Written by on

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: برای سال ۹۹ ردیف اعتباری زیارت از لایحه بودجه حذف شده است اما در تلاش هستیم تا این ردیف حفظ شود و بتوانیم از این ظرفیت به نحو احسنت در زمینه زیارت استفاه کنیم.


به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی:محمدصادق براتی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل دفتر این معاونت برگزار شد، با اشاره به در پیش بودن دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: در شرایط فعلی کشور و با هدف تحقق حضور حداکثری مردم در انتخابات، باید انسجام ملی به عنوان یک ضرورت مهم و اساسی مورد توجه مسئولان ذی‌ربط قرار گیرد.
وی بیان کرد: شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی نشان داد که نحوه عملکرد مدیران چقدر در اعتماد عمومی می‌تواند تاثیرگذار باشد و مردم در صورت خدمت صادقانه مسئولان برای کشور قدرشناس آن‌ها خواهند بود.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی، با تاکید بر تعامل مثال‌زدنی بین ارکان نظام در خراسان رضوی بعد از اجرای مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی افزود: رویکردی که در قالب مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در استان حاکم شده، مورد توجه نخبگان استانی قرار گرفته است، چرا که در همین مدت کوتاه سپری شده از طرح مذکور در استان، کارنامه خوبی از خود به جا گذاشته است.
براتی در ادامه به چند اقدام شاخص معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی پرداخت و تصریح کرد: کارگروه ملی زیارت به علت تغییر در ساختار دفتر ریاست جمهوری به مدت 2 سال و نیم متوقف بود اما از تیرماه سال جاری با پیگیری استاندار خراسان رضوی، با آغاز کار مجدد این کارگروه توسط رئیس جمهور موافقت شد، لذا در نیمه اول آذرماه سال جاری اولین جلسه این کارگروه در مشهد برگزار شد که مصوبات خوبی داشت.
وی از انتخاب خراسان رضوی به عنوان استان هدف مراسم اربعین به عنوان یکی دیگر از اقدامات شاخص این معاونت اشاره کرد و گفت: با پیوستن خراسان رضوی به مجموعه استان‌های هدف مراسم اربعین از جمله ایلام، کرمانشاه و خوزستان، علاوه بر موضوعات بودجه‌ای و اعتباری، در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های کلان رویداد عظیم اربعین نقش ایفا خواهیم کرد.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی افزود: قریب به 90 درصد زائران غیرایرانی در اربعین حسینی از خراسان رضوی به عتبات عالیات مشرف می‌شوند لذا این استان هم باید در سیاست‌گذاری‌ها اثرگذار باشد.
براتی در همین رابطه ادامه داد: با توجه به ورود سالیانه بیش از 35میلیون زائر و گردشگر به استان و با پیگیری‌های انجام شده، استان خراسان رضوی نیز به عضویت ثابت ستاد اجرایی خدمات سفر کشور درآمد تا از این ظرفیت هم در جهت خدمت رسانی بیشتر به زائران استفاده کنیم.
وی در ادامه به نتایج پژوهش انجام شده در زمینه زائر و گردشگری پرداخت و اعلام کرد: بر اساس پژوهشی که در نوروز 98 انجام شد، تحلیل و بررسی الگوهای زیارتی و خدماتی، میزان رضایتمندی از خدمات شهری و رفتار شناسی فرهنگی و اقتصادی زائرین و مجاورین مورد بررسی قرار گرفت.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در خصوص نتایج این پژوهش تصریح کرد: از نظر جمعیت شناسی، 50 درصد زائران مرد و 50 درصد زائران زن و از نظر تعداد زائر، بیشترین زائر به ترتیب به استان‌های تهران، اصفهان،آذربایجان غربی، مازندران و کرمان تعلق دارد.
براتی در خصوص وضعیت تشرف مجاوران به حرم مطهر افزود: 34درصد مجاوران هفته‌ای یکبار و 28 درصد ماهیانه به حرم مشرف می‌شوند و مدت زمان میانگین حضور آن‌ها در حرم 62 دقیقه بوده، این در حالی است که 41درصد زائران سالی یک دفعه، 19 درصد هر چند سال یک دفعه، 14 درصد سالی دو دفعه و 9 درصد هر دو سال یک دفعه به زیارت می‌آیند.
وی با ذکر این نکته که 90 درصد زائران به همراه خانواده به مشهد سفر می‌کنند، افزود: 46 درصد زائران با خودروی شخصی وارد مشهد می‌شوند؛ همچنین مدت حضور زائران در حرم مطهر 107 دقیقه و 5 روز هم تقریبا در مشهد اقامت دارند که بر این اساس 86 درصد زائران و 81 درصد مجاوران از خدمات شهری رضایت داشته‌اند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی، نظارت و کنترل قیمت کالا و خدمات، رسیدگی و نظارت بیشتر بر اسکان، کنترل ترافیک اطراف حرم مطهر، افزایش خدمات رفاهی و تفریحی و افزایش پارکینگ در سطح شهر را به ترتیب از جمله مهم‌ترین خواسته زائران از مسئولان حوزه زیارت استان برشمرد.
