انعقاد ۲۲ هزار قرارداد بانکی در نهضت ملی مسکن خراسان رضوی

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی گفت: سهمیه استان در نهضت ملی مسکن در چهار سال ۶۴ هزار واحد بوده که تسهیلات ابلاغی آن از سال ۱۴۰۱ شکل گرفت و از ۳۰ هزار پرونده تشکیل شده ۲۲ هزار فقره انعقاد قرارداد با بانک صورت گرفته است.
احسان پروایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد گفت: سهمیه خراسان رضوی در نهضت ملی مسکن در چهار سال 64 هزار واحد بوده و تسهیلات ابلاغی آن از سال 1401 شکل گرفته است.

وی افزود: تاکنون 30 هزار پرونده تشکیل و به بانک معرفی شده و 22 هزار فقره انعقاد قرارداد با بانک صورت گرفته است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی تصریح کرد: عملیات اجرایی 20 هزار واحد در زمینه پی‌کنی و فوندانسیون بوده، حدود 15 هزار و 800 اسکله، 14 هزار سقف، 12 هزار دیوارچینی و 7280 واحد نازک‌کاری اجرا شده است.

وی افزود: مطابق سرشماری سال 95، 486 هزار واحد مسکونی در روستاهای استان وجود دارد که 168 هزار واحد با استفاده از تسهیلات حمایتی مسکن توسط بنیاد مسکن احداث ‌شده است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی نیز خاطرنشان کرد: شاید در مقطعی بانک‌ها به دلیل مشکلات مالی به صورت موقت در پرداخت تسهیلات کاهش داشتند اما این مشکل حل شده و همه بانک‌ها همکاری و پرداخت دارند؛ ما نیز قراردادها را منعقد و متقاضیان را معرفی می‌کنیم.

مطالعه 400 روستا در سال جدید

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی  نیز گفت: سال گذشته 697 میلیارد تومان شامل اعتبارات تخصیصی و مصوب داشتیم که شامل منابع مختلف است. تاکنون 130 میلیارد تومان تخصیص داشتیم که حدود 20 درصد بوده و این درحالی است که تا پایان سال یعنی 31 شهریور به 100 درصد خواهد رسید و پروژه‌ها انجام خواهد شد.

محمود واحدیان درپایان به خبرنگار تسنیم  گفت: اعتبارات بازنگری طرح 1113 حدود 50 میلیارد بود که 100 درصد تخصیص پیدا کرد. امسال برای مطالعه، 400 روستا را در دست بازنگری داریم که 47 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و تا الان 70 درصد تخصیص داشته است.

اجرای ۱۲۱ پروژه عمرانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرح‌های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ۱۲۱ پروژه عمرانی در حوزه‌های مختلف این دانشگاه با متراژ ۲۷۰ هزار و ۳۴۰ متر مربع و میانگین پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصد در حال اجرا است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی مشهد، علی رحیمی، با اشاره به اینکه 37 پروژه درمانی با زیربنای 144 هزار و 400 مترمربع و میانگین پیشرفت 40 درصدی در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است، اظهار داشت: بیمارستان 540 تختخوابی شرق کشور با زیربنای 56 هزار متر مربع و پیشرفت 14 درصدی، بیمارستان گلبهار با زیربنای 10 هزار و 600 متر مربع و پیشرفت فیزیکی 87 درصد و بیمارستان اعصاب و روان با زیربنای 28 هزار مترمربع و پیشرفت فیزیکی 27 درصدی از جمله پروژه‌های حوزه درمان است.

