به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز، امروزه با هدف کاهش اثرات و بوی نامطبوع ناشی از حضور میکروبها بر حولهها از روشهای مختلفی استفاده میشود. روشهایی مانند استفاده از میکرو و نانوکپسولها، تبدیل ترکیبات بدبو به ترکیبات بیبو و کاهش فراریت
مواد دارای بوی نامطبوع برای این منظور وجود دارد. استفاده از حولهی آنتیباکتریال میتواند از اثرات مضر باکتریها جلوگیری کند؛ زیرا جرمها و باکتریهای درون بافت پارچه را به دام انداخته و آنها را از بین میبرند.
شرکت حوله یاس سپید مشهد موفق به تولید حولههایی با خاصیت آنتیباکتریال شدهاست. بهدلیل افزودن نانومواد در الیاف این حولهها، کیفیت آنها بهبود یافته و عوامل بیماریزا در آنها جایی ندارند.
سیامک سلیمی، مدیر بخش تحقیق و توسعهی این شرکت، میگوید: « سفارشی به میزان 10 تن از این نوع حولههای آنتیباکتریال نانویی از یکی از هتلها دریافت کردیم و این سفارش تحویل مشتری شدهاست. عرضهی این نوع حولهها به بازار هنوز آغاز نشده و فعلاً براساس تقاضای عمده توسط مصرفکنندگان تولید داریم. براساس برنامهریزیهای انجام شده، تا چند ماه آینده عرضهی این حولهها به بازار آغاز خواهد شد.»
سلیمی دربارهی عملکرد ای حولهها میگوید: « این حولهها علاوه بر ضد میکروب بودن، دارای خاصیت ضد قارچ نیز هستند و هیچ حساسیتی در گروههای سنی مختلف ایجاد نمیکنند. نتایج بررسیها نشان داده است که بعد از 100 مرتبه شستشو هنوز خواص آنتیباکتریالی در این حولهها وجود دارد.»
براساس آزمونهای ضد باکتری و ضد قارچ، حولههای آنتیباکتریال این شرکت قابلیت از بین بردن باکتریهایی از جمله E.Coli و S.Aureus را دارند. این محصول که با نام تجاری سلین عرضه میشود، توانسته گواهینامهی نانومقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو را کسب کند.
حولههای آنتیباکتریال شرکت حوله یاس سپید مشهد بهصورت ۱۰۰درصد از الیاف پنبه تولید میشوند و نسبت به حولههای معمولی آب بیشتری را به خود جذب میکنند. گفتنی است این حولهها نمونهی مشابه داخلی و خارجی ندارند.