مسؤول دبیرخانه فرهنگ شهروندی شهرداری مشهد گفت: طرح «شهریاران» بر اساس سند راهبردی آموزشهای فرهنگ شهروندی تدوین شده و تلاش کرده با شناسایی گروههای اثرگذار اجتماعی، آموزشهایی را در این زمینه به مردم ارائه دهد.
مجتبی ملائی در گفتوگو با خبرنگار فارس از اجرایی شدن طرح «شهریاران» خبر داد و گفت: این طرح که بر اساس سند راهبردی آموزشهای فرهنگ شهروندی تدوین شده است، کوشیده گروهها و مراجع اثرگذار اجتماعی را شناسایی کرده و ضمن تعامل در مرحله اول، آموزشهایی در زمینه فرهنگ شهروندی به آنها ارائه دهد.
مسؤول دبیرخانه فرهنگ شهروندی شهرداری مشهد اظهار کرد: در حال حاضر گروههای مرجع و اثرگذار شناسایی شده و برای شناسایی چالشها و بحرانهایی مانند سلامت روان، آلودگی هوا، هویت شهری، ترافیک و دیگر موضوعات مرتبط، در مرحله حساسسازی و توانمندسازی آنها هستیم تا آگاهی کاملی نسبت بهشرایط کنونی حاصل شود.
وی گفت: پس از این مرحله، طرحهای نوآورانه این گروههای اجتماعی که در راستای سند راهبردی فرهنگ شهروندی ارائه شده، دریافت و با مشارکت معاونت فرهنگی شهرداری بهاجرا گذاشته میشود.
ملائی بیان کرد: هر یک از همشهریان مخصوصا گروههای اثرگذار اجتماعی میتوانند یاوران شهر بوده و در طرح شهریاران بهمشارکت اجتماعی و ارائه طرحهای گوناگون در سطوح مختلف بپردازند.
به گفته مسؤول دبیرخانه فرهنگ شهروندی شهرداری مشهد برخی از گروههای مرجع عبارتند از اصحاب رسانه، معلمان، سمنها، تشکلهای فرهنگی، روحانیون، اعضای شورای اجتماعی محلات و بخشی از پرسنل شهرداری که ارتباط مستقیم بیشتری با مردم دارند.
وی ادامه داد: اعتبارات اجرای این طرحها پیشبینی شده و در حال حاضر برای اختصاص اعتبارات محدودیتی نداشته اما قصد اجرای طرحهای کلان مانند پروژههای عمرانی را نداریم.
ملائی خاطرنشان کرد: آنچه در حال حاضر در حوزه ماست طرحهای آموزشی ـ ترویجی است که ابتدا به اتاق فکر رفته و پس از بررسی برای اجرا مصوب میشود.
مسؤول دبیرخانه فرهنگ شهروندی همچنین گفت: این طرح بر اساس مشارکتهای مردمی در حیطه گروههایی اجرا میشود که دغدغه مشارکتهای اجتماعی برای تحقق شهری آرمانی را دارند.
وی افزود: شهرنشینی و اقامت در شهر تمایز چشمگیری با مفهوم فرهنگ شهروندی دارد که حقیقتا یکی از تفاوتهای اساسی را میان جوامع عقبمانده و توسعهیافته رقم زده است بنابراین اجرای طرحهای گوناگون در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ شهروندی و ترغیب شهروندان منجر بهنگاه ویژه دبیرخانه فرهنگ شهروندی شده است.
ملائی ادامه داد: عینیت یافتن ایدهآلهای مورد نظر در خصوص فرهنگ شهروندی مستلزم طی فرآیندی است که در نهایت به تغییر و بهبود رفتار شهروندان در قبال شهر و همشهریان میانجامد.