Written by on

در این نشست نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان،رئیس کل گمرک ایران،فرمانده مرزبانی کشور و استانداران خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان و معاون استاندار خراسان جنوبی حضور داشتند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ نماینده ویژه رییس‌جمهور در امور افغانستان در این جلسه گفت: یکی از موضوعات مهمی که در روابط ایران و افغانستان مطرح است توجه به مرزهای بین دو کشور در استانهای سه گانه خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان است.
حسن کاظمی قمی افزود: یکی از سیاستهای ابلاغی رییس جمهور در خصوص افغانستان نیز مربوط به مرزهای دو کشور است که در این راستا انتظار می رود با اقدماتی نظیر روان سازی، هوشمند سازی و تکریم ارباب رجوع، توجه به توسعه مرزنشینی در بعد اقتصادی و همچنین جذب سرمایه های خارجی بتوانیم در زمینه توسعه اقتصاد تولید محور در مرزهای مشترک گام برداریم.
وی گفت: با توجه به مدیریت واحد مرزی و ایجاد هم افزایی می‌توان از همه ظرفیتهای محلی، ملی و حتی فراملی بهره گرفت تا مرزهای بین دو کشور را به مرزهای اقتصادی تبدیل نماییم، اینگونه مرزها می توانند موجب تقویت امنیت مرز و کمک به مرزبانان ما شود و از طرفی به مرزنشینان ما نیز دربعد اقتصادی کمک کند.
کاظمی قمی با اشاره به حضور استانداران استانهای مرزی در نشست گفت: امروز استانداران و مدیران دستگاه های مرتبط با حوزه های مرز، شامل ۱۶ سازمان و دستگاه اقتصادی، نظامی و انتظامی، در جلسه کمیته هماهنگی و همکاری های مشترک استانهای هم مرز با افغانستان حضور داشتد تا در راستای اجرای سیاستهای ابلاغی رییس‌جمهور در حوزه افغانستان گام بردارند.
نماینده ویژه رییس‌جمهور در امور افغانستان گفت: برای تحقق دستورات رییس جمهور سه کمیته مرکزی در حوزه راهبری، کمیته هماهنگی و همکاری ها بین استانهای مرزی و کمیته درون استانی تشکیل شده است و در جلسه امروز ابلاغیه رییس جمهور مرور شد.
نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان گفت: هدف از تشکیل این کمیته ایجاد وحدت رویه بین سه استان مرزی برای اجرای راهکاری عملیاتی محلی است، در عین حالی که هر دستگاه ماموریت ذاتی خود را انجام می دهد، تعامل بین استانها نیز وجود داشته باشد.
استاندار خراسان رضوی نیز گفت: برای اجرایی شدن ابلاغیه رییس جمهور در خصوص رونق تجارت در مناطق مرزی نیازمند ایجاد هماهنگی‌ها در سه سطح مرکزی، بین استانی و درون استانی هستیم.
یعقوبعلی نظری افزود: تصمیم ها در حوزه مرکزی، نگاه ملی در حوزه افغانستان را تعیین می کند اما در خصوص فعالیتهای محلی نیازمند هماهنگی های بین استانی هستیم، اینکه هر استانی یک روش و مشی را در رابطه با افغانستان دنبال کند موجب بروز تعارض و شکاف در روابط استانها با طرف مقابل می‌شود.
استاندار گفت: تشکیل کمیته هماهنگی و همکاری های مشترک استانهای هم مرز با افغاستان می تواند با ایجاد وحدت رویه در تصمیم ها از بروز تعارضات و روابط متفاوت با طرف مقابل جلوگیری کرده و در ارتباط با کمیته مرکزی خط مشی مشخصی برای حرکت استانهای مرزی در تعامل اقتصادی با افغانستان ایجاد کند.

