موافقت شورای شهر با برونسپاری خدمات آتش نشانی

مشهد- ایرنا- اعضای شورای اسلامی شهر مشهد در نشست روز دوشنبه خود با لایحه برونسپاری بخشی از خدمات سازمان آتش نشانی در این کلانشهر موافقت کردند.

رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شورای شهر مشهد طی این نشست در مخالفت با واگذاری آتش نشانی به بخش خصوصی گفت: شهرداری به منظور خصوصی سازی در سال 1390 تعداد پنج ایستگاه را به بخش خصوصی واگذار کرد.
محمد حاجیان افزود: بعد روی کارآمدن شورای پنجم و طبق آخرین مصوبه خصوصی سازی قرار بود تعیین تکلیف موضوع از طریق وزارت کشور توسط شهرداری انجام شود ولی شهرداری مشهد به جای وزارت کشور از مسیر دیگری اقدام کرد و به مصوبه شورا بی اعتنا بود.
وی ادامه داد: مشهد بالاترین درصد برخورداری از ایستگاه آتش نشانی را در سطح کشور دارد و با حدود 50 ایستگاه میزان برخورداری این کلانشهر از ایستگاههای آتش نشانی 85 درصد است.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد نیز در موافقت با خصوصی سازی تعدادی از ایستگاههای آتش نشانی گفت: تمام بخشهای شهرداری غیرحاکمیتی است اگر آتش نشانی حاکمیتی است که باید بودجه آن را دولت بدهد.
رمضانعلی فیضی افزود: در دولت موارد حاکمیتی به شهرداری واگذار نمی شود و مجلس شورای اسلامی نیز غیرحاکمیتی بودن آتش نشانی را اعلام کرده است. تمام کسانی که در بخش خصوصی شهرداری کار می کنند علاقه مند به استخدام هستند.
معاون خدمات و محیط زیست شهرداری مشهد نیز در این نشست گفت: طبق نظر دایره قوانین مجلس شورای اسلامی، آتش نشانی شغل حاکمیتی نیست.
خلیل الله کاظمی افزود: طبق مصوبه شورای شهر مشهد باید با هماهنگی با وزارت کشور موضوع حاکمیتی یا غیرحاکمیتی بودن آتش نشانی تعیین تکلیف می شد که در این خصوص هماهنگیها صورت گرفت.
وی به فعالیت 48 ایستگاه آتش نشانی در سطح مشهد اشاره و بیان کرد: تا رسدین به استانداردها 18 ایستگاه دیگر لازم است. تمام تلاش بر این است که با استفاده از ظرفیت شهرداری و بخش خصوصی بتوان به سرانه استاندارد در تعداد ایستگاهها تا پایان فعالیت شورای پنجم نایل شد.
معاون شهردار مشهد ادامه داد: ساخت ایستگاهها، تجهیز و بهره برداری از ایستگاه آتش نشانی با تصویب لایحه امروز شورای شهر مشهد به بخش خصوصی واگذار می شود که ظرفیت خوبی است. پنج تا شش میلیارد ریال هزینه برپایی هر ایستگاه آتش نشانی توسط شهرداری نسبت به ایستگاههای بخش خصوصی بیشتر است و سالانه 170 میلیارد ریال هزینه بالاسری و پشتیبانی دارد.
وی گفت: میزان پرداختی آتش نشانان بخش خصوصی با آتش نشانان شهرداری نیز به جز در مورد کارانه یکسان است. بخش خصوصی ابزار کار برای رسیدن به هدف است ولی این واگذاری نافی پاسخگویی شهرداری نیست. واگذاری آتش نشانی به بخش خصوصی در هیچیک از شهرهای ایران انجام نشده ولی در مراکز مهم مثل عسلویه این واگذاری صورت گرفته است.
علیرضا شهریاری عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: باید جسارت واگذاری کارها به بخش خصوصی را داشته باشیم.
در نهایت 'لایحه برونسپاری بخشی از فعالیتهای آتش نشانی مشهد' به تصویب اعضای شورای اسلامی این شهر رسید و به شهرداری مشهد اجازه داده شد از ظرفیت بخش خصوصی در فعالیتهای ساخت و توسعه ایستگاهها، تامین شیرآلات و تجهیزات، نیروی انسانی و راهبری عملیاتی با حفظ مسئولیت و فرماندهی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی استفاده کند.
هم اینک هزار و 300 آتش نشان در قالب 48 ایستگاه در سطح کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد خدمت می کنند.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location