Written by on

طرح تفصیلی سه شهر بار، فیروزه و قدمگاه از توابع شهرستان‌های نیشابور و فیروزه در نشست اعضای کمیسیون ماده ۵ شهرداری با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی به تصویب رسید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی در حاشیه برگزاری نشست این کمیسیون گفت: پس از بازدیدهای انجام شده توسط امام جمعه شهر بار، فرمانداران شهرستان‌های مزبور، مسوولان محلی و اعضای کمیسیون ماده پنج استان و تشکلهای مردمی، نشست بررسی طرحهای تفصیلی شهرهای بار، فیروزه و قدمگاه برگزار شد.
جواد خدایی اظهار داشت: در تصویب طرحهای تفصیلی برای شهرها توجه به حفظ شاخص ها و مزیت های مکانی با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد هر شهر و نحوه انعکاس کالبدی آنها بسیار اهمیت دارد و هماهنگی و ایجاد تفاهم با مردم و مسوولان محلی و ایجاد حساسیت نسبت به ویژگی های منحصر به فرد هر شهر ضروری است که در نشست های کمیسیون ماده ۵ دنبال می شود.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: تغییر در رویکردهای پیشین همچون غلبه نگاه های ترافیکی، که باعث تخریب ظرفیتهای طبیعی شهرهای مورد مطالعه برای اجرای طرح تفصیلی می شود و اثر این رویکردها در طرح مزبور مورد تاکید است. 

خدایی بیان کرد: در راستای تقویت مزیتهای مکانی و تبلور ظرفیت این شهرها و هویت بخشی به آنها، تهیه نقشه منظومه های گردشگری در مقیاس شهرستان در انطباق با ساختار و جاذبه های شهر توسط شهرداریها با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فرمانداری ها در نشست کمیسیون ماده ۵ مورد تاکید قرار گرفت تا نقشه فرهنگی با تاکید بر آیین ها، رویداد مکانها و میراث فرهنگی ناملموس هر خطه تهیه شود.

Written by on

استاندار خراسان رضوی گفت: با توجه به واکسینه شدن درصد بالایی از جمعیت استان، اعمال محدودیت‌های کرونایی به صورت هوشمند مد نظر است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری روز پنجشنبه در آیین آغاز ساخت بزرگترین کلینیک ضایعه نخاعی شرق کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اعمال محدودیت به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری لازم است اما محدودیت‌ها باید به صورت هوشمند به اجرا درآید.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه ایمن سازی عمومی در جامعه اتفاق افتاده است، افزود: امیدواریم این مرحله از شیوع بیماری را نیز با موفقیت پشت سر بگذاریم.
وی در خصوص تصمیم گیری برای تعطیلی ادارات و یا کاهش حضور کارمندان ادامه داد: تاکنون از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای این منظور تصمیمی گرفته نشده و در صورت هرگونه تصمیم گیری در خصوص تعطیلی و یا کاهش ساعت کاری ادارات و کارکنان در استان، ما نیز مجری این مصوبات خواهیم بود.
نظری با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ساخت بزرگترین کلینیک ضایعه نخاعی شرق کشور در مشهد، جامعه معلولان را از آیات الهی خواند و خدمت و مواجهه مطلوب با این قشر را نشانگر درک بالا نسبت به این نشانه‌های الهی دانست و افزود: خدمت به معلولان ثواب و ارزش والایی دارد و برای جامعه و پیشرفت اثربخش است.
بزرگترین کلینیک ضایعه نخاعی شرق کشور، با اعتبار برآوردی ۱۰۰ میلیارد تومان، در زمینی با مساحت هزار متر مربع و زیربنای ۶ هزار متر مربع در ۹ طبقه ساخته می‌شود که ۶ طبقه این مرکز شامل سه طبقه ویژه بانوان و سه طبقه ویژه آقایان خواهد بود که هر طبقه با ۵۰۰ متر زیربنا گنجایش پذیرش ۲۰ نفر را دارد و برای این مرکز کلینیک آسیب نخاعی، آب درمانی، الکتروتراپی، فضای اداری، آشپزخانه صنعتی، انبارهای متعدد و خشکشویی پیش بینی شده است.

