Written by on

* گشودن دروازه های تجارت و دیپلماسی به روی خراسان رضوی
فعال شدن سیاست‌های منطقه‌ای دولت جمهوری اسلامی ایران در اولین بارقه های امیدش ، دروازه های تجاری و دیپلماسی را به خراسان رضوی گشود. ارتباط موثر استانی با ولایت ختلان کشور تاجیکستان موجب شد تا خراسان رضوی در جریان سفر امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور این کشور به ایران ، موفق به ثبت قرارداد همکاری چند جانبه و تفاهم نامه های اقتصادی ،فرهنگی ،علمی و گردشگری شود .
حضور یعقوبعلی نظری، مدیر ارشد دولت در استان خراسان رضوی از آغاز نشست ها و تداوم روند مذاکرات، در مراسم استقبال رسمی و معارفه اعضای هیات دولت، مذاکرات مشترک مقامات دو کشور ، مراسم امضای اسناد ، مصاحبه مطبوعاتی و ضیافت ناهار رسمی به میزبانی ریاست محترم جمهور، نشانگر برنامه‌ریزی و فعالیت موثر استاندار برای دستیابی به اهداف اقتصادی مشترک دو کشور و ارتقاء سطح روابط دیپلماتیک خراسان رضوی است.
تحریم‌های ظالمانه شیطان بزرگ بر اقتصاد و منافع ملی ایران اسلامی مانند سایر استان ها، بر خراسان رضوی نیز سایه افکنده و دشمنان و معاندان انقلاب، خواستار انزوای جمهوری اسلامی ایران و به تبع آن، خراسان رضوی هستند.
تفاهم نامه خراسان رضوی و ولایت ختلان ، علاوه بر اینکه برکات اقتصادی و اجتماعی شایان توجهی را برای استان ما به ارمغان خواهد آورد ، به افزایش تحرک و فعالیت سیاسی منطقه‌ای کشور، نیز خواهد افزود..
ختلان ، دارای منابع مهم آبی و برق آبی همچون رودخانه وخش، سد و نیروگاه نارک،سد و نیروگاه سربند، سد و نیروگاه سنگ توده و کانال شاهراهی وخش است و از سوی دیگر کشاورزی و تولیدات محصولات مهمی مانند پنبه در آن ولایت رونق دارد. پنبه ای که در این ولایت کشت و برداشت می شود از نوع موسوم به " مصری" است. ختلان تاجیکستان به دلیل داشتن شرایط مناسب آب و هوایی و خاک محصول خیز تنها منطقه در شوروی سابق بود که در آن پنبه مصری پرورش داده می شود. نخ فراوری شده از پنبه مصری افزون برکاربرد در صنعت پوشاک، در بخش نظامی بویژه چترها ی خلبانان نیز کاربرد دارد و از این لحاظ منحصر به فرد است.
واردات به ختلان می تواند برای استان خراسان رضوی پرسود و برکت باشد و از طرف دیگر رونق گردشگری و ورود گردشگران تاجیک و به ویژه ختلانی ها، اقتصاد استان را شکوفا خواهد کرد.
علاقه وافر تاجیک ها به پیامبر(ص) و اولاد پاک ایشان، امام رضا(ع) و شعرا و عرفایی چون ، فردوسی، خیام، عطار ، محمد غزالی باید در این راستا مد نظر قرار گیرد..
مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی دو کشور نیز زمینه پیشرفت های زیربنایی و پژوهشی را برای کشورهای منطقه تدارک خواهند دید تا برتوان پایدار برای توسعه دو کشور و به ویژه استان های طرفین این تفاهم نامه بیفزاید. در این زمینه همکاری کتابخانه استان قدس رضوی و کتاب خانه ملی تاجیکستان می تواند موثر واقع شود
بدون تردید امضاء تفاهم نامه خراسان رضوی و ختلان در آینده یکی از نقاط عطف توسعه ، پیشرفت و رفاه مردم منطقه تلقی خواهد شد. همین گونه نیاز است خراسان رضوی برنامه همکاری با دیگر ولایت های تاجیکستانامروز( وایران باستان) بویژه ولایت سغد که زادگاه بزرگان ادبی چون رودکی و کمال خجندی بوده و از لحاظ اقتصادی نیز دارای امکانات ممتاز است ، داشته باشد.

