<< دهیاران نماد اندیشه و فکر مردم خویشند >>
به مناسبت تجلیل از دهیاران بخش مصاحبهای با جناب مهندس محمد دشتبانی خادر، دهیار روستاهای فیانی و کلاتهگیزی انجام شد که متن مصاحبه به شرح ذیل است :
بارانی خبرنگار چاپارطوس - ضمن عرض تبریک به جنابعالی، لطفا خودتان را معرفی کنید ؟
مهندس دشتبانی: اینجانب محمد دشتبانی خادر دارای مدرک تحصیلی دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری، رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی دهیاران و دهیار روستاهای فیانی و کلاتهگیزی دارای حدود ۷ سال سابقه دهیاری روستاهای چاهشک - کلاته شمعلی و در حال حاضر دهیار روستای فیانی و کلاتهگیزی میباشم.
بارانی خبرنگار چاپارطوس - در مورد بیوگرافی روستاهای کلاتهگیزی و فیانی توضیح بفرمایید؟
ایشان بیان کرد: روستای فیانی در حد فاصل ۱۰ کیلومتری شهر شاندیز از توابع دهستان شاندیز و شهرستان بینالود واقع شده است که دارای جمعیت ۲۲۹ نفر براساس سرشماری سال ۹۵ و جمعیت متغیر حدود ۶۰۰ نفر میباشد که به کار کشاورزی و صنایع دستی مشغول میباشند.
روستای کلاتهگیزی حد فاصل ۵ کیلومتری شهر شاندیز از توابع دهستان ابرده علیا در شهرستان بینالود، دارای جمعیت بر اساس سرشماری نفوس و مسکن ۹۵ دارای ۱۶۳ نفر میباشند که اکثر ساکنین روستا به کار کشاورزی مشغول به فعالیت میباشند.
بارانی خبرنگار چاپارطوس - فعالیتهای انجام شده شما به عنوان دهیار روستا تا کنون چه بوده است؟
دهیار کلاتهگیزی و فیانی گفت: فعالیتهای انجام شده در روستای فیانی جدول گذاری و کانیومحورهای و شریانها حدود ۶ هزار متر و زیرسازی و آسفالت حدود ۱۵ هزار متر و روشنایی معابر و ستون گذاری با کمک شرکت برق شهرستان بینالود حدود هزار متر و زیرسازی و آسفالت راه دسترسی روستا ویرانی یک حدود ۴ هزار متر انجام شده است.
و همچنین میتوان به اقدامات انجام شده در روستای کلاتهگیزی به برقرسانی روستا و آسفالت راه دسترسی کلاته تا گیزی اشاره نمود که پیگیری اجرای طرح هادی و گازرسانی روستا در دست اقدام می باشد که انشاالله اقدامات خوبی انجام میشود که جا دارد از زحمات بخشدار محترم و روئسا زحمتکش شرکت برق و شرکت گاز و بنیاد مسکن شهرستان بینالود تقدیر و تشکر نمایم.
بارانی خبرنگار چاپارطوس - مختصری در خصوص وظایف و مسئولیتهای دهیاری بیان نمایید؟
وی در ادامه بیان کرد: اداره امور روستاها و توجه به نیازهای مختلف رفاهی روستائیان مستلزم همت و تلاش پیگیری و صادقانه متصدیان است و رشد و توسعه هماهنگ شهر و روستا همراه با فضاسازی مناسب از نکاتی است که میبایست با یک رویکرد علمی صورت پذیرد. در این راستا تاسیس نهاد عمومی و غیر دولتی دهیاریها در سالهای اخیر را میتوان بعنوان اقدام مهمی در تکمیل حلقه مدیریت روستایی درفرآیند توسعه متوازن و پایدار دانست.
وظایف دهیار و دهیاری جهت حفظ توسعه پایدار روستا به شرح ذیل میباشد :
1- ارائه دهنده بسیاری از خدمات و تسهیلات عمومی
2- تقویت کننده روند توسعه اجتماعی و فرهنگی
3- حافظ امکانات زیربنایی احداث شده در نواحی روستایی
4- تقویت کننده روند توسعه کشاورزی
5-اجرای مصوبات شورای روستا
6- همکاری با نیروی انتظامی در خصوص اعلام وقوع جرایم، اجرای مقررات خدمت وظیفه عمومی، حفظ نظم عمومی و سعی در حل اختلافات محلی
7- همکاری در حفظ و نگهداری تاسیسات عمومی و عمرانی و اموال و داراییهای روستا
8- همکاری با سازمانها و نهادهای دولتی و ایجاد تسهیلات لازم در جهت ایفای وظایف آنان
9- مراقبت در اجرای مقررات بهداشتی و حفظ نظافت و ایجاد زمینه مناسب برای تامین بهداشت محیط
10- همکاری با سازمانهای ثبت احوال و اسناد در جهت ثبت وقایع چهارگانه سجلی و اسناد و املاک
11- همکاری با مسئولین ذیربط در جهت حفظ و نگهداری و بهره برداری منابع طبیعی و میراث فرهنگی واقع در روستا
12- اجرای طرحهای عمرانی و خدماتی در محدوده روستا
13- بهبود وضع زیست محیطی روستا
14- تشکیل پرونده و صدور پروانه ساختمانی برای ایجاد بناها و تاسیسات واقع در محدوده قانونی روستایی
و در پایان خبرگزاری چاپارطوس برای ایشان و شوراهای محترم اسلامی روستاهای فیانی و کلاتهگیزی آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون دارد.
خبرنگار:حمیدرضا بارانی