براتی با ارائه آماری در خصوص وضعیت بازار و رفتار اقتصادی زائران اظهار کرد: 21درصد زائران در سفر به مشهد کالایی نمی‌خرند، 79 درصد با اولویت زعفران و لباس خرید می کنند که در این راستا 40 درصد از جامعه آماری این پژوهش از کیفیت اجناس راضی بوده و 59 درصد زائران هم خرید سوغات را اولویت خود اعلام کرده‌اند.
وی با بیان اینکه 62 درصد از زائران فقط کالای ایرانی خریداری کرده‌اند، گفت: جمع هزینه سفر یک خانوار چهار نفره در بهار 98، 2 میلیون و 200 هزار تومان بوده است.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در مورد پژوهش دوم این معاونت در خصوص سفر اربعین گفت: بر اساس این پژوهش 41 درصد زائران برای دفعه اول، 20 درصد برای دفعه دوم، 9/14 درصد برای دفعه سوم و 21 درصد برای دفعه چهارم به این زیارت مشرف شده بودند.
براتی ادامه داد: بعد از زیارت هدف اصلی زائران را طلب حاجت، مشارکت در نمایش عظمت راهپیمایی، زمینه‌سازی ظهور، تقویت اتحاد مسلمین و عمل به وظیفه دینی تشکل می‌دهد.بر این اساس 7/92 زائران در این سفر احساس کامل امنیت داشتند که به ترتیب در مکان‌های موکب‌های ایرانی و عراقی، منازل مردم عراق، حسینیه‌ها و نمازخانه‌ها، فضاهای باز و عمومی، فضاهای اماکن زیارتی و هتل‌ها و مسافرخانه‌ها مستقر شده بودند.
وی در خصوص مشکلات زائران پیاده در سفر اربعین خاطرنشان کرد: 63 درصد مسائل بهداشتی کشور عراق، 46 درصد حمل و نقل داخل عراق، 8/35 درصد مسائل مالی و گران بودن سفر، 7/14 درصد حمل و نقل داخل ایران، 3/13 درصد عدم آشنایی با زبان عربی، 6/11 محل اسکان در عراق، 7/7 درصد مسائل مرزی هنگام خروج، 4/5 درصد مسائل شخصی و بیماری‌ها و3/4 مسائل مرزی هنگام ورود را می‌توان از جمله مهم‌ترین مشکلات زائران در سفر اربعین نام برد.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در بخش پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص بودجه زیارت گفت: ردیف بودجه‌ای مختص زیارت در قانون بودجه هر سال تعریف می‌شد اما با توجه به شرایط اقتصادی و منابع دولت متاسفانه در دوسال گذشته این تخصیص در حد صفر درصد بوده است.
براتی افزود: برای سال 99 این ردیف از بودجه حذف شده است اما در تلاش هستیم تا این ردیف حفظ شود و بتوانیم از این ظرفیت به نحو احسن در زمینه زیارت استفاه کنیم.
وی در خصوص هزینه طرح‌های حوزه زیارت ادامه داد: تعداد 37 پروژه‌ نیمه تمام در حوزه زیارت استان بعد از هماهنگی با دستگاه‌های متولی و با اعتبارات ملی و استانی در حال تکمیل هستند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در خصوص مشکل ترافیک با بیان اینکه ظرفیت معابر و خیابان‌های منتهی به حرم پاسخگوی نیاز موجود نیست، افزود: در اطراف حرم کمبود شدید پارکینگ وجود دارد که در این راستا دستگاه های متولی و آستان قدس ورود پیدا کرده‌اند تا به نحوی این مشکل رفع شود. فرصتی هم در این زمینه برای بخش خصوصی فراهم شده که با سرمایه‌گذاری در این بخش از تسهیلات مربوطه استفاده کنند.
براتی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آمار زائران غیرایرانی گفت: در سال گذشته بیش از 3 میلیون و 700 هزار نفر زائر غیر ایرانی داشتیم، این آمار در 9 ماهه سال جاری زائران غیرایرانی، 3 میلیون و 897 هزار نفر بوده که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی در رابطه با مصوبات 18 گانه کارگروه ملی زیارت در جلسه گذشته، خاطرنشان کرد: افزایش کمی زائران غیرایرانی، برگزاری دومین جلسه کارگروه در قم، ارائه آمار زائران در مشهد، قم و شیراز از سال 99 توسط مرکز آمار، از جمله مصوبات این کارگروه هستند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی افزود: در جلسه قبلی کارگروه ملی زیارت در مشهد مصوبه‌ای داشتیم که بر اساس آن استانداران از بودجه استانی برای ساخت زائرسراهای استانی بتوانند کمک کنند.
براتی با تاکید بر اینکه در گردشگری سلامت خراسان رضوی وضعیت فوق‌العاده ای از نظرامکانات زیربنایی و تخصص دارد، تصریح کرد: در خصوص بهداشت و درمان در کشور به استان خراسان رضوی توجه ویژه‌ای نمی‌شود و سرانه استان به اندازه سرانه جمعیت موجود استان است.
وی ادامه داد:بر اساس مصوبه کارگروه ملی زیارت در تلاشیم در سنوات آینده توجه ویژه ای به سرانه بهداشت و درمان داشته باشیم و انشالله این حمایت ها از سوی وزارت مربوطه انجام خواهد شد.

مشاهده گزارش تصویری در لینک زیر:
https://b2n.ir/999037


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.