Written by on
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: سالانه ۴۰۰ تن انواع محصول گلخانهای از ۱۴ هکتار گلخانه این شهرستان برداشت و روانه بازارهای مصرف خراسان رضوی میشود.
محمد میری روز جمعه افزود: این محصولات شامل، خیار، فلفل دلمه، آلوئه ورا، گوجه فرنگی و انواع سبزیجات است اما ۷۰ درصد محصولات گلخانه ای این شهرستان به تولید خربزه و هندوانه اختصاص دارد.
وی ادامه داد: عمده گلخانه های تایباد در اراضی کشاورزی و مناطق مستعد دشت کرات و بخش میان ولایت این شهرستان احداث شده است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: بخش زیادی از تولید محصولات گلخانه ای در تایباد به شهرستانهای همجوار ارسال می شود.
میری افزود: سازه های گلخانه ای در این شهرستان نقش بسزایی در اشتغال جوانان جویای کار مناطق روستایی این منطقه دارند به طوری که در حال حاضر ۱۴۰ نفر به صورت مستقیم در این واحدها مشغول به کار شده اند.
وی با بیان این که سطح گلخانه های تایباد در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است ادامه داد: گرانی قیمت تجهیزات ساخت سازه های گلخانه ای، پایین بودن قیمت محصولات گلخانه ای و عدم تخصیص تسهیلات یارانه ای به متقاضیان باعث استقبال نکردن کشاورزان از احداث گلخانه در این شهرستان بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد در خصوص مزایای کشت گلخانه ای نسبت به فضای آزاد افزود: افزایش تولید در واحد سطح، صرفه جویی مصرف آب، محصول سالم و اشتغالزایی زیاد از نتایج این نوع کشاورزی است.
میری افزود: در سال زراعی جاری یک میلیارد ریال تسهیلات برای متقاضیان در قالب هفت پرونده به بانکهای عامل معرفی شده است.
شهرستان تایباد با ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی با هفت هزار بهره بردار یکی از قطب های کشاورزی استان خراسان رضوی محسوب و سالانه ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این شهرستان تولید می شود.
۸۵ درصد جمعیت این شهرستان وابسته به بخش کشاورزی هستند.
Written by on
مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: سرمای روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته به ۴۰ درصد از مزارع زعفران این شهرستان در شرق خراسان رضوی خسارت وارد کرد.
محمد دوستخواه احمدی روز سهشنبه افزود: این میزان خسارت در حدود ۶۴ تُن گل زعفران بوده که کارشناسان ارزش ریالی آن را افزون بر ۴۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برآورد کردهاند.
وی ادامه داد: ۸۵ درصد مزارع خسارت دیده در اراضی کشاورزی بخش بالا ولایت و ۱۵ درصد دیگر در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارند.
مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: کمتر از ۲ درصد کشتزارهای خسارت دیده تحت پوشش بیمه های مختلف قرار دارند و پایین بودن سقف تعهدات بیمه ای و عمل نکردن شرکتهای بیمهگر به تعهدات خود از مهمترین علل عدم استقبال کشاورزان از بیمه محصولات است.
دوستخواه احمدی افزود: در حال حاضر از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع زعفران شهرستان باخرز چیزی در حدود ۲۳۶ هکتار تحت پوشش بیمه قراردارد.
وی ادامه داد: میانگین تولید این محصول در مزارع مستعد باخرز در هر هکتار چهار کیلو و ۵۰۰ گرم زعفران خشک است.
مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: کشت زعفران در این شهرستان به صورت پراکنده است با این وجود به ازای هر هکتار کشت این محصول ۶۰ نفر- روز از مرحله کاشت تا برداشت زعفران در این منطقه مشغول کار میشوند و پیشبینی میشود در سال زراعی جاری افزون بر ۲۰ تن زعفران خشک در این منطقه برداشت شود.
دوستخواه احمدی افزود:کشت زعفران با توجه به نیاز کمتر به آب با استقبال کشاورزان رو به رو شده است و به همین خاطر تامین کودهای شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، استفاده از روشهای نوین آبیاری، مبارزه با علفهای هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنماییها و توصیههای فنی در راستای حمایت از زعفرانکاران صورت میگیرد.
وی ادامه داد: در سال زراعی جاری در ۳۰ درصد از کشتزارهای این محصول در این شهرستان روشهای نوین آبیاری اجرا شده است.
مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: در سال زراعی جاری و همزمان با فصل برداشت زعفران در باخرز پنج بازار خرید و فروش گل زعفران در این شهرستان راه اندازی شده است.
