Written by on

استاندار خراسان رضوی در نشست با کارکنان معاونت هماهنگی امور اقتصادی با بیان این که کار اقتصادی در استان را جهاد می‌دانیم، تاکید کرد: معاونت اقتصادی استانداری، ویترین اقتصادی استان است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی‌استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزم حسینی در نشست با کارکنان معاونت هماهنگی امور اقتصادی که امروز در سالن شماره یک ساختمان شهید باهنر استانداری برگزار شد، از مدیران و کارکنان این معاونت تقدیر کرد و با تاکید بر توانایی درخشان آن‌ها در مدیریت کرونا، گفت: خوشبختانه ما در استان بحران شدید نداشتیم و در هیچ مقطعی بدون تخت‌های بیمارستانی نماندیم.
استاندار خراسان رضوی با یادآوری دستاورد بزرگی که در رابطه با شرکت پدیده شاندیز حاصل شده است، از فقدان تبلیغات درست در این زمینه ابراز تاسف کرد و افزود: پدیده یک معضل اقتصادی بود که به معضل امنیتی تبدیل شد و خوشبختانه حالا دوباره در جایگاه یک شرکت بزرگ کشوری قرار گرفته است.
او عدم بدهکاری این شرکت و وجود مصوبه سران برای آن را از بزرگ‌ترین دستاوردها دانست و تاکید کرد: سرمایه مردم برای من مهم بود زیرا کسی که سهام شرکتی را خریداری و ریسک می‌کند، حتما باید مورد حمایت و پشتیبانی باشد.
رزم حسینی در بخشی دیگر به صدور مجوز مناطق آزاد اقتصادی سرخس و دوقارون اشاره کرد و با بیان تلاش‌های صورت گرفته در این حوزه خاطرنشان ساخت: این افتخار برای استان و کلیه مقامات آن از جمله دادستان، فرمانده نیروی انتظامی، امام جمعه و نمایندگان است.
او بر وجود اورژانس اقتصادی برای رفع موانع سرمایه‌گذاری در استان تاکید کرد و با حمایت از به کارگیری نیروهای متخصص و کاربلدی که فاسد نباشند، یادآور شد: بزرگ‌ترین کار معاونت اقتصادی باید پیگیری 200 پروژه استانی است.
استاندار خراسان رضوی در ادامه بر این که ویترین اقتصادی استان معاونت اقتصادی استانداری است، تاکید کرد و با بیان اخلال‌های صورت گرفته در روند فعالیت این معاونت یادآور شد: شما باید با خدا معامله کنید آن گاه به قاسم سلیمانی تبدیل خواهید شد.
او با بیان این که اگر خداوند کار شما را ببیند تمام عالم کار شما را خواهد دید، تاکید کرد: ما کار اقتصادی در استان را جهاد می‌دانیم و نمی‌خواهیم شعار دهیم چرا که اعتقادمان این است و نیازی به شعار دادن نداریم.
رزم حسینی بر تلاش برای حذف فرهنگ چابلوسی و ریاکاری از نظام اداری کشور تاکید کرد و گفت: هرکس صراحت بیش‌تری دارد و حرف حق می‌زند، باید مورد احترام و پشتیبانی باشد.
استاندار خراسان رضوی بر رفع موانع و بروکراسی‌های زائد در مسیر سرمایه‌گذاری تاکید کرد و گفت: اگر معاونت اقتصادی به این نتیجه برسد که گلوگاهی وجود دارد، من حتما آن را رفع خواهم کرد.
او همچنین اهمیت طرح ثامن را یادآور شد و افزود: اگر این طرح آغاز شود، خیلی از پروژه‌ها به جریان خواهد افتاد و سرمایه گذاران تازه‌ای جذب خواهند شد.
رزم حسینی در پایان با یادآوری این نکته که در حد بضاعت پیش می‌رویم، گفت: ما به اندازه وسع مان تکلیف داریم و تلاش داریم یک گام به جلو حرکت کنیم.
علی رسولیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه با یادآوری برنامه محور بودن این معاونت، به پیشرفت‌های خوب سال گذشته اشاره کرد و گفت: خراسان رضوی دستاوردهای اقتصادی بسیار خوبی را کسب کرده است و در بسیاری از شاخص‌ها رتبه اول تا سوم را در اختیار دارد.
در این نشست همچنین کارکنان معاونت هماهنگی امور اقتصادی نیز دغدغه‌ها و انتقادات خود را با استاندار مطرح کردند.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Written by on

