Written by on

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، در سال‌های اخیر شاهد رواج پدیده تکدی‌گری در میان کلانشهرهای کشور بوده‌ایم و روز به روز نیز بر میزان و حجم آن افزوده شده است؛ اما در سال‌های اخیر حرکات خوبی در راستای جمع آوری این پدیده صورت گرفت و تا حدودی نیز موفق

بود.

در مشهد نیز این پدیده به ویژه در مناطقی که تردد بالا است وجود داشت و در سال‌های اخیر مقداری از حجم آن کاسته شد اما بار دیگر شاهد هستیم که این پدیده همچنان رایج است و تلاشی نیز برای جمع آوری متکدیان صورت نمی‌گیرد.

ویژگی بارز این تکدی‌گری جدید این است که اشکال آن نیز متناسب با زمان تغییر کرده و شاهد هستیم که متکدیان روش‌های جدیدی را برای تکدی‌گری انتخاب می‌کنند.

حضور با کودک در چهارراه‌ها

به یکی از خیابان‌های پرترافیک مشهد سر می‌زنم؛ چراغ که قرمز می‌شود ناگهان چند متکی که عمدتا هم خانم هستند یکباره به سمت ماشین‌های ایستاده پشت چراغ قرمز حرکت می‌کنند. یکی از ویژگی‌های بارز این بانوان این است که معمولا دارای فرزند و یا نوزادی نیز هستند که در آغوش آنها است و تلاش می‌کنند با این ابزار دل رانندگان و ترحم آنها را برانگیزند.

به صورت معمول از میان هر 5 راننده معمولا یک نفر به درخواست آنها پاسخ مثبت می‌دهد و مبلغی را در اختیار متکدی قرار می‌دهد.

تکدی‌گری خانوادگی

به اطراف یکی از بیمارستان‌های معروف شهر مشهد سر می‌زنم. به ویژه در نزدیکی درب ورودی بیمارستان حضور یک خانواده توجهم را به خود جلب می‌کند. یک برگه رادیولوژی که اصلا مشخص نیست متعلق به چه کسی است و البته شاید هم متعلق به خودش باشد در دستش است.

مرد و زنی هستند که دو فرزند نیز همراهشان است و به من نزدیک می‌شود و عنوان می‌کند که هزینه درمانش را ندارد و برای درمان نیاز به پول دارد اما معمولا کمتر عابر و یا شهروندی را می‌بینم که به آنها اطمینان داشته باشد و خیلی سخت می‌توانند توجه عابران را به سمت خود جلب کنند و از این طریق پولی دریافت کنند.

بازگشت به چهارراه

بار دیگر به یکی از چهارراه‌های پرتردد مشهد سر می‌زنم و شاهد هستم که فردی که دارای نقص فیزیکی است اما نمی‌توانم واقعا تشخیص دهم که این نقص واقعی است و یا تصنعی در حال تکدی‌گری است.

وی معمولا به شیشه ماشین‌ها می‌زند و سپس درخواست خود را عنوان می‌کند و ماشین‌ها نیز به صورت چندتا در میان به درخواست وی پاسخ مثبت می‌دهند و مبلغی را در اختیار متکدی قرار می‌دهند.

بنظر می‌رسد تکدی‌گری همچنان در شهر رایج است و صرفا مقداری شکلش تغییر کرده و دیگر کمتر در گذرگاه‌ها و پل‌های عابر متکدیان به سراغ شما می‌آیند بلکه آنها نیز وضعیتی سیار را برای خود برگزیده‌اند و مشغول تکدی‌گری هستند؛ شاید باید تمهیدی جدی و قانونی برای مشهد در این حوزه اتخاذ شود.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.