۸۴ درصد جمعیت شهرستان باخرز به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و این شهرستان با بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی زراعی و افزون بر پنج هزار هکتار باغ، هشت هزار بهرهبردار در حوزه کشاورزی دارد.
Written by on
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای حمایت از تولید کننده وارد بازار زعفران شده ایم ،گفت: خرید زعفران کمتر از قیمت مصوب اعلام شده اجحاف به تولید کنندگان است .
محمد علی طهماسبی روز یکشنبه در بازدید از یک واحد بسته بندی و فرآوری زعفران در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: بیشتر تولید کنندگان زعفران، خرده پا و نیازمند هستند و ما به منظور حمایت از تولیدکننده وارد بازار شدیم.
وی ادامه داد: قیمت مصوب اعلام شده برای خرید حمایتی هر کیلو گرم پوشال زعفران ۱۱۰ میلیون ریال و هر کیلو گرم نگین زعفران ۱۳۰ میلیون ریال است و ۳۰ درصد مبلغ زعفران خریداری شده هنگام خرید پرداخت میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۷۰ درصد زعفران خریداری شده در انبار نگهداری میشود تا در طول سه ماه خود تولید کننده بتواند به قیمت بیشتر بفروشد در غیر این صورت سازمان تعاون محصول را با قیمت اعلام شده خریداری میکند.
وی افزود: زعفرانکاران از پارسال هیچ طلبی ندارند و همه پول خود را گرفتهاند.
طهماسبی در خصوص ۶۰ تن زعفران خریداری شده پارسال توسط دولت ادامه داد: اگر دخالتهای بیجا نبود این میزان از طریق بورس یا مزایده به فروش میرسید. این مقدار زعفران مربوط به دولت است و صادر خواهد شد.
وی با بیان اینکه در ۲۶ استان کشور زعفران کشت میشود گفت: میانگین قیمت تولید زعفران به ازای هر کیلو گرم ۹۴ میلیون ریال است.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در باره ارائه تسهیلات به خریداران زعفران نیز افزود: سازمان برنامه و بودجه هزار میلیارد تومان تسهیلات ۱۵ درصد در این زمینه اختصاص داد.
Written by on
رییس اداره جهاد کشاورزی تایباد گفت: فیلم منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تخریب اراضی زیرکشت محصول زعفران توسط بهره بردار آن متعلق به این شهرستان نیست.
طی ۲ روز اخیر فیلمی با محتوای تخریب گلهای زعفران در مزرعه کشاورزی با وسیله علف زن برقی منتشر و به شهرستان تایباد در خراسان رضوی به خاطر نارضایتی کشاورز از مشکلات حوزه زعفران نسبت داده شده است.
محمد میری روز یکشنبه افزود: بررسی های صورت گرفته از کشاورزان زعفرانکار این شهرستان نشان داد این فیلم متعلق به این شهرستان نمی باشد.
وی ادامه داد: هرچند هفته گذشته به خاطر افت شدید قیمت زعفران شاهد برخی نارضایتیها و بروز مشکلات برای بهره برداران زعفران در استان و این شهرستان بودیم اما این فیلم و عکس های منتشر شده از آن متعلق به تایباد نیست.
رییس جهاد کشاورزی تایباد با بیان اینکه هفته پیش قیمت هر کیلوگرم گل زعفران به ۴۵۰ هزار ریال رسید گفت: از اوایل هفته جاری با اعلام رسمی برنامهریزی دولت برای خرید حمایتی زعفران شاهد دو برابر شدن قیمت هر کیلوگرم گل زعفران در این شهرستان هستیم.
وی اظهار امیدواری کرد با آغاز رسمی خرید حمایتی زعفران توسط شبکه تعاون روستایی در این استان شاهد واقعی شدن قیمت و کاهش و جبران زیان وارده به کشاورزان و زعفرانکاران باشیم.
میری افزود: در حال حاضر هفت هزار هکتار از مجموعه ۹۲ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی در شهرستان تایباد قرار دارد و هفت هزار بهره بردار در این شهرستان در حوزه زعفران فعالیت دارند.
Written by on
برای اولین بار در سال زراعی جاری ۲۰۰تُن زیره سبز تایباد به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شد.
به گزارش چاپارطوس ، مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: تایباد ۱۰نوع محصول کشاورزی و باغی همچون پنبه، خربزه، زیره سبز و محصولات باغی مثل زعفران، زرشک، پسته، به و انواع سبزی و صیفی جات تولید میکند که سطح زیر کشت آنها به ۱۰هزار هکتار میرسد.