برگزاری نخستین همایش مجمع سلامت در مشهدبه گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ دبیر مجمع سلامت مشهد در نخستین همایش مجمع سلامت در مشهد گفت: دستاوردهای مجمع سلامت در مشهد بسیار زیاد است، قبل از ابلاغ تعداد مراکز ٦٣ واحد بود که
بعد از اجرای برنامه به ١٠٢ عدد ارتقاء یافت یعنی ٦٢درصد افزایش داشته است و تعداد پایگاهها ١٦٨پایگاه بود که به ٢٨٠تا ارتقاء پیدا کرد.
امینی افزود: در بحث بیماری دیابت قبل از اجرا برنامه ١٢هزار و ١٠٢ بیمار شناسایی شدند که با اجرای برنامه ٤٦هزار ٨٦٩ نفرافزایش پیدا کرد، در دانشگاه نیز ٢٨هزار و ٨٣١ نفر بودند که بعد از اجرا به ٨١هزار ارتقا یافت، اما حد انتظار ما١٨٤ هزارو١٧٣نفر بود.
ریاست مرکز بهداشت گفت: حد انتظار ما و میزان شناسایی شده این حد فاصل ما را بر این واداشت تا با اجتماعی شدن سلامت و برگزاری مجمع سلامت دنبال راههای نوین در شناساسیی افراد و ارائه خدمات باشیم.
وی با اشاره به آمار بیماری فشار خون افزود: فشار خون قبل از اجرای برنامه ١٣هزار ٩٧٢نفر بود که بعد از اجرا٦٨هزار و٣٨٠نفر ارتفا یافت و حد انتظار ما ٤٥٤هزار و ٤٦٦ نفر بوده است.
امینی با بیان اینکه پروژهها با تفاهم نامه سه جانبه بین وزیر بهداشت، استاندار و ریاست دانشگاه برای احداث واحدهایی که فاقد فضای فیزیکی دولتی و استاندار بودند بسته شد، افزود: حدود ٥٠٠واحد پیش بینی شد، اما با پیگیریهای انجام شده ٢٣٥پروژه کلیدشان خورد که ١٥٢ عدد به بهره برداری رسید.
وی با اشاره به ۸۳ پروژه در حال پیگیری که تا اخر سال بهره برداری میشود، گفت: در شهر مشهد، ١٠٢٦ تخت بیمارستانی افزوده میشود.
وی ادامه داد: کلینیکهای تخصصی نیز برای کسانی که درامد پایینی دارند طراحی شده که با پیگیری حوزه درمان ٣کلینیک در مناطق محروم به تعدادشان اضافه شد که هدف این کلینیکها به حداقل رساندن پرداخت از جیب بیماراست و اکنون کمتر از ١٠ درصد بیماران از جیب خودشان هزینه میدهند.
وی گفت: مشکلات بهداشتی شهرستان مشهد بحث اب و فاضلاب کشف رود است که حدود٦٠درصد طرح فاضلاب آن انجام شده و ٤٠درصد فاضلاب تانکری داریم که معضل بزرگی شده است زیرا فاضلابهای صنعتی و سایر فاضلابها با فاضلابهای خانگی ادغام شده است، که البته تک تک مشکلات در حال پیگیری است ولی کافی نیست نیاز به حمایت تک تک ادارهها و مردم را دارد اگر مردم همراه ما باشند قابل حل است.
وی بیان کرد: در بحث آب با مشکلاتی، چون گسترش شهر مشهد و بحث حاشیه نشینی و نیاز ضروری به اب را داریم که نیازمند برنامه دقیق مصرف است.
امینی ادامه داد: زباله و خاک نخاله از معضلات بهداشتی شهر مشهد است که در خود مشهد مدیریت پسماند مشهد نظارت دارد که جمع اوری و دفع میشود، اما پسماندهای عفونی در کلینیکها و مطبها بی خطر سازی نمیشد که باورود شرکتهای خصوصی قرار داد منعقد شده و بی خطر سازی انجام میشود.
وی گفت: مشکل دیگر در بحث دامداری در مشهد است که در حوزه شهری و حاشیه مشهد دامداری غیر مجاز و مجاز داریم که مشکلات بهداشتی خاصی را ایجاد کرنده اند، اما این موضوع در حال پیگیری است.
دبیر مجمع سلامت مشهد ادامه داد: الودگی هوا، استعمال دخانیات و آلودگی صوتی فرودگاهها و بخشهای هوایی از جمله مشکلات دیگر است.