Written by on

استاندار خراسان رضوی از دو طرح بزرگ عمرانی استان دیدن کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ یعقوبعلی نظری با حضور در محل اجرای طرح آزادراه حرم تا حرم و پس از آن طرح در دست اجرای تامین و انتقال آب از خلیج فارس به استان مراحل اجرای این طرحها را بررسی کرد.
طرح آزادراه مسیر حرم تا حرم به طول هزار کیلومتر تنها آزادراه شرق کشور است که با ساخت آن مسیر آزادراهی ایران به ۲۵۰۰ کیلومتر می‌رسد پیش‌بینی‌ها حاکی است این طرح در مجموع تا سال ۱۴۰۷ تکمیل می شود. بیش از ۲۰ میلیون مسافر مسیر حرم حضرت معصومه سلام الله و حضرت امام رضا علیه السلام در مسیری استاندارد و با طرح های به روز دنیا سفر ایمن خواهند داشت .
طرح تامین و انتقال آب خلیج فارس به استان در حال اجراست.
مطالعات و عملیات اجرایی این طرح از مشهد آغاز شده و مطالعات اجرایی اولین قطعه این مسیر به مسافت ۱۲۰ کیلومتر از روستای شریف آباد بخش ملک آباد شهرستان مشهد تا تربت حیدریه با استقرار کارگاه ها مسیر سازی برای عملیات اجرایی در مسیر در حال انجام است.
طول مسیر خط انتقال آب خلیج فارس به خراسان رضوی ۱۲۷۵ کیلومتر و در چهارده منطقه کارگاهی تعریف شده است.

