معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در کنار مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی تاکنون ۱۰۳۸ تفاهمنامه در سامانه ثبت سرمایهگذاری به ثبت رسیده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان در همایش الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی با رویکرد دستاوردهای معین های اقتصادی اظهار کرد: مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی شامل دو بخش اعم از فعالیت معینها در روستاهای تعهد و امضای تفاهمنامههای سرمایهگذاری در استان میشود.
وی با اشاره به اینکه ۱۶۳ معین اقتصادی مسئولیت توانمندسازی بخشهای محروم و روستاهای استان را برعهده گرفتهاند، افزود: امیدواریم این تعداد تا پایان امسال به ۲۰۰ معین اقتصادی برسد.
وی افزود: تاکنون گزارش هزار و ۳۸ تفاهمنامه با مبلغ ۱۰۸ هزار میلیارد تومان در سامانه ثبت سرمایهگذاری به ثبت رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: ۲۰۰ طرح بزرگ سرمایهگذاری به طور مشخص از بین طرحهای سرمایهگذاری طرح توسعه مثلث اقتصادی فرهنگی انتخاب و در قالب کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان با حضور استاندار به صورت ویژه بررسی میشود تا به اجرای کامل برسد.
وی ادامه داد: احتمالا فردا با وزیر امور اقتصادی و دارایی جلسهای در تهران خواهیم داشت تا برای تامین مالی این ۲۰۰ طرح مکاتبه شود.
در ادامه این همایش دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این نهاد در استان گفت: تا تاریخ ۳ بهمن ماه ۱۲۶۴ پروژه کسب و کار خرد و متوسط توسط ۶۸ معین در ۲۸ شهرستان در سامانه ثبت شده که تعداد ۴۲۲ فعالیت اقتصادی از ۳۴ معین در ۱۹ شهرستان توسط نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی بررسی و تایید شده است.
علی اکبر لبافی با تخمین ایجاد اشتغال برای ۵ هزارو ۵۷۸ نفر بر اساس حجم کل سرمایه گذاری ۴۲۲ فعالیت اقتصادی تایید شده در سامانه افزود: این آمار بر اساس فعالیت های ثبت شده در سامانه و تایید شده نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی است.
وی در خصوص رسته فعالیتهای اقتصادی تایید شده این نهاد بیان کرد: به ترتیب ۳۹درصد فعالیتها در بخش دامداری و دامپروری، ۱۶ درصد خدمات، ۱۶ درصد صنایع دستی، ۱۵درصد صنعتی، ۱۲ درصد کشاورزی، ۱ درصد بخش گردشگری و ۱ درصد هم در سایر بخش ها بوده است.
لبافی با تاکید بر اینکه در ۲۱۲ فعالیت اقتصادی تایید و بهره برداری شده ایجاد ۱۸۰۶ شغل پیش بینی شده است، افزود: از ۴۲۱ نفر شاغلی که در سامانه ثبت شده اند تعداد ۳۷۳ نفر شاغل مورد تایید نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی قرار گرفتند.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در رابطه با ۱۲۴حساب توسعه روستایی ثبت شده در سامانه اظهار کرد: تعداد ۷۰ حساب سپرده توسعه روستایی با تعداد کل اعضا ۲۳۹۷ نفر به حجم کل سرمایه ۲۷۶۵۵ میلیون ریال توسط نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی استان بررسی و تایید گردیده که تا کنون از منابع ۳۴ حساب به مبلغ ۲۶۷۲۶ میلیون ریال به ۱۸۸ فعالیت اقتصادی تسهیلات پرداخت شده است.
وی در انتها گفت: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته در چارچوب شاخصهای تعیین شده تا تاریخ ۵ بهمن ماه ۹۸ شهرستانهای تربت حیدریه، سبزوار، بردسکن، درگز و خلیلآباد جزو پنج شهرستان پیشرو به لحاظ عملکردی در قالب اجرای مثلث توسعه اقتصاد فرهنگی در خراسان رضوی قرار دارند.
در این همایش معین اقتصاد مقاومتی شهرستان زاوه هم گفت: بخش زاوه یک بخش تاریخی استان است که نیاز به سرمایهگذاری در حوزه گردشگری دارد.
محمدرضا توکلیزاده افزود: در صورت ایجاد ۲۰۰ هکتار گلخانه در این منطقه، اشتغالی که برای مردم منطقه به صورت مستقیم و غیر مستقیمی ایجاد میشود قابل توجه خواهد بود.
معین تعدادی از روستاهای شهرستان سبزوار هم گفت: در ابتدا بررسیهایی را در روستاها انجام دادیم و بعد از مطالعه سند توسعه روستایی، به این نتیجه رسیدیم که بهترین الگوی کار، الگوی مشاغل خانهمحور است.
حسن آسمانیمقدم، افزود: با توجه به شعار هر خانه یک کارخانه استاندار خراسان رضوی اقدامات خود را در راستای اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در بخش خانگی آغاز کردیم.
در ادامه معین بخش بوژگان تربتجام در این همایش، مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی را از زیرساختهای اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید دانست و افزود: به صورت داوطلبانه برای توسعه پایدار استان تلاش خواهیم کرد.
علیرضا بوستانی بیان کرد: طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی میتواند به تمام کشور تعمیم پیدا کند لذا باید در راستای پایداری کشور همکاری کنیم تا این مدل و طرح بتواند با مشارکت بخش خصوص راه و مسیر خود را ادامه دهد.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی