برداشت بیش از هزار تن میوه بِه در تایباد

کاظم علیخواجه مسئول باغبانی جهاد کشاورزی تایباد با اشاره به برداشت هزار و ۲۰۰ تن میوه بِه از سطح باغات این شهرستان، گفت: کشت ارقام جدید در سال‌های اخیر روند صعودی داشته که در همین رابطه سطح باغات میوه بِه به ۱۰۰ هکتار رسیده است.

 

او افزود: افزایش بهره وری از عوامل تولید و توسعه باغات، موجب استقبال کشاورزان از کشت ارقام جدید در سال‌های اخیر شده است.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: عمده رقم کشت شده، رقم بِه اصفهان می‌باشد و به منظور جلوگیری از بیماری آتشک، تهیه نهال از نهالستان‌های معتبر صورت گرفته است.

علیخواجه بیان کرد: درخت بِه به نسبت سایر میوه‌های سردسیری، نیاز سرمایی و مصرف آب کمتری دارد و امکان کشت آن در منطقه محیا است.

برداشت 130 هزار کیلوگرم لوبیا در تایباد

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: با توجه به آموزش‌های مداوم بر ای کشاورزان در راستای حرکت به سوی کشت گیاهان کم‌آب طلب در سال زراعی جاری سطح زیر کشت حبوبات آبی و دیم در بخش میان ولایت این شهرستان به 190 هکتار رسیده است.

 

محمد میری دیسفانی در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: میانگین برداشت لوبیا در شهرستان 700 کیلوگرم در هکتار است و  پیش‌بینی می‌شود تا آخر فصل برداشت میزان 130هزار کیلوگرم لوبیا از منطقه برداشت شود.

 

وی حبوبات کشت شده در منطقه را شامل ارقام بومی لوبیا قرمز و چشم بلبلی معرفی کرد و با تاکید بر کاشت بذور اصلاح شده افزود: شرايط اقليمی منطقه میان ولایت به گونه‌ای است كه در تمام فصول سال يكی از انواع حبوبات در اراضی کشاورزی آن كشت می‌شود، به اين معنی كه كشت حبوبات به صورت‌های كشت بهاره (كشت از اوايل ارديبهشت ماه لغايت اوايل تیر ماه)، كشت پاييزه و كشت انتظاری (به منظور استفاده از نزولات آسمانی) انجام می‌شود.

 

میری دیسفانی بیان کرد: كشت حبوبات با توجه به درصد پايين ماده آلی خاک‌های منطقه و كشت متوالی محصولات پرتوقع می‌تواند بهترين تناوب برای اصلاح خاک باشد، همچنین بقايای حبوبات با تجزيه سريع و آسان در خاک كمترين تداخل را با محصولات بعدی موجود در تناوب ايجاد می‌كند.

 

85 درصد جمعیت شهرستان تایباد به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و این شهرستان هفت هزار بهره بردار بخش کشاورزی و ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد.

۸۵۰۰ میلیارد ریال تفاهمنامه با معینهای اقتصادی گناباد منعقد شد

فرماندار گناباد گفت: هشت هزار و ۴۹۰ میلیارد ریال تفاهمنامه در راستای طرح مثلث توسعه اقتصادی طی یک سال گذشته با معینهای اقتصادی این شهرستان منعقد شده است.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، حامد قربانی دوشنبه شب در آیین بهره‌برداری از یک واحد تولیدی در گناباد افزود: از این میزان هزار و ۸۰ میلیارد ریال تفاهمنامه با معینهای اقتصادی افتتاح شده و یا آماده بهره برداری است.

وی ادامه داد: از مجموع ۹ معین اقتصادی که در راستای مثلث توسعه اقتصادی به عنوان طرح ابتکاری استاندار خراسان رضوی در گناباد فعالیت دارند پنج معین، بومی و بقیه غیر بومی هستند.

فرماندار گناباد گفت: همچنین در راستای طرح مثلت توسعه اقتصادی از مجموع ۱۲۰ طرح تولیدی دارای مشکل ۱۶ طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰ درصد که با مشکلاتی نظیر تامین نقدینگی، آب، برق و گاز مواجه بودند شناسایی و در اولویت رسیدگی و توجه مسوولان قرار گرفتند.

قربانی استفاده حداکثری از ظرفیتهای معینهای اقتصادی در راستای توسعه، عمران، رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی، کارآفرینی، محرومیت زدایی و حفظ و صیانت از اشتغال موجود و رونق را مهمترین رویکرد اقتصادی این شهرستان در سال جاری عنوان کرد.

مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

 
 

بالغ بر یک میلیارد دلار کالا ازگذرگاه مرزی دوغارون به افغانستان صادر شد

به گزارش چاپارطوسخراسان رضوی، یک میلیارد و ۱۶۳ میلیون دلار انواع کالا از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه از منطقه ویژه اقتصادی دوغارون به سمت افغانستان و بازارهای هدف این کشور صادر شد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون افزود: ارزش دلاری این میزان کالای صادر شده نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل ۳۳ درصد افزایش داشته است.

محمد رستمی افزود: میزان کالای صادر شده از این کانون اقتصادی به سمت افغانستان نیز  ۷۱۹ میلیون و ۴۳۹ هزار تن بوده است.

وی ادامه داد: در ۶ ماه ابتدایی امسال ۳۴ هزار و ۹۸۱ دستگاه کامیون حامل بار افغانستانی از سمت این کشور وارد منطقه ویژه اقتصادی دوغارون شده است که حامل ۲ میلیون و ۹۹۲ هزار تن انواع کالا به ارزش دو میلیون و ۵۷۵ هزار دلار بوده است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد به عرضه سوخت به ناوگان حمل و نقل کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ افزون بر  ۱۱ میلیون و ۶۴۲ هزار لیتر سوخت گازوئیل با نرخ مصوب به ناوگان حمل و نقل کشور افغانستان از جایگاه فروش سوخت در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون عرضه شده است.

رستمی افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد کالاهای صادراتی از این کانون اقتصادی به سمت شهر هرات دومین بازار اقتصادی کشور افغانستان می رود و در بازار ۳۰ میلیون نفری این کشور استقبال خوبی از انواع کالاهای ایرانی می شود.

او اضافه کرد: انواع مصالح ساختمانی، میوه و تره بار و مواد غذایی از مهمترین اقلام صادراتی به سمت افغانستان و انواع سنگ های ساختمانی، دانه های روغنی و باتری های فرسوده از مهمترین کالاهای وارداتی از سمت این کشور از طریق معبر زمینی دوغارون به داخل ایران است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد گفت: این منطقه ویژه اقتصادی یکی از مهمترین دروازه های طلایی صادرات کالا به سمت افغانستان و برخی از کشورهای آسیای میانه است که با فعالیت بیش از ۲۰۰ شرکت تجاری، حمل و نقل و خدماتی ظرفیت اشتغال افزون بر ۲ هزار نفر از جوانان جویای کار شهرستان تایباد در آن فراهم شده است.

گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان با قدمت ۱۰۰ ساله در زمره پنج گمرک برتر کشور و فعالترین گمرک خراسان رضوی پس از گمرک مشهد و تنها گمرک مستقل در این استان محسوب می‌شود که تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت می‌گیرد.

بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است و کالاهای تجار افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرکات مرزی آن کشورها منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شود.

تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

4500 نفر در مرحله نخست پذیره نویسی سهام شرکت تعاونی توسعه وعمران تایباد شرکت کردند

فرماندار شهرستان تایباد گفت: در مرحله نخست پذیره نویسی سهام "شرکت تعاونی توسعه و عمران" این شهرستان 4500 نفر شرکت کردند که چهار برابر تصورات بود.

 

محسن سیاح در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: این استقبال بی‌نظیز نشان از اعتماد و مشارکت همگانی شهروندان در آبادانی و توسعه شهرستان است، مرز دوغارون ظرفیت اقتصادی بسیار بالایی دارد که همه مردم این خطه مرزی در آن سهیم هستند باید با یک مدیریت صحیح همه اقشار را از این موهبت الهی بهره‌مند کرد.

 

وی با اشاره به اهمیت پذیره نویسی سهام "شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان تایباد" افزود: شهروندان تایبادی می‌توانند در این شرکت تعاونی بر خلاف سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری با حداقل سرمایه جزء سهامداران باشن و از مزایای فعالیت‌های اقتصادی در مرز دوغارون بهره‌مند شوند، همچنین نظارت ائمه جمعه بر روند فعالیت این شرکت تعاونی از دیگر تمهیدات برای فعالیتی سالم و ماندگار است.

 

سیاح در ادامه بیان کرد: با توجه به استقبال بی نظیر شهروندان و تقاضای جاماندگان از پذیره نویسی سهام "شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان تایباد" به اطلاع می‌رسد که ثبت نام مرحله اول به دلیل انتخابات هیات مدیره موقتا به پایان رسید و پس از اتمام اقدامات ثبت و ضبط شرکت تعاونی مرحله دوم ثبت نام برای متقاضیان آغاز خواهد شد.

 

وی اعلام کرد: تمام افراد واجد شرایط که ۱۸ سال به بالا داشته باشند قادر خواهند بود در این شرکت تعاونی سهامدار شوند پس شهروندان که از ثبت نام جا مانده‌اند نگران نباشند با تمهیدات انجام شده هیچ فردی در شهرستان از مشارکت در این شرکت تعاونی محروم نخواهد شد.