Written by on

مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین مبارزه به موقع با آفات گندم را مهمترین عامل در ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان اعلام کرد.

 علی اکبر قارزی در حاشیه بازدید از مزارع گندم و جو شهرستان در مورد مبارزه به موقع مزارع علیه آفات اظهار کرد: بدون شک رصد و پایش مزارع و ترویج مبارزه به موقع علیه آفات یکی از مهمترین عوامل افزایش کیفیت آرد و نان، محسوب می شود.
وی با بیان اینکه توجه به کیفیت نان به عنوان عضو ضروری در سفره غذایی مردم از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: خسارت سن گندم به دو صورت کمی و کیفی است که در خسارت کمی تعداد بوته در واحد سطح کاهش می یابد اما در خسارت کیفی ،آرد حاصله از گندم های سن زده به علت تخریب گلوتن فاقدخواص نانوایی می شود.

قارزی بیان کرد: از ابتدای مشاهده ریزش سن در مزارع توسط کارشناسان حفظ نباتات نیز اقدامات لازم در از جمله مانور خودرویی ، چاپ بنر،بروشور و اعلامیه و ماشین صوت در روستاها انجام شده است.
وی مطرح کرد: خوشبختانه با اعلام هشدار های لازم برای آگاه سازی میزان خسارت این آفت بر محصول گندم و جو و نیز با حضور هر روزه همکاران در مزارع و آموزش های چهره به چهره کشاورزان نسبت به این آفت حساس تر شده و اقدام به مباره علیه این آفت می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با بیان اینکه بالغ بر 9 هزار هکتار از اراضی زراع شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته است، گقت: پیش بینی می شود با توجه به این سطح زیرکشت در پایان فصل زراعی نیز بالغ بر 27 هزار تن گندم برداشت شود.

Written by on

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: به دلیل کاهش میزان بارندگیها طی زمستان سال گذشته و بهار امسال و فرارسیدن گرمای زودرس با افزایش مصرف برق مواجه هستیم به طوری که طی ۲۳ روز گذشته از سال جاری، مصرف برق در این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، محسن ذبیحی ضمن قدردانی از مشترکان به منظور همکاری در اجرای برنامه های مدیریت مصرف برق طی سال گذشته، نسبت به افرایش گرمای هوا و تداوم آن در روزهای آینده و لزوم صرفه جویی در این زمینه هشدار داد.

وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به وجود ظرفیتها و زیرساختهای مناسب در شبکه های برق استان در صورت همکاری مشترکان ، مشکلی در تأمین برق به وجود نمی آید و البته توقع صرفه جویی حداقل ۱۰ درصدی مشترکان به منظور کمک به شبکه سراسری و تامین برق مطمئن و پایدار برای مشترکان وجود دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: تنظیم دمای وسایل سرمایشی بر روی ۲۴ درجه، عدم استفاده از وسایل برقی پر مصرف در ساعات اوج بار مصرف یعنی از ساعات ۱۲ تا ۱۷ روز و ۱۹ تا ۲۳ شب، استفاده از نور طبیعی روز و عدم استفاده از لامپهای پرمصرف برای تأمین روشنایی را موثرترین راهکار برای کاهش هزینه برق مصرفی و رعایت الگوی مصرف دانست.

ذبیحی همچنین با اشاره به طرحهای تشویقی برای جلب همکاری با صنعت برق در زمان اوج مصرف افزود: به منظور مدیریت بار شبکه سراسری در بازه زمانی ۱۰ خردادماه تا ۱۵ شهریورماه هر سال، از برنامه های تشویق محور برای جلب همکاری مشترکان داوطلب استفاده می‌شود، از این رو مشترکان صنعتی، کشاورزی، اداری، تجاری، ایستگاههای گاز طبیعی و مشترکان خانگی می توانند از مزایای این طرحها استفاده کنند.

وی ادامه داد:مشترکان صنعتی با مشارکت در چهار برنامه تشویقی این شرکت شامل «جابه جایی تعطیلات هفتگی از روز جمعه به یکی از روزهای کاری هفته» ، «کاهش بار برنامه ریزی شده در ساعات اوج بار »، «کاهش یا قطع بار برنامه ریزی شده ۲۴ ساعته (انجام تعمیرات یا تعطیلات سالانه)» و « تعیین ساعت کار برنامه ریزی شده» می توانند از مزایای مشارکت در این طرحها بهره گیرند. همچنین مشترکان دارای مولد اضطراری نیز می‌توانند با استفاده از مولد خود از ساعت هشت تا ۲۳  هر روز ، از مزایای طرح تشویقی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی بهره مند شوند مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: مشترکان با قدرت قراردادی ۲۰۰ کیلووات و بیشتر نیز می توانند در طرح ذخیره عملیاتی همکاری لازم را داشته باشند.

