Written by on
استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی میتواند تا ۵ میلیارد دلار به کشورهای همسایه صادرات داشته باشد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزمحسینی در هفتاد و دومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: در چند هفته گذشته شاهد برگزاری کارگروه ملی زیارت با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور در مشهد بودیم که اتفاق مثبتی تلقی میشود.
وی درباره آخرین وضعیت شرکت پدیده افزود: مجمع عمومی شرکت پدیده در چند روز اخیر برگزار شد و خوشحالم که یک شرکت بحران زده با حمایت دولت و دستگاه قضا در مسیر اصلاحات قانونی قرار گرفته است.
استاندار خراسان رضوی افزود: آقای نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور هم اعلام کرد که در اولین جلسه شورای هماهنگی اقتصادی موارد مورد نظر استان در خصوص شرکت پدیده بررسی خواهد شد.
رزمحسینی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: با توجه به قابلیت کشورهای همسایه از جمله افغانستان، تاجیکستان و ترکمستان و نیازهای این کشورها، خراسان رضوی میتواند تا 5 میلیارد دلار به این مناطق صادرات داشته باشد، لذا فرصت بسیار خوبی برای فعالان اقتصادی در این زمینه مطرح است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در این جلسه گفت: با ارزیابی وزارت کشور شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی علاوه بر کسب رتبه اول کشور، از نظر کسب امتیازهای مربوطه، فوقالعاده عمل کرده است.
غلامحسین شافعی از دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی خواست تا در خصوص میزان حضور و اثرگذاری اعضای شورا ارزیابی لازم صورت بگیرد.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، گفت: با توجه به تدابیر صورت گرفته، هیچ گونه کمبود کالاهای اساسی در سطح استان وجود ندارد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان در کارگروه آرد و نان اظهار کرد: قیمت نان در استان، پیش از افزایش نرخ بنزین تعیین شده، لذا بازار این محصول ثبات را شاهد است.
وی خاطرنشان کرد: آستان قدس رضوی طرحی را در این زمینه برای استان پیشنهاد کرده که به استناد آن نانواییها و واحدهای تولیدی در این بخش رتبه بندی شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، افزود: پیشنهاد دهندگان، این طرح را عامل افزایش رقابت و رشد کیفیت تولیدات این واحدها میدانند. البته شاخصهای این طرح باید توسط دستگاههایی همچون وزارت صمت، دانشگاه علوم پزشکی، اصناف و اتحادیه آرد و نان بررسی و مورد تایید قرار بگیرند.
رسولیان اضافه کرد: ما با طرحهایی که باعث افزایش کیفیت نان شده و هزینهای را به نانواییها تحمیل نکنند، موافق هستیم.
وی متذکر شد: ما با کلیت کیفیسازی نان موافق هستیم مشروط به آن که طرحهای این حوزه مورد تجمیع قرار گیرد.
در ادامه این جلسه، مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی با بیان اینکه الگوی مورد نظر آستان قدس رضوی «رتبه بندی کیفی نان» است، گفت: در واقع ما با استفاده از معیارهای ارزیابی کیفیت و نظارت دستگاههای اجرایی همچون بهداشت محیط، غله، استاندارد و ... این طرح را تهیه کردهایم.
حسین زمانی تصریح کرد: براساس این الگو برای هر یک از شاخصهای مورد نظر رتبهای ارائه شده و سامانهای نیز برای آن پیش بینی کردیم که برمبنای آن برچسبی بر نانواییها نصب می شود.
وی افزود: افراد میتوانند با تلفن همراه خود به سامانه مذکور متصل شوند و از رتبه کیفی نانوایی اطلاع پیدا کنند، همچنین مصرف کنندگان نیز میتوانند با اعلام نظر خود، ما را در کیفی سازی نان یاری کنند.
زمانی افزود: اگر این طرح در 10 درصد سطح استان پیاده شود، حدود 80 میلیارد تومان برای دولت از محل کاهش خرید گندم صرفه جویی خواهد شد. به بیان دیگر پیاده سازی این طرح در کلان به نفع دولت است.