در جلسه مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی با محوریت شهرستان جوین، آخرین وضعیت و عملکرد معین‌های اقتصاد مقاومتی این شهرستان مورد ارزیابی قرار گرفت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، فرماندار شهرستان جوین در جلسه مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی که با محوریت این شهرستان به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، اظهار کرد: بعد از گذشت 14 ماه از سفر استاندار خراسان رضوی به شهرستان جوین و امضای تفاهم‌نامه اقتصاد مقاومتی شش معین اصلی و پنج معین فرعی کار با تقسیم‌بندی 46 نقطه روستایی و 2 نقطه شهری شروع شد.
حسین جمشیدی، ادامه داد: با تلاش معین‌های اقتصاد مقاومتی و خرد جمعی ایجاد شده در شهرستان، 142 طرح توسط معین‌های اقتصاد مقاومتی در شهرستان اجرایی شده که در این راستا شرکت پسته‌کاران طلای خندان با 4 طرح، شرکت تعاونی استقلال با 12 طرح، شرکت سالار دشت با 10 طرح، شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان به عنوان معین اصلی با 111 طرح و شرکت موسسه بنی‌هاشم با 5 طرح مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: از مجموع 142 طرح با اشتغال 798 نفر، 75 طرح مصوب شده که مجموع سرمایه‌گذاری انجام شده در این 75 طرح 351 میلیارد ریال با اشتغال 237 نفر است. البته از این طرح‌های ذکر شده 31 طرح به بهره‌برداری رسیده است.
فرماندار شهرستان جوین بیان کرد: در کنار این فعالیت‌های خوب در حوزه اشتغال که 121 اشتغال واقعی ایجاد کرده است، 23 صندوق در شهرستان تاسیس شده است که 17 صندوق خرد توسط نهاد اقتصاد مقاومتی تایید شده است.
جمشیدی در بخش انتهای سخنان خود در این جلسه خاطرنشان کرد: 15فعالیت فرهنگی هم اجرا شده که 12 طرح آن توسط نهاد اقتصاد مقاومتی استان تایید شده که در قالب آن، نزدیک به 20 میلیارد و 384 میلیون ریال سرمایه‌گذاری شده است.
در ادامه این جلسه امام جمعه شهرستان جوین با بیان اینکه شهرستان جوین از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است، افزود: ذات طرح اقتصادی استاندار خراسان رضوی بسیار مثبت بوده و از مصادیق کار جهادی محسوب می‌شود چرا که سرمایه‌های منجمد را در راستای توسعه فعال می‌کند.
حجت‌الاسلام محمدتقی دلیری‌پور ادامه داد: مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی نباید وابسته به شخص استاندار باشد و باید با تمام قوا مسیر خود را دنبال کند.
وی بر نهادینه شدن مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی تاکید کرد و افزود: باید تلاش شود که تعهدات داده شده در قالب این مثلث اقتصادی فرهنگی به سرانجام رسیده و عملیاتی شوند لذا باید در این مسئله هم همت داشته باشیم.
امام جمعه شهرستان جوین در انتها خاطرنشان کرد: با آمدن استاندار خراسان رضوی تعاملی بین استاندار و نماینده ولی‌فقیه در استان ایجاد شده است که در سال‌های گذشته چنین تعامل و ارتباط قلبی وجود نداشته است. این اتحاد و وحدت که از مصادیق مثلث توسعه ایشان است باید ادامه پیدا کند.
رئیس دادگستری شهرستان جوین در این جلسه در سخنان کوتاهی گفت: در شهرستان جوین بین فرماندار و دستگاه قضایی همدلی مناسبی وجود دارد که باعث شده بسیاری از موانعی که بر سر راه تولید و صنایع ایجاد شده برطرف شده است.
رضا قاصد بیان کرد: سیاست قوه قضائیه این است که باید از تولید حمایت بشود چرا که بیکاری آسیب‌های اجتماعی را در پی خواهد داشت، امیدواریم با نهادینه شدن مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در استان، شاهد آسیب‌های اجتماعی نباشیم.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی همچنین در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت معین‌های اقتصاد مقاومتی شهرستان جوین این شهرستان را مرکز سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی دانست و گفت: بستر بسیار خوبی در این شهرستان فراهم است و اضلاع مثلث در این شهرستان بسیار فعال هستند.
علی‌اکبر لبافی افزود: در شهرستان جوین 9 معین وجود دارند که 7 معین در قالب تفاهم‌نامه استانی و 2 معین در قالب تفاهم‌نامه شهرستانی مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: همه معین‌ها در این شهرستان‌ها شروع به کار کرده و در مرحله اجرای کار هستند. به این نحو که گام‌ها اول تا سوم را سپری کرده و در گام‌های پنجم و ششم قرار دارند.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: سامانه رصد معین‌ها نشان می‌دهد که 142 فعالیت اقتصادی یا پروژه کسب و کار از طرف این شهرستان ثبت شده که حدود 130 میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری است که در قالب این فعالیت‌ها باید در شهرستان اتفاق بیفتد.
لبافی افزود: همگرایی در جوین بسیار خوب است اما از این شهرستان با توجه به بستر شهرستان و معین‌های قوی آن انتظار بیشتری می‌رود، چون تا حد مطلوب در این شهرستان فاصله داریم.
در ادامه این جلسه نماینده شرکت پارسیان گفت: برای تولید البسه کاری نیروهای شاغل قراردادهایی با سه واحد پوشاک منطقه برای تجهیز و توسعه واحدها داشتیم. اجرای طرح مشارکت ساخت قطعه را داشتیم که در مجموع حدود 250 شغل مستقیم را ایجاد کردیم.
وی افزود: 111 طرح و برنامه است که شرکت معین پارسیان در جوین دنبال می‌کند که از این تعداد 32 پروژه مربوط به سال 98 هست و از این 32 طرح 20 طرح به صورت صد درصد به بهره برداری رسیده است.
نماینده شرکت پارسیان ادامه داد: تعداد 79 پروژه در سال 99 به عنوان طرح‌های جدید به میزان سرمایه‌گذاری 205 هزار و 580 میلیون ریال هستند که حدود 285 شغل را به صورت مستقیم ایجاد خواهد کرد.
فرمانده ناحیه مقاومت شهرستان جوین به عنوان دیگر معین اقتصادی حاضر در شهرستان جوین گفت: امیدواریم در سایه تفکرات جهادی استاندار و تلاش لازم بتوانیم به توصیه‌های 16 ساله رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانیم.
وی ادامه داد: در این طرح سپاه شهرستان در جهت تشکیل صندوق‌های محله محور اقداماتی را انجام داده بود و بعد از تفاهم‌نامه‌های اقتصاد مقاومتی نیز 23 صندوق را تشکیل داده که در این راستا 104 فقره وام معیشتی هم داده شده است.
این معین اقتصادی افزود: اعطای 128 کمک جهیزیه، 5760 بسته معیشتی، 40 هزار ماسک و مرمت منازل نیارمندان از جمله اقدامات فرهنگی ما بوده است.
در ادامه این جلسه مدیر موسسات بنی‌هاشم، معین 7 روستای شهرستان جوین گفت: عده‌ای در ابتدا باور نداشتند که این طرح عملیاتی بشود اما در حال حاضر میزان اعتماد بالا رفته و دیدیم که در نتیجه این طرح و فعالیت‌های اقتصادی مدیریت استان، نرخ بیکاری در استان کاهش یافته است.
وی ادامه داد: در بخش فرهنگی اقداماتی از جمله برگزاری کشتی باچوخه، احداث درمانگاه با تلاش خیرین، ایجاد و راه اندازی اتاق فکر برای توسعه و عمران روستاها و شناسایی سرمایه‌گذاران، انجام شده است.
همچنین خانم جاوید به عنوان یکی دیگر از معین‌های شهرستان جوین گفت: طی تفاهم‌نامه‌ای که با ارکان مثلث توسعه اقتصادی بستیم کارگاهی متمرکز با ظرفیت 70 نفر ایجاد کردیم که در آن برای 40 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده و برای 30 نفر دیگر منتظر تامین تجهیزات هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر سفارش بافت 2 هزار متر مربع برای کشور آلمان را داشتیم که در حال حاضر مشغول بافت آن هستیم.
در ادامه سالاری به نمایندگی از شرکت سالار دشت، با اشاره به طرح های سال 99 این شرکت، افزود: در بخش منابع طبیعی با بخش مرتع‌کاری در حد 100 هکتار کار را شروع خواهیم کرد. طرح ایجاد میدان دام در بخش دام سبک و سنگین از دیگر برنامه‌های این شرکت است که در سال جاری دنبال خواهد شد.
وی از مراجعه به معاونت‌های مختلف انتقاد کرد و گفت: امیدواریم برای گرفتن مجوزهای لازم با بخش زیادی سرو کار نداشته باشیم.
نماینده شرکت تعاونی تولید روستایی استقلال گفت: بعد از امضای تفاهم‌نامه اقتصاد مقاومتی در سال گذشته، 13 واحد پرورش دام سبک و سنگین بدون استفاده از تسهیلات بانکی راه‌اندازی کردیم.
وی افزود: در بخش کشاورزی، در مساحت 200 هکتار برای صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش راندمان، کشت نشاء را جایگزین کشت مستقیم کردیم.
نماینده شرکت تعاونی تولید روستایی استقلال بیان کرد: در مجموع تعداد زیادی کارگر فصلی در سال زراعی مشغول به کار می‌شوند که گام بزرگی در جهت اشتغال است.
نماینده شرکت پسته‌کاران طلای خندان جوین و معین چند روستا در این جلسه ادامه داد: حدود 7 هزار هکتار باغات پسته در دهستان زرین بخش عطاملک است که یکی از قطب‌های تولید پسته در غرب استان محسوب می‌شود و این ظرفیت باعث شده بسیاری از روستائیان مهاجرت معکوس داشته باشند.
وی ادامه داد: از زمانی که به عنوان معین اقتصادی انتخاب شدیم برای توانمندسازی صاحبان باغات پسته اقداماتی از جمله آگاهی‌بخشی و برگزاری کلاس‌های آموزشی در جهت تولید محصولات ارگانیک و سالم انجام شده است.
در ادامه این جلسه مدیر شرکت گل گندم گفت: شرکت گل گندم توانسته با استفاده از گلخانه‌های کوچک مقیاس اقداماتی را در راستای اشتغالزایی انجام دهد.
وی اضافه کرد: بعد از امضای تفاهم‌نامه معین اقتصاد مقاومتی در سه ماه گذشته حدود 104 طرح گلخانه‌های کوچک و بزرگ مقیاس تهیه شده که 15 طرح به صورت گلخانه کوچک مقیاس زیر نظر شرکت به تولید می‌پردازند.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Written by on