ذبیحی افزود: نحوه همکاری مشترکان کشاورزی در طرحهای تشویقی شرکت برق خراسان رضوی نیز می تواند به صورت قطع ۲۴ ساعته یا قطع در ساعات اوج بار باشد و مشترکان تجاری و اداری هم با کاهش بار خود در بازه زمانی ۱۱ تا ۱۵ (حداقل همکاری به میزان پنج روز کاری متوالی) می توانند در طرحهای پاسخگویی بار مشارکت کنند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: صنعت برق به عنوان یکی از صنایع زیربنایی تمام تلاش خود را در جهت پشتیبانی و رفع موانع تولید به کار خواهد بست و این شرکت همکاری لازم برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ را در چارچوب موازین قانونی خواهد داشت.

ذبیحی تامین برق مطمئن و پایدار، تسریع در پاسخگویی به متقاضیان بخش صنعتی و تولیدی و اجرای به موقع طرحها را از موثرترین و مهم ترین عوامل اثرگذار در تقویت بخش تولید دانست و افزود: این شرکت تمام تلاش خود را در جهت استفاده از ظرفیتها به منظور حمایت از تولید مصروف خواهد داشت.

وی همکاری مشترکان در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی، تجاری، اداری و خانگی در برنامه‌های مدیریت مصرف برق سال ۹۹ را بسیار ارزشمند دانست و اظهار امیدواری کرد با تداوم این همکاری دوره اوج مصرف تابستان ۱۴۰۰ بدون مشکل جدی سپری شود.

تعداد مشترکان برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به جز حوزه شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد، یک میلیون و ۲۷۰ هزار مشترک و طول شبکه‌های فشار متوسط و فشار ضعیف این شرکت ۴۲ هزار کیلومتر است.

Written by on

چاپارطوس/خراسان رضوی رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: حدود 10 هزار تن روغن خام، 2300 تن برنج هندی و 2000 تن شکر خانوار در طرح ویژه تنظیم بازار ماه مبارک رمضان به استان اختصاص یافته است.

حمیدرضا رجوعی در گفت‌وگو در خصوص سهمیه خراسان رضوی در طرح تنظیم بازار ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در طرح تنظیم بازار ماه مبارک رمضان حدود 10 هزار تن روغن خام به استان تخصیص داده شده و همچنین 1720 تن روغن به بخش صنف نیز تعلق گرفته است. بنابراین با این میزان سهمیه در ماه مبارک رمضان در زمینه روغن نه تنها مشکلی وجود ندارد، بلکه بیش از تقاضای مورد نیاز در سطح شبکه‌های توزیع در استان روغن وجود خواهد داشت. برنامه‌ریزی‌های مربوط به جذب و توزیع این میزان سهمیه انجام شده است و هم اکنون توزیع روغن در سطح شبکه در استان در حال انجام است.

وی افزود:  علاوه بر روغن، 2300 تن برنج هندی در این طرح به استان تخصیص داده شده و 2400 تن برنج تایلندی هم اکنون در شبکه در حال توزیع است. همچنین برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان شکر خانوار به مقدار 2000 تن به استان تخصیص یافته است. در حال حاضر از مانده سهمیه ‌های قبلی روغن، برنج، شکر و قند تنظیم بازار در شبکه در حال توزیع است.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته برای شبکه تنظیم بازار قبل از اسفند ماه و با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان توزیع به شدت در شبکه افزایش پیدا کرد و این سهیمه جدید نیز به استان تخصیص داده شد که به صورت پیوسته توزیع خواهد گردید.

وی با اشاره به اعلام قیمت جدید مصوب مرغ خاطر نشان کرد: در حال حاضر میزان عرضه مرغ گرم در سطح شبکه‌های توزیع استان عدد قابل توجهی  است. روزانه نزدیک به 600 تن مرغ در شبکه‌های توزیع در استان عرضه می‌شود.