Written by on

استاندار خراسان رضوی به بهره بردار معادنی که وفق ماده ۴۵ آیین نامه اجرایی قانون معادن نسبت به ارایه درخواست تمدید پروانه بهره برداری در مهلت مقرر اقدام نکرده اند، هشدار داد تا هر چه سریعتر این موضوع را تعیین تکلیف کنند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ یعقوبعلی نظری روز شنبه در نشست شورای معادن خراسان رضوی گفت: 61 معدن در استان طبق آیین نامه مزبور 18 ماه قبل از پایان اعتبار پروانه بهره برداری، درخواست تمدید پروانه را به سازمان صنعت معدن و تجارت استان ارایه نکرده اند.
وی بیان کرد: این معادن به سه دسته تقسیم شده و براساس این دسته بندی، معادنی که تعطیل هستند اعمال قانون شده و طبق مصوبه شورای معادن از ید بهره بردار انتزاع می شوند.
نظری ادامه داد: دسته دوم معادن کم کاری هستند که مهلت قانونی برای آنها در نظر گرفته می شود و باید در این مدت علاوه بر افزایش فعالیت خود نسبت به ارایه درخواست تمدید پروانه اشان به سازمان صمت اقدام کنند، در غیر این صورت از بهره بردار این معادن سلب صلاحیت خواهد شد.
وی اظهار داشت: دسته سوم معادنی هستند که فعال بوده و باید در مهلت مقرر نسبت به تمدید پروانه اشان اقدام کنند در غیر این صورت بلافاصله از صاحب معدن سلب صلاحیت می شود.
معادن گرانیت جنوب مشهد و معضل تمدید پروانه آنها
در ادامه این نشست، وضعیت معادن هشت معدن گرانیت جنوب مشهد که دادستان این شهر نسبت به اعلام اتمام پروانه بهره برداری آنها از شهرداری، اداره کل راه و شهرسازی و اداره کل حفاظت محیط زیست استان استعلام گرفته بود، بحث و بررسی شد.
به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از هشت معدن مزبور پنج معدن فعال بوده و سالانه بین 100 تا 120 هزار تن تولید دارند، در کنار آنها نیز هفت کارخانه سنگ بری در منطقه ده غیبی و خلج فعالیت داشته و فرآوری مواد معدنی را انجام می دهند.
امیررضا رجبی علت مخالفت ادارات مربوطه برای ادامه فعالیت این معادن را مشکلات زیست محیطی آنها و همچنین قرار داشتن اشان در حریم شهر مشهد ذکر و بیان کرد: آخرین تاریخ مدت اعتبار پروانه بهره برداری این معادن سال 1407 است.
استاندار خراسان رضوی درباره این معادن گفت: از آنجا که معادن مزبور حقوق دولتی خود را پرداخت می کنند و دو تا سه هزار شغل ایجاد کرده اند، نمی توان مانع فعالیت آنها شد و باید شیوه جایگزین برای ادامه فعالیت آنها در نظر گرفت.
نظری اضافه کرد: لازم است با توجه به عوارض ایجاد شده از سوی معادن گرانیت جنوب مشهد، پس از انجام یک بازدید میدانی از سوی مدیران دست اندرکار، یک بررسی کارشناسی در خصوص تاثیرپذیری عینی و عملی محیط زیست از آنها، تاثیرگذاری آنها در محدوده شهری، میزان اشتغال معادن و سنگ بری ها انجام گیرد.
وی اظهار داشت: اگر کمیته کارشناسی به این نتیجه رسید که معضلات تداوم فعالیت این معادن بیشتر از مزایای آنها است، باید روش جایگزینی برای این مهم اتخاذ شود.
خسارت به جا مانده از برداشت معادن شن و ماسه شورای معادن خراسان رضوی در ادامه نشست خود به مساله معادن شن و ماسه و خسارت گسترده آن بر اراضی کشاورزی پرداخت.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این نشست گفت: روزانه 20 هزار تن شن و ماسه در مشهد مصرف می شود که این میزان از سه نقطه در این شهر تامین می گردد.
رجبی افزود: با توجه به اینکه اکثر عرصه های برداشت شن و ماسه مستثنیات است، سازمان جهاد کشاورزی موضوع تغییر کاربری را مطرح می کند، در حالی که برداشت شن و ماسه از عرصه تغییر کاربری به شمار نرفته و با بازسازی حفره ایجاد شده با سطح کمی از خاک کشاورزی عرصه بار دیگر قابل کشت است که این بازسازی در برخی از عرصه ها انجام گرفته است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سخت گیریهای بیش از حد و بوروکراسی اداری باعث شده که نیمی از معادن شن و ماسه در مشهد به صورت غیرمجاز به فعالیت خود ادامه دهند لذا اکثر آنها مسئول فنی ندارند و تحت نظارت این سازمان قرار نمی گیرند.
ترشیزیان اظهار داشت: از آنجا که برداشت معادن معضلات زیادی ایجاد می کند، وزارت صنعت معدن و تجارت صدور مجوز برای معادن شن و ماسه در اراضی مسطح را ممنوع کرده و فقط آن را در سطوح با ارتفاع مجاز دانسته است.
وی پیشنهاد کرد که می توان با یک کار کارشناسی توسط اداره زمین شناسی، مناطق مستعدی برای برداشت شن و ماسه در اطراف مشهد یافت که اندک اندک معادن موجود بسته شده و در قالب یک مجتمع در مناطق مستعدی که معضلاتی زیست محیطی و خسارتی برای اراضی کشاورزی نداشته باشند، گرد هم آیند.
استاندار خراسان رضوی در جمع بندی این بخش گفت: حفظ اراضی کشاورزی و خاک در اولویت است و باید راهکار جایگزینی برای ادامه برداشت شن و ماسه بدون خسارت وارد آمدن به اراضی کشاورزی یافت.
نظری اظهار داشت: دریافت هزینه تغییر کاربری از معادن و پرداخت آن به سازمان جهاد کشاورزی در اصل موضوع تغییری ایجاد نمی کند و خسارت بوجود آمده برطرف نمی شود، لذا باید بهره برداران معادن شن و ماسه را مکلف کرد که شرط تمدید پروانه آنها رفع خسارت به جا مانده بر روی اراضی کشاورزی باشد.
وی تاکید کرد: لازم است یک اقدام کارشناسی برای وضعیت معادن شن و ماسه اطراف مشهد انجام گیرد و فرآیند بهره برداری و ترمیم آن بررسی شود، ضمن اینکه مطالعات لازم برای پیدا کردن منطقه ای جایگزین منطقه کنونی برای برداشت شن و ماسه انجام گیرد.
استاندار خراسان رضوی در ادامه این نشست در خصوص دریافت یک درصد از فروش معادن و صنایع معدنی مستقر در منطقه سنگان از توابع شهرستان خواف به خزانه دولت گفت: از آنجا که طبق قانون این یک درصد صرف بازسازی خسارتهای به جا گذاشته در منطقه می شود، لذا این موضوع با تاکید بر دریافت یک درصد، باید به نحو مطلوب مدیریت شود.

