Written by on

طرح مقابله با بیابان‌زایی در پناهگاه حیات وحش «شیراحمد» سبزوار به وسعت ۲۵۰ هکتار توسط اداره منابع طبیعی سبزوار در حال اجرا است.


به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، به نقل از اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، حدود 370 هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی سبزوار در معرض فرسایش بادی است؛ پناهگاه حیات وحش «شیراحمد» سبزوار  یکی از بزرگترین زیستگاه‌های آهوی ایرانی است. طرح مقابله با بیابان‌زایی در پناهگاه حیات وحش «شیراحمد» سبزوار به وسعت 250 هکتار توسط اداره منابع طبیعی سبزوار در حال اجرا است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار گفت: مساحت پناهگاه حیات وحش سبزوار 23 هزار هکتار است که یک سوم آن درختچه‌های تاغ و گز است و بقیه پوشش منطقه ضعیف و متوسط است.

حمیدرضا صادقی با بیان اینکه امسال خوشبختانه بارندگی‌های خوبی در منطقه انجام شد که این امر این باعث افزایش وحوش در منطقه شد، افزود: بارش‌های مناسب امسال و پوشش گیاهی غنی و متراکم سبب افزایش زادآوری و دوقلوزایی انواع وحوش در عرصه محیط زیست این شهرستان شده است.


وی ادامه داد: با توجه به خشکسالی‌های دهه گذشته، تقویت پوشش گیاهی در این منطقه با اجرای طرح مقابله با بیابان‌زایی در حال اجرا است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سبزوار نیز گفت: این طرح برای اولین بار با همکاری محیط زیست در منطقه شیراحمد به مساحت 250 هکتار و با اعتبار 10 میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی درحال انجام است.

عباسعلی کیانی فرد با بیان اینکه این طرح به منظور مقابله با بیابان‌زدایی و مقابله با ریزگردها و همچنین استفاده حیات وحش در حال انجام است، افزود: هدف از کاشت گونه بیابانی تاغ و آتریپلکس در این منطقه مقابله با بیابان‌زدایی در پناهگاه حیات وحش سبزوار، حفظ پوشش گیاهی و ممانعت از حرکت ریزگردها در کانون‌های فرسایش بادی است.

وی با بیان اینکه حدود 50 درصد گونه تاغ استفاده شده عنوان کرد: گیاهانی که در این منطقه استفاده شده‌اند به تناسب مقاومت، گرما سرما و شرایط نامساعد محیطی است.

کیانی‌فرد با بیان اینکه 370 هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی سبزوار در معرض فرسایش بادی است، اظهار داشت: 120 هزار هکتار کانون فرسایش بادی در شهرستان داریم که طی سالیان گذشته با مشارکت مردمی در بیش از  50 هزار هکتار زمین‌های بیابانی و کویری آن عملیات بیابان‌زداییانجام شده است.

وی تاکید کرد: بجز این پروژه، دو پروژه مدیریت جنگل‌های دست کاشت و مدیریت روان آب‌ها در بخش روداب سبزوار در راستای طرح بیابان‌زدایی در حال اجرا است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سبزوار با بیان اینکه مهار و پخش سیلاب در عرصه‌های طبیعی و جلوگیری از چرای بی رویه دام می تواند در کنترل بیابان ها و فرسایش آن موثر باشد، تصریح کرد: احیای پوشش گیاهی علاوه بر مهار کانون ریزگرد باعث اصلاح خاک و جلوگیری از جاری شدن آب و وقوع سیلاب می‌شود.

 

انتهای پیام
 
 

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.