عضو موظف هیئت مدیره و معاون اداره مالی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون گفت: از ابتدای سال جاری تا 23 فروردین ماه وضعیت تردد کامیون‌ها در این منطقه به دلیل شیوع ویروس کرونا به شدت کاهش یافت به طوری که به حداقل روزانه 100 کامیون رسید اما از 23 فروردین ماه تا کنون روزانه 800 دستگاه خودروی ترانزیت در این معبر پذیرش می‌شوند.

حسین آخوندزاده در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: از آنجا که اقتصاد و معیشت عده زیادی در این شهرستان بسته به فعالیت مرز دارد، بازگشایی و تسریع در امر واردات و صادرات نقش بسیاری را در رفع نیازهای اقتصادی ایفا می‌کند از این رو با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و امنیتی، تردد کامیون‌های ترانزیت به روال گذشته برگشته و از 23 فروردین ماه تاکنون روزانه 800 دستگاه خودروی ترانزیت در این معبر پذیرش می‌شوند.

وی با اشاره به فعالیت 10 باسکول در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون افزود: این منطقه قابلیت پذیرش روزانه 800 دستگاه خودروی ترانزیت را دارد و اگر گمرک اسلام قلعه تعداد باسکول‌های خود را افزایش دهد، روند کارها سریع‌تر انجام می‌شود.

آخوندزاده بیان کرد: با تمهیدات انجام شده و همکاری و تعامل خوب مرزبانی، انتظامی و گمرک با این منطقه کار پذیرش کامیون‌ها نسبت به گذشته با سرعت بیشتری انجام می‌شود و مدت توقف کامیون‌ها در منطقه به حداقل رسیده است.

وی ادامه داد: کاهش هزینه‌های صادرات و کرایه راننده و نیز ترخیص به موقع از اقدامات موثری است که در راستای پیشبرد اهداف اقتصادی و افزایش صادرات در این منطقه انجام شده است.

عضو موظف هیئت مدیره و مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون مطرح کرد: روزانه بیش از ۴۰۰ دستگاه کامیون ترانزیت از سمت پایانه مرزی، منطقه ویژه اقتصادی دوغارون و بازارچه مرزی به سمت کشور افغانستان تردد می‌کنند که نبود زیرساخت لازم در گمرک افغانستان، ظرفیت پذیرش کشور همسایه را به حداقل رسانده است، با توجه به اهمیت این موضوع ملاقات‌های مرزی با مسئولان گمرک افغانستان برای برطرف کردن مشکلات موجود در گمرک اسلام قلعه افغانستان صورت گرفته است.

