ضیالدین جمال الدین اف استاندار اوش کشور قرقیزستان که به استان خراسان رضوی سفر کرده است با همراهی چمندی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار از چند واحد تولیدی در مشهد و چناران بازدید کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در این بازدید بخش خصوصی استان برای توسعه تعاملات تجاری و سرمایه گذاریهای مشترک با جمهوری قرقیزستان اعلام آمادگی نمودند و هیات قرقیزستانی نیز از صادرات تولیدات کالاهای ایرانی به این کشور استقبال کردند.
یعقوبعلی نظری عصر دوشنبه در دیدار با ضیالدین جمال الدین اف استاندار اوش کشور قرقیزستان با بیان اینکه در خراسان رضوی ظرفیت توریست درمانی بسیار خوب است و مردم کشورهای همسایه از آن استفاده میکنند افزود: تجار ما هم سالهای زیادی است با قرقیزستان در مبادله کالا هستند. ما خواهان این هستیم روابط تجاری و اقتصادی این ۲ کشور و ۲ استان ببشتر گسترش یابد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، وی گفت: در موضوع ترانزیت از طریق قرقیزستان به سایر کشورها و هم حضور تجار ما در اوش و سرمایهگذاری در آنجا بطور کامل آمادگی داریم.
استاندار اوش هم گفت: پیش از این یک بار هم سال ۲۰۰۷ میلادی به مشهد سفر کردم.رشد این شهر طی این بازه زمانی در ساختمان سازی و صنعت مشهود است.
ضیاءالدین جمال الدین اوف ادامه داد: استان اوش، بسیار بزرگ است و با سه کشور چین تاجیکستان و ازبکستان ۲۷ هزار کیلومتر مرز مشترک دارد. کشور قرقیزستان کوچک اما در آسیای مرکزی جایگاه ویژه ای دارد.
وی افزود: از استاندار خراسان رضوی برای حضور در نمایشگاه بین المللی قرقیزستان که شهریور ماه امسال برگزار میشود دعوت میکنیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: تامین آب از اولویتها و نیازهای واقعی در ماندگاری روستاییان به ویژه جوانان و نیروی کار در روستاها است که باید مورد توجه جدی باشد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در نشست با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: در سند محرومیت زدایی از ۲ هزار و۵۹۶ روستای استان، رفع نیازهای آب در بخش دام و کشاورزی مد نظر است.
وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی دارای ظرفیتهای پنهان و بالقوه فراوانی است و تمرکز بر این ظرفیتها و همسو شدن قابلیتهای اجرایی، مدیریتی و تامینی همراه با کار جهادی می تواند به رفع مشکلات حوزه آب و سایر بخش ها منجر شود.
نظری ادامه داد: طرح محرومیت زدایی در روستاها در قالب ۱۴ محور با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در استان در دست اجراست که آب و جاده به عنوان دو محور اصلی در همکاری با سپاه به اجرا درمی آید.
استاندار خراسان رضوی افزود: ۲۶ درصد جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و یکی از دلایل کوچک بودن این عدد، تبدیل روستاها به نقاط شهری است در حالی که ارتقای روستا به شهر، به رفع تمام مشکلات منجر نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: پایه اقتصاد روستا بر دامداری و کشاورزی بنا شده است، لذا زمانی که روستا به شهر تبدیل می شود این دو بخش تحت تاثیر قرار می گیرند و جایگاه قبلی خود را از دست می دهند.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: ایجاد بسته تشویقی راهکاری برای کاهش مصرف آب مشترکان است، همچنین وجود باغویلاها از معضلات جدی استان است.
نظری ادامه داد: ساخت باغ ویلاهای غیرمجاز و تفکیک اماکن دارای مجوز از فاقد مجوز، ضروری است و موفقیت در این حوزه نیازمند یک برنامه و تصمیم گیری عملیاتی در حوزههای مختلف و از جمله آب است.
استاندار خراسان رضوی گفت: سرقت آب، تغییر کاربری زمین های کشاورزی و باغی و ایجاد مشکلات امنیتی ناشی از تبعات ساخت باغ ویلا است و از شرکت آب و فاضلاب میخواهیم پیشنهادهای خود را در حوزه آب شرب ارائه دهد تا استانداری پیگیری کند.
وزیر کشور و استاندار خراسان رضوی از مجمتع دامپروری کنه بیست آستان قدس رضوی در مشهد بازدید کردند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، احمد وحیدی و یعقوبعلی نظری با حضور در مجتمع دامپروری آستان قدس رضوی از بخش های مختلف آن دیدن کردند.
این مجتمع بیش از ۴۳۰۰ راس دام نگهداری و روزانه ۸۰ تن شیر تولید میکند.
استاندار خراسان رضوی گفت: با توجه به شیوع مجدد کرونا، اکنون زمان اطلاع رسانی و تبلیغ گسترده و ایجاد حساسیت در بین مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از ورود به شرایط نارنجی کرونایی است و نباید از این موضوع مهم که مرتبط با سلامت انسانهاست ساده گذشت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جلسه ستاد کرونا افزود: در این راستا فرمانداریها در شهرستانها هماهنگیهای لازم را به عمل آورند تا ستادهای شهرستانها و شهرداریها فعالیت خود را در خصوص تبلیغات محیطی یا هشدارهای محیطی به ویژه در خصوص استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی با موضوع پیشگیری از شیوع کرونا در سطح شهرستان ها و استان آغاز کنند.
وی ادامه داد: همچنین هماهنگیهای لازم صورت گیرد تا در ادارات، فضای مجازی و صدا و سیما، حرم مطهر رضوی تبلیغات محیطی، هشدارهای عمومی، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی نیز شروع شود تا این تبلیغات محیطی و رسانهای بهعنوان یک اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از انتقال از وضعیت زرد و ورود وضعیت نارنجی اثربخش واقع شود.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: در خصوص دستورالعمل حرم مطهر رضوی با توجه به نزدیک بودن ایام محرم و با توجه به شیوع مو جدید کرونا، در خصوص دستورالعملهای لازم برای برگزاری مراسمها و مناسبتهای مذهبی و ملاحظاتی که باید انجام شود اگر نیاز به بازنگری است این بازنگری با نظر مسولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نیز با مشورت هیات مذهبی و سازمان تبلیغات اسلامی استان انجام شود و دستورالعمل های لازم تعیین، ابلاغ و اعمال شود و جلسات توجیهی و آموزشی نیز در این خصوص برگزار شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت ویژه واکسیناسیون در پیشگیری از شیوع کرونا، پایگاه های انجام واکسیناسیون کرونا اعلام شود
نظری ادامه داد: در جلسات قبل بنا بر این شد که با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم محدودیت کرونایی اعمال نمیکنیم اما با توجه به شروع موج جدید کرونا و قرار گرفتن در وضعیت زرد کرونایی لازم است که حساسیت را اعمال میکنیم و لذا بنابراین است که در تالارها، رستورانها، مجالس و محافل، استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی اعمال و بر انجام آن نظارت شود.
وی گفت: همچنین با مشورت مسولان واحدهای صنفی معین شود که این صنوف با ظریفت یک سوم یا یک پنجم خدمات ارائه شود تا با رعایت این موارد از ورود به وضعیت نارنجی جلوگیری شود و مجبور به اعمال محدودیتها نشویم که در این زمینه مسولان واحدهای صنفی و اتحادیه ها نیز باید همکاری های لازم را داشته باشند و دستورالعمل های لازم را تعیین، ابلاغ و اعمال نمایند.