وی با اشاره به اینکه با وزارت بهداشت تفاهم نامهای به منظور توسعه و ترویج بحث الگوی نان سالم در سراسر کشور به امضا رسیده است، خاطرنشان کرد: پیادهسازی طرح کیفیسازی نان نیاز به هیچ گونه مجوزی ندارد.
مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی اظهار کرد: اگر کیفیت مورد نظر لحاظ شود، تقریبا 20 درصد مصرف ما کاهش خواهد یافت و دولت گندم کمتری خواهد خرید و هزینه صرفه جویی از این محل میتواند صرف ایجاد کسب و کار تنظیم و ارتقای کیفیت نان شود.
گفتنی است؛ در این نشست، اتحادیهها و انجمنهایهای مرتبط با این موضوع به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص طرح مذکور پرداختند.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به تلاش دولت برای جبران قدرت خرید مردم، گفت: مصارف کشورهیچ تناسبی با درآمدها ندارد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمدباقر نوبخت در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان که در سالن شهید باهنر استانداری خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به شرایط کشور در وضعیت تحریم، اظهار کرد: کشور در شرایط یک تحریم جدی به سر میبرد که اداره آن نیاز به همدلی و همکاری ویژهای دارد.
وی با بیان این نکته که، مطالبات موجود معطوف به تحریم و تقلیل درآمدهای کشور نیست، خاطرنشان کرد: علیرغم محدودیت منابع، مصارف کشور هیچ تناسبی با درآمدها ندارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بیان کرد: چهار نوع امور مهم در مصارف کشور اعم از امور رفاهی و اجتماعی، امور فرهنگیان و دانشگاه، نیروهای مسلح و سلامت و درمان وجود دارند که باید حتما تامین شوند.
نوبخت در خصوص سیاست دولت با توجه به تقلیل منابع تشریح کرد: با توجه به اینکه به دلیل تحریمها قدرت خرید مردم کاهش یافته است دولت باید به گونهای عمل کند که بخشی از این کاهش قدرت خرید جبران شود. به همین جهت در سال جاری حقوق و دستمزد 20 درصد و در سال آینده 15 درصد پرداختهای پرسنلی را افزایش داده و خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به ارتباط اشتغال کشور به دو بخش واحدهای تولیدی و طرحهای عمرانی دولت متذکر شد: دولت باید با تامین سرمایه طرحهای عمرانی علیرغم حفظ سطح اشتغال، باعث تکمیل طرحهای عمرانی شود. در همین راستا 39 هزار و 500 میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی هدفمند پرداخت شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با ذکر این نکته که کشور در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار دارد، اظهار کرد: در این شرایط باید اوضاع و احوال کشور به نحو احسنت مدیریت شود.
در این جلسه رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز ابراز کرد: با توجه به اینکه در برخی از استانهای محروم که افراد نمیتوانند مسکن روستایی خود را با وام مسکن احداث کنند، از سال پیش آقای نوبخت پیشنهاد دادند که با اعطای یک وام بلاعوض به ساخت این واحدها برای افراد با شرط استضعاف کمک شود.
علیرضا تابش اضافه کرد: در این راستا بنا بر این شد در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، گلستان و چهارمحال و بختیاری، مجموعا تعداد 22 هزار واحد مسکن روستایی ساخته شود، لذا در خراسان جنوبی اولین کلنگ احداث مسکن روستایی به زمین خورد.
وی افزود: حدود هزار و200 واحد در مناطق سیلزده خراسان رضوی احداث شده و هزار واحد هم که نیاز به تعمیر داشتهاند تعمیرات آنها به اتمام رسیده است.
در این جلسه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی با ارائه گزارشی ابراز کرد: در جریان دور دوم سفر رئیس جمهور به خراسان رضوی، بالغ بر 2 هزار و 142 میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای استان به تصویب رسید که هزار و 726 میلیارد تومان از تعهدات دولت در سال های 97 و 98 تا این لحظه 73 درصد اعتبارات با تخصیص کامل به استان ابلاغ شده است.