وی تصریح کرد: 6 پروژه آموزشی، پژوهشی و رفاهی با زیربنای 92 هزار و 540 متر مربع و پیشرفت 50 درصدی ، مجتمع آموزشی خوارزمی(4 دانشکده) با زیر بنای 55 هزار متر مربع و پیرفت 98 درصد، پژوهشکده پردیس با زیربنای 14 هزار و 500 متر مربع با پیشرفت 50 درصدی، خوابگاه دختران پردیس فاز یک با زیربنای 7 هزار و 500 متر مربع از 13 هزار و 500 مترمربع با پیشرفت 26 درصدی و بازسازی خوابگاه سناباد و با زیربنای 3 هزار و 500 متر مربع و پیشرفت 70 درصدی از جمله پروژه‌های در حال اجرا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

رحیمی گفت: 87 پروژه بهداشتی با زیربنای 33 هزار و 400 متر مربع با پیشرفت 43 درصدی نیز از جمله اقدامات عمرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است،

وی بیان کرد: علاوه براین عملیات عمرانی 7 پروژه با زیربنای 1500 متر مربع از ابتدای سال تاکنون به اتمام رسیده است.

 

لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری مشهد تقدیم شورای شهر شد

شهردار مشهد امروز در صد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری این کلانشهر را به رئیس شورا تحویل داده شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدرضا قلندرشریف، شهردار مشهد امروز در صدوسومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد در تشریح لایحه بودجه پیشنهادی 1403 شهرداری مشهد، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه اظهارداشت: بودجه به الزامات و قوانینی متکی است، یکی از موضوعات مهم ابلاغ قانون درآمد‌های پایدار شهری بوده که روند مدیریت شهری را تغییر داده است. باید ظرفیت‌هایی که هنوز از قوه به فعل درنیامده، شناسایی شود. تراز مالی طرح تفصیلی نیز موضوع دیگری است.

وی افزود:در بحث بودجه یکی از موضوعات مهم چشم‌اندازهایی است که توسط شورای ششم در ابتدای پذیرش مسئولیت به مدیریت شهری ابلاغ شد و در شش حوزه تکلیف و چشم‌انداز را برای مدیریت شهری تعیین کردند. اول هویت شهری مشهد بوده که کلیدواژه آن در جهانشهر برکت و کرامت نمود دارد،دوم محیط‌زیست شهری و سوم دیپلماسی شهری است که در این زمینه ثابت قدم هستیم و آن را به صورت ویژه دنبال می‌کنیم. ما در این راستا حمایت اعضای شورا را نیز داشتیم؛ چهارم اقتصاد شهری، پنجم مدیریت شهری و ششم کالبدی شهری است.

شهردار مشهد اظهارداشت:برای اولین بار مطالبات ما از دستگاه‌های دولتی ثبت شده که برای نحوه پرداخت در حال رایزنی هستیم. ما حداقل 30 هزار میلیارد تومان مطالبه از دولت داریم.

قلندر شریف خاطرنشان کرد: سیاست‌هایی را در تدوین بودجه مدنظر قرار دادیم که شامل چشم‌انداز‌های تکلیفی شورای شهر، انطباق بودجه براساس برنامه میان‌مدت 1401-1405 و جهت‌دار کردن مسیر توسعه و انطباق حداکثری با طرح‌های تفصیلی و تحقق سرانه‌های مورد نیاز شهر است.

وی بیان کرد: از دیگر موارد تخصیص منابع با اولویت نواحی کمتر توسعه‌یافته حاشیه شهر، رعایت صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی با تاکید بر تدقیق هزینه‌ها و مدیریت بهره‌وری و افزودن بعد مکانی به برنامه و بودجه با اطلس پراکنش پروژه‌ها در سال 1403 بوده که این مورد برای اولین بار انجام شده است.

شهردار مشهد گفت:منابع شهرداری مشهد در بودجه 1403، 44 هزار و 73 میلیارد تومان بوده که در حوزه درآمد‌های عمومی 18 هزار و 393 همت معادل 42 درصد، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای 9322 همت معادل 21 درصد، واگذاری دارایی‌های مالی 12 هزار و 484 همت معادل 28 درصد، منابع قابل تخصیص انتقالی از سال قبل 2500 همت معادل 6 درصد و خالص منابع سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه 1375 همت معادل 3 درصد است.

