به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، محمد علایی مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت:منطقهی آسیای جنوب غربی با چند چالش اساسی روبرو است و اولین چالش مسئلهی آب و خشکسالی است که ریشهی تاریخی
در آب و هوای این منطقه دارد.
وی تصریح کرد:ایرانیان هم بر این اساس تمدن مقابله با خشکسالی را تجربه کردند؛ چالش بعدی این است که پدیدههایی است که نشان دهنده گرمایش زمین است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت:در سال ۹۶ میانگین بارش در خراسان رضوی ۱۹۶ میلی متر بوده است و نسبت به شش ماهه سال ۹۷ شاهد کاهش بارشها بوده ایم.
علایی افزود:توسعه خراسان رضوی برآمده از یک طرح توسعهای منطبق با منطقه نبوده است و در کنار تغییر اقلیم ، چون بخشی از آب استان از کشورهای همسایه میآید عوامل انسانی نیز جزء این چالش هاست.
وی تصریح کرد:چالشهایی که در بحث آب با آن مواجه هستیم، ماندگاری ما را تهدید میکند و مانع پایداری ماست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت:در مقابله با این چالشها دو دیدگاه متفاوت وجود دارد ؛ عدهای میگویند فقط سازگاری با خشکی و خشکسالی را در پیش بگیریم که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت و معدن و دیگر شرکتها سند کم آبی استان برای سال ۱۴۰۵ نگارش شده است؛ اگر این مسیر را در پیش بگیریم تا پنج سال آینده دچار خشکسالی میشویم ؛ این سازگاری با خشکسالی یک راهبرد اساسی است و به عنوان یک اصل است.
علایی با اشاره به اینکه عده دیگری در رابطه با مسئله آب به دنبال شیرین سازی آب دریای عمان هستند افزود:آیا ما میتوانیم با این منابع آبی که در اختیار داریم همهی چالشهای آبی خراسان رضوی را رفع کنیم؟ باید با گروه دوم که شیرین سازی آب دریای عمان را در نظر دارند و به دنبال انتقال آن به خراسان رضوی هستند همراه شویم و راه آنها را در پیش بگیریم.