در این جلسه تفاهمنامه ساخت 2 هزار واحد مسکونی در حاشیه شهر مشهد و 8 هزار واحد در روستایهای خراسان رضوی فی مابین رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه خراسان رضوی به امضا رسید.
مشاهده گزارش تصویری در لینک زیر:
https://b2n.ir/189975
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بررسی قیمتها در خصوص ۵۱ قلم کالا نشان میدهد قیمت ۱۰ قلم کالا در استان به میزان ۱۲.۷ درصد کاهش یافته است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان در این باره اظهار کرد: گوشت قرمز، شن و ماسه، برنج پاکستانی، برخی انواع میوه و ترهبار از جمله اقلامی هستند که قیمت آنها در بازه زمانی هشتم آذر ماه تا هشتم دی ماه سال جاری کاهش یافته است.
وی ادامه داد: همچنین پایش قیمتی در بازه زمانی مذکور نشان میدهد که قیمت ۲۰ قلم کالا بدون تغییر بوده و قیمت ۲۱ قلم کالا به میزان ۸.۹ درصد افزایش داشته که در بین آنها افزایش قیمت آهن آلات بسیار محسوس است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بررسی قیمت کالاها در استان طی بازه زمانی هشتم آذرماه تا هشتم دیماه نشان میدهد که قیمت گوشت مرغ از متوسط کشوری پایین تر و قیمت شکر نیز در حد قیمت میانگین کشوری است. در همین راستا توافق شد که هر چه سریعتر سه هزار تن شکر طرح تنظیم بازار در استان توزیع شود تا قیمت این کالا کاهش یابد.
وی افزود: قیمت میوه و ترهبار، گوشت گوسفندی، برنج پاکستانی، چای، برنج هندی، تخم مرغ، قند در خراسان رضوی از متوسط قیمت کشوری این اقلام پایینتر است. همچنین قیمت لوبیا در استان بالاتر از قیمت متوسط کشوری هست که در این خصوص بزودی محموله وارداتی که از گمرک سرخس ترخیص شده، در بازار توزیع میشود.
رسولیان ادامه داد: از زمان اجرای طرح سهمیهبندی بنزین تاکنون ۱۱ هزار تن برنج پاکستانی با محوریت بخش خصوصی و کارگروه تنظیم بازار در خراسان رضوی توزیع شده است و گوشت قرمز منجمد طرح تنظیم بازار نیز بزودی در استان توزیع خواهد شد.
وی گفت: در فصل پاییز همزمان با برداشت زعفران از مزارع استان، ۷۱ تن از این محصول خرید تضمینی شد که از این محل تاکنون ۱۰ درصد از کل ارزش زعفران خریداری شده به میزان ۷۵ میلیارد ریال به کشاورزان پرداخت گردید و پرداخت باقی مانده این مبلغ نیز در دست پیگیری است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: امسال ۴۲ هزار تن گوجه فرنگی تولیدی کشاورزان خراسان رضوی خرید تضمینی شد که از این محل تاکنون ۷۰ درصد از مطالبات کشاورزان در این خصوص پرداخت شده است.
وی ادامه داد: براساس نرخ تورم نقطه به نقطه آذرماه که برای استانها در کل کشور اعلام شده، استان خراسان رضوی بعد از کردستان کمترین نرخ این نوع تورم را داشته است.
رسولیان در ادامه به نتایج نشست با مسئولان برخی اتحادیههای صنوف در مشهد نیز اشاره و بیان کرد: برنامه خراسان رضوی راهاندازی ۱۰ شهرک صنفی هست که تاکنون مقدمات ایجاد ۶ شهرک صنفی در اطراف مشهد فراهم شده است.