قلندر شریف خاطرنشان کرد: مصارف شهرداری مشهد در بودجه 1403 نیز 44 هزار و 73 میلیارد تومان بوده که اعتبارات هزینه‌ای 13 هزار و 665 همت معادل 31 درصد، تملک دارایی‌های سرمایه‌ای 18 هزار و 826 همت معادل 43 درصد، تملک دارایی‌های مالی 6735 همت معادل 15 درصد، خالص مصارف سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه 1375 همت معادل 3 درصد و مازاد منابع بر مصارف انتقالی به سال بعد 3473همت معادل 8 درصد است.

وی عنوان کرد: 37 درصد بودجه ما اعتبارات هزینه‌ای و جاری و 63 درصد مربوط به پروژه‌های عمرانی شهرداری است،در سال آتی خط سه و چهار قطار شهری مطرح بوده که به صورت فشرده در حال انجام است همچنین بیش از 3 کیلومتر از میدان شهدا در حال ریل‌گذاری بوده که تا پایان سال تست گرم خواهیم کرد. اصل پروژه قطار شهری مشهد حدود 6 کیلومتر است؛ زیرا خطوط یک و دو ما به وسیله این 6 کیلومتر به حرم متصل می‌شود.

قلندر شریف در خصوص تاخیر در پرداخت کارکنان شهرداری گفت: بدهکاری شهرداری طبیعی است، اگر بدهکار نشویم، کار نکردیمف ما تاحدی که می‌توانیم اوراق مشارکت می‌گیریم و برای سال آینده 6500 اوراق مشارکت را درنظر گرفتیم و در زمینه تهاتر پیشرو هستیم و بدهی ما به بانک شهر 10 درصد بدهی برخی شهر‌های دیگر هم نیست.

شهردار مشهد اضافه کرد: با وجود اینکه مدیریت و هیئت مدیره یکی از بانک‌ها با تهاتر مبالغ موافقت کرده بودند و روز‌های پایانی اتمام کار بود، اما هیئت مدیره بانک تغییر کرد و بدون اطلاع شهرداری، چک شهرداری را برگشت زدند.

وی اظهارداشت:بانک بیش از 1500 میلیارد باید به شهرداری می‌داد که ما می‌توانستیم کاری کنیم مشکلات آن‌ها بیشتر شود، اما این کار را انجام ندادیم. حقوق پرسنل آماده بود، اما این مسئله موجب تاخیر در پرداخت شد لذا از تمامی پرسنل خدوم شهرداری مشهد به ویژه قشر شریف و زحمتکش پاکبانان بابت تاخیر در واریز حقوق دی‌ماه صمیمانه عذرخواهی می‌کنم.

موحدیان: بابت تاخیر در واریز حقوق کارگران عذرخواهی می‌کنم

حسن موحدیان،رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهارداشت: دهه فجر انقلاب اسلامی، بهترین فرصت برای گام برداشتن عملیاتی‌تر در راستای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین و روشنگری دستاورد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی در عمر با برکت بیش از 4 دهه خود است.

وی افزود: دهه فجر انقلاب اسلامی، بهترین فرصت برای گام برداشتن عملیاتی‌تر در راستای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین و روشنگری دستاورد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی در عمر بابرکت بیش از 4 دهه خود است. نزدیکی به انتخابات مجلس شورای اسلامی، اهمیت این موضوع را مضاعف می‌کند.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: پروژه‌هایی چون تعریض پل دهرود و دوربرگردان شهید میرزایی در این دهه می‌توانستند به بهره‌برداری برسند و پروژه‌هایی نیز کلنگ‌زنی شوند، ولی برخی مشکلات مانع از تحقق این مهم شد اما امیدواریم قبل از سال نو باید شاهد افتتاح این پروژه‌ها باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم این ماه، تاخیر در واریز حقوق کارگران بوده که اول از همه، بابت این موضوع به سهم خود عذرخواهم، افزود: تدابیر و برنامه‌ریزی‌های شهرداری باید به نحوی باشد که شاهد تکرار مجدد این موضوع نباشیم چراکه تاخیر در پرداخت حقوق، مشکلات جدی برای زندگی این عزیزان ایجاد می‌کند.

علت اصرار بر اعمال نشدن ماده 12 را نمی‌دانم؟

 موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهارداشت:در جلسه گذشته در خصوص مصوبه تفریغ بودجه سال ١4� � در صحن علنی درگیری شد و تذکری دادم که این تفریغ بودجه 1400 به لحاظ قانونی ایراد دارد و باید قانون درآمد‌های پایدار ماده 12 در آن اعمال و بعد به آن رسیدگی شود اما تذکر بنده را نپذیرفتند و مصوب شد و سپس به فرمانداری برای کمیته انطباق ارسال شد.

وی افزود: کمیته انطباق به صراحت ماده ١٢ را ایراد گرفت، ما مکلف هستیم هرگونه ابهام و ایراد قانونی که کمیته انطباق به مصوبه‌ای می‌گیرد هیئت رئیسه در اولین جلسه کاری و رسمی شورای اسلامی شهر آن را بیاورد و‌ مواردی که کمیته انطباق ایراد گرفته مطرح شود.

حاجی بگلو خاطرنشان کرد: متاسفانه باخبر شدیم هیئت رئیسه بدون اینکه نظر اعضای شورا را بگیرند نظر خود را ارسال کردند که به لحاظ قانونی این کار ایراد دارد.

وی ادامه داد:علت این اصرار که ماده 12 اعمال نشود را نمی‌دانم؟چطور برای رایگان کردن اتوبوسرانی که ما زحمت کشیدیم، رای دادیم، اما کمیته انطباق رد کرد اصرار کردیم پاسخ مثبت دهید، ولی شما اجازه ندادید و گفتید حتما باید در جلسه کاری مطرح شود و از اعضا رای گرفتید و اعلام کردید لذا این موضوع نیز باید دوباره در جلسه رسمی بررسی و نظر شورا در این موضوع اعلام شود.

سخنگوی شورای شهر مشهد با اشاره به مشکلات اخیر شهرداری مشهد که یکی از بانک ها در پرداخت حقوق پرسنل  و کارکنان شهرداری ایجاد کرده بود، عنوان کرد: روز گذشته مشکل حل و حقوق ها واریز شد و از آقای پژمانفر و شهرداری تشکر و قدردانی می‌کنم که برای حل این موضوع  پیگیری‌های زیادی کردند.چک برگشته خورده از میراث گذشته ها است و مربوط به دوره ششم نبود.ما همچنان بدهی‌های دوره پنجم را پرداخت می‌کنم و این چک مربوط به دوره پنجم بود.

 

اجرای ۱۹ هزار متر مربع فعالیت عمرانی در بقاع متبرکه خراسان رضوی

معاون بهره‌وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، گفت: در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۱۹ هزار مترمربع فعالیت عمرانی در ۵۰ بقعه متبرکه استان خراسان رضوی اجرا شده است.
سعید رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد، اظهار داشت: در 10 ماه سال 1402 بالغ بر 19 هزار متر مربع فعالیت عمرانی در 50 بقعه متبرکه انجام شده است.

وی با بیان اینکه این پروژه‌ها شامل ساخت زائرسرا، راه دسترسی بقعه، گنبد و گلدسته، گازرسانی، محوطه‌سازی، سرویس بهداشتی و غیره بوده، تصریح کرد: این پروژه‌ها با هزینه‌ای بالغ بر 375 میلیارد ریال از محل کمک خیرین، نذورات مردمی و اعتبارات دولتی تأمین شده است.

معاون بهره‌وری اقتصادی اداره کل اوقاف استان خراسان رضوی، عنوان کرد: رویکرد این اداره کل در سال آینده در موضوع پروژه‌های عمرانی بقاع متبرکه توجه به زیرساخت‌های بقاع متبرکه جهت خدمت‌رسانی هر چه بهتر به زائرین امام رضا(ع) است.

رضایی در ادامه با اشاره به اینکه برخی بقاع فعالیت‌های بیشتری در زمینه فعالیت‌های عمرانی انجام داده‌اند، بیان کرد: این بقاع شامل متبرکه امامزاده سطان محمدعابد(ع) کاخک و امامزاده یحیی(ع) کمر زیارت گناباد، امامزاده حسین اصغر(ع) و امامزاده سید مؤمن دستجرد نیشابور، امامزاده حبیب(ع) حاجی آباد زبرخان، امامزاده سیدمحمد(ع) و امامزاده سیدحمزه(ع) کاشمر، امامزاده سیدمحمدعلوی(ع) و امامزاده یحیی بن زید(ع) میامی مشهد است.

معاون بهره وری اقتصادی اداره کل اوقاف استان خراسان رضوی با بیان اینکه این بقاع به جهت بهره‌گیری از ظرفیت خیرین، کمیت پروژه‌ها، توجه به زیرساخت‌ها و مبلغ هزینه کرد و تسریع در انجام پروژه‌ها فعالیت بیشتری نسبت به سایر بقاع داشتند، گفت: بقاع متبرکه معصوم زادگان خسروجرد سبزوار، امامزاده احمدرضا(ع) بوری آباد تربت حیدریه، امامزاده علی اصغر(ع) ریوند، امامزاده ابوالقاسم شهر سلامی خواف، امامزاده علی(ع) زیرآبه، امامزاده جلیل(ع) و امامزاده حسین(ع) نوروزی قوچان نیز جزو بقاع فعال استان در موضوع عمرانی هستند.

صادرات ۱۱۷میلیون‌دلاری کالا از خراسان رضوی به ترکمنستان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در ۸ماهه امسال از استان ۱۱۷میلیون دلار کالا به ترکمنستان صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۲۶درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،امیررضا رجبی اظهار داشت: ایران از لحاظ صادرات کالا، بعد از امارات، ترکیه و چین چهارمین صادرکننده کالا به کشور ترکمنستان است و آخرین آمار صدور کالا به این کشور مربوط به 8ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با رشد قابل‌توجهی همراه بوده است.

وی افزود: خراسان رضوی نیز در همین بازه 117 میلیون دلار کالا به ترکمنستان صادر کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 26 درصد افزایش داشته است.

رجبی تصریح کرد: اکنون شرایط مراودات تجاری خراسان رضوی با کشور ترکمنستان مطلوب است و محدودیتهای مرزی برداشته شده است، به‌ویژه مرز لطف‌آباد به‌عنوان مرز اصلی زمینی خراسان رضوی با آن کشور و مرز سرخس به‌عنوان مرز ریلی از شرایط خوبی در تجارت برخوردارند.

مدیرکل صمت خراسان رضوی، سهم استان خراسان رضوی از کل صادرات ایران به کشور ترکمنستان در 8ماهه امسال را 40درصد از 300میلیون دلار کل این صادرات بیان کرد و گفت: این سهم در 8ماهه سال گذشته از کل صادرات کشور به ترکمنستان 33 درصد بوده است.

وی اقلام عمده صادراتی خراسان رضوی به کشور ترکمنستان در 8ماهه امسال را لوله و پروفیل، میله‌های آهنی، سیب‌زمینی تازه، قند و شکر، سیمان، کفپوش، سیب، تخته، اسکلت‌های فلزی، قیر، لوله و پروفیل‌های توخالی، رنگ و رزین، پلی‌اتیلن، کیسه، دترژنها، کاشی، شیرینی و شکلات و ورقهای پلیمرهای اتیلن عنوان کرد.

رجبی خاطرنشان کرد: در حوزه واردات نیز در 8ماهه امسال 5میلیون دلار کالا از ترکمنستان به استان خراسان رضوی وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 25 درصد افزایش داشته است، اقلام عمده وارداتی در این مدت روغن‌های پایه معدنی، پارچه، پنبه، نخ، کلرورپتاسیم و ماش بوده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات تجار خراسان رضوی در مراوده با کشور ترکمنستان بحث روادید است که با دشواری فراوانی همراه است، که بدون شک حذف صدور این روادید می‌تواند درآمدهای خوبی را برای استان و آن کشور به ارمغان آورد؛ تاکنون توافق‌نامه‌هایی را با کشورهای قزاقستان و تاجیکستان در زمینه صدور روادید داشته‌ایم تا بتوانیم خدماتی را در زمینه گردشگری سلامت به شهروندان آن کشورها ارائه دهیم.