کمبود تجهیزات در ورزش های سه گانه خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، برخی از ورزش‌ها مانند دوچرخه‌سواری، والیبال، دوومیدانی، اسکی، قایقرانی و نظایر این رشته‌های ورزشی در هر دوره‌ای توسط ورزشکاران مختلف در رده سنی مختلف مورد توجه قرار گرفته و استقبال بسیاری از این رشته‌های ورزشی در مشهد و

خراسان رضوی می‌شود.

بنابر فعالیت بالای بسیاری از ورزشکاران در سه رشته دوچرخه‌سواری، دوومیدانی و شنا، این سه رشته به صورت جداگانه فدراسیون تشکیل داده و ورزشکاران آن در سطوح مختلفی با یکدیگر به رقابت می‌پردازند، تعداد آنها انگشت شمار بوده اما همین تعداد مهارت بالایی در این رشته ورزشی دارند.

سجاد ظفریان؛ قهرمان مسابقات سه گانه کشور، با حضور در تحریریه تسنیم در مورد امکانات موجود در خراسان رضوی نکاتی را به اطلاع رساند، همچنین در ارتباط با حمایت‌های مسئولان ورزش دوگانه توضیحاتی را ارائه کرد که مشروح آن را در متن زیر می‌خوانید:

تسنیم: از چند سال گذشته فعالیت خود را در بخش سه‌گانه آغاز کردید؟

ظفریان: از دو سال گذشته فعالیتم را در ورزش‌های دوگانه و سه‌گانه آغاز کردم و توانستم عضویت تیم سه‌گانه استان را به دست آورم، مدال‌های متعددی در بخش کشوری کسب کردم که از آنها می‌توان به مدال طلای مسابقات تیمی سه‌گانه و برنز تیمی دوگانه اشاره کرد، مسابقات متعددی نیز در استان برگزار شده که توانستم در آنها نیز موفق عمل کنم.

تسنیم: ورزشکاران سه‌گانه خراسان رضوی چه مسابقاتی را در پیش رو دارند؟

ظفریان: مسابقات سه‌گانه به طور معمول در فصول گرم سال برگزار می‌شود و تا پایان سال ورزشکاران مسابقاتی در پیش رو ندارند، رقابت‌های ورزش‌های سه‌گانه در اوایل تا اواخر تابستان برگزار می‌شود، در بخش دوگانه نیز قرار بر برگزاری لیگ بوده که در طول سال محقق می‌شود.

تسنیم: به چه میزان امکانات ورزشی در اختیار ورزشکاران سه‌گانه خراسان رضوی قرار دارد؟

ظفریان: اعضای هیئت به اندازه کافی امکانات را در اختیار ورزشکاران سه‌گانه و دوگانه قرار می‌دهند و استفاده مناسب از آنها به ورزشکاران بستگی دارد، ورزشکاران می‌توانند با امکانات اندک و کمترین هزینه فعالیت خود را ادامه داده و به هدف مورد نظر خود برسد.

تسنیم: آیا اعضای هیئت به خوبی از ورزشکاران سه‌گانه خراسان رضوی حمایت می‌کنند؟

ظفریان: رئیس هیئت باید هوای ورزشکاران را از لحاظ امکانات، تیم‌داری و نظایر این موارد داشته باشد، سد فریمان بهترین مکان برای تمرین ورزش شنا بوده اما مشهد مکان مناسبی برای فعالیت شنا ندارد، از طرفی استخر نمی‌تواند فضای مناسبی برای فعالیت ورزشکاران سه‌گانه باشد.

آب استخر با آب‌های آزاد مغایرت دارد، یکی از تفاوت‌های این دو سنگینی و سبکی آن است، آب استخر بسیار سبک بوده و همچنین دمای آن نهایتاً 26 تا 28 درجه است اما آب دریا سنگین بوده و به 18 درجه نیز می‌رسد، دوام آوردن در آب سرد بسیار سخت است.