Written by on

با حضور استاندار خراسان رضوی و همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی ۲ واحد دانش بنیان در پارک علم و فناوری استان به بهره‌برداری رسید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، با حضور یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی و همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی ۲ واحد دانش بنیان در پارک علم و فناوری استان به بهره‌برداری رسید.
شرکت آرشام صنعت توس در زمینه تولید تجهیزات پیشرفته دریایی و حفاری و شرکت طراحان ماشین حجاریان در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات فرآوری مواد معدنی فعالیت می کنند.
گفتنی است؛ برای شرکت آرشام صنعت توس با زمینی با ۸۲۹ متر مربع نزدیک به ۵ میلیارد تومان و برای شرکت طراحان ماشین حجاریان با ۱۰۰۰ مترمربع اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد تومان هزینه شده است.

Written by on

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه در مشهد از یک سو با کمبود زمین و از سوی دیگر با در اختیار گرفتن برخی اراضی بلااقدام توسط نهادها و دستگاه‌های اجرایی مواجه هستیم، این اراضی مازاد در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار می‌گیرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، جواد خدایی در نشست شورای فنی استان با گرامیداشت فرا رسیدن چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: اراده دولت بر ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال متمرکز شده که سهم استان 100 هزار واحد است و باید برای ساخت این تعداد واحد مسکونی توجه به موضوعات و ارکان فنی آن در اولویت قرار گیرد.
وی بیان کرد: فرصتهای سرمایه گذاری و فنی زمینه بیشتری برای توجه به ارکان و موضوعات فنی فراهم می کند، در این راستا برای اجرای طرح ملی مسکن توجه به ظرفیتهای سازمان نظام مهندسی ساختمان ضرورت بیشتری پیدا می کند که باید از این موضوعات در شورای فنی حراست شود.
معاون استاندار در خصوص کال چهل بازه مشهد گفت: مساله اصلی این کال به طرحهای توسعه شهری باز می گردد، برای بررسی رد و اثر توجه به این مسیل ها، رودخانه ها و چگونگی بسترهای آن، ضرورت دارد حتما در بازنگری این طرحها توجه ویژه ای به این موضوع شود، مجری این طرح یعنی شهرداری نیز باید نسبت به حفاظت از این بخش در برابر حوادث توجه ویژه ای داشته باشد.
خدایی خاطر نشان کرد: شاید در یک دوره منافع کوتاه مدت باعث تغییراتی در حریم رودخانه شده است که امیدواریم هیچ وقت عوارض و آثار آن گریبان شهرهای ما را نگیرد، اما باید پیش بینی هایی را برای رفع تصرفات یا اصلاح فنی در حریم رودخانه انجام داد.
وی با بیان اینکه اساسا در تصمیم گیریها کمتر به نیروهای طبیعی توجه می شود، افزود: عدم توجه به نیروهای طبیعی اساسا طی کردن مسیری است که به بیراهه می رود، طغیان رودخانه و اتفاقی که در شیراز افتاد، به دلیل اینکه چون در دل شهر اتفاق افتاد، تکان دهنده بود و باعث شد با یک تصویر جدیدی از تبعات نیروهای طبیعی در شهرها مواجه شویم، بویژه اینکه ما توان فنی داریم تا بر این نیروها غلبه کنیم.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: عدم جدی گرفتن یک نیروی طبیعی به معنای توسعه یافتگی نیست، همسویی و همراهی با جریان طبیعی هم امکان توسعه را به ما می دهد و هم این نیروها مورد توجه قرار می گیرند و طبیعی است که باید عقبه این نیروها، پیش بینی ها و اقدامات فنی و تخصصی صورت گیرد نه اینکه صرفا به تصمیم های کوتاه مدت اکتفا شود.
خدایی اظهار داشت: از شورای فنی انتظار می رود که در این تصمیم گیریها کاملا با نگاه سختگیرانه فنی موضوعات مطرح شود، حتما در این زمینه مکاتبات لازم با دستگاه های ذیربط صورت گیرد تا هم اقدامات فنی انجام گرفته، چالشها و هم راهکارهای خود برای مواجهه با این مخاطرات را ارایه دهند.
وی اضافه کرد: دلیل مقاومت نسبت به اینکه چرا مسیل ها از طرحهای توسعه شهری خارج می شود، مشخص نیست، بویژه اینکه با توجه به توسعه هایی که در حریم رودخانه ها بوجود می آید، انتظار می رود این بخش در پیشانی طرحهای توسعه قرار گیرد.

Written by on

استاندار خراسان رضوی گفت: همزمان با دهه فجر بهره‌برداری از یک‌ هزار و ۲۰۹ پروژه با اعتبار ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از ۳۸ دستگاه اجرایی و ۳۲ شهرداری در سطح استان (در مجموع ۷۰ دستگاه اجرایی) آغاز می‌شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری ضمن گرامیداشت فرا رسیدن چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: از این تعداد ۲۶۵ پروژه از محل اعتبارات ملی با هزینه ۴۲۶ میلیارد تومان، ۲۲۳ پروژه از محل اعتبارات استانی با هزینه ۳۷۱ میلیارد تومان، باقی آن به تعداد ۷۲۱ پروژه با اعتبار پنج هزار و ۶۰۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات سایر منابع (منابع داخلی، تسهیلات و مشارکتی) اجرا شده است.

وی به شرح سهم هر یک از دستگاه های اجرایی خراسان رضوی از پروژه افتتاحی دهه فجر اشاره و بیان کرد: به لحاظ اعتباری سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شرکت توزیع نیروی برق استان به ترتیب با ۲ هزار و ۷۲۶ میلیارد تومان، ۸۹۰ میلیارد تومان، ۴۱۴ میلیارد تومان دارای بیشترین اعتبار پروژه افتتاحی در هه فجر هستند و به لحاظ تعداد پروژه قابل بهره برداری، بیشترین تعداد پروژه افتتاحی مربوط به سازمان جهاد کشاورزی استان به تعداد ۱۷۴ پروژه با اعتبار ۳۶۶ میلیارد تومان، شرکت توزیع نیروی برق استان به تعداد ۱۵۸ پروژه با اعتبار ۴۱۴ میلیارد تومان و کمیته امداد امام خمینی (ره) به تعداد ۸۰ پروژه با اعتبار ۲۸ میلیارد تومان است.

استاندار خراسان رضوی گفت: به لحاظ تعداد پروژه های قابل بهره برداری در دهه فجر، شهرستان مشهد با ۱۲۵ پروژه، شهرستانهای نیشابور و فریمان به ترتیب با ۷۹ و ۷۱ پروژه قابل بهره برداری دارای بیشترین پروژه در بین شهرستانهای دیگر استان بوده و به لحاظ اعتباری، شهرستان مشهد با یکهزار و ۵۱۹ میلیارد تومان اعتبار، خواف با یکهزار و ۲۹۰ میلیارد تومان اعتبار، تربت حیدریه با ۵۰۲ میلیارد تومان اعتبار، از بیشترین اعتبار هزینه شده در این پروژه ها برخوردار است.

نظری ادامه داد: در دهه فجر امسال شاهد رشد ۲۰ درصدی در پروژه های صنعتی و معدنی با تعداد ۲۵ پروژه و اعتبار ۲ هزار و ۷۲۶ میلیارد تومان، رشد دو برابری در پروژه های بخش انرژی با تعداد ۲۰۴ پروژه با اعتبار ۴۸۷ میلیارد تومان، رشد ۲۵ درصدی در پروژه های بخشهای کشاورزی و منابع طبیعی با تعداد ۱۸۷ پروژه با اعتبار ۳۷۴ میلیارد تومان، رشد ۲،۵ برابری در پروژه های بهداشتی و درمانی با تعداد ۳۳ پروژه با اعتبار ۲۸۱ میلیارد تومان در مقایسه با دهه فجر سال ۱۳۹۹ بوده ایم.