Written by on

چاپارطوس/خراسان رضوی اثر تاریخی خانه کوزه کنانی در سال ۱۲۴۷ شمسی مطابق با سال ۱۲۸۸ قمری در دوره قاجار با کاربری مسکونی احداث شده و در سال‌های جنگ جهانی به عنوان کنسول‌گری آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. این بنای ارزشمند فارغ از ارزش‌های فرهنگی و معماری که متعلق به دوره‌ای خاص از سیر تحول معماری شهر مشهد بوده، دارای ویژگی‌های سیاسی و اجتماعی قابل توجه است و نقش مهمی در حفظ هویت و ماندگاری حافظه تاریخی شهر ایفا می‌کند. با وجود اینکه در سال‌های اخیر این اطمینان داده شده بود که هیچ نگرانی بابت تخریب خانه «کوزه کنانی» وجود ندارد و مرمت و بازسازی این بنا نیز تنها با هماهنگی انجام خواهد گرفت، اما متاسفانه روز گذشته بخشی از بنای این خانه تخریب شده است. کوزه کنانی که عنوان بزرگترین خانه تاریخی مشهد را یدک می‌کشد و یادگار دوره قاجار است با اینکه قرار بود این بنای تاریخی با توافق میراث و مالکان احیا و بازسازی شود، طی دلایلی نامعلوم تخریب شده و این بنا یکی از ۲ ساختمان خود را از دست داده است. البته طی اخباری که تاکنون منتشر شده مالکان ادعا می‌کنند این اتفاق با توافق میراث رخ داده است.   

Written by on

چاپارطوس /خراسان رضوی رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: بخش خصوصی سال‌هاست مانع‌تراشی در راه تولید را فریاد می‌زند.

محمد حسین روشنک در مورد نامگذاری سال ۱۴۰۰ به نام «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» اظهار کرد: مقام معظم رهبری که به تمام امورکشور اشراف کامل دارند، اشکال به نتیجه نرسیدن حاصل از هدف‌گذاری‌ها به سفره‌های مردم را در مانع تراشی‌ برای تولید تشخیص داده‌اند. همان مطلبی که بخش خصوصی سال‌ها است آن را فریاد می‌زند.

وی افزود: برای مثال قانون اجرای اصل ۴۴ با تایید مقام معظم رهبری و تصویب مجلس شورای اسلامی برای واگذاری بخش بیشتری از اداره اقتصاد به مردم در سال ۸۴ ابلاغ شده است. متاسفانه برخی تنگ نظری‌ها و جوسازی‌های ناپخته اجازه نداده حتی یک قدم اولیه در این مورد برداشته شود.

رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین قانون بهبود مستمر فضای کسب ‌و کار را مجلس شورای اسلامی تصویب، شورای محترم نگهبان تایید و در سال ۱۳۹۰ برای اجرا ابلاغ کرد اما متاسفانه همان تنگ نظری‌ها و جوسازی‌ها برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی مانع از اجرای کمتر از پنج درصد مفاد آن شده است.

روشنک در مورد موانع تولید و پشتیبانی از تولید خاطر نشان کرد:  بنده به عنوان فعال اقتصادی و رئیس کانون کارآفرینان استان قبلا گفته‌ام اگر نامگذاری‌ها با رویکرد اقتصادی به ویژه مقاومت مردمی و بخش خصوصی و تحریم‌های ظالمانه به خصوص چهار سال جنگ تمام عیار اقتصادی با آمریکا و ایادی او نبود، نمی‌توانستیم در سالی که بر اثر کرونا اقتصاد اکثر کشورهای جهان با افت شدید مواجه و به زانو درآمد با سر بلندی تولید مطلوب و رشد اقتصادی در کشور داشته باشیم.

وی عنوان کرد: اگر به قول رئیس جمهور پله‌های ادارات و سازمان‌ها به فساد آلوده نبود نتیجه بهتری ایجاد شده و حاصل تولید و اقتصاد مقاومتی به سفره‌های مردم بهتر می‌رسید. متاسفانه دخالت‌ها، موانع، مدیریت‌ها و نظارت‌های غلط در حوزه‌های مختلف سفره‌های مردم کم درآمد را با تنگنای گرانی مواجه کرده است.

این فعال اقتصادی در مورد چگونگی تحقق اهداف نامگذاری شده در سال ۱۴۰۰به ویژه در حوزه پشتیبانی‌ و مانع زدایی‌ گفت: نیاز به پیشنهاد بنده و امسال بنده وجود ندارد. همان تحقق اهداف مقام معظم رهبری در نامگذاری « تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی‌ها» که خوشبختانه تفسیر آن نیز در سخنان روز اول سال توسط معظم له صورت گرفت و رییس جمهوری در مثال فساد در پله‌های ادارات به آن پرداخت کفایت می‌کند. اما اگر ستادی فراجناحی که بخش خصوصی به ویژه اتاق‌ها در آن نقش پر رنگ داشته باشند و یا این ماموریت به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به صورت ویژه با اختیار کامل محول شود تا اهداف نامگذاری و رسیدن کامل به اقتصاد مقاومتی مردمی محقق گردد، مناسب است.