Written by on

استانداران خراسان رضوی و ختلان تاجیکستان تفاهم‌نامه همکاری‌های چندجانبه امضا کردند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ یعقوبعلی نظری و قربان حکیم‌زاده استانداران خراسان رضوی جمهوری اسلامی ایران و ولایت ختلان تاجیکستان در نشست مشترک روسای جمهور دو کشور ظهر امروز ،در تهران تفاهم نامه همکاری چند جانبه امضا کردند.
استانداری خراسان رضوی و ولایت ختلان طی این تفاهم‌نامه در زمینه‌های گوناگون اقتصادی، فرهنگی، علمی و گردشگری به همکاری مستمر خواهند پرداخت. اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو ملت ایران و تاجیکستان طی سالهای اخیر استان خراسان رضوی و ختلان را به هم نزدیک تر کرده است.
شایان ذکر اینکه در جریان نشست امروز مقامات عالی رتبه دو کشور ۱۷ سند همکاری در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و گردشگری میان دو کشور به امضا رسید.
مقامات ارشد ایران و تاجیکستان در حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی و امام علی رحمان ۱۷ سند همکاری در حوزه های مختلف سیاسی ،اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، سرمایه گذاری، تکنولوژی‌های نو محیط زیست ، انرژی ، قضایی، آموزشی و تحقیقاتی و گردشگری به امضا رساندند. این اسناد توسط وزرای امور خارجه، صنعت معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی نیرو، امور اقتصادی و دارایی، میراث فرهنگی و گردشگری ،دادگستری ، ورزش و جوانان، تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و روسای سازمان بورس اوراق بهادار، اتاق بازرگانی وصنایع و معادن و کشاورزی و استاندارخراسان رضوی کشورمان و همتایان آنان به امضا رسید.

Written by on

استاندار خراسان رضوی گفت : تا پایان مهرماه امسال هزار و ۱۱۳ طرح هادی در همین تعداد روستای استان بازنگری و عملیاتی می‌شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ یعقوبعلی نظری در جلسه امروز شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گفت : ما باید نقطه اتصال بین پژوهش ها و اجرای طرح‌ها را بیش از گذشته ایجاد کنیم .
استاندار با اشاره به وجود طرح هادی در یک هزار و ۱۱۳ روستای استان افزود : این طرح‌ها باید در اسرع وقت مورد بازنگری قرار گیرد و این مهلت را پایان مهر اعلام کرده‌ایم .
نظری گفت: عدم بازنگری در طرح‌های هادی  روستاهای استان موجب مهاجرت به شهرها شده زیرا عده ای از ساکنان روستاها مانند مزدوجین جدید، امکان تهیه زمین برای ساخت در طرح هادی کنونی را ندارند .
استاندار به  سفر های شهرستانی  خود و مدیران استان اشاره کرد و افزود :در این سفرها برش منطقه ای را معین می کنیم تا منابع به خوبی مدیریت و توزیع شوند.
وی در زمینه تامین منابع مالی استان گفت : مدیران استان باید در حوزه های مدیریتی خود به دنبال جذب منابع بیشتر به ویژه منابع ملی باشند.
در این جلسه مبحث مقایسه عملکرد پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ استان با کشور مورد بررسی قرار گرفت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز گفت : بودجه جاری استان یک هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل ۲۱ درصد رشد نشان می‌دهد و درآمدهای استانی ،۱۶ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه، ۸۷ درصد افزایش داشته است.
رضا جمشیدی افزود: اعتبارات عمرانی استان در سال ۱۴۰۱ نیز هزار و ۹۰۱ میلیارد تومان می باشد که نسبت به سال قبل ۲۹ درصد رشد را نشان می دهد.
وی گفت: بر اساس بند الف ماده ۲۷ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت، دولت مکلف به مطالعه توسعه و   اشتغالزایی روستایی  پنج هزار روستا در کشور شده است که سهم استان خراسان رضوی هزار و  ۶۴۵ روستا بوده است.