گمرک دوغارون قدمت ۱۰۰ ساله دارد و سالانه بیش از یک میلیون تن انواع کالا از سمت ایران به سمت کشور افغانستان صادر می‌شود. در حال حاضر بیش از یک سوم کالاهای مورد نیاز کشور افغانستان از طریق این معبر وارد می‌شود.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

Written by on

استاندار خراسان رضوی قبول مسئولیت داوطلبانه معین‌های اقتصاد مقاومتی در مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی را ارزشمند دانست و گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار نیازمند وحدت هستیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزم‌حسینی در جلسه ویدئوکنفرانسی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان که با محوریت شهرستان جوین برگزار شد، با بیان اینکه شهرستان جوین با توجه به استعدادهای خود باید به اولین قلعه گنج خراسان رضوی تبدیل شود، گفت: قبول مسئولیت داوطلبانه معین‌های اقتصاد مقاومتی در مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی ارزشمند است.
وی ادامه داد: به لطف امام رضا (ع) همتی که دستگاه قضایی استان و همه شهرستان‌ها در جهت حمایت از سرمایه‌گذاری داشته‌اند بسیار کار قابل توجهی است.
استاندار خراسان رضوی ذات مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی را وحدت‌آفرین دانست و افزود: ما برای کار و تلاش و رسیدن به توسعه پایدار نیازمند وحدت هستیم.
رزم‌حسینی در بخش دیگری از سخنان خود متذکر شد: دستورات اسلامی در جهت تعالی اقتصادی فرهنگی تاثیری روشن و مدقن دارد.
وی در این جلسه خاطرنشان کرد: با توجه به وحدت و انسجام ایجاد شده در شهرستان جوین انتظار می‌رود تا پایان سال جاری این شهرستان را به عنوان یکی از مناطق برتر به کشور معرفی کنیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به تاثیر مدیریت‌ها در روند اجرای مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی ادامه داد: نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی استان ایجاد شده است تا این مثلث به درخت تنومندی برای رشد اقتصادی خراسان تبدیل شود.
رزم‌حسینی یکی از اهداف اجرای مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی را بازگشت مردم شهرستان‌ها و روستاها به این مناطق ذکر کرد و ادامه داد: وقتی کسب و کار فراوان ایجاد شود روستا و شهرستان‌های هدف مهاجرپذیر خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وحدت شکل گرفته در استان گفت: اینکه رئیس دادگستری استان در جلسه دبیرخانه شورای امنیت ملی کشور در بخش اقتصادی شرکت می‌کند، یک اتفاق نادر است. برای این است که می‌گوئیم سرمایه‌گذاران و معین‌های اقتصاد مقاومتی از ظرفیت بوجود آمده ناشی از وحدت و هم‌افزایی در استان، حداکثر استفاده را ببرند.
استاندار خراسان رضوی یکی دیگر از اهداف مثلث توسعه اقتصادی را توانمندسازی مردم برشمرد و تاکید کرد: هر چند توانمندسازی هدف مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی است اما در خلال اجرای مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی فقرزدایی و محرومیت‌زدایی هم اتفاق خواهد افتاد.
رزم‌حسینی در انتهای سخنان خود با اشاره به اهمیت تشکیل اتاق فکر روستایی، گفت: فرماندار و بخش‌دار و دهیار کارگزار مردم هستند و باید با معین‌های اقتصاد مقاومتی همکاری کنند.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Written by on

فرماندار رشتخوار خبر داد: 150 بسته معیشتی بین جامعه هدف کمیته امداد و بهزیستی در روستای فتح آباد رشتخوار توزیع شد.
​به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان رشتخوار، با حضور خالقداد عرب فرماندار رشتخوار، ائمه جمعه و جمعی از مسئولان و با همکاری خیرین و کمیته امداد امام خمینی(ره) عصر امروز در راستای لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث طرح مواسات و کمک مومنانه و همزمان در سالروز ولادت باسعادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع)  بیش از 150 بسته معیشتی به ارزش 300 میلیون ریال در بین تحت پوششین کمیته امداد و بهزیستی و همچنین افراد آسیب دیده از کرونا در روستای فتح آباد رشتخوار توزیع شد.

  
منبع : فرمانداری رشتخوار