رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: 150 میلیون تن به ذخایر استان در حوزه معدن اضافه شده و ما در تلاش هستیم تا با شروع مجدد تحریمها، مسائل ارزی و تغییرات فضاهای بینالمللی، ثبت سفارش را از دست ندهیم.
به گزارش ایسنا، راضیه علیرضایی شب گذشته 5 آبان ماه در جلسه شورای اداری استان در استانداری، اظهار کرد: ما در استان ۵۶۶۲ پروانه صنعتی داریم که سهم هفت ماهه 97، ۲۴۰ مورد اضافه شده و 1829 میلیارد تومان، سرمایهگذاری پروانه بهرهبرداری ما است. امسال تاکنون ۱۵۹۹ میلیارد تومان دیگر نیز به این رقم اضافه شده و امیدواریم تا پایان سال این رقم را به ۳هزار و 400 یا 500 میلیارد تومان در استان برسانیم.
وی افزود: 150 میلیون تن به ذخایر استان در حوزه معدن اضافه شده و ما در تلاش هستیم تا با شروع مجدد تحریمها، مسائل ارزی و تغییرات فضاهای بینالمللی، ثبت سفارش را از دست ندهیم.
علیرضایی با بیان اینکه ما با دو مدل میتوانیم برنامهریزی کنیم، عنوان کرد: یک مدل این است که مواظب باشیم تا ما را شکست ندهند اما به نظر میرسد اگر بخواهیم برنامهای برای برد داشته باشیم، این برنامه کارساز نخواهد بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در سال 92، ۲۹۵ میلیارد تومان پروانه بهرهبرداری صادر کردیم و طی این 4 یا 5 سال تلاش ما این بوده که ظرفیت بهرهبرداری و سرمایهگذاری استان را افزایش دهیم که این ظرفیت به عنوان یک زیربنا و شاخص اصلی توسعه میتواند اشتغال را تحت تاثیر قرار دهد.
وی ادامه داد: ما در سال ۹۶ با 3 هزار و 784 میلیارد تومان سرمایهگذاری ثبت شده در سامانه کشوری، استان اول از نظر سرمایهگذاری بودیم، بنابراین نباید این برنامه برای برد را از دست بدهیم. با این شرایط رویکرد دیگری که در این مدت پیش گرفتیم این بوده که در سال ۹۲، از نظر سرمایهگذاری ۶۴ درصد سرمایهگذاریها در مشهد و ۳۶ درصد در شهرستانها و در سال ۹۶، ۹ درصد در مشهد و ۹۱ درصد در شهرستانها بوده است که این امر بار سنگینی را برای فرمانداران و مدیران کل در شهرستانها ایجاد میکند.
علیرضایی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری ما در سال ۹۶، 10 برابر شده است، تصریح کرد: ما توانستیم در این فاصله نسبتهای خود را اصلاح کنیم. مسئله سرمایهگذاری یک شاخص است که میتواند نحوه تحول را مدیریت کند. ۱۵۰۰ میلیارد تومان طرح دیگر آماده داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: 16.2 درصد سهم واحدهای ما در سال 92 تولیدی بوده که در حال حاضر به 19.6 درصد رسیده است. تلاش بسیاری داشتیم که حوزههای صنفی خود را به سمت تولید هدایت کنیم.
وی اضافه کرد: رشد ۳۲ درصدی ارزش صادرات و ۳۳ درصد از نظر وزن و 1.1 میلیارد دلار صادرات داشتیم. تسهیلات رونق تولید در تمام کشور مطرح شده است. 328 میلیارد از 720 میلیارد به واحدهایی پرداخت شد که مشکلات تامین مالی داشتند.
علیرضایی خاطرنشان کرد: در ستاد تسهیل که سرجمع توان مدیریتی استان در حوزههای مختلف و بخش خصوصی ما است، 5 گروه کاری وجود دارد. ۷۷ درصد مصوبات این ستاد تسهیل اجرایی شده یعنی افرادی که مسئولیت بخش خصوصی را عهدهدار هستند، تلاش کردند تا مشکلات واحدهای صنعتی استان حل شود. آنچه در ستاد تسهیل مدنظر ما بوده، رفع موانع است که تولیدکننده، حوزههای مختلف تولید و بخش خصوصی جلسه میگذاشتند و مباحث را مطرح میکردند. از ابتدای سال ۵۵ جلسه برگزار کردیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه ۴۵ هزار بازرسی از ابتدای سال تاکنون انجام شده است، عنوان کرد: این بازرسیها بیشتر مربوط به بازار مشهد بوده که به نوعی خدمت به تمام مردم ایران است. با کمکی که قوه قضاییه و دادستان در احتکار و اختفا داشتند، 59 پرونده تشکیل شد.
وی افزود: در قالب ستاد تنظیم بازار در استان نیز فعالیتهایی را مدیریت کردیم که بحث جلوگیری از خروج کالاهای اساسی، قیمتهای روزانه، برقراری ورود گوشت منجمد، تنظیم بازار به لحاظ قیمتی، رسیدگی به حوزههای توزیع و تعریف شبکههای توزیع رسیدگی بود که این شبکههای توزیع رسیدگی در مناطق کمتر برخوردار و شهرستانها موضوع بسیار مهمی است.
علیرضایی ادامه داد: شبکههای تنظیم بازاری که در حال حاضر در استان معرفی شده، بحث نمایشگاه عرضه مستقیم کالا است که در مشهد نمایشگاههای بینالمللی، میدان معراج و بلوار بهمن را تعیین کردیم، فروشگاههای زنجیرهای، فروشگاههای شهرداری و تعاونیهای مصرف کارمندی و کارگری از دیگر شبکههای تنظیم بازار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: حجم زیادی از کالاهایی که در استان رسیدگی و تشخیص احتکار داده شده، با کمک دادستان و سرپرست دادگاه انقلاب توزیع و پروندههای آنها به تعزیرات ارسال شد. این اقلام از نظر میزان قابل توجه هستند و در بازار استان تاثیر گذاشتند. در شهرستانها نیز مواردی از این دست داشتیم. کالاهای مکشوفهای نیز وجود داشت که با اطلاعرسانی مردم شناسایی شد.
وی اضافه کرد: شکر، برنج پاکستانی، عدس-لوبیا، لوازم خانگی، چای، خودرو، روغن مایع، روغن خوراکی، رب و پکیج کالاهای مکشوفهای هستند که توزیع شدهاند.
علیرضایی با اشاره به اینکه تخصیص ارز چند محدودیت دارد، تصریح کرد: باید فردی که معرفی میشود، قبلا سابقه صادرات و واردات و همچنین کارت بازرگانی معتبر داشته باشد. اینگونه نیست که یک نفر به راحتی صادرات و واردات کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عنوان کرد: در گوشت گوساله یا جوجه یک روزه گوشتی، قیمت بالاتر بوده اما قیمت مرغ در استان پایینتر از سایر استانهای کشور است. گوشت گرم و گوسفندی ارزانتر بوده در حالی که قیمت دام زنده بالاتر است. تلاشی که حوزه تنظیم بازار در اغلب کالاها انجام داده سبب شده که علیرغم زائرپذیر بودن استان، قیمتها پایینتر باشد.