Written by on

استاندار خراسان رضوی گفت: اشتغال در روستاها باید خانوا‌ر محور شود و عملکرد دهیاران نیز باید مبتنی بر اشتغال برای خانوارهای روستائیان باشد .
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری صبح امروز در همایش دهیاران شهرستان مشهد در تالار قدس حرم رضوی افزود: زندگی و معیشت روستایی مبتنی بر دو شکل اصلی کشاورزی و دامداری است، درشرایط کنونی اگر نمی توانیم دامداری مبتنی بر مراتع داشته باشیم باید اقدام به راه اندازی دامداری کارگاهی کنیم.
نظری به نقش مدیریتی دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها در توسعه روستایی اشاره کرد و گفت این تحولات باید تحت مدیریت فعال شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران شکل بگیرد.
استاندار که به مناسبت چهاردهم تیرماه روز شهرداریها و دهیاریها سخن می گفت افزود توسعه پایدار روستایی بر مشارکت روستاییان استوار است و از سوی دیگر مدیریت متمرکز دولتی با توجه به پراکنش گسترده و تفاوتهای روستایی در کشور دارای توجیه عملکردی نبوده و از گذشته تاکنون موفقیت نداشته است لذا فعالیت مدیریت های محلی در روستاها ضرورت دارد و مدیریت محلی و مردمی روستایی یعنی دهیاری ها با نظارت شورا های اسلامی و کنترل سیاست‌گذاری‌ها توسط بخشداری ها و فرمانداری ها در روستاهای کشور ترکیب مدیریت موثری را ایجاد کرده است.
وی گفت این مدیریت محلی با نظارت دولتی می تواند کشاورزی مبتنی برروشهای کم آب را با تغییر و چرخش از روشهای قدیمی کشاورزی مد نظر در اشتغال پایدار قرار دهد.
نظری خطاب به دهیاران گفت: برخی اشکالات موجود  قابلیت برطرف شدن در ساختارهای اداری را ندارند
و باید به تشکیلاتی همچون قرارگاه منتقل شوند تا در آنجا مورد بررسی قرار گیرند. وی به دهیاران گفت مجموعه هایی در قالب همین قرارگاه ها ایجاد کنید و ذی نفعان را برای دریافت خدمات مشترک به این مجموعه ها معرفی نمائید.
وی شمار روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان را ۲ هزار و ۵۹۶ مورد اعلام کرد و گفت: طرح تحول روستا تدوین شده و با توجه به مشکلات جاری این روستاها در خصوص کمبود مسکن و زمین، تصمیم گرفتیم طرح هادی هزار و ۳۱۱ روستا را تا پایان مهرماه سال ۱۴۰۴ بازنگری و اجرا نمائیم.

Written by on

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: با نصب و راه‌اندازی ۱۳ شتابنگار نسل چهار (زلزله سنج)، خراسان رضوی رتبه نخست کشور در این زمینه را داراست.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محسن نجات گفت : تعداد دستگاه‌های فعال شتابنگار در تمامی پهنه استان خراسان رضوی با نصب دستگاههای جدید شتابنگار به ۱۰۴ مورد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در دستگاههای نسل چهار شتابنگار علاوه بر دقت بیشتر، هر زمین لرزه به صورت برخط ثبت و ارسال می شود، افزود: شتابنگارها علاوه بر کاربردهای علمی، تحقیقاتی و محاسباتی که در طراحی سازه ها دارند، با توجه به اندازه گیری شاخصه‌های جنبش نیرومند زمین به واسطه زمین لرزه امکان ثبت بیشینه شتاب، جابجایی زمین و مدت دوام زمین لرزه را دارند.
مدیر کل مدیریت بحران خراسان رضوی گفت: برای نصب دستگاه های شتابنگار توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و دهیاری‌های محل نصب و همچنین شهرداری مشهد، سازمان نظام مهندسی ساختمان و سایر دستگاه های اجرایی مرتبط همکاری داشته‌اند.
وی بیان کرد: بیشتر شهرها و آبادی های استان خراسان رضوی به دلیل ویژگی‌های لرزه خیزی و زمین ساختی در مجاورت گسل‌های فعال و زمین لرزه ها قرار دارند، بطوریکه اکنون گسل درونه این استان طولانی‌ترین گسل کشور است.
نجات افزود: شاخص‌های جمعیتی و اقتصادی به ویژه در شهر مشهد و سایر شهرهای استان مانند نیشابور، قوچان، گناباد و سبزوار که سابقه وقوع زلزله های تاریخی مهیب و یا تمرکز جمعیت و سرمایه بیشتری در خود دارد، اهمیت فعالیت شبکه شتابنگاری با تعداد دستگاه های زیاد را دوچندان می‌کند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: بر همین اساس و پس از مکان‌یابی، نصب شتابنگارها با روش‌های علمی که بیشتر در سطح زمین نصب می شوند، امکان شناسایی سریع بیشترین محل آسیب و تخریب ناشی از زمین لرزه مشخص می‌شود تا نیروهای امدادی و عملیاتی در سریع‌ترین زمان ممکن به منطقه اعزام شوند.

