Written by on

موضوع بحران فرو نشست دشت مشهد از جمله موضوعاتی است که تا کنون درباره آن آمار و ارقام زیادی مطرح شده است و کارشناسان نسبت به این موضوع هشدار داده اند در همین ارتباط مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان با اشاره به وضعیت بحرانی دشت های مشهد و

نیشابور گفت: اگر میانگین حد استاندارد نشست زمین برای اعلام بحران ملی در جهان یک میلی متر است، هم اکنون در دشت های مشهد و نیشابور حدود 25 سانتی متر نشست زمین را داریم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ثامن پرس، محمد علایی در جلسه شورای اداری شهرستان فیروزه گفت:میانگین بارش در جهان ۸۰۰، در ایران ۲۵۲ و در استان طی ۴۱ سال اخیر ۲۲۱ میلی متر مکعب است این در حالی است که هرساله به طور متوسط ۱/۱ میلی متر کاهش بارندگی داشته ایم و در سال اخیر نیز این میزان به حدود ۱۳۰ میلی متر رسیده است.

وی افزود: ما در منطقه خشکی قرار گرفته ایم و توسعه متناسب با نیاز آبی نداشته ایم به طوری که در گذشته مشهد ۱۶ درصد جمعیت استان را داشته اما هم اکنون با ۳ درصد مساحت استان و ۷ درصد منابع آبی ۵۴ درصد جمعیت استان را در خود جای داده است.

علایی خاطر نشان کرد: طرح سازگاری با کم آبی در کشور تصویب شده و این طرح در استان نیزشنبه شب به امضای استاندار رسیده است و حوزه های مختلف شهری، روستایی، صنعت و کشاورزی را در بر می گیرد.

وی اظهار کرد: در حوزه کشاورزی این طرح به درستی پیش می‌رود به طوری که ابتدای دولت ۱۳ میلیارد و هم اکنون ۳۶۰ میلیارد تومان بودجه برای توسعه کشت های گلخانه ای و آبیاری های مدرن در نظر گرفته شده است.

علایی با اشاره به دشت های بحرانی مشهد، نیشابور، تایباد و تربت جام گفت: برای دو محصول جالیزی و صیفی ۸۶ هزار هکتار زیر کشت داریم و یک میلیارد متر مکعب آب مصرف می کنیم در حالی که دست اندرکاران جهاد کشاورزی معتقدند اگر همین میزان تولید در گلخانه های سبک انجام شود، یک دهم سطح کشت قبلی لازم است و ۹۱۰ میلیون متر مکعب نیز در سال صرفه جویی می شود.

وی با بیان این که هم اکنون آب کمی داریم ولی همان را به طرز صحیح استفاده نمی‌کنیم، افزود: علاوه بر کشاورزی، مصرف آب شرب و بهداشتی ما از میانگین جهانی بیشتر است همین طور میزان هدر رفت آب در شبکه های توزیع نیز فراوان است به شکلی که در طرقبه و شاندیز ۵۰ درصد آب شرب در توزیع از بین می رود.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.