اهداء یک اتاقک تست کرونا توسط شهرداری تایباد

شهردار تایباد گفت: با توجه به شیوع این بیماری و کمبود تجهیزات پزشکی، این شهرداری در راستای کمک به شناسایی سریع‌تر افراد مشکوک یک عدد اتاقک مخصوص تست کرونا به ارزش ۹۰ میلیون ریال را از مشهد خریداری و در اختیار شبکه بهداشت و درمان شهرستان قرار داده است.

ایوب سیدالحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: در حال حاضر کمبود امکانات پزشکی در چنین وضعیتی که ویروس با سرعت بیشتری در حال انتشار است یکی از عوامل مهم در کندی درمان به شمار می‌رود تمام نهادهای اجرایی به ویژه در شهرستان‌های محروم باید با همکاری یکدیگر گامی در بهبود روند درمان بردارند، امروز نبرد با کرونا جنگی دیگر است که همه افراد به صورت جهادی در میدان حاضر هستند.

وی با اشاره به اقدامات شهرداری تایباد از ابتدای ویروس کرونا تا کنون افزود: این شهرداری از تمام ظرفیت و تجهیزات برای خدمت در راستای مقابله با کرونا استفاده کرده که از مهمترین آنها ضدعفونی تمامی سطوح عمومی و خصوصی در چندین مرحله، انتقال پایانه مسافربری به مکانی خارج از شهر، مشارکت در اجرای طرح محدودیت‌ها، توزیع بسته‌های ارزاق به آسیب دیدگان و کارگران این مجموعه و... است.

سیدالحسینی عنوان کرد: همچنین این شهرداری از ابتدای شیوع کرونا ویروس تا کنون علاوه‌بر این، مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال برای تعمیرات منازل سازمانی پزشکان مامور در شهرستان و ۱۰۰ میلیون ریال بابت تامین تجهیزات پزشکی هزینه کرده است.

تایباد از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است و در شرق استان در نزدیکی مرز ایران و افغانستان قرار دارد. تایباد در ۶۰ کیلومتری جنوب تربت‌جام و ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع شده‌ است؛ خراسان رضوی بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد که ۹۰ کیلومتر آن در تایباد قرار گرفته است. 

این شهرستان در حال حاضر از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفته؛ بنا بر اعلام مدیر شبکه بهداشت و درمان تایباد در اواخر خرداد ماه، میزان افراد مبتلا به کرونا و تعداد بیمارانی که با حال نامساعد در بیمارستان بستری می‌شوند، در این شهرستان بسیار بالاست و سومین بخش بیمارستان تایباد به دلیل تعداد بالای مبتلایان، به بیماران کرونایی اختصاص داده شده است. 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

استاندار: ایجاد اشتغال مهم‌ترین کار سیاسی در استان خراسان رضوی است

خراسان رضوی/ چاپارطوس، استاندار خراسان رضوی گفت: سیاسی‌ترین کار، ایجاد اشتغال برای مردم در این استان است و ما دولت کار هستیم و با صداقت عمل خواهیم کرد.