تسنیم: ورزشکاران سه گانه برای پیشرفت خود به چه شرایطی احتیاج دارند؟

ظفریان: برای رسیدن به قهرمانی در مسابقات کشوری، باید ورزشکاران در شرایطی مانند مسابقات قرار گیرند و در همان محل‌ها تمرین کنند، مسابقات در آب‌های آزاد برگزار شده و ورزشکاران نیز برای پیروزی در مسابقات باید در آب‌ دریا شنا کنند، در صورت انجام تمرینات در استخر نمی‌توان پیشرفت کرد.

تسنیم: وضعیت تحصیلی‌تان چطور است؟ آیا اساتید با مسابقات و عدم حضورتان در کلاس‌ها کنار می‌آیند؟

ظفریان: تحصیلاتم به ورزش مرتبط است، به عبارتی رشته تربیت بدنی را انتخاب کردم و تحصیلاتم را در این رشته ادامه می‌دهم، به دلیل عدم آشنایی سایرین با رشته ورزشی دوگانه‌ و سه‌گانه، اساتید نسبتاً همکاری ندارند، باید آشنایی با این ورزش در خراسان رضوی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

تسنیم: ورزشکاران سه‌گانه خراسان رضوی چه مشکلاتی دارند؟

ظفریان: متولیان تا حد امکان از ورزشکاران حمایت کرده و از نظر مالی، امکاناتی، مربیان ماهر و نظایر این موارد کمال همکاری را با ورزشکاران دارند، تنها باید برنامه‌های ورزشی در طول سال تداوم یابد.

به عبارتی باید در طول سال تمرینات صورت پذیرد، در حال حاضر ورزشکاران به صورت گروهی هیچ تمرینی ندارند و نزدیک مسابقات تمرینات آنها فشرده می‌شود، بنا بر این نمی‌توانند به نتیجه مطلوبی در مسابقات دست یابند، باید از ابتدا با یکدیگر ورزش کنند تا با یکدیگر هماهنگ باشند.

تسنیم: اداره‌کل ورزش و جوانان خراسان رضوی به چه میزان از ورزشکاران سه گانه حمایت می‌کند؟

ظفریان: اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی نیز نقش کمرنگی در تأمین منابع مالی دارد، البته ورزشکار زیادی در این رشته فعالیت نداشته و به همین دلیل احتیاجی به حمایت زیاد نیست، همین مقدار همکاری برای ورزشکاران کفایت می‌کند، به طور کلی 70 نفر ورزشکار در کشور در رده سنی مختلف در این ورزش فعالیت می‌کنند.

به دلیل سخت و تخصصی بودن این ورزش، سه تا چهار نفر ورزشکار در خراسان رضوی در این ورزش فعالیت می‌کنند، هنوز این رشته باب نشده و به همین دلیل مسئولان توجهی به این ورزش ندارند، این ورزش مانند فوتبال و والیبال نیست و شرایط به راحتی در اختیار ورزشکاران قرار ندارد.

تسنیم: آیا ورزشکاران سه‌گانه خراسان رضوی فضای تمرینی در اختیار دارند؟

ظفریان: ورزشکاران باید در فضای آزاد تمرین کنند و احتیاجی به مکان ورزشی اختصاصی نیست، ورزشکاران برای فعالیت دوچرخه‌سواری به جاده می‌روند، سالن اکسیژن و فضای کافی برای فعالیت ورزشکاران سه‌گانه ندارد. با تمام سختی‌ها و عدم حمایت از سوی مسئولان، هنوز به رشته ورزشی‌ام علاقمند هستم و قصد ادامه آن را دارم، پیش از ورزش‌های سه‌گانه والیبالیست بودم و در این بخش فعالیت داشتم، پس از مشاهده فعالیت ورزشکاران سه‌گانه، به این رشته ورزشی علاقمند شده و در حال حاضر در سه‌گانه فعالیت دارم.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location