وی اظهار داشت: دهه فجر امسال یک طرح در حوزه ارتباطات و مخابرات و ۵۹۲ پروژه مشتمل بر پروژه های راه اندازی و احداث سایت نسل دوم، سوم و چهارم اینترنت، توسعه پورت تلفن ثابت با اعتبار ۳۱۹ میلیارد تومان در خراسان رضوی بهره برداری می شود.

استاندار خراسان رضوی اجرای ۲۷ پروژه با اعتبار ۲۴۸ میلیارد تومان در حوزه آبرسانی و اصلاح و توسعه شبکه های آب شرب شهری ، اجرای ۲۳ پروژه با اعتبار ۱۵۱ میلیارد تومان در خصوص احداث خط انتقال و گازرسانی برای شهرها و روستاها و ۲۴۵ واحد صنعتی را از پروژه هایی برشمرد که در دهه فجر امسال به بهره برداری می رسند.

نظری بیان کرد: پروژه های توسعه شهری که دهه فجر امسال توسط شهرداری های خراسان رضوی به بهره برداری خواهند رسید شامل ۱۲۶ پروژه با اعتبار ۱۲۸ میلیارد تومان می شوند، در کنار آن پروژه های آموزشی شامل ۶۹ پروژه مشتمل بر تکمیل و توسعه فضاهای آموزشی، تخریب و بازسازی، احداث نمازخانه مدارس با اعتبار ۸۹ میلیارد تومان در استان افتتاح می شود.

وی به پروژه های مسکن قابل افتتاح در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: همزمان با دهه فجر ۵۶۶ واحد مسکن مهر در شهر گلبهار و ۵۲ واحد مسکن مهر در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت در مجموع با اعتبار ۷۴ میلیارد تومان در استان افتتاح می شود.

استاندار خراسان رضوی ۲۱۲ پروژه قابل افتتاح در دهه فجر امسال با اعتبار ۶۴ میلیارد تومان را مربوط به توسعه و عمران روستایی مرتبط با دهیاریها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، ۲۰ پروژه با اعتبار ۳۷ میلیارد تومان را مربوط به حوزه حمل و نقل جاده ای، ۹۲ پروژه با اعتبار ۳۶ میلیارد تومان را مربوط به طرحهای محرومیت زدایی در خصوص احداث و مقاوم سازی مسکن روستایی، طرحهای اشتغالزایی ویژه مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی خراسان رضوی دانست.

نظری اضافه کرد: ۶ پروژه با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان مربوط به زیرساختهای شهرکهای صنعتی خراسان رضوی شامل اجرای عملیات آسفالت و جدولگذاری معابر و شبکه های انتقال آب و روشنایی استان است که در دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد.

وی بیان کرد: با توجه به بررسی های انجام شده درخصوص حجم اعتبار پروژه های افتتاحی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تاکنون، یکهزار و ۹۸۸ پروژه با اعتبار ۹ هزار و ۷۷۱ میلیارد تومان به منظور عمران و آبادانی استان به بهره برداری رسیده یا خواهد رسید.

استاندار خراسان رضوی مجموع کل پروژه های قابل کلنگ زنی در دهه فجر امسال توسط دستگاههای اجرایی استان ۱۳۲ پروژه ذکر و بیان کرد: به لحاظ تعدادی، شهرداری ها و دهیاری های سطح استان با ۶۲ پروژه دارای بیشترین تعداد و آغاز عملیات اجرایی در دهه فجر امسال هستند و بعد از آن پروژه های گازرسانی به ۳۵۵ واحد صنعتی استان مربوط به شرکت گاز، تصفیه خانه و شبکه فاضلاب شهر خواف مربوط به شرکت آب و فاضلاب استان شاخص ترین پروژه های کلنگ زنی در بین سایر پروژه های دستگاههای اجرایی استان به شمار می رود.