علیرضا رزم حسینی روز دوشنبه در نشست بررسی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی خراسان رضوی با محوریت شهرستان جغتای که به صورت ویدئو کنفرانس با مسوولان اداری و برخی معین‌های اقتصادی این شهرستان برگزار شد افزود: گاهی برخی از مدیران در ایجاد بوروکراسی اداری نقشی ندارند ولی باید این معضل نیز حل شود.
وی ادامه داد: هدف توسعه اقتصاد در هر کشوری ایجاد اشتغال پایدار است تا به واسطه آن از آسیب‌های اجتماعی مختلف جلوگیری شود و با این نگاه، طرح مثلث اقتصادی برای ایجاد اشتغال پایدار در استان خراسان رضوی برنامه ریزی شده است.
استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد شغل پایدار در استان می‌تواند باعث ازدیاد زائر برای زیارت در این استان شود تا به چرخه مالی استان نیز کمک کند.
رزم حسینی افزود: معین‌های اقتصادی باید بتوانند علاوه بر ایجاد اشتغال و توانمند کردن مردم هر منطقه، به تاریخ شفاهی آنها نیز توجه داشته باشند تا بتوانند مشاغلی که در گذر زمان به مرور فراموش شده‌اند را احیا کنند.
وی ادامه داد: معین‌های اقتصادی با استفاده از ظرفیت خود روستاها و مناطق با ایجاد شغل، باعث مهاجرت معکوس از روستا به شهرها شده و به امر توسعه روستایی نیز کمک می‌کنند.
استاندار خراسان رضوی گفت: مثلث اقتصادی باعث ایجاد فضای وحدت در استان خراسان رضوی شده است به گونه‌ای که در یکی از شهرستان ها وحدتی بین شیعه و سنی در امر آبادانی ایجاد کرده است.
رزم حسینی افزود: اگر مسوولان استانی پای کار باشند و با صداقت انجام وظیفه کنند مردم به آنها اعتماد کرده و سهم خودشان را در این امر با مشارکت مالی و نیروی انسانی ادا می کنند.
وی با اشاره به فعالیت‌های یک معین اقتصادی در استان خراسان رضوی ادامه داد: این معین توانسته است مشکل آب آشامیدنی ۱۵ روستا را با مشارکت ۵۰۰ میلیون ریالی توسط خود مردم حل کند و حتی گزارش‌هایی داریم از این که در بعضی از شهرستان‌ها مردم تا ۱۵۰ میلیارد ریال نیز مشارکت اقتصادی کرده اند.
استاندار خراسان رضوی گفت: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز خواسته می‌شود از ظرفیت سطوح ملّی کشور برای انتخاب معین اقتصادی استفاده کنند و بتوانند افراد توانمند را به این استان بیاورند.
رزم حسینی افزود: هر یک از معین های اقتصادی علاقه‌مند بود در شهرستان دیگری انجام وظیفه کند هیچ منعی وجود ندارد و ما از آن استقبال می‌کنیم و باید شرایطی فراهم شود تا معین‌ها با هم در ارتباط باشند و تجربه‌های خود را نیز با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز در ابتدای این نشست گفت: تا کنون ۱۰ معین اقتصادی برای فعالیت در منطقه جغتای به ثبت رسیده است.  
علی اکبر لبافی افزود: تاکنون ۱۱ طرح با رقمی در حدود ۲۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای اشتغال ۳۳ نفر هم محقق شده است.

علیرضا رزم حسینی پیش از حضور در سمت استاندار خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق را از توسعه در قلعه گنج اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج، طرح "مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی" را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا از دی ماه ۱۳۹۷ با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.  
در این طرح، نهادها و موسسات بخش خصوصی، غیردولتی یا نیمه‌دولتی به عنوان "معین اقتصادی" مناطق ۱۲ گانه خراسان رضوی انتخاب و وظایف و تعهداتشان در قالب یک تفاهمنامه برای هر معین اقتصادی مشخص می‌شود. بر این اساس هم‌اینک افزون بر ۱۰۰ معین اقتصادی در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در مناطق ۱۲ گانه خراسان رضوی، ۹۸ درصد از کل روستاهای این استان را زیر پوشش برنامه‌های توسعه برده‌اند.

افزون بر ۹۲ درصد معینهای اقتصادی خراسان رضوی از بخش خصوصی و هشت درصد از بخش دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی هستند.

استاندار خراسان رضوی تاکنون در روند اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی - فرهنگی شامل سه ضلع کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند به همه شهرستانهای این استان سفر و در همین چارچوب دهها فقره تفاهمنامه اقتصادی را با مسوولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان "معین" امضا کرده است.

بر این اساس تاکنون با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه‌یافته خراسان رضوی صدها پروژه با سرمایه گذاری چند صد هزار میلیارد ریال تعریف شده است.  اجرای این پروژه‌های توسعه ۱۵۷ هزار و ۳۶۳ مورد اشتغال ایجاد می‌کند.

تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی شامل ۲۱ درصد در حوزه خدمات و گردشگری ۴۴ درصد در حوزه صنعت و ۳۵ درصد در حوزه کشاورزی است.

در همین ارتباط نهادی با عنوان "نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی" نیز توسط استاندار خراسان رضوی تشکیل و فعال شده که وظایفش با بهره‌گیری از مشاوره نخبگان و دانشگاهیان، فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژه ها و عملکرد معینها، پیگیری امور اداری و مشکلات معینهای اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران در هر شهرستان استان خراسان رضوی است.

استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومترمربع معادل هفت درصد مساحت کل کشور وسعت دارد.

این استان شامل ۲۹ شهرستان، ۷۲ شهر، ۷۰ بخش و دو هزار و ۵۴۰ روستا است. ۷۲ شهرداری و دو هزار و ۳۴۸ دهیاری هم در خراسان رضوی فعالیت می کنند.

 
  

کشف کالای قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد

جانشین مرزبانی استان خراسان رضوی از کشف مقادیری کالای قاچاق به ارزش 68 میلیون و 940 هزار ریال توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد خبر داد.