وی گفت: در این نشست موانع و مشکلات اجرای طرح راهاندازی شهرکهای صنفی مربوط به "صنایع پروفیل، پوشاک، سوغات، آجیل و خشکبار، قالیشویان، جعبهسازان، پلاستیک" و توسعه شهرک صنفی چاپ مورد بررسی قرار گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: مشکلات این طرحها به تغییر کاربری اراضی، تامین خدمات زیربنایی مثل آب و برق، ارایه طرح در شورای مدیریت و برنامهریزی استان بر میگردد.
وی ادامه داد: در نشست مذکور مقرر شد عملیات راهاندازی شهرک صنایع پروفیل ظرف یک ماه و نیم آینده آغاز و طرح راهاندازی شهرک قالی شویان در شورای مدیریت و برنامهریزی استان مطرح و مشکل تامین زمین برای آن برطرف شود.
رسولیان کمک به ایجاد شهرک صنفی جعبه سازان، تامین خدمات زیربنایی شهرک پلاستیک، راهاندازی شهرک سوغات در منطقه "سپاد" مشهد، ارزیابی مکان برای شهرک پوشاک را از دیگر مصوبات نشست مزبور برشمرد.
وی در خصوص نتایج نشست دیروز کارگروه آرد و نان خراسان رضوی هم گفت: در این نشست طرحی برای توسعه کیفیت نان با رتبه بندی نانواییها ارایه شد که کلیات این طرح مورد موافقت قرار گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: در این نشست مقرر شد، اتاق اصناف مشهد، آستان قدس رضوی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سازمان صنعت معدن و تجارت، شرکت غله در قالب برگزاری یک نشست، شاخصهای ارزیابی و معیارهای مورد نظر برای رتبهبندی نانواییها را مشخص و پس از جمعبندی در این خصوص، بخشی از طرح مزبور را به صورت پایلوت اجرا کنند.
وی با بیان اینکه نانواییهای آزادپز و نانواییهای یارانهای در استان نرخ مصوب کارگروه را دارند، گفت: در تلاش هستیم کیفیت نان افزایش یاید تا رضایت مردم در این زمینه حاصل شود.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از ساخت ۸ هزار واحد مسکونی روستایی در استان و ۲ هزار واحد مسکونی در حاشیه شهر مشهد خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمدباقر نوبخت در مراسم کلنگزنی ساخت 2 هزار واحد مسکونی ویژه حاشیه شهر مشهد که با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به برنامه ویژه دولت برای برخی از استانها، اظهار کرد: برای خراسان رضوی 10 هزار واحد مسکونی ساخته میشود که از این تعداد هشت هزار واحد در روستاها و دو هزار واحد آن به حاشیه شهر مشهد اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه طرح مسکن دولت به دو گروه تقسیم میشود، افزود: یک گروه شامل تکمیل مسکن مهر، اقدام ملی مسکن و مسکن حمایتی است که وزارت راه و شهرسازی آن را دنبال میکند و گروه دیگر به ساخت مسکن روستایی برای محرومان بازمیگردد.
در این مراسم استاندار خراسان رضوی هم موضوع حاشیهنشینی را جزو دغدغههای مقام معظم رهبری برشمرد و اظهار کرد: ایشان همواره در سفرهای خود به استان پیگیر موضوع ساماندهی حاشیه شهر مشهد و اقداماتی هستند که دولت در این مناطق انجام میدهد.
علیرضا رزمحسینی افزود: در این راستا 31 دستگاه اجرایی استان در حاشیه شهر مشهد در حوزههای مختلف از جمله اجتماعی، اشتغال و بازسازی مسئولیت پیدا کردهاند و این اقدامات به صورت تدریجی در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه جمعیت موجود در حاشیه شهر مشهد به تدریج در این مناطق ساکن شدهاند، تصریح کرد: با توجه به اعتبارات دولتی برای حاشیه شهر مشهد به تدریج این مشکل شهر مشهد هم به سمت حل شدن پیش خواهد رفت.
مشاهده گزارش تصویری در لینک زیر:
https://b2n.ir/002936
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی