درد و رنج خانوادههای متوفیان از خاطرات دردناک و مشاهده علائم کرونا پس از حضور در جلسات با وجود رعایت همه پروتکلهای بهداشتی از خاطراتی است که از این ایام برای من ماندگار شده است.
آغاز کار خبرنگاری با شیوع ویروس کرونا
زهره رضانژاد از دیگر خبرنگاران سرویس شهرستانهای ایسنا که کار خود را در این خبرگزاری با شیوع ویروس کرونا آغاز نمود، از تلخ و شیرین کار خبرنگاری میگوید و عنوان میکند: این روزها شرایط خاص و ویژهای را تجربه میکنم؛ شرایطی که مشابه آن را در هیچ برهه زمانی تجربه نکردهام.
وی ادامه میدهد: شاید هر حرفهای به نوعی با این شرایط خاص روبهرو شده اما برای خبرنگاران درسها، تجربهها، تلخیها و شیرینیهای زیادی داشته و دارد. هر روز با مخابره اخبار شرایط قرمز شهرها، آمار فوتیها، کمبود تجهیزات و... غمزده میشوم و با پیگیری خبر وضعیت سفید شهرها، بهبودی بیماران و کاهش آمار بستریها انرژی مضاعف میگیرم.
رضانژاد تصریح میکند: از همان ابتدا که کار خبرنگاری را آغاز کردم، مصادف شد با شیوع ویروس کرونا. شرایط ویژهای که نه میشد کار را تعطیل کرد و نه آنطور که باید سوژهها را پیگیری؛ از سویی جلسات و مصاحبههای حضوری به حداقل رسیده بود و سهم مصاحبههای تلفنی پررنگتر شدند.
وی بیان میکند: برخی مواقع با وجود پیگیریهای فراوان و مشخص شدن وقت مصاحبه تلفنی اما هنگامی که در موعد مقرر با شخصیت مورد نظر تماس میگرفتم، به این دلیل که مسئول مبتلا به کرونا شده و شرایط لازم برای مصاحبه را ندارد، پاسخگو نبود.
این خبرنگار به یکی از بزرگترین چالشهایی که در این مدت با آن روبهرو بود اشاره میکند و میگوید: مهمترین مشکل، پیگیری گزارشهای تصویری بود که از قبل آغاز شده و باید در موعد مقرر به پایان میرسید. در جاهایی که ذهن فقط درگیر سوژه و ثبت تصویر نبود، با هزار و یک باید و نباید دیگر به لحاظ بهداشتی مواجه بودیم و از آن گریزی نبود.
وی تصریح میکند: اگر چه شرایط در حال حاضر به گونهای شده که بیشتر جلسات به صورت مجازی از طریق ویدئوکنفرانس یا لایو و... برگزار میشود و مراکز استانها از این بابت مشکلی ندارند اما در شهرستانها هنوز بسیاری از این زیرساختها آماده نیست و مجبوریم به عنوان خبرنگار شهرستان کمبودها و مشکلات مضاعفی را متحمل شویم تا در کار اطلاعرسانی وقفهای ایجاد نشود.
رضانژاد میگوید: شاید 6 ماه تجربه زیادی نباشد اما از همان ابتدا که پا به عرصه خبر گذاشتم، سنگینی بار مسئولیتی را که به دوش میکشم، احساس کردم؛ تعهد و احساس مسئولیتی که در برابر هر واژه و هر جمله دارم.
انتهای پیام
Written by on
دهیار روستای "رسن" گفت: درگذشته آب روستای رسن از چشمه ای در بالا دست روستا بنام چاه مظفر تامین میشده اما متاسفانه 25 سال پیش به دلیل خشکسالی این چشمه نیز خشک شده بود.
حسین عطایی در گفتوگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: الحمدلله بعداز بارندگیهای سال گذشته از آبان 98مجدد این چشمه پرآب شد ولی باتوجه به گذشت25سال از بی آبی؛ قسمتهایی از لوله انتقال آب مسدد و یا تخریب شده بود.
وی افزود: بسیجیان روستا با جاری کردن آب به طول ده کیلومتر در مسیر لوله قدیمی و انتقال آب از چاه مظفر به رسن بصورت مرحله به مرحله با پیدا کردن محلهای مسدود یا تخریب شده لولهی انتقال آب و رفع انسداد یا تعویض قسمتهای آسیب دیده با کمترین هزینه و امکانات؛ و ده ماه کار جهادی یالاخره آب شرب در ایام عیدغدیر به روستای رسن رسید.
عطایی ضمن تشکر از پیگیری و همکاری سپاه ناحیه بردسکن، بخشداری انابد، اداره آب، اعضای شورای اسلامی روستا ،بسیجیان و مردم "رسن" بیان کرد: به زودی طی هفته آینده با تکمیل مرمت خط انتقال آب بصورت رسمی با حضور مسئولین این پروژه انتقال آب افتتاح خواهد شد.
انتهای پیام
خبرنگار، مهدی غروی
Written by on
بسیج رسانه خراسان رضوی با صدور بیانیهای اعلام کرد: در شرایط اضطراری کنونی این سازمان، رسانهها و روابط عمومیهای ارگانهای مختلف را به برگزار نکردن مراسم گرامیداشت روز خبرنگار دعوت کرد.
به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، دراین بیانیه آمده است: مبارک است غدیر، مبارک قلمهایی که تا قیامت شرح غدیر میکنند مبارک جریانی که با شهادت محمود صارمی به ولایت غدیری گره خورده است و مبارک است روز خبرنگار.
این بیانیه می افزاید: بسیجیان و سازمان بسیج رسانه نیز در شمار تبریک گویان به محضر خبرنگاران هستند رسانه نگارانی که چراغ روشنی و مشعل آگاهی اند.
بسیج رسانه در بیانیه خود آورده است: ضمن تبریک این ایام اگر چه زیارت قلمداران دیار خورشید را برای خویش واجب و سعادت می دانیم اما با توجه به شیوع کرونا و لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی، دیدار را به زمانی وا می نهیم که بتوانیم بر دستانی بوسه زنیم که پرچمداران جهاد نرم با دشمن هستند.
در ادامه این بیانیه آمده است: هرگونه برنامه دیدار از رسانهها توسط سازمان بسیج رسانه به قرار هر ساله برای عرض تبریک و تجلیل در شرایط بهتر و پساکرونا انجام خواهد شد.
دو هزار خبرنگار فعال در سطح رسانههای خراسان رضوی فعالیت دارند که ۶۰۰ نفر آنها در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت نام کردهاند و ۱۵۰ نفر نیز از حمایت بیمه آن وزارتخانه بهره مند هستند.