 

سرهنگ حسین ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: مرزبانان در راستای اجرای طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و همچنین حمایت از تولیدات داخلی طی ایست و بازرسی‌های مداوم در پست کنترل و مراقبت مرزی 17 شهریور دوغارون، موفق شدند مقادیری کالای قاچاق را کشف کنند.

 

وی افزود: کالاهای کشف شده شامل 180 کیلوگرم غذای ماهی به ارزش 22 میلیون ریال و مقادیری روغن، رب، برنج، آرد، خرما و غیره به ارزش 46 میلیون و 940 هزار ریال است که متخلفان قصد ورود غیرقانونی آنها به داخل کشور را داشتند.

 

سرهنگ ابراهیمی بیان کرد: در این رابطه 13 متخلف دستگیر و جهت سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضایی شدند.

 

وی ادامه داد: خراسان رضوی بیش از 300 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد که 90 کیلومتر آن در شهرستان تایباد قرار گرفته و مرزبانان به صورت شبانه روزی در تلاشند تا از ورود و خروج هرگونه موادمخدر، سوخت و کالای قاچاق از طریق این مرز زمینی توسط متخلفان و قاچاقچیان جلوگیری کنند.

 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

چهار شهر جدید در خراسان رضوی صاحب شهرداری می‌شوند

خراسان رضوی/ چاپارطوس، سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: چهار شهر جدید قلعه نو علیا، چخماق، روشناوند و نوده انقلاب در این استان با طی مراحل اداری واجد داشتن شهرداری و دیگر تشکیلات شهری خواهند شد.

امیرحمزه ذاکر افزود: پیش از این وزارت کشور با تبدیل چهار روستای قلعه نو علیا در شهرستان باخرز، چخماق زاوه، روشناوند گناباد و نوده انقلاب خوشاب به شهر موافقت کرده است.

وی ادامه داد: در ادامه روند تاسیس شهرداری در این شهرهای جدید، شورای اسلامی این شهرها باید تعهد کنند مطابق آئین نامه های موجود تشکیل شهرداری، تامین ماشین آلات، ساختمان و دیگر تاسیسات و تشکیلات مرتبط با شهرداری را تامین کنند و سپس وزارت کشور این تعهدات را بررسی می کند که در صورت تایید، مجوز تاسیس شهرداری برای چهار شهر یاد شده به استانداری ابلاغ می شود.

سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: از میان چهار روستای یاد شده یک مورد به خاطر شاخص جمعیتی به شهر ارتقا یافته و سه روستای دیگر نیز به واسطه این که مرکز بخش بوده اند به شهر ارتقا یافته اند.

ذاکر افزود: ممکن است امسال شمار بیشتری روستا در خراسان رضوی به شهر ارتقا یابد چرا که اخیرا شهرستانها و بخشهای جدیدی در استان تشکیل شده و طبق قانون روستاهای مرکز بخش به شهر ارتقا خواهند یافت.

وی اضافه کرد: هم اکنون استان خراسان رضوی با ۶.۴ میلیون نفر جمعیت ۷۷ شهر دارای شهرداری دارد که ۶۴ شهر از این تعداد، کمتر از ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند.

 

منبع/ ایرنا

بی‌توجهی‌ گروهی از جامعه نسبت به هشدارهای کرونایی نگران‌کننده است

 خراسان رضوی/ چاپارطوس، قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نتایج پیمایش ملی کووید ۱۹، کم‌توجهی‌ها و بی‌توجهی‌های‌ گروهی از جامعه نسبت به توصیه‌ها و هشدارهای کرونایی را نگران‌کننده دانست.