Written by on

استاندار خراسان رضوی در جمع اعضای شورای سیاستگذاری همایش هزاره شیخ احمد جامی گفت این عالم بزرگ، تجلی وحدت اهل تسنن و تشیع در منطقه است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری که عصر امروز در دفتر کار خود گزارش‌ کارهای انجام شده در خصوص همایش بین‌المللی هزاره شیخ احمد جامی را دریافت کرد افزود در مناطق تلفیقی، به صورت خاص و در کل کشور، به صورت عام، پرداختن به موضوعات وحدت یک ضرورت است و باید از تقویت کنندگان وحدت شیعه و سنی تجلیل کرد.
استاندار اضافه کرد ظرفیت‌ های بالای شخصیتی و مناسبتی در کشور ما وجود دارد که امکان تاکید بر وحدت را جدی و گسترده کرده است و نباید مسائل جزئی اصل وحدت را دچار اشکال کند.
نظری به ظرفیت علمی شیخ احمد جامی در ۱۴ کتاب و رساله ایشان اشاره کرد و گفت انشاالله این همایش محمل حضور اندیشمندان داخلی و بین المللی خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد که همایش هزاره شیخ احمد جامی، تبدیل به قله بهره‌برداری فرهنگی از ۵ همایش برگزار شده از سال ۹۳ تا کنون شود.
حسین جمشیدی رئیس شورای سیاستگذاری همایش هزاره شیخ احمد جامی نیز گفت در واقع هزاره این شخصیت بزرگ سال ۹۹ بود که مصادف شدن این سال با کرونا مانع برگزاری همایش هزاره شیخ احمد جامی گردید.
دکتر حسن جامی الاحمدی دبیر همایش شیخ احمد جامی نیز گفت برای این همایش ۱۱ کشور منطقه و اروپا مقاله داده اند و حداقل هشت کشور در همایش حضور خواهند داشت.
همایش بین المللی هزاره شیخ احمد جامی در روزهای ۲۲ و ۲۳ تیرماه با حضور دانشمندان خارجی و داخلی  در محل سالن شهید ساربانی دانشگاه آزاد واحد تربت جام درکیلومتر ۵ محور تربت جام به فریمان برگزار می شود.

Written by on

استاندار خراسان رضوی با حضور در محل ایجاد شهرک صنعتی شماره پنج مشهد ضمن بازدید از آغاز عملیات اجرایی ساخت این شهرک بر رفع موانع اجرایی پیش رو تاکید کرد.
به گزارش اداره کل روابط‌ عمومی استانداری خراسان رضوی، "یعقوبعلی نظری" که پس از بازدید از محل ایجاد این شهرک و  حضور در جلسه با دستگاههای خدمات رسان در جریان آخرین وضعیت این پروژه عمرانی قرار گرفت اعلام کرد : با تکمیل زیرساخت‌های شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد، اراضی نخستین مرحله از بهره‌ برداری بزرگترین شهرک صنعتی استان خراسان رضوی به زودی آماده واگذاری به سرمایه ‌گذاران می‌شود.
نظری در حاشیه بازدید از این شهرک صنعتی در حال احداث  افزود: راه اندازی و توسعه این شهرک ، نیازمند تکمیل زیرساخت‌ها است که باید با حمایت ویژه دستگاههای اجرایی به سر انجام برسد.
وی به مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی دستور داد تا با هماهنگی مدیران عامل شرکت آب منطقه‌ای و توزیع برق استان نسبت به اجرای طرح تأمین آب و برق این شهرک صنعتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام نماید.
یعقوبعلی نظری افزود : برنامه توسعه شهرک های صنعتی استان، ایجاد شهرک صنعتی شماره ۵ وتامین زیرساخت‌های آن و ایجاد شهرک صنعتی بزرگ مشهد در حال جانمایی و برنامه ریزی است.
شایان ذکر اینکه بزودی واگذاری وسیع‌ترین شهرک صنعتی استان خراسان رضوی آغاز می شود. مساحت کل این شهرک ۱۴۴۸ هکتار، مساحت عملیاتی آن ۲۰۰ هکتار است و برای مساحت صنعتی آن ۱۲۰ هکتار پیش بینی شده است.