به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرضا جوان جعفری در نشست تخصصی و تدوین سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه تحقیقات و پژوهش بیان کرد: بایستی توجه داشت که روشهای سختگیرانه برای کنترل مواد مخدر در کشور جوابگو نخواهد بود. در این زمینه میتوان از تجربیات
سایر کشورها استفاده کرد و پژوهشهایی نیز در این زمینه صورت گرفته است و نشان دهنده آن هستند که گاهی اتخاذ سیاستهای مداراگرایانه به جای سیاستهای سختگیرانه میتواند موثرتر باشد.
وی ادامه داد: بحثی در جامعهشناسی کیفری وجود دارد که هر جرمی به این دلیل شیوع پیدا میکند که کارکردی دارد و اگر مصرف مواد مخدر گسترش مییابد به این دلیل است که کارکردی اجتماعی دارد و در حقیقت نیازی از جامعه را برطرف میسازد.
رئیس دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: در جامعهای که کمبود نشاط، تضاد طبقاتی و فقدان زیرساختهایی جهت تخلیه هیجان وجود دارد، مواد مخدر تمام این نقشها را برای مردم و جامعه بازی میکند. تا زمانی که عطش وجود دارد، رفع عطش نیز وجود خواهد داشت.
وی افزود: بحثی دیگر مشکل در تست قوانین است و بایستی سیاستها و قوانین پس از مدتی مورد بررسی قرار گیرد تا بدانیم که نتیجه رویکردها و تغییر رویکردها چه بوده است.