به گزارش روز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر سیدکاظم فرهمند افزود: پیمایش ملی کووید ۱۹ مطالعه‌ای است که به‌صورت پیمایش‌های مقطعی متوالی در سطح ملی با هدف پایش میزان آگاهی، خطر درک شده، رفتارهای بهداشتی پیشگیرانه، مؤلفه‌های روانشناختی و نیازهای ضروری درخصوص کووید ۱۹ در جمعیت ایرانی به مدت هشت هفته متوالی طراحی شده و از فروردین ماه امسال توسط دانشگاه‌ علوم پزشکی ایران و با همکاری مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور در حال اجراست.
وی ادامه داد: پرسشنامه این مطالعه الگوی بومی‌سازی شده و توسط دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت برای استفاده توسط همه کشورها توصیه شده که در کشور ایران از اواسط فروردین ماه در دو قالب برخط(آنلاین) و تلفنی در حال اجراست.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد محدوده سنی پاسخ‌دهندگان را ۱۸ تا ۹۰ سال ذکر کرد و گفت: بر اساس نتایج به‌دست آمده در هفته‌های اول پیمایش اکثر قریب به اتفاق پاسخ‌دهندگان آگاهی خوبی از اقدامات مهم مؤثر در پیشگیری از کرونا داشتند به این ترتیب که در مورد هریک از اقدامات پیشگیرانه افراد با درصدهای مشخص شده پاسخ صحیح دادند.
فرهمند افزود: علاوه بر آگاهی از اقدامات پیشگیرانه، مردم عملکرد خوبی هم از نظر اقدامات مؤثر در پیشگیری از کرونا داشتند به این ترتیب که در مورد هریک از اقدامات پیشگیرانه افراد با درصدهای مشخص شده اظهار داشتند که اقدامات پیشگیرانه را انجام می‌دهند.
وی اضافه کرد: توجه مردم نسبت به توصیه‌ها و هشدارهای کرونایی به ویژه در هفته‌های اخیر کاهش یافته است که موجب نگرانی است به طوری که بر اساس نتایج این پیمایش و پایش آگاهی متاسفانه در خرداد ماه با عنایت به اینکه آگاهی مردم ایران نسبت به علائم و نحوه انتقال بیماری کووید ۱۹ بسیار بالاست اما با این وجود خطر و شدت خطر درک شده مردم نسبت به ابتلای به این بیماری با توجه به شناخت موجود از آن پایین است و میزان این نگرانی با توجه به کاهش قابل توجه همکاری‌های مردم با خادمان حوزه سلامت در موضوع مبارزه با کرونا و افزایش آمار مبتلایان بیش از پیش شدت یافته است.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مردم می‌خواهیم با جدی گرفتن توصیه‌های بهداشتی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی اعلام شده  با متولیان سلامت همکاری کنند تا ضمن برخورداری خود و عزیزانشان از سلامت، به شکست کرونا در کشور کمک شود.

رییس بیمارستان دکتر علی شریعتی مشهد هم گفت: کاهش همکاری مردم با خادمان سلامت و کم توجهی نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی موجب افزایش تعداد بیماران مبتلا به بیماری کرونای بستری در این بیمارستان شده که تداوم این وضع بسیار نگران کننده است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه به نقل از دکتر محمدرضا حسینعلی‌زاده گزارش داد: بیمارستان دکتر علی شریعتی از ابتدای شیوع ویروس کرونا به بستری بیماران مبتلا به کووید-۱۹ اختصاص یافته که در دو هفته اخیر تعداد بیماران بستری در این مرکز افزایش یافته است که بسیار نگران کننده است.

وی افزود: در جمع بیماران کرونایی بستری در این مرکز درمانی بیماران خاص و مشترک هم داریم که همزمان با ابتلا به ویروس کرونا به یک یا چند بیماری دیگر هم مبتلا هستند و نگهداری و مراقبت از آنان به‌صورت ویژه‌تر انجام می‌شود.

رییس بیمارستان شریعتی گفت: گروه‌های سنی مختلفی در این مرکز بستری هستند و میانگین سنی بیماران ۶۰ سال است و از بیماران کنونی بستری در این بیمارستان  ۴۸ نفر مرد و ۴۱ نفر زن هستند .

حسینعلی‌زاده افزود: معتقدیم که رعایت پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی باید همچنان ادامه یابد، زیرا این ویروس گرما و سرما و قوی و ضعیف نمی‌شناسد و حتی کسی که اصول بهداشتی را رعایت می کند متأسفانه به‌علت عدم رعایت دیگری مبتلا به این ویروس می‌شود.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم هرچه‌سریع‌تر به این وضعیت کرونایی پایان دهیم باید با خادمان حوزه سلامت همکاری کنیم و بی‌شک هرچه‌قدر که همکاری‌ها بیشتر باشد تلاش مدافعان سلامت ثمربخش‌تر خواهد بود.

حدود ۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه جمعیت استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شود.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۰۰ هزار و ۲۶۲ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان ۹ هزار و ۳۹۲ تن  را در کشورمان گرفته است.  
همچنین تاکنون ۱۵۹ هزار و ۱۹۲ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان هشت میلیون و ۶۰۹  هزار و ۸۳۳ نفر را بیمار کرده و جان ۴۵۶  هزار و ۹۶۸ تن را در ۲۱۲ کشور گرفته است.
چهار میلیون و ۵۶۰ هزار و ۷۳ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان تاکنون درمان شده‌اند.
در این میان آمریکا با دو میلیون و ۲۶۳ هزار و ۹۸۲ بیمار کرونا و ۱۲۰ هزار و ۶۸۸ قربانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشوهای برزیل، روسیه، هند و انگلستان قرار گرفته‌اند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد.